Salı, Ocak 25, 2011

Edirne derbisinin galibi yok


AYŞEKADIN GENÇLERBİRLİĞİ: 1 KEŞANSPOR: 1
Bölgesel Amatör Lig 12. Grup’ta mücadele eden iki Edirne temsilcisi, Ayşekadın Gençlerbirliği ile Keşanspor ikinci yarının ilk maçında 25 Kasım Stadı’nda oynadıkları maçta 1-1 berabere kaldılar. Ayşekadın Gençlerbirliği’nden Seyfettin ve Esat, Keşanspor’dan ise İsa’nın kırmızı kart gördüğü maçın berabere bitmesiye Keşanspor şampiyonluk yolunda, Ayşekadın GB ise küme düşmeme yolunda 2’şer puanlık kayıp verdiler.

Saha zemininin oldukça ağır olduğu karşılaşmanın ilk dakikaları her iki ekibin birbirini tartması şeklinde geçti. 22. Dakikada Ayşekadın GB sağ kanattan geliştirdiği atakta, Hasan Hüseyin ceza sahasına girdiği sırada şutunu Ömer kornere çeldi. 26. Dakikada Erkan’ın ortasına gelişine harika vuran Ertin kaleci Ömer’in solundan topu ağlara gönderdi Ancak bu gol ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. Bu pozisyona Ayşekadın GB’li oyuncular uzun süre itiraz ettiler.

Önce Keşan sonra Ayşekadın attı
27. dakikada Keşanspor’dan İsa hakeme yaptığı itirazdan ötürür sarı kart gördü.  34. Dakikada soldan gelişen Keşanspor atağıyla topla buluşan Kemal içeriye harika ortaladı. Topla buluşan Ömer Sugüneş, hemen yanındaki Burak’la topu buluşturdu. Burak’ın sağ iç plasesi Keşanspor’u Ayşekadın GB deplasmanında 1-0 öne geçirdi.
40. dakikada topsuz alanda rakibine kafa atan Seyfettin, kırmızı kart görünce ev sahibi ekip de 10 kişi kaldı.
Oyunun tam bu dakikadan sonra kopması beklenirken ani gelişen Ayşekadın GB atağında topla buluşan Ertin, Rıfat tarafından düşürülünce hakem penaltı noktasını gösterdi. Ertin penaltıyı gole çevirince ilk yarı 1-1 sona erdi.

Keşanspor da 10 kişi
İkinci yarıya etkili başlayan taraf Keşanspor’du. 55. Dakikada Ömer sol kanattan ceza sahasına girip, kaleci Kutay ile karşı karşıya kaldı. Ömer’in şutu direğin dibinden auta çıkınca Keşanspor mutlak bir golden oldu. 60. Dakikada Keşanspor’dan İsa, düdükten sonra topa vurduğu gerekçesiyle ikinci sarı kartı ve sonrasında kırmızı kart gördü. Keşanspor da bu dakikadan sonra 10 kişi oynadı.
63. dakikada Ömer yerini Keşanspor’un yeni transfer Sadık Taykan Akgün’e bıraktı. 73. Dakikada ani gelişen Keşanspor atağında rakibine sert müdahalede bulunan Esat ikinci sarı kartı ve ardından kırmızı kartı görerek oyundan atıldı. Ayşekadın GB bu dakikadan sonra oyuna 9 kişi devam etti.
78. dakikada ani gelişen ev sahibi ekip atağında topla buluşan Hasan Hüseyin, ceza sahası çizgisinin dışından iyi burdu Keşanspor kalecisi Ömer topu kornere çeldi.

Direkten dönen top
Keşanspor 86. Dakikada Özdemir’le girdiği gol pozisyonunda direği geçemedi. 2 dakika sonra tekrar Özdemir ceza sahası içinde kaleciyle karşı karşıya kaldı. Topa istediği gibi vuramayınca top kaleci Kutay’da kaldı.
Hakem Selim Akman oyunu 7 dakika uzattı. Maçın kader adamı Özdemir uzatma dakikalarının son saniyelerinde bulduğu pozisyonda kaleciyi geçen top yine direğin aynı yerinden geri dönünce Keşanspor, Ayşekadın GB deplasmanından 1 puanla döndü.
Keşanspor bu beraberlikle puanını 27’ye yükselterek, takipcisi Küçükçekmecespor’un puan kaybetmesi ile liderliğini sürdürürken Ayşekadın GB, 8 puanla 10.sıradaki yerini korudu.
Keşan’dan karşılaşmayı izlemeye gelen yaklaşık 200 kişilik taraftar grubu tezahüratlarıyla Keşanspor’u maç boyunca desteklediler.

Stat: 25 Kasım
Hakemler: Selim Akman-Erhan Yatla-Ahmet Göçmen (Kocaeli Bölgesi)
Ayşekadın GB: Kutay-Gökmen-Bilal-Seyfettin-Ozan-Tahsin 57 (Murat)-Hasan Hüseyin (88 Hüseyin)-Ozan Kurt (63 Mustafa) -Ertin-Erkan-Esat
Keşanspor: Ömer-Yavuz (88 Batuhan)-Rıfat-Yaver-Ozan-İsa-Ömer Sugüneşi ( 67 Sadık Taylan)-Serdar-Burak-Özdemir-Kemal
Goller: Dk. 34 Burak (Keşanspor) Dk. 42 Ertin (P) Ayşekadın GB
Kırmızı Kart: 38 Seyfettin, 73 Esat(Ayşekadın GB) 59 Ozan (Keşanspor)

HABER-FOTOĞRAF: UMUT ÇATAL

Hiç yorum yok:

TFF Futsal Ligi Play-off Sonuçları

TFF Futsal Ligi play-off maçları bugün başlıyor.