Perşembe, Şubat 17, 2011

Köşe: Tahminatörün maç yorumları



Editörün Notu: Yerel Futbol Sitesi gün geçtikçe büyüyor. Sizlere daha iyi hizmet vermek için kadromuzu her geçen gün geliştiriyoruz. Ayrıca kadromuza yeni yazarlar alarak farklı görüşlere de yer vermeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda yeni bir yazar katıldı sitemize. Adı, sanı belli ama ben o’na, ”Tahminatör” diyorum. Kendisine başarılar diliyor, hepimize yararlı olmasını temenni ediyorum. Tahminatör’ün ilk hafta tahminlerini keyifle okuyacağınızı umuyoruz.

İstanbul SAL, Play-Off, 6. hafta tahminlerim
Tüm amatör futbol sevdalarına selamlar. Yerel Futbol Sitesi vasıtasıyla, amatör futbola katkı sağlamak adına, bana teklif edilen bu keyifli görevi; severek kabul ettiğimi öncelikle belirtmeliyim. Böylesine samimi, dost canlısı, fedakar ve hepsi birbirinden değerli insanların arasında olmaktan mutlu olduğumu ifade eder, bu güzel kadronun bir neferi olmaktan dolayı çok mutlu ve gururlu olduğumu sizlerin huzurunuzda bildirir, Yerel Futbol Sitesinin tüm çalışanlarına içtenlikle teşekkür ederim. Bana gösterilen ilgiye karşılık verebilmeyi umuyorum. Bir takım birikimlerim var, ayrıca her hafta fırsat bulabildiğim kadarıyla amatör maç izliyorum. Bu camianın yabancı değilim. Yıllarca, amatör ve profesyonel olarak futbol oynadım. Yerel Futbol Sitesinin bir yazarı ile yaklaşık 2 yıldır görüşüyoruz ve kendisine bir takım bilgiler konusunda yardımcı oluyordum. Bu kardeşim aradı ve “ekibe katılma zamanımın geldiğini” söyledi. Başta Sayın Efkan Bucak olmak üzere, tüm Yerel Futbol kadrosuna teşekkür ederim. Umarım; yazılarımızı beğenirsiniz. Selam ve saygılarımla.

Çatalca–Büyükçekmece: Defans hatlarında ikiz kuleler bulunduran Çatalca takımı rakip forvetlere fazla şans vermiyor. Serkan ve Suat iki taraflarına çabuk ve hareketli, ters kademede başarılı iki bek oyuncusunu da aldıklarında ve kalecileri Serkan formda olduğu sürece maç kaybetmezler diye düşünüyorum. Sıkıntılı Halide Edip maçından belki de az hasarla çıktıklarını düşündüğümde Çatalca takımından bu haftaki Büyükçekmece maçında en azından bir beraberlik bekliyorum, kazanmaları da bana göre sürpriz olmaz.

Kadırga–Dudullu: Pozisyon zenginliği olarak fazla değil ama mücadele gücü yüksek bir maç olacağı kesin. Paşabahçe, Sultangazi, Dudullu şeytan üçgeninden çıkan Dudullu takımı, o, baskı kuran orta sahada çalışıp mücadele gücü yüksek tempolu havasını yitirmiş, adeta form grafiği aşağılara inmeye başlamış gibi geldi bana. Son Sultangazi maçı da gösterdi ki, Dudullu takımı inişte. Ligde kaybettikleri Sultangazi takımının nerdeyse yarıya yakını revize edilmiş kadrolarına karşı bile pozisyon bulamadılar. Sultangazi  yakaladığı fırsatları değerlendirse, direkten dönen toplar girse fark olurdu k,i belki de ilahi adalet son uzatma dakikasında kendini gösterdi ve maçı Sultangazi aldı. Kadırga takımı Sultangazi karşısında da gösterdi ki, artık puana aç durumda ve istekli ve arzulu oynuyor. Bu isteklerinin karşılığını bu hafta alabilirler. 

Fenerköyü-İdealtepe: Moralli Fenerköyü takımının lehine görünen bir maç. Askerden dönen topçuları, sakatlıktan kurtulan futbolcuları derken ideal kadrosuna erken kavuşamayan ve halen uyum sorunu yaşayan İdealtepe takımı karşısında Fenerköyü 2 adım önde diyebilirim. Maça iyi konsantre olmuş Fenerköyü takımı duyduğumuz kadarıyla Başkanları da kesenin ağzını açmış ve bu takımı öyle ya da böyle BAL’a çıkacak diyor ki, bu maçı almak zorundalar ve kolay alırlar diyorum.

Leventspor-Silivri: Levent takımının sakatlıklarla başı belada ama iyi sonuçlar almaya devam ediyor. Sessiz ve derinden iki ara transferi de sıkıştırdılar araya. Değmeyin keyiflerine. Burhan hoca adeta dosta düşmana hava satıyor. Ayvalık Belediyespordan aldıkları Şakir, kaliteli bir sol ayak ve takıma geldiğinden beri diğer sol taraf oyuncusunun da forma soktu.  Batman’dan gelen kaleci Tuncay, Mehmet’in inişe geçen formunu nerdeyse tavana çıkartacak kadar tehdit unsuru. Birkaç maça kadar Erdem sakatlıktan tamamen iyileşip sahaya döndü mü, Levent takımı daha yukarılara demir atabilir.  Silivri takımı ligin başında iyi bir başlangıç sonradan düşüşe geçmesi ve düşüşün hızını iyi ayarlayamaması ile hafızalarımızda yer aldı. Bu durum gene tezahür edebilir mi bilemiyorum ama, bu hafta Play Off ta karşılaşacakları en enteresan takım ile boy ölçüşecekler. Defans güvenlikleri aynı mantalitede olan iki takımın kale garantörleri de teraziye konulduğunda farklılık arz etmiyor. Forvetlerinin karşı defansları zorlayacakları düşüncesinde olmadığım gibi Silivri takımının az da olsa orta sahada gençlik dinamizmi ile rakibine göre az da olsa bir avantajı var gibi ama tecrübeli Tugay, genç delikanlı gibi koşup, mücadele ederse değmeyin bu maçı seyredeceklerin keyfine. Beraberlik diye bas, bas bağıran bir maç.

Sultangazi-İMES: Sultangazi takımı farklı bir takım en kritik sınavlarda çok marjiinal kararlar uygulayan teknik heyete sahip. Grup maçlarında en önemli dört oyuncusunu Galata maçı öncesinde yedek soyunduran ve tepki alan takım kurmayları, o maçı deplasmanda 3-1 kazanınca çoğu kişi şaşkınlıkla oluşan tabloyu sadece izlemekle yetinebildi. Play off’ta kazandıkları son iki maçta da revizyona giden teknik heyet, yine başarı elde etti ve en altlardan bir anda BAL’a yakın puan tablosunun içine atıverdi takımını.  Teknik heyet dedikten sonra biraz İMES’e değinelim. Normal sezonda, Avcılar Belediye takımın arkasından öyle bir koştular ki, son haftalardaki sıçramaları ile Play Off’a kaldılar. Sakat ve cezalı oyuncularının çokluğu kilit noktalarda olan bu eksiklikler, İMES takımının belini fazlaca büktü. İMES takımı tam kadro olunca birçok takımın canını yakabilir ama bu hafta bu düşünceye sahip değilim.

Avcılar Belediye-Beşyüzevler: Ben bu maçta mücadele gücünün yüksek olmasını bekliyorum. Beşyüzevler takımı defansı tecrübeli ve savaşçı oyunculardan kurulu. Orta sahası çalışıyor ama hücum gücünde sağ taraftan aldıkları verimi maalesef sol kenardan alamıyorlar. Avcılar Belediye takımının form durumu düşük, Beşyüzevler takımı forvetlerine şans vereceğini düşünmemekler beraber, Avcılar Belediye takımı forvetlerinin form durumu bu maçın skorunu ve neticesini belirler diyorum.

Ataşehir Doğuş-Bayrampaşa Tuna: Bayrampaşa Tuna takımı Ergun hoca önderliğinde tarihi bir başarı yakaladı. Hatta biraz daha çıtayı yükseğe taşıma zamanı da geldi diye düşünüyorum. Ergun Hocanın, eski çalıştırdığı takımlardan aldığı kilit oyuncuları takımın kimyasını bozmadan yarattığı atmosfer en önemli başarısı. Bu otomatikman sonuca yansıyor. Ataşehir Doğuş takımı çok farklı bir takım. En kötü günlerinde dahi fazlaca gol pozisyonu yakalayabiliyorlar. Kolay olmayan bir maç gibi geliyor bana.

Halide Edip Adıvar-İstanbulspor: İstanbulspor özünde iyi bir takım ama tam anlamıyla takım olamamışlar. Defansları ve kaleleri emin ellerde. Belki de Play Off takımlarının içinde, en etkili santraforuna Gürkan’a sahipler.  Halide Edip Adıvar takımı, yeni gelen ara transferleri takıma tam anlamıyla monte edememişler birkaç oyuncusunun sakatlığı da üstün performans sergilemelerini engelliyor gibi geldi bana. Bu hafta oyun ve pozisyon zenginliğinin göz kamaştıracağını düşündüğüm bu maça gidilip seyredilmesi taraftarıyım. Halide Edip Adıvar biraz daha galibiyete yakın geldi bana. 

YAZI: Tahminatör 

3 yorum:

Unknown dedi ki...

maçların yerini bilen varsa paylaşsın ltf

Unknown dedi ki...

Çatalca–Büyükçekmece: Zor maç iki takımda formda üç skorlu bir maç.
Atarsa obasi atar kara bele "hepimiz zenciyiz hepimiz etoyuz".

Kadırga–Dudullu:Kadırga artık puan veya puanlar bulmak istiyor onlarda bir hedef maçı tutturup çıkış yapmak istiyorlar .
Bir abimiz bu Kadırgadan birşey olmaz maça gitmeseniz de olur diye yazmıştı o abiye bende Özdemir ASAF'ın güzel bir sözüyle cevap veriyorum.‎
"Kaybedeceğini bile bile neden mücadele ediyorsun?" dedi.
Öleceğini bile bile yaşadığını unutmuştu o an... Bozmadım."
Dudullu spor, son maçında oyundan çok düştü eski diri halinden maçın beli bölümlerde uzak göründü .Kasları dinlendirecek bir boşluk bulsa çok iyi olacak futbolcular için ama dudullu genç ve dinamik bir takım bu haftada ortaya performans koyacaklardır Dudullunun genç futbolcularına güveniyorum.

Fenerköyü-İdealtepe: Zor maç! Maçın favorisi Fenerköyü gibi gözükse de İdealtepe maç içinde ritmini bulursa maç çok değişik bir havaya bürünür ve golü , çekişmeli maç olur."Rakip çok tepliklei bir bölgeden köşe vuruşu kullanacak"deri Bülent Karpat abimiz ne maç anlatırdı be krrrallll geliyor.

Leventspor-Silivri:Zor ve seyir zevki yüksek olacak bir maç bence iyi olan kazansın.


Kazanmak isteyen takımın futbolcuları Recep Çetin abimiz gibi ellerinin üzerinde koşmaları ve o mücadeleyi göstermeleri lazım tabikide birde Recep Çetin abimizin şansınada ihtiyaçları var İsviçre'ye ne gol atmıştı be...

Diğer yorumlar ve maç tahminlerimide sonra zaman buldukça yazarım.

Cevad PREKAZİ

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

Efe attı Kozyatağı kazandı

İstanbul U17B Ligi 30. Grup'ta Kozyatağı İdman Yurdu sahasında  Tuzla Orta Mahallespor'u 2-1 yenerek sezonun ilk galibiyetini aldı.