Pazartesi, Kasım 29, 2010

Ödemiş'e bir darbe de Sandıklı'dan


ÖDEMİŞ BELEDİYESPOR: 0 YENİ SANDIKLISPOR: 2
Bölgesel Amatör Lig 9. Grup 8. hafta karşılaşmasında Afyonkarahisar temsilcisi Yeni Sandıklı Belediyespor’u konuk eden Ödemiş Belediyespor rakibine 0-2 mağlup olarak kötü gidişini sürdürdü. Teknik direktör Mahmut Arslan’ın görevine son verilmesi nedeniyle maça futbol şube sorumlularından Samim Toksöz’ün yönetiminde çıkan kırmızı-lacivertliler iddialı rakibi karşısında etkisiz bir oyun sergiledi. Goller son dakikalarda geldi.

Maça beklenenden daha farklı bir kadro ile çıkan ev sahibi ekip rakibi karşısında savunmada Faruk ve kalede Akın’ın zamanında müdahaleleri ile yine fark yemekten kurtuldu. Maçın ikinci yarısında 10 kişi kalmanın verdiği eksiklikle bir puana razı bir tablo çizen kırmızı-lacivertliler oyunu ağırdan aldı.
Maç bitiminde ise taraftarlar konuk ekip oyuncularına ve hakem üçlüsüne büyük tepki gösterdi. Haftayı “Kendi çocuklarımız çıksa 5 gol yemezdik” sözünün gölgesinde geçiren kırmızı-lacivertli ekipte altyapıdan A takıma yükseltilen genç oyuncu Nazmi sadece 10 dakika şans bulabildi.

Sandık’tan İbrahim Kumcu çıktı!
Maça etkili başlayan Sandıklı, 10. dakikada İbrahim Kumcu’nun sol kanattan getirdiği topta müsait pozisyonda kaleci Akın’a takıldı. 15. dakikada ender gelişen Ödemiş ataklarından birinde Serkan Söğüt savunmanın arkasına iyi sarktı. Kaleciyi de üzerine çekerek pasını penaltı noktasındaki Nihat’a çıkardı. Nihat müsait pozisyonda son derece kötü vurdu.

17. dakikada yine İbrahim Kumcu ile yüklenen Sandıklı yine Akın’ı geçemedi. 45+2’de savunmanın arasına atılan pasa hareketlenen Serkan Söğüt topu filelere gönderdi, fakat maçın hakemi Serkan Tekin, tecrübeli oyuncunun topu elle kontrol ettiğini belirterek golü geçersiz saydı ve sarı kartına başvurdu. Daha önceden sarı kartı bulunan Serkan Söğüt çift sarı karttan kırmızı kart ile takımını 10 kişi bıraktı, devre golsüz bitti.

Goller son dakikalarda geldi
İkinci yarıya konuk ekip yine baskılı başlayarak sağlı sollu ataklarla etkili olmaya çalıştı. 54. dakikada Ödemiş’te Murat Çark’ın yaklaşık 40 metreden kullandığı serbest atış direkte patladı. Ödemiş’i yarı sahasına hapseden Sandıklı 55’te Murat’ın vuruşunda gole çok yaklaştı. 57. dakikada İbrahim Kumcu kaleci ile bire bir durumdayken vuruşunu yaptı araya giren Faruk Çağlar mutlak bir gole engel oldu. 78. dakikada Sandıklı atağında İbrahim Kumcu ceza alanında pasını uygun durumdaki Murat’a çıkarttı, Murat iyi vuramadı. 85’te Sandıklı’da Hasan Hüseyin, Faruk Çağlar’ın müdahalesi ile yerde kaldı, Sandıklılı oyuncuların penaltı diye itiraz ettikleri pozisyonda Serkan Tekin “devam” dedi. 88. dakikada karambol pozisyonda ceza alanı çizgisinde topla buluşan Abdurrahman yerden sert bir vuruşla topu direk dibinden ağlarla buluşturdu: 0-1

Gol sevincine büyük tepki
Gol sonrası sevinen Sandıklı yedek kulübesine taraftarlar büyük tepki gösterdi, zaman zaman pet şişeler atıldı. Uzatma anları büyük heyecana sahne olan maçta Ödemiş atağında Nihat’ın vuruşunu kaleci Adem güçlükle tokatladı. 90+1’de soldan kullanılan kornerde kalecinin sektirdiği topta Gökhan Meriç net fırsatı kötü bir kafa vuruşu yaparak değerlendiremedi. 90+2’de ise Rıdvan’ın sağdan ortaladığı topta ön direkte Serkan’dan önce topa hamle yapan Faruk Çağlar topu kendi ağlarına gönderdi: 0-2

Karşılaşma 0-2 Sandıklı lehine sonuçlanırken maç bitiminde Ödemişli taraftarlar hakeme ve konuk ekip oyuncularına büyük tepki gösterdi. Hakemler ve Sandıklılı oyuncular polis eşliğinde ve kalkanların arasında tünele girebildi. Sandıklı takımı galibiyeti soyunma odasını coşkulu şekilde kutladı.

Kısa… Kısa…
* Ödemiş Belediyespor’da Mahmut Arslan’ın gönderilişinin ardından yöneticilerden Samim Toksöz ve antrenörler Yılmaz Ceyhan ve Tuğrul Deveci takımı hazırladı. Önceki haftalarda stoper olarak görev yapan Gökhan Meriç ön libero olarak görev yaparken, daha önce sol bek olan Faruk ve iki haftadır formasından uzak kalan Kemal stoper olarak savunmada görev yaptı. Mahmut Arslan’ın son iki haftada şans vermediği Serhan savunmanın solunda görev alırken, sağda Murat Çark görev yaptı. Geçen hafta Uşak Özel İdare karşısında sahanın en iyilerinden biri olmasına karşın yedek soyunan Melih’in oyuna girmemesi dikkatlerden kaçmadı.
* Hafta başında A takıma yükseltilen gençlerden sadece Nazmi kadroda yer bulabildi. 17 kişilik kadroya rağmen Samet ve sakatlığı geçen Tuncay karşılaşmayı tribünden izledi. Cezalı oyuncular Gökhan Eşmen ve Ender de maçta arkadaşlarını yalnız bırakmadı.
* Konuk ekipte 7 numaralı formayı giyen İbrahim Kumcu ve 2 numaralı formayı giyen Hasan Hüseyin performanslarıyla yıldızlaştılar. Sayısız gol pozisyonuna giren İbrahim Kumcu fileleri bulamazken, Hasan Hüseyin de savunmadan yaptığı çıkışlarla galibiyette pay sahibi oldu. Maç boyunca en kritik anlarda bile paslı oyundan kopmayan Sandıklı özellikle sağ kanadı iyi kullandı.
* Karşılaşmayı Ödemiş Belediyespor’un yeni teknik direktörü Fatih Parmaksız da tribünde takip etti. Sandıklı’nın yöneticileri karşılaşmayı izlemek için Çamlık tribününü tercih etti.
* Bu sezon oynadığı 8. maçta 5. kez soyunma odasına 10 kişi gidebilen Ödemiş Belediyespor’da bu kez kartlardan nasibini Serkan Söğüt aldı. İlk yarının uzatma anlarında çift sarı kartla oyun dışı kalan oyuncu hakemlere isyan etti.
* Y. Sandıklı Belediyespor’un emekli imam olan kulüp başkanı Halil İbrahim Necipoğlu hak ettikleri galibiyeti aldıklarını belirterek, Sandıklı’nın şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerlediğini ifade etti.

STAT: Saracoğlu
HAKEMLER: Serkan Tekin**, Koray Karadedeli**, Recep Ceylan**(Uşak bölgesi)
ÖDEMİŞ BELEDİYESPOR: Akın**, Murat*, Serhan*, Kemal**, Faruk***, Gökhan Meriç*, Nihat*, Gökhan Öztürk*(65 Ahmet*), İlker*(77 Nazmi**), Burak*(46 Nedim Baki*), Serkan Söğüt*
Y. SANDIKLI BLD: Adem**, Hasan Hüseyin****, Fatih***, İbrahim***, Abdurrahman***, Murat***, İbrahim Kumcu****, Faruk**(46 Durmuş*), Serkan***, İlker***(70 Ahmet**), Harun**(54 Rıdvan**)
GOLLER: Dk. 88 Abdurrahman, 90+2 Faruk(K.K)
SARI KARTLAR: Akın, Kemal, Gökhan Öztürk, Serkan Söğüt, Murat, Serkan, Harun
KIRMIZI KART: Dk. 45+2 Serkan Söğüt(Ödemiş)

HABER-FOTOĞRAF: BAŞAR UÇAR

Hiç yorum yok:

Şile Yıldızspor nefes aldı

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta Şile Yıldızspor deplasmanda, düşmesi kesinleşen Vefa Spor Kulübü'nü 1-0 yenerek bitime 3 hafta kala d...