Salı, Eylül 28, 2010

Genç yıldız adayı Beşiktaş'tan İstanbul Arrtvinspor'a



-Özel Haber-
2008 yılında, henüz 12 yaşında, Beşiktaş alt yapısında bir oyuncuyken Avrupa'nın birçok kulübünün talip olduğu, hakları 3 milyon dolar karşılığı Güney Koreli bir menajerlik şirketine verilen genç yıldız adayı Kubilay Yavuz amatör kümeye gitti. Beşiktaş ve Güney Koreli şirket arasında yapılan anlaşmaya göre 17 yaşına kadar siyah-beyazlı kulüpte oynaması gereken Kubilay, forma şansı verilmediği gerekçesiyle babası tarafından Beşiktaş'tan alındı ve 1. Amatör Lig ekiplerinden İstanbul Artvinspor'a verildi.


1994 doğumlu olan Kubilay Yavuz 2004 yılında Bağcılar Beşiktaş Futbol Okulu'nda eğitime başladı. Burada 1 yıl eğitim gördükten sonra Beşiktaş'ın Fulya tesislerine giderek seçmelere girdi ve Ekrem Önenç tarafından beğenilerek Beşiktaş'a alındı. İki yıl minik ve yıldız takımlarda oynayan Kubilay, Güney Koreli menajerlik firması tarafından keşfedildi ve 2008 yılında 3 milyon dolar karşılığında imza attı. Ancak mutlu günler uzun sürmedi ve genç oyuncunun yolu amatöre kadar düştü. Beşiktaş'ın altyapıdan sorumlu yöneticisi Sinan Vardar, konu hakkında bilgisi olmadığını, daha sonra açıklama yapacağını söyledi.


Beşiktaşın kongre üyesi olan ve Kubilay Yavuz'u Bağcılar Futbol Okulu'ndan Beşiktaş'a kazandıran Yılmaz Canpolat bu gelişmeler üzerine "Güney Kore şirketi Kubilay'ın eğitim masrafları için ilk iki yıl için her ay bin dolar yolluyordu. Son dönemde bu para 2 bin dolara çıkmıştı. Geçtiğimiz sezonun sona ermesinden sonra Kubilay'ın babası Cavit Yavuz kulübe ve hocalara baskı yapmaya başladı. Bu da çocuğu Beşiktaş'tan kopardı. Cavit Yavuz Kubilay'ı, memleketinin takımı İstanbul Artvinspor'a verdi. Gelişmeleri dikkatle izledim. Bu 5 yıl içinde Kubilay'ın zirvedeyken neler yaşadığını neler çektiğini tahmin edebiliyorum. Beşiktaş forması kutsaldır ve herkese nasip olmaz. Bana göre gitmemeliydi. Futbol değişik bir spor oyunudur eğer sabretmek istemiyorsan başarıya da ulaşamazsın. Bunun en güzel örneği şu an A takımda idmana çıkan Hasan Türk'dür. Bu kardeşimizi de Bağcılar'dan sokak arasından alarak Beşiktaş'ımıza kazandırdık. Beşiktaş'ımızın çok sevdiği değerli Yemen Ekşioğlu'nun çok sevdiği kutsal topraklarına hediye ettik" dedi.


Canpolat şöyle devam etti: "Bundan 1 yıl önce Hasan Türk kardeşimize İngiltere'nin Bolton takımından resmi teklif geldi ama Beşiktaş'ın yöneticileri Hasan'ın küçük olduğunu ve eğitimini Türkiye'de sürdürmesi gerektiğini gerekçe göstererek göndermedi. Sonra da profesyonel imza attırdı. Hasan'ın göstermiş olduğu özveri ve sabrı Kubüiay'ın da göstermesi gerkirdi. Tek tesellim Kubilay'ın yetiştirme haklarının Beşiktaş'ta olması. Kubilay'ın 1. Amatör Küme takımına gitmesi yanlıştır çünkü oradaki çocukların en büyük hayali üç büyük takımda oynamaktır. Ama Kubilay tam tersini yaptı ve hayatının da en büyük hatasını yapmış oldu. İnşallah bunu zamanla telafi eder."


HABER-FOTOĞRAF: YILMAZ AKTEPE

16 yorum:

erdem dedi ki...

kardeşimize bir tavsiye direk özrünü dilesin gerekirse top toplasın ama amatöre bu kadar genç yaşta dönmesin inanın ben beşiktaş taraftarıyım maça gidiyorum 27 yaşındayım saha içinde top topla deseler yaparım oynama fırsatı varken bu kardeşimizde geri çevirmesin amatörden yükselmek gerçekten çok zor bir iş birde en önemlisi bıraktığı kulüp beşiktAŞK...

Adsız dedi ki...

haberden anladığım kadarıyla çocuk babasının dediğini uygulamak zorunda kalmış bence..kardeşimiz 1994 doğumlu sanırım BEŞİKTAŞ ile istanbul artvinspor arasındaki uçurumu kavrayabilecek yaşta ama babasını anlamak mümkün değil..neyse bundan sonra başarılar kendisine..rahmetli kazım kanat abimizin dediği bi cümle geldi aklıma asi ruh belgeselinde söylemişti..''köyiçinden dolmabahçeye şeref bey stadına kadar olan kesime bir göz atın maç günleri..o kutsal formayı 1 dklığına giyebilmek için herşeyini feda edebilecek gençleri göreceksiniz bu aşkın tarifi yok başka bişey bu..''kardeşimizin yolu açık olsun bidaha da BEŞİKTAŞA dönmeyi unutsun ;)

Adsız dedi ki...

ya boş beleş haberler yine yılmaz canpolat yine boş işler bu tip haberlere itibar etmeyin!!!

Adsız dedi ki...

oğlum delimisin nesin,amatör kümede ayağını eline verirler git abilerinden özür dile babanı razı et.

Adsız dedi ki...

bi futbolcu,başlamadan boyle bitirilir işte . .

Adsız dedi ki...

bu kardeşimiz şuan 16 yaşında oluyor 1994 doğumlu olduğu için bu zamana kadar ismini çoktan duymamız lazımdı burda bir problem var herhalde yazık en azından prof olurdu

Adsız dedi ki...

Hasan Türk e yılmaz canpolatın dediği gibi profesyonel imza attırılmamıştır.Açın TFFyi bakın!34 kez genç milli takımlarda oynamış.menajeri erdil arpacı.bu sezon da banko olmasa da A2de oynuyor.Amatör hala.son vizesi 16 ağustos 2010 yani bu sezonluk!

İlyas Kubilay Yavuz ise 26 eylül 1994 doğumludur 17 yaşındadır ve 11 yaşından beri ocak 2006dan beri beşiktaşın lisanslı oyuncusudur.O kadar abartılacak bir futbolcu değildir u-16 akademi liginde bile sadece 1 maçı vardır onda da 17 dakika oynamıştır.Şu anda da istanbul artvin de lisanslı gözükmüyor ayrıca!u-17 bu cumartesi başlıyor amatörlerde!haber yaparken biraz araştırın lütfen bu haber açıkça söyleyebilirim ki şişirme ve sallama haber.kanıtları belgeleri futbolcunun oynadığı maç,şans bulamaması,hasan türke profesyonel deyip de amatör çıkması.Biraz daha dikkatli olmak zorunda bu haberi yapan da site sahibi de.yalan ve araştırması yapılmamış haberlere yer vermemeniz dileğiyle iyi günler.menajerlerin oyununa gelmeyin şişirirler sizi sonra çooooooooookkkkkk fazla yetenekli olduğunuzu zannedersiniz kandırılıp beyninize işlenir ama iş işten geçtiğinde yanılırsınız ama artık sizin için yapacak bir şey yoktur.

Adsız dedi ki...

kubilay yavuzu çok abartmış çocuk daha yeni 16 oldu u-16da bile oynayamadı hiç oynayamadı ya.menajeri bu heralde reklam yapıyo da biz tanıyoz be abi:D

Adsız dedi ki...

yılmaz yine seni keklemişler)))))haber diye verdiğin konuya bak,kardeşim biraz burak,tan akıl alın,araştırımn,soruşturun,olmadı yine araştırın sonra burak,a sorun o size doğruyu söyler.

Adsız dedi ki...

kubilay yavuz'u yakından takip eden biri olarak Yılmaz hocanın açıklamalarını çok yanlıs buluyorum.bu haberde eksık,yanlış ve suçlayıcı bılgıler var.ilk olarak kubilay yavuz bağcılar spor kulubunde 1 yıl oynamadı sadece bır kac ay oynadı ve yetenklı oldugu ıcın besıktas kendı altyapısına almıstır.iyice arastırırsanız bu bılgılere sızde ulasabılırsınız.herseye ragmen yılmaz hocanın ogrencısıydi kubilay yavuz.başka bır oyuncusunu ön plana cıkarmak ve reklamını yapmak ıcın kubilay yavuz hakkında yaptıgı eksık,yanlıs ve karalayıcı konusmalar hıc etık degıldır.ne olursa olsun kubilay yavuz onun öğrencısıydı.
zamanında kubilay uzerınden bır cok reklam yapmıstır yılmaz hoca gazetelerde ve televızyonda.kubilay sayesınde bagcılar spor kulubunun cok reklamını yapmıstır.arastırabılırsınız.sımdı yaptıgı reklamı kullanarak yıne kubilayın adını kullanarak baska bır oyuncu uzerınde reklam yapmaya calısmaktadır.futbolda bu yastakı cocuklar cok buyuk zorluklar cekıyorlar.herseyden once sabırlı olmaları gerekıyor.ama bu konuda tek suclu cocuklar degıldır.hocalarınında cocuklara aynı özverıde bulunmaları gerekıyor. sadece kubilayın degıl bu cocukların hepsı ıcın boyle yanlıs,gereksız yorumların yapılmasını yanlıs buluyorum.ama yılmaz hoca reklamın ıyısı kotusu olmaz demıss ve kubilayı hatta babasını bıle karalayıcı yorumlarda bulunmus.bır hocaya yakısmayan kotu reklamlar bunlar.sadece kınıyorum.medayada boyle seylere ızın vermemmemız gerekıyor.boyle yanlıs haberlerleri yayınlayarak ve bu tur ınsanlara konusma hakkı vererek kendı medya kulturumuzu asagılamıs oluyoruz.yılmaz hoca cok ıyı bır hoca olsaydı kendı oyuncusunu reklam ıcın karalamazdı...baunları artık asalım gercek haberlere yer verelım..

ıyı gunler

Levent dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Levent dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

yılmaz canpolatın kubilay yavuzla alıp veremediği nedir hala haber yapıyor .kubilay yavuzun ne alakası var ki artık yılmaz canpolatla almış 2 ,3 medyacıyı konusup kubilay yavuz üzerinden reklam yapmaya çalısıyor.boş iş bunlar.kimin ne oldugu nerde olacagını Allah tan başka kimse bilemez.

Adsız dedi ki...

kubilay o kulüpten bi bok olmaz

osman dedi ki...

ben:osman topal hadi kubilay seni gelcekte bir yıldız olarak görmek istiyoruz kubilay inşlhben de beşiktaşa gelip beraber oynarız kbilay

Adsız dedi ki...

bilmediğiniz çok şey var beyler..BJK alt yapısında torpilli gençlerin sözleri geçiyor.kubilay gibi yetenekli oyuncuları sırf akraba ,yandaş ,üst yönetici torpilleri yaparak forma şansı vermiyorlar.hiçbir yöneticide bunları bildikleri halde sesisini çıkarmıyor.altyapıdan sorumlu hocaların bile sırf kendi memleketlisi diye daha topa vurmasını bilmeyen çoçukları 90dk oynattıkları oluyor...

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Programı

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynanacak.