Perşembe, Aralık 23, 2010

Tusubasa'dan maç tahminleri, İstanbul SAL 18. hafta




Sevgili amatör futbol tutkunları bu hafta ki maç tahminlerime geçmeden önce değinmek istediğim bir konuyu paylaşmak istiyorum. Efkan Bucak kardeşimize gösterdiği emeklerden dolayı teşekkür etmeyi bir borç biliyorum çünkü hiç bir maddi kazancı olmuyor ve oradan oraya koşturuyor. Ekibinde çalışanların da buradan bir maddi beklentisi yok ve kendisine destek vermeye çalışıyoruz. Ama bir bakıyoruz maçta görüntü alan bir arkadaşımıza saldırılıyor. Dodo arkadaşımıza adete hakaret boyutunda yazılar yazılıyor. Zaman zaman ben de nasibimi alıyorum bu yazılardan. Ancak şunu sölemek gerekir ki Dodo da bende maçlar hakkında görüşlerimizi bildirerek tahminlerde bulunuyoruz. Bizler bu tahminleri yaparken hiç bir kurumu ya da şahsı karşımıza almadan yapıyoruz. 


Geçen hafta yorum yazan bir arkadaş yazmış "çok favori maçlar seçmişsin" diye. Haklı da olabilir tabii ama yorum yaptığım maçlara baktığımda Sultantepe deplasmanında Terazidere, Anadolu Hisarı deplasmanında Hadımköy, Özkaracaahmet-İdealtepe maçında Özkaracaahmet takımlarının kazanacağı tahminlerinde bulunmuş olup Bakırköy-Selimiye maçında beraberlik demişim. Bu dört maçın dışında ki tahminlerime de baktığımda iki ya da üç maçın önemli favoriler olduğunu gördüm. Şimdi sizlere soruyorum. İki takımın mücadelesinde sırf şapkadan tavşan çıkartmak için mi tahminlerde bulunmak daha doğrudur, yoksa biraz önce belirttiğim gibi düşüncelerimizi yazmak mı? 


Neyse ben kendi düşüncelerimi ve tahminlerimi yazmaya devam edicem. Ancak şunu unutmayalım bizler maçlar hakkında sadece tahmin yapıyoruz. Maçlar üç ihtimallidir ve biz bir olasılık seçiyoruz. Tüm takımlarımıza iki grupta son hafta oynanırken,diğer gruplarda son beş haftaya girdik kazasız ve olaysız maçlar diliyorum.


Bu arada Türkiye Futbol Federasyonu İstanbul İl Başkanlığı çok büyük skandallara imza atmaya başladı. Onlar herhalde SAL'da iki grupta maçların bu hafta biteceğinin farkında değiller. Aynı şekilde alt yapılarda da aynı sıkıntılar söz konusu. Son olarak da U-14 liginin 12 Ocak Çarşamba başlayacağı bombası patladı. Okulların kapanmasına iki hafta kala tam sınav haftası bu maçlar nasıl oynanacak merak ediyorum.


Neyse geçelim bu hafta ki birbirinden zorlu 10 maç'a...
   
ÖZ KARACAAHMET-KAYNARCA: Grupta düşme potasını doğrudan ilgilendiren bir maç. Geçtiğimiz hafta sonu ligden düşmesi kesinleşen Ayazağaspor'u deplasmanda 2-0 gibi net bir skorla geçen Öz Karacaahmet kendi sahasında ve seyircisi önünde Kaynarcaspor'u yenerek grupta yarışın gerisinde bırakmak isteyecektir. İlk maç 1-1 bitmişti ve 80.dakika da Öz Karacaahmet bir penaltıdan yararlanamamıştı. Son derece moralli olan Öz Karacaahmet maçı kazanmak isteyecektir. Kaynarca ise geçen hafta Haliç'ten puan alarak morallendi ve umutlandı. Bu maçı mutlaka kazanmak zorunda gibi gözüküyor. Zorlu bir mücadele olacağı ve seyir zevkinin yüksel olacağını düşündüğüm bu karşılaşmada iç saha avantajı ile Öz Karacaahmet galip gelebilir.


HALİÇ-DİKİLİTAŞ: Haliçspor geçen hafta Kaynarca deplasmanında iki puan kaybederek önemli bir avantajı kaybetti ancak halen ikincilik mücadelesinde avantajlı olan takım. Kendi sahasında Dikilitaş karşısında kazanarak rakibiyle arasındaki puan farkını açarak yoluna devam etmek isteyecektir. Dikilitaş ise geçen hafta kendi sahasında Albayrak ile berabere kalarak taraftarlarını üzdü ancak Dikilitaş topladığı puanlarla çok rahat durumda çünkü hedeflerinde BAL olmadığına göre çok rahat mücadele edeceklerdir kalan maçlarda. Ben maçı kazanmayı daha çok isteyen tarafın kazanacağı düşüncesindeyim. Banko Haliç.


ESENLER-OKMEYDANI: Çok zorlu bir maç daha... Zaten 1. grup herhalde karakolda bitecek. Fenerköy ve Ayazağa dışında her takım bir şeylerin peşinde. Esenler kendi sahasında Okmeydanı ile oynuyor. Düşme hattının hemen üstünde olan Esenler bu maçtan galibiyet almak isteyecektir çünkü bu maçı kazanamadığı takdirde düşme potasının içine gelecektir. Rakibinin çarşamba günü zorlu bir 90 dakika oynamasını da avantaja çevirip maçı kazanmak isteyecektir. Okmeydanı ise çarşamba günü tehir maçında Sultanbeyli maçını 1-0 kaybetti. Ben de maçtaydım ve Okmeydanı'nı maçta açıkçası fazla beğenmedim. Hatta bir pozisyonda iki takım arkadaşı birbirine küfür etti. Hakem Levent Yılmaz ikisine de kırmızı kart verebilecekken pozisyonu sarı kart ile geçiştirdi ve Sultanbeyli lehine serbest vuruş verdi. Okmeydanı bu zorlu deplasmandan puan alarak dönmek isteyecektir. Ancak ben Esenler'in kazanacağı düşüncesindeyim.


SULTANTEPE - HADIMKÖY: Sultantepe geçen deplasmandan aldığı bir puanla belki bir ivme kazanabilir diyordum ama aldığım bilgilere göre bir ayı aşkın süredir idman yapmıyorlar. Sultantepe havlu atmış gibi gözüküyor ama bu maçtan sürpriz bir galibiyet alabilirse tutunma şansları artar. Ancak idman yapmadan nasıl olur bilemiyorum. Hadımköy buradan galibiyet alarak avantajını korumak isteyecektir. Bence istediği galibiyeti de alacaktır. Hadımköy banko.


BEŞYÜZEVLER - İSTANBULSPOR: İki takım da gruptan mutlu sonla ayrılacak gibi gözüküyor. Geçen hafta İstanbulspor kendi sahasında Kocasinan'ı yenerek avantajını devam ettirdi. Beşyüzevler de maçlarını kayıpsız geçmeye devam ediyor. Çok zevkli geçeçek bu karşılaşmadan kolay kolay gol çıkmaz diye düşünüyorum. Banko beraberlik diyorum.


ATAŞEHİR DOĞUŞ - LEVENTSPOR : Ataşehir Doğuşspor üst üste puan kayıpları ile uzun süre lider götürdüğü grupta ikinciliğe geriledi. Geçen haftayı dinlenerek geçen sarı-mavili ekip bu hafta kendi sahasında bu maçtan galibiyet almak isteyecektir. İlk maç deplasmanda kazanmıştı Doğuş bakalım yine rakibinden üç puan alabilecek mi? Leventspor ise geçen hafta aldığı çok önemli galibiyetle liderliği bir daha bırakmayacağının sinyallerini verdi.Zorlu deplasmandan belki bir puana razı olacak olan Leventspor'un daha fazlasını alacağını düşünüyorum. Banko Leventspor.


BAKIRKÖY - KAĞITHANE : Geçen hafta Erok deplasmanında bozguna uğrayan Bakırköy bu maçı alarak toparlanmak isteyecektir. Bu grup da tıpkı 1.grup gibi karakolda biter! Ne çıkanlar belli ne düşenler. Kağıthane geçen hafta Büyükçekmece'den puan alarak iddiasını koydu ortaya. Çok zorlu ve mücadeleci geçecek bir maç olacağı kesin. Zorlu mücadeleden Bakırköyspor istediği üç puanı alır ve biraz olsun rahatlar.


ÇATALCA - İSTANBUL BAYBURT: Geçen hafta galibiyet alarak artık eski formunu yakalayacağının sinyallerini veren Çatalcaspor'da sular duruldu.Bu hafta da kendi sahasında ve seyircisinin önünde düşmeme mücadelesi veren İst.Bayburt karşısından kazanmak isteyecektir.İst.Bayburt ise geçen hafta kendi sahasında Parseller'den puan almayı başardı.İst.Bayburt güçlü rakibi karşısında hata kollayarak puan almaya çalışacaktır. Ancak Çatalca bu maçı ne yapar eder kazanır ve yoluna kayıpsız devam eder.


PAŞABAHÇE - SULTANGAZİ: Harika bir maç. Haftanın en önemli maçı olacağı kesin. Bana göre Paşabahçe kendi sahasında yenilmez. Ben bu zorlu maçın berabere biteceği görüşündeyim.


ORTAKÖY - ÇELİKTEPE: Çeliktepe için artık lig bitti. İstediklerini de aldılar. Son derece rahat olarak son maça çıkacaklar.Ancak Ortaköy maçı kazanarak rakibinden istediği haberi beklemeyicektir.Fazla söze gerek yok mutlaka kazanmak zorunda olacak olan Ortaköy bu maçı kazanır.


YAZI: TUSUBASA

16 yorum:

Adsız dedi ki...

hep aynı takımların maçlarını yorumlamayı ne zaman bırakmayı düşünüyorsunuz . . . .

Adsız dedi ki...

Beraberlik Sultangaziye yarıyor.2Lİ averaj değil 3 lü averaja göre Sultangazi 2. olacak.Dudulluda 40puanda olduğu için 3 lü averaj var.Her takım 5 puanda genel averajda Paşabahçe eleniyor.

SULTANLI dedi ki...

SULTANLI DEDİKİ SEN SAHİDEN ATIYORSUN 8.GRUP'DA DUDULLUSPOR PUANI 40 YAPTI. SULTANGAZİYE BERABERLİK YETİYOR.ÇÜNKÜ ÜÇLÜ AVERAJA GİRİYOR DERS ÇALIŞMIYORSUN . BİLDİĞİN KONULARI YORUMLA.

Adsız dedi ki...

paşabahçe berabere kalırsa 3lü averaja göre 3. sırada kalır ve terfilere sultangazi - dudullu ikilisi çıkar. yani paşabahçe kazanamazsa 3. sırada ligi bitirir

Adsız dedi ki...

dersine çalış biraz ayıp....

Adsız dedi ki...

5 grupta düşecek takımlar henüz belli değil sadece yonca kısmen gerisi işleri kolay olmayacak gazi hariç hepsinin düşme korkusu var 100 de oranı 100de 85 erok 100de 75 yenibosna 100de 70 bakırköy ve kağıthane 100de 60 yıldırım ihtimal saygılarımla amatör manyagı

Adsız dedi ki...

Dodo Kağıthane'nin bütün maçlarında banko rakiplere verdi ama her seferinde yanıldı.

Kağıthane 1-0 silivri
Kağıthane 0-0 Selimiye
Kağıthane 1-1 Büyükçekmece

Kağıthanenin rakiplerinin hepsi banko Kağıthaneyi kolay geçer diyordu.O kadar küçümseme Kağıthaneyi bu takım 1951 de kuruldu düşmez küme.

Gene yanılacaksın dodo buseferde

Adsız dedi ki...

dodo bir şey biliyor kağıthanenin işi zor kardeş

Adsız dedi ki...

Selamlar.Paşabahçe-Sultangazi maçını en azından Bankasya maçlarını yöneten bir hakem yönetmeli.Yada süper lig hakemi de olabilir.Çünkü ligler devre arasına girdi.Bu maç amatör ligde şu ana kadar yılın maçı konumunda.Hakemin yapacağı en ufak hata koskoca bir sezonu yakabilir iki takım içinde.Ayrıca ben bir PAŞABAHÇE taraftarı olarak önce dostluğun sonra PAŞABAHÇEMİZİN kazanmasını diliyorum.

Burak Kurtulus dedi ki...

Pasabahce-Sultangazi macını, Bank Asya maclarında gorev yapan bir Hakem yönetecek.

Adsız dedi ki...

bence de haftanın maçı.ben trıbunde olacagım bu macta seyre deger dostlugun ve kardeslıgın kazanacagı enfes bır mac olacak.Ha maçın hakemı dersenız.Bu hakem 1.lig lig yard hakemı kı ıstanbul un en ıyı amator hakemlerınden.herkes rahat olsun.

Adsız dedi ki...

Yanlış biliyosunuz u 14 2 ocakta başlayacak.Tff istanbula bi bakın !!

Adsız dedi ki...

"Kağıthanenin rakiplerinin hepsi banko Kağıthaneyi kolay geçer diyordu.O kadar küçümseme Kağıthaneyi bu takım 1951 de kuruldu düşmez küme."

ne alaka? uzun süre önce kurulan takımlar düşmüyor mu küme?

Adsız dedi ki...

tusubasa ortaköy kazanarak rakibinden gelecek haberi bekleme durumunda kalmayacaktır demişsin.ortaköy kazansa da zeytinburnu yıldız kendi saha ve seyircisi önünde ununu elemiş çıksalını yenerse yine ortaköy düşüyor hatta yenilse bile ortaköy berabere kalırsa yine ortaköy düşüyor.bu hafta biraz çalışılmamış yorumlar olmuş ortaköy ve sultangazi maçlarında

Adsız dedi ki...

"Kağıthanenin rakiplerinin hepsi banko Kağıthaneyi kolay geçer diyordu.O kadar küçümseme Kağıthaneyi bu takım 1951 de kuruldu düşmez küme."

ne alaka? uzun süre önce kurulan takımlar düşmüyor mu küme?



Takımların bir tarihi olur.O yüzden düşmesi biraz güç.

Adsız dedi ki...

bu hafta 10 maçta 5 bilmişsin bildiklerin de sonucu az çok belli alt taraf maçları

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Programı

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynanacak.