Pazartesi, Ocak 31, 2011

Ogün Koca, Silivrispor-İMES maçını yorumluyor


İstanbul Süper Amatör Lig Yükselme Grubu’ndaki Silivrispor-İMES maçını izleyen yazarımız Ogün Koca, karşılaşmayı ve her iki takımı mercek altına aldı.

Maç 4-0 ama oyun 4x4'lük
Maçın favorisi olarak görünen Silivri maçı hakkı ile 4-0 kazandı ancak skor sizleri yanıltmasın, İMES takımı oynadığı oyun ile farklı skorlu yenilgiyi hak etmedi. Maçın sonlarında artan fark maça olan konsantre ve kondisyondan farkıdır. 70. dakikadan sonra İMES artık sonucu kabullendiğini belli etmeye başladı. Ama dediğim gibi maçı da hak eden kazandı.

SİLİVRİSPOR
Bu zamana nasıl geldikleri belli olan bir takım. Saha içerisinde inanılmaz bir yardımlaşma ve arkadaşının eksiklerini kapatma duygusuna sahipler. Kalecileri işini iyi bilen bir kaleci. Nerde duracağını, hangi topa çıkacağını ve arkadaşlarını 18 içerisine dağıtmasını bilen bir kaleci. Kaleden konuşmaları ile de takımını iyi yönlendiriyor.
Takım kaptanları sadece geride defansif görevini yapmıyor, aynı zamanda takımını da uzaktan yönetiyor.
Defansın sağında, solunda ve göbeğinde oynayan oyuncular sanki kurulu robot gibiler. Top kendi takımlarında iken çizgi halinde çıkıyorlar, kalecilerinden topu alarak oyunu geride kuruyorlar ve orta sahalarına gereğinden fazla yardımcı oluyorlar.
Orta sahaları rakiplerine nerdeyse oyun kurma fırsatı vermiyorlar, yalnız bunu yaparken biraz fazla faul yapıyorlar, ama akıllı fauller. Orta sahanın sağında ve solunda oynayan oyuncular forvete verdikleri destek ile atak pozisyonlarında forvet oyuncu sayısını çoğaltıyorlar.
Buradan orta sahanın sağında oynayan oyuncuyu tebrik etmek lazım çok ani deparları çok canlar yakar.
Forvet oyuncuları fizik güçlerini ve duruşlarını iyi kullanarak takımlarının 4-0 gibi skor ile maç kazanmasında işlerini yaptıklarını söyleyebiliriz.
Kadir Akbulut hoca ve yardımcısı yaptığı değişiklikler ile skora etki etti. Yapılan değişiklikler tam yerinde ve zamanında idi.
Seyircileri de takımlarını yalnız bırakmıyor, onları da kutlamak gerekiyor.

İMES
Maçı belki 4-0 kaybettiler ama maçın büyük bölümünde oyuna ortak oldular. Yenilseler de kendilerini kutlamak gerekiyor.
Maça iyi başladılar ama sonunu getiremediler. Karşılarındaki rakip gruplarındaki takımlar gibi değildi elbette. Ama bu bir grup maçı, her şey bu maçta bitmedi elbette.
Kalecileri 4 gol yese de çok hatalı değildi. Arkadaşlarını konuşmaları ile uyarmaya çalışsa da ani gelişen Silivri ataklarında defansın biraz ağırlığı gelen golleri engelleyemedi.
Defans kurgusu rakipten fizik olarak aşağıda değildi ancak rakipte hızlı olan kanat oyuncuları İMES defansında biraz kopukluğa neden oldu. Kanattan gelen rakip oyuncuların kademesine giden göbek oyuncuları diğer taraftan gelen rakip kanat oyuncusuna boş alan bırakıyordu. Son yenilen 2 gol bu şekilde oldu zaten.
Orta alanda oyuncular biraz zorlansa da oyun kurma üstünlüğüne 70 dakika ortak oldular. Ama rakiplerinin agresif oyunları karşısında çok da rahat kalamadılar.
Forvet oyuncuları biraz daha gayretli olabilselerdi belki gol atmayı başarabilirlerdi ancak burada Silivri defansının çok iyi olmasını da unutmamak gerekiyor.
İlk yarı 1-0 bitmesine karşılık ikinci yarıda iyi başlamaları 25 dakikalık denk geçen oyun biraz kondisyon eksikliği ve biraz da saha içerisinde motivasyonun kaybolması arka arkaya 3 gol yenmesine neden oldu.
Saha içerisinde kaybolan oyun disiplini ile oyuncuların birbirlerine seslerini yükselterek uyarılarda bulunmaları son 20 dakika içerisinde yenilen gollerin göstergesidir.
Buradan bir de 9 numaralı oyuncu Gökhen Dinç kardeşimiz için notumuz olacak; Evet rakibiniz atakları keserken oyun dahilinde olan faulleri yapıyor, ama senin gördüğün sarı kart senin bu konuda fazla konuşmandan kaynaklandı. Sen iyi bir oyuncusun, bu fauller futbolda var. Sadece bir maç kaybettiniz, diğer maçlarda, ilerisini düşünerek daha sakin olmalısın.

HAKEMLER
Maçın Hakem triosunu ayrıca kutlamak gerekiyor, Müsabaka Hakeminin pozisyonlara yakınlığı, oyunculara olan davranışları ve güzel diyaloğu, Yardımcı Hakemlerin de oyuna motivasyonları, Hakem'e gerektiğinde yardımları ve kendi sorumluluk alanlarındaki hakimiyetleri çok iyiydi.

Ayrıca Saha Komiserlerimiz Nezir Aydın ve Şenol Turhan'a da yardımlarından dolayı ayrıca teşekkür ederiz.

YAZI: OGÜN KOCA
FOTOĞRAFLAR: ENGİN AKIN

7 yorum:

Adsız dedi ki...

iki takımda çok iyi mücadele etti silivri gercekten iyi takım ama imeste çok canlar yakabilir skor kimseyi aldatmasın tebrikler silivri..

Adsız dedi ki...

imes iyi takım tebriklr silivri

Adsız dedi ki...

YILDIRIM BOSNA TURUBUN REİSİ OLARAK SİLİVRİ SPOR HAKLI OLAN BAŞARILARINI COK TAKTIR EDEN BİRİYİM YONETİMİNİN FUTBOLCULARININ VEDE OZELLİKLE HER DEPLASMAN MACINA 4 OTOBUS GİDEN TARAFTARLARINA VEDE GENC KASABA TARAFTARLAR DERNEĞİ BAŞKANI SAYIN AHMET REİSE VE EKİBİNE BAŞARILAR DİLERİM İŞALLAH İLERİDE 3 LİGTE GORURUZ ŞEREF ZAFER ZAZAOĞLU

Adsız dedi ki...

silivri gerçekten amatör lige fazla bir takım bunu yeterince gösterdi ve yükselme grubunda da göreceğiz.bence bal liginde bu sezon olsalardı 3.lige büyük ihtimal çıkarlardı ve de ben seneye bal liginde bir kaç takviyeyle 3.lige çıkar diye düşünüyorum..imes kötü takım değil bu grupta önemli puanlar galibiyetler de alacaktır fakat silivri gerçekten çok kaliteli oyunculara ve hocaya sahip bu yüzden bu maçı imesin gücünü ölçmek için kıyaslamamak gerekir..

Adsız dedi ki...

bu taraftar olduğu sürece bu takım çok can yakar ....

Adsız dedi ki...

silivri gerçekten iyi bir takım. imes sporda öyle. imes spor ilk defa bir maçta bu kadar gol yedi, inş tekrarıda olmaz. biz biliyoruz ki imes spor iyi işler başardı, buraya kadar sadece 2 mağlubiyet alarak geldi. inş bu aldığı tek mağlubiyet olur ve kaldığı yerden en iyi şekilde devam eder. kalbimiz seninle imes spor...

Adsız dedi ki...

SİLİVRİ AVCILAR BELEDİYEYLE KAPIŞIR

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Sonuçları

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...