Cumartesi, Şubat 26, 2011

Yumurtalar ceza getirdi!



Bölgesel Amatör Lig 9. Grup'ta Gaybiefendi’yi farklı geçerek soluklanan Ödemiş Belediyespor’a şok haber federasyondan geldi. 13 Şubat’ta oynanan Uşak Belediyespor maçında sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle kırmızı-lacivertli kulübe bir kez daha seyircisiz oynama cezası geldi. Buna göre Ödemiş Belediyespor pazar günü ağırlayacağı Kulaspor önünde seyircisinden yoksun kalacak.


Savunma kar etmedi
Uşak Belediye maçında konuk ekip sahaya çıkar çıkmaz tribünlerden yağan yumurtalar maçın gözlemcisinin raporunda geniş şekilde yer bulurken, 17 Şubat’ta toplanan Amatör Futbol Disiplin Kurulu (AFDK) Ödemiş Belediyespor’un savunmasını istemişti. Dün yeniden toplanan AFDK nihai karara vararak Ödemiş Belediyespor’a seyircisiz oynama cezası verdi.
Türkiye Futbol Federasyonu’nun sitesinde yer alan karar açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: “Ödemiş Bld.spor Kulübü Hakkında; 13.02.2011 tarihinde oynanan Ödemiş Bld.spor- Uşak Bld.spor BAL müsabakasında; saha olayları nedeniyle 1 maç seyircisiz oynama cezası verilmesine verilmiştir”


İki sezonda üçüncü kez seyircisiz
Bundan önce de Gaybiefendi maçında hakeme isabet eden bir pet şişe nedeniyle ceza alan Ödemiş Belediyespor bir kez daha ceza alarak seyircisiz kaldı. Ligin 5. haftasındaki Kütahyaspor maçında da Saracoğlu’nda yalnız kalan Ödemiş Belediyespor geçen sezon da Tirespor maçında yaşanan olaylar nedeniyle seyircisiz oynama cezası almıştı. İki sezonda üç kez seyircisiz kalan Ödemiş Belediyespor’da taraftarın destek vermek isterken daha çok zarar vermesi tartışma yarattı.


Keskin: Taraftar kendine çeki düzen vermeli
Cezanın her hafta tribünleri dolduran ve günahı olmayan futbolseverler için üzücü olduğunu belirten Belediye ve Kulüp Başkanı Bekir Keskin, “Taraftar kendine çekidüzen vermeli. Takıma destek vereyim derken zarar verilmemeli. Sahaya yumurta atınca ellerine ne geçti? Yazık değil mi 10-15 kişi yüzünden en az 2000 insanın futbol keyfi gitti. Taraftarımız bilinçli şekilde tribünlerde destek vermeli. Taraftarımız sadece takımımızı desteklerse biz de tüm gücümüzü takımımıza yansıtırsak bir şeyler rayına oturur. Tribünlerimizi centilmence desteğe çağırıyorum. Takıma zarar verecek eylemlerde bulunmak yakışık almıyor” dedi.


HABER-FOTOĞRAF: BAŞAR UÇAR

Hiç yorum yok:

KK Mevlanaspor'da hasret sona erdi

İstanbul 2. Amatör Lig 4. Grup'ta Kazım Karabekir Mevlanaspor sahasında Ambarlıspor'u yenerek ligde 5 hafta sonra kazandı.