Salı, Şubat 22, 2011

Köşe: Sahalarımızdaki Sağlık Koşulları


Şu anda statlarımızın birçoğunda, İstanbul amatör liginin en üst düzeyi olan Süper Amatör Lig, play-off maçları oynanmakta. Ve biz amatör futbolseverler olarak bu maçlara elimizden geldiğince gidip seyrediyoruz veya gidemediğimizde yerel gazete veya sitelerden takip ediyoruz.                    
Gittiğimiz statlarda birçok eksiklikler gözden kaçmıyor. Bunların içerisinde en önemli olanı için birkaç satır karalayıp ilgililerin dikkatini çekmek ve konuya gereği gibi alakadar olunmasını sağlamak için bu yazıyı yazmak ihtiyacını duydum. Sahalarda ambulans ve spor sakatlıkları ile alakalı doktor eksikliği yaşanmaktadır. Bunun nerden çıkarıyorsun diyebilecekler için 2 tane örnek vereceğim.
1-Kulübedeki yetersizlik: Bir statta arka, arkaya 2 maç vardı ve gidip seyrettim. İlk maçın Hakemi, sahada meydana gelen sakatlıklar için kenar yönetimlere işaret ettiğinde her iki takımdan da, yedek oyuncular ellerinde çanta ve su ile sahaya koşarak yerde yatan arkadaşlarına yardıma gitmek istediler. Ancak Hakem, her iki takım yönetimi tarafından sahaya gönderilen yedek oyuncuları saha dışına gönderdi. Kenar yönetimlerinde boyuna asılan kartlar ile kenarda oturmak her şey değil, bu gibi durumlarda sahaya girip ilk yardımı yapabilecek birinin sahaya girmesini sağlamak gerekiyor. Bu maçın ardından oynanan karşılaşmada da aynı durumlar olunca ikinci maçın Hakemi mecburen izin vermek durumunda kaldı.
2-Statlardaki eksiklik: Statlarımızda oynanan maçlarda gelir kime gider, kim sorumludur bilmem. Bildiğim tek şey her statta mutlaka bir ambulans bulunmasıdır. Bunun sağlanması herhalde zor değildir. Bu konuda da bu hafta gördüğüm bir görüntüyü örnek vereceğim. Oynanan U-19 karşılaşmasında kaleci kötü bir şekilde boynunun üzerine düşüyor, sakatlanıyor ve herkesin yüreği hopluyor. Sakatlanan oyuncunun başında bir sürü kişi ve herkes bir şeyler söylüyor. Bu sırada Saha Komiseri, elinde telefon 112 acil servisi arıyor ve üstün bir gayret ile sahaya en çabuk şekilde ambulans gelmesini sağlıyor. Gelen ekipler gerekeni yapıyor ve kaleciyi hastaneye yetiştiriyor. (Allah’tan kalecide çok önemli bir durum olmadığını öğrendik.) Ancak ya önemli bir durum olsaydı ALLAH korusun
Buradan önce Kulüplerimize seslenip, kulübede olması gereken sağlıkçı konusuna mutlaka önem göstermelerini hatırlatıp gerekeni yapmalarını ve bu gibi durumlarda ilk sorumluluk kulüplerimizdedir sözünü bilmelerini isterim. Ayrıca statlarımızın sorumlu kişilerini ve statlarımıza maç veren yetkili birimlerini ambulans konusuna gerekli hassasiyeti göstermeye davet ediyorum. Nasıl ki emniyet önlemleri alınıyorsa, sağlık önlemi de alınması sağlanabilir. Buradan bunları yazarken sahalarda sakatlıkların olmamasını, bütün maçların en güzel şekilde tamamlanmasını temenni ediyorum.
Yazı: Düşünen Adam

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 24 Nisan 2024 Çarşamba Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan devam ediyor...