Pazartesi, Şubat 28, 2011

Maç Analizi: Silivrispor-Ataşehir Doğuşspor


Yıldıztabya Stadında günün ikinci maçı olan bu maçın ilk maç gibi zevkli geçeceğini düşünerek oldukça soğuk olan havada yine sahada yerimizi aldık ve maçı sizler için takip ettik.

Maça başlamadan evvel, 60 üyemizin 54 tanesinin Silivri takımını favori gösterdiği bu maçta elbette bana göre de favori Silivri takımıydı. Ataşehir Doğuş takımının aslında düzgün ve centilmen bir futbol oynadıklarını daha önceki yazılarımızda dile getirdik. Hani derler ya, “ne kadar köfte,  o kadar ekmek” bu sözler kesinlikle onları küçük görmek açısından değildir. Ben onların ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını çıplak göz ile seyrettiğim için bunu rahatlıkla yazabiliyorum ve kendilerini de kutluyorum.

Ataşehir Doğuş
Ataşehir Doğuş takımının analizi için sadece şunu yazacağım; bu seviyede ve bu düşüncede devam etsinler, kendilerini her yerde tanıyanlar çoğalacaktır ve sempatizanları da artacaktır. Her ne kadar 3 puanları olsa da her an her sonucu alabilirler. Forvette oynayan genç Yusuf’un sakatlığı nedeni ile takımda olmayışı, gol yollarında eksikliklerini ortaya çıkardı bu maçta. 4’lü defans kurgusu ile kalabalık orta saha ile Silivri takımını durdurmak biraz zordu ve zor olan durum sonucunda maç 5-0 kaybedildi. Ataşehir Doğuşspor, 3 puanda kalarak 14. sırada kaldı. Haftaya oynayacakları Beşyüzevler karşılaşmasında kendilerine başarılar dilerim.

Silivrispor
Silivri takımını bu sene birkaç kez seyrettim. Ama bu maçlar içerisinde en rahat futbol oynadıkları maç bu maç oldu. Tabi ki bu maç onların genel anlamdaki maçlarının kalitesi için ölçü değildir. Neden ölçü değil derseniz ilk 45 dakika gerçek Silivri takımının oyunu ve son 15 dakika gerçek oyununu seyrettik. Arada kalan 30 dakikalık bölümde sanki gole ihtiyacı olmayan, hani derler ya büyüklerimiz  “ununu elemiş eleğini asmış” diye işte aynen bu görüntü vardı. İyi ki son 15 dakikada oyuna sonradan giren oyuncular oldu da biraz hareket geldi ve bu hareketler 2 gol ile bereketlendi. Maçın daha 13. dakikasında maça iyi başlayan Metin, sağdan getirdiği topu 18 dediğimiz, ceza alanı içerisine gönderdi, kaptan Özgür takımının ilk golünü kaydetti. Orta sahada görülmeye değer bir mücadele vardı. Forvetten Ali Yavuz devamlı orta alana gelerek top kazanıp ileri taşıyordu. Orta sahada Fuat çok güzel işler yaptı ve galibiyette etkili oldu. Top ayağına geldiğinde hem yakışıyor hem de pas yüzdesi yüksek olarak değerlendiriyordu. Takımının ikinci golünü atan Ali Yavuz bu maçta hem iyi bir forvet hem de iyi bir orta saha oyuncusu olduğunu sergiledi. 77 numaralı Yıldıray’ın attığı kafa golü tam anlamı ile Hakan Şükür vari bir goldü. Gelen topu ön direkte ve sanki havada beklercesine güzel bir vuruş ile rakip kaleye gönderdi.  Bu goller ilk yarıda oldu ve maçın ilk yarı sonucu 3-0 olarak sona erdi.

İkinci yarıda sanki fark daha da açılacaktır diye düşündüm. Çünkü Silivri öyle bir top oynamıştı ki, hem göze zevk vermişti futbol olarak hem de 3 gol atıp bu güzel oyunu süslemişti. İkinci yarı başladı ve bu başlama ile Silivri için anlayamadığımız ve çözemediğimiz bir gol atmama sorununu görmeye başladık. Maç içerisinde üşenmeden saydığım bir kerede tam 20 pas yapan takım ikinci yarıda 18 içerisinde gol vuruşu yapmak yerine yine ayağa gereksiz paslar yapınca gol sayısını arttırmak yerine sadece pas gösterisinde bulundular. Kenar yönetim bunu geçte olsa anladığında yerinde değişiklikler yaparak genç oyuncuları sahaya sürdü ve golsüz geçen 30 dakika sonrasında Gencay’ın ayağından 4. golü buldu ve 90. dakikada da, Fatih’in ayağından bir gol daha bularak maçı 5-0 kazandı.

Maç içerisindeki 20 pas oluşumunu sergileyen oyuncuları cani gönülden kutlarım. Kaptan Özgür yine iyi bir oyun sergiledi. Fuat takıma tam oturmuş, Ali Yavuz ve Yıldıray da bu maçta çok gayretliydiler. Silivri kazandığı 3 puan ile 12 puana ulaştı ve averaj ile 3 sırada yer aldı. Haftaya oynayacağı zorlu Bayrampaşa Tuna maçı için moral topladı. Bu oynayacakları zor maçta kendilerine başarılar dilerim.

Buradan ayrıca maçın Hakem triosunu ve dün Yıldıztabya Stadında iki maçın da Saha Komiserliğini yapan, maçın en güzel şekilde geçmesi için tüm çabayı gösteren, (her ikisi de eski futbolcu olan) Şenol Turhan ve Rahim Şengül’ü de ayrıca kutlar ve yardımlarından dolayı teşekkür ederiz.

Yazı: Ogün KOCA

2 yorum:

gladyatör dedi ki...

Objektıf yorumlarınızdan dolayı sizi kutluyorum.IMES-Sılıvrı macınıda cok ıyı yorumlamıstınız.takımların ısımlerını degıl ortaya koydukları mucadeleyı goz onunde bulunduruyosunuz.Tesekkurler OGUN KOCA...

ilkay yazici dedi ki...

sevgili ogün koca madem silivri ataşehir maçından önceki sultangazi halide edip adıvar maçını izleyip zevk ve keyif aldınız keşke o maçıda göz önünde bulundurup yorumlasaydınız biz belkide sultagazi veya halide edip adıvar traftarıyz en azından takımlarımızn macadelesi siz futbol gözlmcisi tarafndan nasıl seyrdlmiş duymak okumak bnce en doğal hakkımız diye düşünüyorum eğer maçın detaynı yorumlarsanız çok makbule geçer saygılarımla...

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Programı

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynanacak.