Cuma, Ocak 28, 2011

Böyle de hata olur mu ki!



İstanbul Süper Amatör Lig'de grup aşaması bitti ancak tartışmalar devam edecek gibi... Futbol İl Temsilciliği ilginç bir şekilde, haftalık bülteninde 6. Grup'ta Beyoğlu Yeniçarşıspor'u değil, Alibeyköy Parsellerspor'u küme düşürdü!


Türkiye amatör liglerinin tümünde, puan eşitliği durumunda Futbol Müsabaka Talimatı'nın 9 maddesindeki esaslar geçerli. Bu esaslar, sezon başında yayınlanan Amatör Futbol Uygulama Kitabı'nın 13. sayfasında açıkça belirtiliyor. Buna göre, 6. Grup'ta genel averajı daha kötü olsa da Beyoğlu Yeniçarşıspor'a ikili averajda üstünlük sağlayan Alibeyköy Parsellerpor kümede kaldı.


Ancak TFF İl Temsilciliği'nden bir görevli hafta içinde Parsellerspor Kulübü'nü arayarak küme düştüklerini tebliğ etti ve hazırlıklarını buna göre yapmalarını söyledi! Ayrıca bu hafta içi yayınlanan bültende Parsellerspor düşen takımlar arasında gösterildi.


TFF İstanbul İl Temsilciliği'nin daha sonra Parsellerspor'la temasa geçerek yanlışlığın önüne geçtiği öğrenilse de İstanbul'da futbolun uygulayıcı kurumunun statü ve puanlamada böylesine bariz bir hataya düşmesi düşündürücü...


Yerel Futbol Sitesi

4 yorum:

Adsız dedi ki...

sevgili efkan bunu senden beklemezdim.il temsilciliği puantajı genel puantaj hesabına göre yapar ,ki vermiş olduğu puantaj doğrudur.ikili ve üçlü averaj hesabı yapılıncada düşen takımlar belirlenir.bunuda en iyi bilenlerden biri olan benan dikere'de sorabilirsin sevgilerimle
herkes bir gün karacaahmetli olacak:):):):)

Efkan dedi ki...

Merhabalar, haber olan şey aslında yukarıda fotoğrafı olan Bülten. Orada açık ve net 'Düşen: Parseller' diyor. Eh bu da haber konusu :)

İkinci puan durumu da bence TFF'ye yakışmıyor. Lig bitmiş, ben mesela hiç bilmeyen bir insan olsam baksam Parseller düşte sanacağım. Bunların düşünülmesi gerek. Biz daha son haftada ikili averajlara göre puan durumu verdik. TFF'nin de böyle yapması gerek. Sevgilerle..

Adsız dedi ki...

sevgili efkan, burdada haklısın biz işin içinde olduğumuz için farkındayız dışardan biri dedeiğingibi anlamayabilir veya benen dikerinde mensubu olduğu sitedeki gibi ikili averaj sonucu düşen takımlarıda belirtmeleri gerekirdi . sevgiler sunarım yavuz erkovan

Adsız dedi ki...

Evet,bu fikirlere katılıyorum,insanlara açık ve detaylı bilgi vermek ilgililerin baş amacı olmalıdır.Amatöre emek ve hizmet veren tüm kurum,kiş ve yetkililere saygılar ve sevgilerimle teşekür ederim amatörler adına.

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.