Perşembe, Kasım 25, 2010

Ters Kelepçe Bağcılarspor için dimdik ayakta


İstanbul Süper Amatör Lig 3. Grup takımlarından Bağcılarspor’un tribün grubu Ters Kelepçe’nin lideri Turgut Kızılkaya ile gruplarını ve Bağcılarspor’u konuştuk…

Bize biraz kendinden bahseder misin?

Öncelikle herkese merhabalar. Adım Turgut Kızılkaya. Nam-ı diğer Paşha. Doğduğumdan beri yani 25 senedir Bağcılar Semtinde ikamet etmekteyim. Orta öğrenimimi de Bağcılar Ticaret Meslek Lisesi’nde Tamamladım.


Bağcılarspor tribünlerine ne zaman girdin, hikayeni öğrenebilir myiiz?

Benim ultrAslan tribününde 9 senelik bir geçmişim var. Tribünün olması gereken davranışlar, aslında tribüncülüğün ne olduğunu neler yapıldığını nasıl davranıldığını çok iyi bilen birisiyim. ultrAslan - BH ( Boys Of Hell ) grubunda yaklaşık 7 sene iç saha, deplasman, amatör branşlar gibi armanın olduğu her yerdeydim. 2006’da kurduğumuz ultrAslan - Bağcılar grubunu ben askerdeyken ve diğer kurucu arkadaşlarım, kardeşlerim işlerinden dolayı ilgilenemediğinden dolayı kapatmıştık. Semtten tanıştığım Fatih Sevgili kardeşim ile 2009 yılı başlarında tekrardan bu grubu aktif hale getirdik. Yaklaşık 35 kişilik kemik tayfası olan bu oluşum ile tekrardan ultrAslan Bağcılar'ı semtimizde duyurduk ve bu konuda bayağı bir yol kat ettik. Grubumuzu duyan Bağcılar Spor Kulübü Yöneticisi Erol Koca ağabeyimiz, bizleri Bağcılarspor'umuzun tribününe davet etti. Biz de oturup diğer yöneticiler ile konuşup neyin olması gerektiğini konuşarak ilk olarak Ümraniyespor maçında tribünde yerlerimizi aldık.

Peki daha sonra..?

Aldığımız tekliften sonra oturduk Arda kardeşim ile bu gruba isim bulmamız gerektiğini düşündük. ‘Mirliva’ (Osmanlı zamanında en güçlü asker) adını düşündük, sonra bağlılığı kopmamayı simgeleyen TERS KELEPÇE adını grubumuzun ismi olarak belirledik. Çoğunluğu Lise Öğrencisi olan bir grubuz. Tribündeki ilk maçımız Ümraniyespor’a karşıydı. O zaman Ümraniye lig ikincisi ve şampiyonluğa oynayan bir takımdı. Yaptığımız baskılar, söylediğimiz marşlar, yaklaşık 50 kişilik grubumuz orada bir takıma tribünün nasıl maç kazandırdığını gösterdi. Bizim gittiğimiz hemen hemen her maçı aldık. Arda kardeşimiz kendi isteği ile işlerinden dolayı bu sezon grubu bırakma kararı aldı. En son yaptığımız toplantımızda yeni arkadaşlarımıza çeşitli görevlerde yer verdik. Buradan da Arda Sevgili kardeşime yaptığı, verdiği emekler için teşekkürlerimi sunuyorum. Grubumuzda Takım, yaş gibi hiç bir ayrım yoktur, olmayacakta. İçimizde ultrAslan, Genç Fenerbahçeliler, Çarşı, Gurbetçi Gençler Gruplarından arkadaşlarımız var. Oraya sadece tek bir amaç için gidiyoruz: Bapcılarspor. Renklerimiz Sarı-Yeşil. Başka bir Amacımız yok. Tek Renk,Tek Takım.

Bağcılarspor yönetimiyle ilişkileriniz nasıl?

Aslında son Kartal Bulvar-Bağcılar maçına kadar bir sıkıntımız yoktu. İkinci Başkanımız Mete Koca kulüp imkanları doğrultusunda elinden gelenin fazlasını yapıyordu. Belediyeden hiç bir şekilde destek almayan kulübümüz bize yine de güzel imkanlar sağlıyordu. Bağcılar Meydan’dan stadımız yaklasık 6-7 km uzaklıkta bir yerde. Buraya gidip gelmemiz için bize otobüs tahsis edilmesi gerekli. Sadece iç maçlara 25’lik diye tabir ettiğimiz 1 tane otobüs geliyor. Tıklım tıklım dolup araca gidiyoruz. Biz 2 sezondur 1 lira bile istemedik, almadık. Maddi hiç bir beklentimiz olmadı, olmayacak da. Ki bizler geçen sezon Gürpınar'da oynanacak olan Beylikdüzü-Bağcılar maçına Kendi imkanlarımız ile gittik. Aramızda para topladık ve sadece semt şşkına maçın ikinci yarısı stada gelerek 45 dakika susmadan takımımıza destek verdik. Yönetimden deplasman maçına istediğimiz otobüs yüzünden bu hafta sıkıntılar yaşadık. Ama onlar da gördüler ne kadar kararlı olduğumuzu. Bizim bu kulüp için neler yapabileceğimizi, Ters Kelepçe’nin oynanan maçlarda takımın kazanmasında ne kadar rol oynadığını son maçta gösterdik. Bu haftadan sonra bu sıkıntıların biteceğine, İlerleyen günlerde Bağcılar Belediye Başkanımız Sayın Lokman Çağırıcı ve kulüp yöneticileri ile bu takım ve bu grup için neler yapabileceğimizi konuşup tartışacağız.

Bağcılar Halkına ne söylemek istersin?

Bağcılar İstanbul'un en çok nüfusa sahip ilçelerinden biri. Kendini taraftar olarak gören, farklı takımlara ve bu takımların taraftar gruplarına üye olan birçok insan var. Hemen hemen her maça bir otobüs dolusu kadar kardeşimiz ile gidiyoruz. Ama bunu 4-5 otobüse kadar çıkartmayı planlıyoruz. Bu konuda belediyemiz birçok şey yapabilir. Benim kendi adıma istediğim iki şey var. Birincisi Bağcılar Belediye Stadı’nın daha merkezi bir yere taşınması ya da yeni bir stat yapılması. Stat çok uzak bir yerde. Emin olun yakın bir yerde oynasak maçlarımızı en kötü maçımızda tribünlerin yarısından fazlası dolu olur. İkinci olarak da bizlere iç ve dış maçlara devamlı otobüs tahsis edilmesi.

Son Olarak Eklemek İstediğin Bir şeyler Var mı?

Evet kesinlikle! Öncelikle benimle birlikte Ters Kelepçe Bağcılar adını taşıyan, hafta sonu, yağmur, çamur, kar, kış dinlemeden gelen tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ve her yaştan tüm Bağcılarlılara sesleniyorum. Bu semt bizim. Bu takım bizim. Gelin her maçta omuz omuza olalım. Bu takım şampiyonluğu hak ediyor. Gelin beraber desteklerimiz ile yapalım. Facebooktan iletişime geçip http://www.facebook.com/group.php?gid=313935405179 grubumuza üye olarak her maç için nerede hangi saatte toplanıldığını öğrenebilirsiniz.

SÖYLEŞİ: ALPER KADEROĞLU

12 yorum:

Adsız dedi ki...

tribün falan değil bu 25 30 kişilik taraftar oluşumu.alper kaderoğlu sen de amma reklamını yaptın bu ters kelepçe mi düz kelepçe mi nedir bu çocukların.

PaŞHa dedi ki...

TERS KELEPÇE...

Evet 25-30 kişi belki ama emin ol çoğu tribün dedikleri tribünden daha fazla tribün...

PaŞHa dedi ki...

Adsız değilde normal ismini yazsanda bizde bilsek senin kim olduğunu??

Toxic dedi ki...

Kimse Bu İnsanlar Kadar Harbi İnsanlar Olamaz 25 Veya 30 Hiç Fark Etmez Bu İnsanlar Bu İmkanlarda Bişeyler Yapıyorsa Bu İnsanlar Doğru İnsanlardır Eğer Destek Vermiyorsan Sahip çıkmıyorsan Halkının Takımına Yorum Hakkınada Sahip Değilsin!

Ters Kelepçe!

Unknown dedi ki...

Ben Arda Fatih SEVGİLİ.

Adsızmısın nesin bilmiyorum ama Biz yeri geldiğinde 250 kişide olmayı biliriz. Terbiyesizlik yapma saygı duy.

Adsız dedi ki...

ADAMLAR BİSEYLER İÇİN MÜCADELE VERİYOR..SAYGI DUYULMALI ,,,,1 KİŞİDE OLSA 1000 KİŞİDE OLSA . . .OLAY TEK YÜREK OLMAK DEGİLMİ ZATEN....

PaŞHa dedi ki...

Şunu herkes bilsin ki Tek başıma gidip orada bağıracağımı bilsem yine TERS KELEPÇE adı bitmeyecek. O Yönetime rağmen, bizi istemeyenlere rağmen, çekemeyip devam etmemizi istemeyenlere rağmen her zaman 1 yada 100 kişi..

TERS KELEPÇE BURADA DİMDİK AYAKTA!!

*Adsız Yazmayın...

erdal dedi ki...

12-14 yaş arası çocuklar için haftasonu amatör tribün güzel bir grup :):):

PaŞHa dedi ki...

Sen galiba başka tribün ile karıştırdın. Öncelikle ben diyeyim ben 25 yaşındayım, ki yukarıda da yazdım lise öğrencilerinin çok olduğu bi grup. Ama emin ol snn yaşın kaç bilmiyorum eğer bnmle yaşıtsan ya da daha buyuk isen o çocuklar senin gibi 100 tanesini cebinden cıkartır. Değilsen zaten yazıyı laf olsun diye yazmışsın. Bi gün gelirsen maçımıza tanıt kendini 12 14 yasındaki cocuklar sana tanıtsınlar kendilerini...

tonyo dedi ki...

mkan blli mahmutby stadı 12 likde var 32 likte tek ortak noktamız ters kelepçe!i olmamız...

Adsız dedi ki...

paşha ben gecen yıl bagcılarda oynayan ahmet kelebekler bır cok klupte oynadım profta dahıl ozellıkle umranıye macını unutamıyorum sız farklısınız kardesım cok guzel bı ıs yapıyosunuz boyle devam edersenız kısının onemı yok gonulden geldıgınızı herkez bılıyor kendıne ıyı bak kardesım

Adsız dedi ki...

Yıl 2012 Suan 500 Kişiyiz Ha küçüğkköy düşman takım onlar buraya 600 kiş igledılekr herbirinin eline 2 şer tane döner biz 150 kişii idik kafa tutk staddan cıkamadılar sigarea alşmaya çoçuk yolluıyolardı antenler neyin peşndesiniz turgut abi bende senin eski amigo oldunu bilmiyortdum öğrenmiş oldum suan tribün reisimiz sinan anli dir oda askere gdeceği için Kmse yoktur Ama benm yaşım 16 derseniz çoçuk Semtte görseniz yanmdan geçmeye korkarsınız hani

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...