Perşembe, Kasım 25, 2010

Batı Trakya-Paşabahçe kaldığı yerden


İstanbul Süper Amatör Lig 8. Grup’ta yarım kalan Batı Trakyaspor-Paşabahçespor karşılaşması ikinci yarıdan itibaren devam edecek.

Paşabahçe’nin 1-0 üstünlüğüyle biten ilk yarının ardından iki takım teknik heyet ve futbolcuları arasında kavga çıkmış, hakem de maçı tatil etmişti. Futbol İl Başkanlığı, maçın kalan 45 dakikasının oynanacağını duyurdu. Maçın devamı, 1 Aralık Çarşamba günü saat 15.00’te Selimiye Stadı’nda oynanacak.

Burak Kurtuluş'un yazdığı gibi...
Karşılaşmanın ikinci yarısının oynatılacağını yazarımız Burak Kurtuluş, olaylı maçın akşamında şu ifadelerle anlatmıştı:
Batı Trakya Türkleri ile Paşabahçe arasındaki ilk maçın nasıl geçtiği hakkındaki kesin bir fikrimiz olmamakla birlikte, ben, yaşanan bu münferit olayların bir takım birikimlerden meydana gelmiş olduğunu tahmin ediyorum. Öner kardeşimizin çektiği bir fotoğraf var ki, her şeyi özetler vaziyette. Batı Trakyalı Semih, Hocası Birol Yalçın’ı olay yerinden uzaklaştırma çabası içerisinde. Diğer tarafta da Paşabahçeli Osman, arkadaşı Ersan’ı oradan götürmek istiyor. Olay, haliyle bir futbolcu ve bir teknik direktör arasında cereyan etti. Burada Hakem Onur Karabaş, tüm olayları rahatlıkla görebilecek bir yerdeydi ve tüm futbolcular ve diğer ilgililer, Hakemin göz takibi altındaydı. Bana kalırsa Hakem soyunma odasına girmiştir ve Batı Trakya’dan Teknik Direktör Birol Yalçın’ı ikinci yarıda tribüne görderdiğini bildirmiştir. Paşabahçeli Ersan’a da (10 forma numaralı) ya ihtar (sarı kart) verdi ya da Ersan’ı oyundan ihraç etti. Burada bana göre olması gereken, Ersan’ın sarı kart görüp oyuna devam etmesi, Birol Hocanın da saha dışında gönderilmesidir. Ancak benim tahminim; Paşabahçe’nin Teknik Direktörü Aşkın Karadeniz’in güvenliğin yeterli olmaması ve iki oyuncusunun (kaleci Bilge Göktürk ve 4 forma numaralı oyuncu) o kargaşada yaralanması sebebi ile ikinci yarıya çıkmak istemediği yönündedir. Zaten Aşkın Hoca, ambulansın kapısında oyuncusu tedavi olurken, bunu etrafındakilere dile getiriyordu. Batı Trakyalılar ise, kalecileri Noble’nin biber gazı ile yaralandığını iddia edip, rakibi ile o anlık aynı görüşü paylaşmışlardır. Hakem Onur Karabaş da bu olayları göz önüne alarak, Stada gelen güvenliğin yeterli olmadığını hesaplayarak maçı tatil etmiştir. Şayet Hakem raporunda güvenlik kelimesini kullanmış ise (bana göre tek sebeb budur) bu maç kesinlikle kaldığı yerden tekrar edilir.

Yerel Futbol Sitesi

3 yorum:

Adsız dedi ki...

boyle kararın taaa dıyorum baska bısey demıyorum kendı traftarları kendı kalecelerını tekmeledıler bıber gaz sıktılar kapıyı acmıyo dıye nobleye tekme attı batı trakya taraftarı bıber gazı sıktı pasabahecelı futbolcular darp edıldı ve verılen karara bak zaten onde oln pasabahce nıe olay cıkarsın.federasyonukınıyoruz bundan sonra butun taraftarlar oyuncular antronerler hep kavga cıkarsın mac kaldıgı yerden oynanıyo nede olsa bıde macı ızleyen federasyondan abıler varmıs helal olsun bı tane delıkanlı yokmus

Adsız dedi ki...

bu nasıl bir adalet anlamıyorum.bu maçla alakası yok ama aynı kişiler 4 hafta önce 1 dakika var uzatmaların bitmesine hakem yedek kulebesinde kırmızı kart oyuncu var diye macı bitiriyor ve verdiği raporda kendisini ben ve saha komiseri 3 defa uyardığımız halde oyundan cıkmayı retetmiş böyle bir şey de yok .ve hemen 3.0 hükmen mağlup sayılıyor maç.0.0.ken.ve bu maç bu kadar olay olduğu halde kaldığı yerden devam ediyor.bir şey daha.bilmiyorum ama ne kadar doğru duğduğuuma göre il temsilciliğinde istanbul kastamonu başkanın oğlu üst düzeyde görev alıyormuş?

gözlemcilerden memnun olmayan vatandaş dedi ki...

federasyon ne yapsın.hakemler ve gözlemciler raporlarına doğruları yazmıyorlar ki.sizebir örnek vereyim.birkaç hafta önce halide edip çatalca maçında meydan muhaberesi çıktı,iki takım birbirine girdi birer maç ceza ile ört bas edildi tüm cezalar.geçen hafta maçı kazandığı halde çatalca taraftarı sahaya girdi dikkat ediyorum 1 haftadır tek bir satır bile bahsedilmedi bu olay hakkında.demek ki alan razı veren razı susan her zaman kaybediyor.bağıran çağıran ve yaygara koparanın yanına kar kalıyor.gözlemci çatalca seyircisi sahaya girdi diye yazmazsa o federasyon nasıl ceza versin

Çırçır ikinci yarı sonuca gitti

İstanbul 2. Amatör Lig 5. Grup'ta Çırçırspor deplasmanda Söğütlüçeşme Birlikspor'u 3-0 yenerek dört hafta sonra kazandı.