Cuma, Kasım 26, 2010

Esenlerspor'un çıkışı sürüyor


ESENLERSPOR: 4 ÖZ KARACAAHMETSPOR: 0
İstanbul Süper Amatör Lig 1.  Grup’ta sezona iyi başlayamayan ancak sonradan toparlanan iki ekibin mücadelesinde Esenlerspor, Öz Karacaahmetspor’u 4-0 mağlup etti.

Ev sahibi ekip henüz 5. dakikada öne geçti. Soldan yapılan ortayı ceza sahası içinde Uğur tamamladı: 1-0
Oyuna sonradan giren Ömer 40. dakikada skoru 2-0 yaparken, 44’te Murat frikikten çok şık bir golle ilk yarının skorunu belirledi. Maçta skoru belirleyen golü ikinci yarıda Şefik attı.

İlginç bir güvenlik önlemi
Karşılaşmaya iki takım taraftarları da yoğun ilgi gösterirken, Öz Karacahmetspor’un ateşli taraftar topluluğu ‘Çardak’ın tribün şovu görülmeye değerdi. Kırmızı-Siyahlılar, maç öncesi Esenlersporlu taraftarlarla aynı tribünün sağ kısmına alındı. İlginçtir maçın başlamasına kısa bir süre kala konuk taraftarları karşı tribüne alma ihtiyacı hissettiler. Bunu yaparken de Öz Karacaahmetliler, Esenlerliler’in arasından geçip gittiler! Güvenlik önlemi ya düzgün alınacak ya da tribün değiştirme gibi bir şeye gerek olmayacak ki şahsi kanaatim hiçbir şey olmazdı.

İstiklal Marşı mevzuu
Bir de seremoni sırasında Öz Karacaahmetsporlu taraftarlar İstiklal Marşı söylemeye başladı. Kendi sahalarında da yaptıklarını bildiğim bir uygulama. Hakem ve futbolcular seremoni bitince buna uydular ancak Esenler tribünleri hiç oralı olmadı, ellerinde çekirdek yayıla yayıla İstiklal Marşı’nın okunmasını izledi.
Değişik fikir açılarından buna bakabilirsiniz. Ben de saygı duruşuna geçtim ancak Esenlerlilerin buna uymama hakkına da saygı gösteriyorum. Böyle durumlarda okunan marşa uyup uymama tamamen opsiyonel bir şey. Şimdi şöyle bir durum var ki, zira İstiklal Marşı’nı kafanıza estiği zaman okuyup insanların durmasını bekleyemezsiniz, buna hakkınız yok. Kimse programda olmayan, resmi olmayan bir şeye uymak zorunda değil. Bir taraf okurken diğer taraf izlerken güzel marşımızın saygınlığına gölge düşürüyor. Şahsi kanaatim taraftar gruplarımızın, İstiklal Marşı’nı okuyacaklarsa en azından kendi statlarında okumaları yönünde.

STAT: Esenler Belediye
ESENLERSPOR: Turgay, İlhan, Fırat, Gökhan Tüfekçi, Mustafa, Semih, Onur, Şefik, Ahmet, Murat, Uğur
TEKNİK DİREKTÖR: Hayri Keşkekçi
ÖZ KARACAAHMETSPOR: Özkan, Umut Can, Kalender, Yıldıray, Alkan, Ekin, Rafet, Erdem, Berkant, Yasin, Emre
TEKNİK DİREKTÖR: Tansu Açabey
GOLLER: Uğur (2), Ömer (40), Murat (44), Şefik

HABER-FOTOĞRAF: EFKAN BUCAK

1 yorum:

Adsız dedi ki...

İstiklal Marşı konusu sürekli tartışılıyor. Eğer taraftar her maçtan önce istiklal marşı okuyorsa bunu en azından kaptanın söylemesi lazım ki hem hakem hem oyuncular hem de takımlar buna hazır olsun. saygılarımla

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...