Pazartesi, Şubat 21, 2011

Futbol var, mücadele var, heyecan var!

LEVENTSPOR: SİLİVRİSPOR: 1
İstanbul Süper Amatör Lig Yükselme Grubu'nda 6.haftanın en zorlu ve en keyifli mücadelesine sahne olan karşılaşmada Silivrispor, Leventspor ile 1-1 berabere kaldı.Kırmızı-Mavililer'in golünü Yıldıray kaydederken, 78'de Mustafa'nın kırmızı kart görmesiyle karşılaşmayı 10 kişi tamamlayan Leventspor'un golü Tamer'den geldi.

Yıldıztabya Stadı'nda karşılaşmaya, soğuk havaya rağmen ilgi fazlaydı.Yaklaşık 50 kadar Kırmızı-Mavili taraftarın takip ettiği karşılaşmada, birçok spor adamı ve Amatör liglerde mücadele eden futbolcular da tribündeki yerlerini almıştı.

Başlama düdüğü ile birlikte sahada, tempolu ve kıran kırana bir mücadele vardı.İlk dakikadan itibaren seyredeğer olacağının izlenimini veren mücadelenin ilk golü Leventspor'dan geldi.11'de karşılaşma boyunca ilk kez Özgür'ü geçen topu kale sahası içinde Tamer filelere yolladı.Golün ardından erken cevap vermek isteyen Silivrispor'da hızlı oyun ile birlikte kısa süreli panik havası hakimdi.Ancak dengeyi çabuk kuran ve rakip sahaya yerleşen Kırmızı-Mavililer, Cankat ve Yıldıray ile pozisyon aradı, 21'de Yıldıray'ın direği sıyıran topu ile beraberlik sayısına yaklaştı.Devre Leventspor'un üstünlüğü ile sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında heyecan kaldığı yerden devam etti.Büyük bir bölümü Silivrispor'un üstünlüğü ile geçilen bu bölümde, Kırmızı-Mavililer dakikalar ilerledikçe tempo ile birlikte baskısını da arttırdı.Yıldıray ve Cankat ile rakip savunmayı hataya zorlayan Silivri temsilcisinin ataklarında, Kırmızı-Siyahlı savunmada Ali ve Halil geçit vermedi.

Yıldıray 25 metreden avladı!
Karşılaşmaya yedek başlayan Ali Yavuz'un yokluğunda, hücüm hattında Silivrispor'un gol silahlarından olan Yıldıray, başarılı oyununu attığı beraberlik golü ile süsledi.63'te kaleyi cepheden gören, yaklaşık 25 metreden gönderdiği topta Mehmet'in yapacak birşeyi yoktu.

Leventspor'da Mustafa kızardı!
Beraberlik sayısının ardından Kırmızı-Mavililerin ikinci gol için baskısı devam ederken, Leventspor'da Mustafa ikinci sarı kartını gördü ve takımını sahada eksik bıraktı.78.dakika geçilirken, kayarak müdahale etmek istediği topun eline çarpması sonucu Mustafa, gelen ikinci sarı kartın ardından soyunma odasının yolunu tuttu.

Bir kişi eksik rakibi karşısında temposundan hiçbir şey kaybetmediği görülen ve rakip kaleye iyice yüklenen Silivrispor'un, uzatma dakikalarında Yıldıray'ın kafası üst direğe çarparak oyun alanını terk ederken, Leventspor cephesine derin bir 'oh' çektirdi.
Son dakikaya kadar heyecanın zirve yaptığı, keyifli, tempolu ve son haftaların en güzel mücadelelerinden birine sahne olan karşılaşmada, hafta içi yapılan yorumlarda da belirtildiği gibi, bu maçın kazananları izleyenler olduğunu söyleyebiliriz.

Öne çıkanlar!
Karşılaşmanın büyük bir bölümünde oyunun hakimi olan Silivrispor savunmasında Özgür Kurt hava toplarında rakiplerine kurduğu üstünlük ile günün iyilerindendi.Bunun yanında Yıldıray ve Cankat ile birlikte, oyuna ikinci yarı dahil olan Kemal dikkat çeken diğer isimlerdi.
Beşiktaş temsilcisi Leventspor'da ise; sağ kanadı etkili kullanan rakibi karşısında başarılı müdahalelerde bulunan Sezgin, savunmada eski Silivrisporlu Ali Hendem, iğne ile karşılaşmaya çıkan ve takımının ataklarının başlangıcını yapan Tugay, golün sahibi Tamer ve son iki haftadır yükselen form grafiği ile Emre Balcı Kırmızı-Siyahlılar'da ön planaydı.

STAT: Yıldıztabya
HAKEMLER: Erdoğan Özkaya, Deniz Demir, Bülent Eraykutlu
LEVENTSPOR: Mehmet, Sezgin, Mustafa, Ali, Halil, Tugay(dk.81 Barbaros), Ahmet Mert, Erdem Kodalak, Tamer(dk.70 Can), Emre, Yücel(dk.83 Selçuk)
SİLİVRİSPOR: Yalçın, Vahit, Özgür, Cankat(dk.79 Kemal), Oğuz(dk.61 Ali Yavuz), Fatih, Yasin, Fuat, Yıldıray, Okan, Gencay(dk.50 Metin)
GOLLER: 11' Tamer(Leventspor) / 63' Yıldıray(Silivrispor)
SARI KARTLAR: Okan, Fatih, Yıldıray(Silivrispor)
KIRMIZI KART: 78' Mustafa(Leventspor)
Heyecanı yüksek karşılaşmaya basının ilgisi de büyüktü. (Soldan sağa Öner Yığrık, Ogün Koca, Engin Akın)
İlk yarıdaki tempo karşısında Nondo, yorgunluğa yenik düştü
HABER-FOTOĞRAF: GÖKHAN TANER

11 yorum:

silivrispor dedi ki...

çok iğrenç ve kötü bi stad buraya nasıl maç verirler koskaca istanbulda stadmı yokmu ayrıca levent spor buraya kadar nasıl gelmiş belli değil karambolde bi gol buldular sonra doru düzgün atakları ble yokk silivrini şansızlığı yok levent silivrini rakibi olamaz izlediğm kadarıyla

thracia dedi ki...

silivri maçın başından sonuna kadar üstündü iyi futbol vardı sadece şanssızdık diyebilirim.levente bende şaşırdım ama aslında şaşırmamak gerekir çoğu amatör takımlar levent gibi bize karşı oynamak için değil oynatmamak için kapanarak oynuyolar.bence takımımız iyi yolda bu hafta doğuş maçıyla yükselişe geçeriz diye umuyorum.

hakan kutlu dedi ki...

öncelikle cok keyifli ve zevkli bir müsabaka seyrettirdikleri için futbolcu arkadaslarımızı tebrık etmeden gecemeyecegım..maca gececek olursak gol olana kadar ıkı takımda temkinli aynı zamanda da rakıp kaleye gıtmek ıcın caba sarfettı.sahada cok guzel bır mucadele vardı.leventspor golu buldugunda ıse skoru korumaya calıstı alan kapattı nıtekımde basarılı oldu.sılıvrıspor ıse bı panık havasına burunmustu ve hemen gol bulmaya calıstılar fakat levent savunmasını gecemedıler.ılk yarıda bu sekılde bıtmıs oldu.ıkıncı yarı ıse daha kontrollu ve daha organıze atak yapmaya calısan bı sılıvrıspor vardı leventpsor ıse kapanıp kontra ataktan rakıp kaleye gıtmeye calıstılar ıkı takımda gercekten cok basarılıydı.sılıvrısporda golu bulunca maca ortak oldu ancak levent savunması yıne acık vermedı.sılıvrısporun cok kalıtelı hucum hattı var leventınde savunması macta dıkkat cekti..tribunlerde de bırcok futbol adamı vardı ve oyuncu ısımlerı forma numaralı ve dogum tarıhlerı konusuluyordu.tum futbolcu kardeslerıme basarılar dıler haklarında hayırlısı olmasını temennı ederım.

Unknown dedi ki...

küçümseyerek bir yere gelinmez silivrili arkadaş yanıldıgın bir şey var oda puan durumu unutma lig sonunda istedigin yerde ola bilirsin ama bu kadar geniş bütçeyle ligin yarısı gelmiş netice ortada

thracia dedi ki...

herkes takmış silivrinin bütçesine arkadaş ne varmış anlamadımki bildiğiniz falan ne var ? herkes ne para veriyosa silivri 2-3 daha fazlasını vermiştir mecburen. silivri istanbula 40 dk mesafe oyuncu getirmek sizin tahmin ettiğiniz gibi kolay değil.istanbul dışına çoğu oyuncu çıkmak istemiyo evli olan var okulu olan vs vs var. oyuncuyu getirtmek için mecburen biraz daha masraf etmek gerekiyor silivrinin mecburen yaptığı budur. umarım silivrinin bütçesi falan filan diye konu açanlar artık anlamıştır.ayrıca bütçesi iyi diye ne bekleniyor anlamıyorum her maç galip gelmesi mi ? daha 9 maç var herkesin puanı birbirine yakın ilk 3 çıkıcak 4-5-6 play off belki 4-5 bile direk çıkabilir. silivri açısından paniğe gerek yok lider bile bitirebiliriz zor maçlarımız geride kaldı.

silivrispor dedi ki...

mert kardeş sen silivriyi her defasında kötülemye çalışıyosun nedn anlamış değilm bu takım bu grbdan çıkarsa sana bi çift lafım olcak

Unknown dedi ki...

bekliyorum silivrili arkadaş ama cıkamaz benim sana lafın yok kimsele alıp veremedigim yok üstelik sempatim var ama böyle gereksiz laflar hiç hoş olmuyor üstelik bir anlasan ben silivrinin burada olmasını istemen anla bir çift laf söyleyim sancaktepe 3 ligte helal olsun senin takımım çok eski ve daha potanseli büyük anlaya bildinmi

silivrispor dedi ki...

sadece şans bizden yana değl hiç olmucak takım suanda lider durumda li başlamadan önce avclar silvri kapışr öle dyodum ama öle değlm sadee sans yok bzde sunu slym sna federasyon ble silvrini çıkmasın istemyor blki ninmcan ama

Unknown dedi ki...

federasyon belki 100de 20 sen at bakalım golü federasyon ne yapacak sadece bir tarafa baglamak dogru degil yeneceksin top aglarla buluşacak silivrili kardeşim kardeş diyorum belki benden küçük ola bilrsin saygılarımla

silivrispor dedi ki...

buz gb golleride saymıyolarki napalım

Efkan dedi ki...

Yakıyosun Öner, o nasıl bakış öyle :))

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Programı

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynanacak.