Pazartesi, Ağustos 23, 2010

Efkan Bucak'tan açıklama

Sizin de bildiğiniz üzere 4 gündür Yerel Futbol Sitesi’ne giriş yapılamamaktaydı. Şu anda da eski blog’umuza yönlendirilmiş olmak sizleri şaşırtmış olabilir. Yayınımızın neden olmadığına dair birçok kişi bize ulaştı. Bu konuda ufak bir açıklama yapmak boynumuzun borcu.

İlk kurulduğumuzdan bu yana sürekli tekrarladığımız bir şey var. Yerel Futbol Sitesi kesinlikle kar amacı gütmeyen, kurucu ve muhabirlerinin hobi amaçlı katkı yaptığı, tüm amatör futbolseverlerin kendince katkıda bulunduğu bir site. Ne ben ne de muhabir arkadaşlarımızın bu işten maddi bir kazancı olmadı.(Haberler için para aldığımızı düşünen bile varmış, ‘yok artık’ diyorum izninizle). Evet, çok acil giderler için reklam alındı siteye ancak bunlardan neredeyse yarısı bize parasını ödemedi (Parasını alamayan futbolcu arkadaşlarımızın dertlerini çok daha iyi anladık!).

Bu şartlarda teknik imkanlarımız da kısıtlıydı elbette. Sitemizin server’ı İngiltere’de. Aylık bir kira ödeniyor ki bu kira da bize teknik imkanlar sağlayan Alamut’un sahibi Murat Yılmaz arkadaşımız tarafından sağlanıyordu. Çok mükemmel bir server/sunucu değildi biliyorsunuz çok kez yayına ara vermek zorunda kaldık, bazen site yavaşladı bazen tamamen gitti. Son 4 gündür yaşadığımız problem de server’la ilgili. Teknik ayrıntılara girmeyeceğim ancak durumun pek parlak olmadığını söylersem anlayın.

Yerel Futbol Sitesi için şu anda en iyi çözüm Türkiye’de bir sunucuya taşınması ancak şu anda onu yapacak güce sahip değiliz. Yerel Futbol gibi trafiği fazla olan, geniş arşivli bir sitenin sunucusunun masrafı da orantılı olarak artıyor elbette.

Bunları bilginiz olsun diye yazıyorum. Ajitasyon yapmak, alttan alttan destek istemek gibi bir niyetim kesinlikle yok, olmadı da. Sevgili Barbaros Akkoyunlu’nun güzel bir sözü vardı bir yazısında; “Aç gezerim ama kuyruğum dik gezerim...” diye. Budur olay.

Sunucuyla ilgili sorunumuzun çözülmesini bekliyoruz. O zamana kadar yine blog’dan yayın yapacağız geçici olarak. Sonrası ne olur şu an gerçekten bilmiyorum. Tam da artık Türkiye çapında bir yerlere geldiğimiz, adımıza turnuva bile düzenlediğimiz bir zamanda biraz kötü oldu... YerelFutbol.Com Turnuvası var ama ortada site yok! Gerçekten trajikomik bir durum ama nasip böyleymiş ne diyelim.

Herkese saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Ben ve arkadaşlarım, imkanlarımız el verdiğince sevdiğimiz işi yapmaya devam edeceğiz.

Efkan BUCAK

4 yorum:

köyiçi1927 dedi ki...

artık geniş kitlelere açılan yerel futbol sitesi için isfit ve yemen ekşioğlu bence acilen siteye destek olmalıdır..destek özellikle isfit olarak geçmelidirki ileride yemen ekşioğlu ile ilgili dedikodular olmasın malum dedikoduyu hiçte seven bir millet değiliz..

köyiçi1927

Unknown dedi ki...

İlk önce şu lig parasını düşürsünler 600 TL yaptılar o yüzden u-15 e katılamıyoruz kim bilir belkide oynıyıp istenceğimiz yerde amatör kulüplerde sürünüyoruz. her lig 600 TL olunca tabi katılımlarımlarda az da olsa kesiliyor.Gereknin yapılmasını istiyoruz!...

Adsız dedi ki...

efkan hepyack@gmail.com adresine sitenin aylık tükettiği bandwith trafik vs gibi bilgileri yazarsan yardımcı olabilirim

Karagümrüklü dedi ki...

Sayın Efkan Bucak;

Aylık tükettiğiniz bandwith ve disk alanı bilgilerini hsendogan@gmail.com adresine gönderirseniz
Karagumruk.org u da barındırdığım Linux Reseller sunucumda herhangi bir maddi karşılık beklemeden yerelfutbol.com sitesini barındırabilirim.

Saygılarımla,
Hamdi ŞENDOĞAN

İfa'nın gençleri 8'de 8 yaptı

İstanbul U-17 A Ligi 12. Grup 8. hafta karşılaşmasında İfa Spor, deplasmanda Sultangazi Sultançiftliği’ni 2-0 yendi.