Cuma, Kasım 26, 2010

İstanbul'daki Araklılılar bir araya geliyor

Akyıldız

Araklı, Yeşilce Köyümüzü Kısaca Tanıyalım;
Yeşilce, Trabzon ilinin Araklı ilçesine bağlı yeşillikler içinde bir köydür. Yeşilce (Gahura) Köyü ülkemizin Kuzey Doğu noktasında bulunan, Trabzon ili, Araklı İlçesinin en güzel köylerinden bir tanesidir. Köy Yeşilce ismini; içerisinde barındırmış olduğu birçok yeşil bitki ve yeşilliklerden almaktadır. Köyün yeşil bitki örtüsüyle ve ormansal düzeyin az bulunması nedeniyle şirin bir görünüme sahiptir ve köyün manzara yönünden açık olması nedeniyle birçok farklı köy halkı tarafından da sevilmektedir. Köy halkının yarısından fazlası gurbette bulunmaktadır ancak bu olay köyü pek fazla oranda etkilememiştir. Kışları nüfus 2250 olup yazları ise 5000-7100 arasında değişmektedir. Köyde birçok sülale bulunmaktadır. Bunlardan bazıları, Özyurt,  Öztürk, Özbay, Özad, Akyıldız (Tataroğulları), Çakır, Kefeli, Yurtkuran, Özderya, Kozoğlu, Erdoğan (Kara Hüseyin Oğulları), Bakırtaş ve  Vural’lardır.
Özderya
 Yeşilce Köyünün Araklı ilçesine uzaklığı 5 km. Trabzon iline uzaklığı ise 38 km’dir. Köyümüzün Muhtarı: İdris Özderya’dır. Köyde bir okul ve sağlık ocağı da mevcuttur. Ancak köy nüfusu daha çok orta ve genç yaş ortalamasına sahip olduğu için avantaj sağlamaktadır. Köy, Haziran ayında okulların kapanmasıyla ve gurbette çalışan köylülerin izin haklarını köyümüzde kullanarak tatile gelmesiyle birlikte Haziran-Eylül ayları arasında en kalabalık zamanlarını yaşamaktadır. Sosyal faaliyet bakımından köyün tüm gençleri ve gurbetten gelen insanlarla birlikte yaylaya “Şenlik” diye nitelendirilen eğlenceli gezi, festival türünde sosyal faaliyetler düzenlenmektedir. Yeşilce Köyünde 8 yıllık eğitim veren son sistem teknolojik bilgisayarlı bir ilköğretim okulu mevcuttur.
Öztürkler
 Turnuva Organizasyon Sorumlusu Mehmet Öztürk:
Amacımız, hemşerilerimiz ve akrabalarımız ve bir araya gelip, hasret gidermek
 "İstanbul’da  yaşayan Yeşilce’liler olarak Araklı, Yeşilce köyümüzün ismini ve tanıtımını yapmak ve İstanbul da yaşayan Yeşilce’lileri haftada bir  kez olsun bir araya toplamak için sürekli çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Bunlardan bir tanesi malum, Trabzonspor’umuzun ve Trabzon’umuzun 2. Ligdeki takımlarının İstanbul deplasmanları olduğu gibi bir diğeri de, 3. yıldır düzenlemekte olduğumuz spor etkinliğidir. “Spor dostluk arkadaşlık sevgi ve barıştır” ilkesinden yola çıkarak, üçüncüsünü yaptığımız Geleneksel Yeşilce Köyü halı saha futbol turnuvasını, 7 Kasım 2010 Pazar günü başlattık.  Özyurt, Özbay Has Özyurt, Öztürk, Öz Özyurt, Öztürk Gençlik, Özad, Akyıldız, Özderya ve As  Özyurt takımı olmak üzere toplam 10 takım oluşturduk. Amcalar yeğenleriyle, babalar oğullarıyla birlikte bu turnuvada mücadele ediyor, spor yapıyorlar. Tribünlerde boş yer bulamıyoruz. Ailelerimiz her hafta maçlara geliyorlar. Çoluk-çocuk tüm Yeşilce’liler bir arada olmanın keyfini çıkartıyoruz. Burada da bir Trabzon oluşturduk. Memleket hasretimizi, memleketimizin insanları ile zaman geçirerek gidermeye çalışıyoruz. Bu turnuvada ayrıca bu sene uygulamaya koyduğumuz ve 28 Kasım 2010 Pazar günü başlayacak olan ve inşallah uygulamasında başarılı olacağımıza inandığım Yeşilce Köyü’nün yine İstanbul’da yaşayan 40 yaş üstü, 4 takımlı ayrı bir grup oluşturarak Yeşilce Köyü büyüklerini de halı sahaya çekmek ve sahada bizde varız mesajını gençlere vermektir. Özellikle 40 yaş üstü turnuvamızın, merakla beklendiğini biliyoruz. Yaptığımız hazırlık müsabakalarında büyüklerimiz; Karadeniz insanının tipik karakteristik özelliğini sahaya yansıtan inatçı ve mağlubiyeti asla kabullenemeyen yapıları sebebiyle, izleyenlere keyifli dakikalar yaşatacaklardır. Karadeniz insanının meşhur pratik zekasını, sağlam karakterini, samimiyetini, olaylara bakış açısını ve kendine özgü mizah anlayışını da bu müsabakalar esnasında bol, bol yaşayacağız.
Özyurtlar

Turnuva organizasyon sorumlusu olarak, İstanbul’da yaşayan tüm hemşerilerimizi, İstanbul Büyükşehir Belediye’sinin Sultangazi’de bulunan Hamza Yerlikaya Spor Salonunda düzenlenen ve Pazar günleri saat 10 ile 16 arası devam eden bu etkinlere davet ediyoruz."
Yerel Futbol Sitesi

1 yorum:

Adsız dedi ki...

3. Yeşilce Köyü Geleneksel halı Saha Futbol Turnuvasına göstermiş oldugunuz ilgiden dolayı Yerel Futbol Sitesine çok teşekkür ederim

3. Geleneksel Yeşilce Köyü turnuvasında gören alan değerli hakemlerimize çok teşekkür ederim futbolu güzel yapan hakemlerdir bunuda bizim değerli hakemlerimiz çok güzl yapıyor onlara Yerel Futbol Sitesi aracılıgıyla Alkışlarımızı yolluyoruz

Mehmet ÖZTÜRK

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Programı

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynanacak.