Çarşamba, Ağustos 25, 2010

201 kulüpten TFF'ye 'seçim' dilekçesi

İstanbul'da bulunan bazı amatör spor kulüpleri, Futbol İl Temsilciliği seçimi yapılması için, kendi aralarında topladıkları 201 adet spor kulübünün imzasını taşıyan dilekçelerini bir komite oluşturarak Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanlığı'na teslim etti. 201 adet dilekçenin tesliminden sonra TFF Başkanı Mahmut Özgener'le yapılan kısa görüşmede komite Özgener'den yardım isterken, Başkan Özgener konuyla ilgileneceğini beyan etti.

Komite Sözcüsü Cemal Hakan Ergin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Demokrasi ile yönetilen bir ülkede, TFF ve diğer kurumların da seçimle iş başına geldiği bir ortamda, 15 milyonluk bir şehir olan ve Türk futbolunun can damarı olan İstanbul'da Futbol İl Temsilcisi seçimi yapılmadan atama ile görev verilmesi demokrasiyle bağdaşmamıştır. Bu görev yerlerinin kurumsal alan olduğunu ve Futbol Federasyonu'muzun özerk olduğunu hatırlarsak bu görevlerin atama ile değil talimatnamede geçen seçim ile yapılır ifadesi ile olmasından yanayız.

Biz komite üyeleri olarak hiçbir sahısla sorunumuzun olmadığını belirtiriz. Sadece Yönetmeliklerde geçen yasal haklarımızı talep ediyoruz."

Komitede Cemal Hakan Ergin'in yanı sıra İsmaily Hakkı Tanrıverdi, Ergün Edepali, Metin Sönmez ve Süleyman Aydın yer aldı.


Yerel Futbol Sitesi

25 yorum:

Adsız dedi ki...

tebrik ederim istanbul amatör spor için çok iyi bir hareket bravo

Adsız dedi ki...

kurtarın istanbulu yemen ekşioğlu ve adem mat tan dürüst adamlar gelsin her kulüp eşit olsun adamı olanın işi görülmesin teşekkürler cemal ergin ve arkadaşları

Adsız dedi ki...

kim bunlar,uzaktan kumandalı maşalar,bugüne kadar amatör futbola ne vermişler.

Adsız dedi ki...

Yemen ve Adem,in hayallerine bile yetişemezler hazımsızlar ordusu

Adsız dedi ki...

bu vesile ile dileriz ki istanbul amatör futbolu yemen ekşioğlu ve adem mat'ın elinden de kurtulmuş olur. sonuna kadar destekliyoruz. umarız sayın mahmut özgener gereken hassasiyeti gösterecektir.

Adsız dedi ki...

(Komitede Cemal Hakan Ergin'in yanı sıra İsmaily Hakkı Tanrıverdi, Ergün Edepali, Metin Sönmez ve Süleyman Aydın yer aldı)

Bu arkadaşları kim seçti,kendi,kendilerine gelin güvey oluyorlar.ne vermişler amatör futbola,

Adsız dedi ki...

201 imzamı?güldürmeyin bizi,Mahmut beyin kapısında günlerce beklediler ama bir randevu bile alamadan döndüler))))))

Adsız dedi ki...

Elbette sorun Yemen-Adem sorunu değil. Fakat 500'den fazla amatör futbol kulübü olan İstanbul ilinde amatör futbolu yönetecek kişilerin atanarak başa getirilmesi son derece saçma bir şey. Bu rezilliğe bir an önce son verilmeli...

Adsız dedi ki...

Haber pek açık değil;

-İstanbulda toplam kaç amatör takım var?
-201 % kaçı oluyor?

Ayrıca, bir takım adına verilen imza;

- Başkanın imzası mı?
- Yönetim kurulunun ortak kararına binayen bir imza mı?
- Kuruldan imza atmak isteyen her hangi bir yöneticinin imzası mı?

Amatör kulüplerin temsilcileri federasyon başkanı seçiminde oy hakkına sahip zaten. Başkan seçiminde aktifler. Başkan da çalışmak istediği ekibi, ki il temsilcileri de bu ekibe dahildir, kendisinin seçmesi çok doğal.

Haberdeki tek doğru görünen şey, memnun olmadıkları bir durumu, demokratik olarak bir üst yöneticiye taşımış olmalarıdır. Bu olması gereken bir harekettir, oto kontrol mekanizmasını çalıştırır. Yönetenlerin de denetlendiklerini onlara hatırlatır ki bu herkesin iyiliğinedir..

Adsız dedi ki...

FUTBOL İL TEMSİLCİSİ VE TERTİP KOMİTELERİ TALİMATI
BÖLÜM 2

MADDE-7
Futbol İl Temsilcileri göreve seçimle gelirler. TFF tarafından İl Temsilciliği seçiminin yapılmasına gerek görülmeyen illerde Futbol İl Temsilcisi TFF tarafından seçilir.

Şimdi soruyoruz;
İstanbul'da amatör futbolun hiç bu kadar karışık olmadığı bir dönemde, madde-7'de de açıkça belirtilmesine rağmen, TFF niçin seçimi gerek görmüyor?

Ayrıca, 200 tane kulüp sayısı TFF tarafından azımsanacak bir sayı olsaydı, madde-10'a "Kulüp sayısı 200'den fazla olan illerde İl Temsilcisinin talebi üzerine 3 yardımcı ataması yapılır" diye bir madde eklemezdi zaten.

İnşallah bu demokrasiyle bağdaşmayan merkeziyetçi anlayışın son bularak yerini çağdaş demokrasilerdeki yerel seçimler (teşbihte hata olmasın) gibi bir seçime bırakır.

AHMED KULA dedi ki...

ŞU ANA KADAR YAZILAN YORUMLARI OKUDUM KİMSE İSMİNİ VERMEMİŞ.KORKARAK BİR YERLERE VARILMIYOR. AÇIKCA İSMİNİZİ YAZIN. BAZI İNSANLAR İŞ YAPANLARA TAŞ ATARAK BİR YERLERE GELMEK İÇİN UĞRAŞIYORLAR....SİZ YEMEN BAŞKANIN YAPTIĞININ 100 DE BİRİNİ YAPIN ONDAN SONRA İMZA TOPLAYIN SEÇİM İSTEYİN.BU GÜNE KADAR AMATÖR FUTBOLA NE YAPTINIZ. YAPILANLAR KARŞISINDA EZİLMEYİN SİZDE BİR ŞEYLER YAPMAK İSTİYORSANIZ YAPIN AMATÖR SPORO GÖNÜL YERENLER DEĞERLENDİRSİN.SAYGILARIMLA
AHMED KULA
KAĞITHANE GÜLLÜOĞLU SPOR KULÜBÜ

Adsız dedi ki...

yemen ekşioğlu ne yapmış ki? pardon unuttuk; kurumları birbirine düşürdü. "siz bizden değilsiniz, onlardansınız" lafları hala kulağımızda çınlıyor. bir de fuarda stand açıp boy boy fotolar çekilmişlerdi. sırf gösteriş amaçlı hiçbir gereği yerine getirilmeyen fasaryadan bir iso belgesi almışlardı. peki bu değirmenin suyu nerden geliyor? sponsorlardan mı? hayır! ceplerinden mi? hayır! araştırarak kendiniz bulun cevabını. sonra da üstüne bir bardak soğuk su için.

MUZAFFER ACAR dedi ki...

Yemen başkanın ve Adem başkanın yanındayız,devşirme rantçılara izin vermeyeceğiz,bu komitede ismi anılan kişiler bugüne kadar ne vermişler,hangi projeyi gerçekleştirmişler.

Muzaffer ACAR

Yahya Kemal .İY

Adsız dedi ki...

Demokratik haklarını en meşru yolla arayan duyarlı amatör gönüllüsü birkaç insan tüm amatör camia adına tepkilerini dile getirmek için emek sarfediyor, gaflet içindeki birkaç Yemen-Adem sempatizanı ise "bu adamlar hangi projelerde bulunmuş" nidalarını bozuk plak gibi tekrar edip duruyorlar. Yemen Ekşioğlu ve Adem Mat'ın background'unu bilmeyenler zanneder ki bunlar proje insanı, amatörün duayenleri. Halbu ki, milada baktığınız zaman amatör camianın karışmasının Yemen Ekşioğlu ve Adem Mat'ın göreve gelmesiyle birlikte ortaya çıktığını camianın içindeki herkes görebilir. Bu bağlamda, tarihe başkentlik etmiş güzel ilim İstanbul'un temsilciliğini yapan bu kerameti kendinden menkul temsilcilerin avukatlığını yapmak için iki sebebi olabilir bir insanın... Ya basiretsizlik ya da çıkar.

AHMED KULA dedi ki...

SEN ADSIZ İLK ÖNCE ADINI YAZACAKSIN SONRA BASİRETİSİZ VE ÇIKAR İÇİN YAZIYOR DİYECEKSİN ADINI YAZMAYI DAHİ DÜŞÜNEYEM KIT BEYİNLİ İNSANLAR
DAHA BAŞKA BİR ŞEY DEMİYORUM İNSAN HAK ETTİĞİ GİBİ ANILIR VE SAYGI GÖRÜR
SAYGILARIMLA AHMED KULA

Adsız dedi ki...

Basiretsizlik ve çıkar peşinde olanlar isimlerini ve takımlarını yazmışlar ama sen onu bile yapamamışsın.Biz sempatizan değil bu konuda TARAFIZ.201 İmzalı dilekçe deniyor,nerede?güldürmeyin insanları,hizmet edenlere destek olun ve yardım edin.

Adsız dedi ki...

Kral hep,hep kral,inadına kral,yürü başkan yanındayız,zamanında yüz vermediğin insanlar,bugün amatör futbolun kurtarıcısı olmuşlar.

VELİ dedi ki...

KRAL ÇIPLAK!

Adsız dedi ki...

bu ekşioğlu ve mat geçen sene misyonerlik faaliyeti gösteren müjde yayıncılığın radyosu müjde fm'i sponsonları arasına alanlar değil mi? eğer bunları hala destekliyorsanız allah sizi bildiği gibi yapsın. ne diyeyim.

saygılar
oktay taştepe

Adsız dedi ki...

Hakaten bu ediyle büdü ne zaman gidecek ya. Bizim bile psikolojimiz bozuluyor bu amatörlerin karışık olmasından. Top oynayamıyoruz.

Adsız dedi ki...

İnadına edi ile büdü ile beraberiz

Adsız dedi ki...

Yemen başkan ile Adem başkanın background,unu çok iyi biliyoruz,şöhrete ve paraya ihtiyaçları yok,üstelik ceplerinden harcama yapıyorlar ,bu memlekette akraba 38,000 Ekşioğlu var,sonra,dan görme,değil ezelden görme aileyiz,ve spor,un,da çok içindeyiz,neden taş atıyorsunuzi,yardımcı olun sizde işin bir ucundan tutun,o komitedeki insanların hepsini çok yakından tanıyoruz,hele bir tanesi federasyon,dan zil takıp yollandı.

Hüseyin Karaca dedi ki...

Yazılanların hepsini okudum. Bir-iki kelam da ben etmek istiyorum. Yıllardır bu camiayı takip eden biri olarak Sn. Ekşioğlu ve Mat'ı ben de iyi tanırım. Yemen Ekşioğlu'nun paraya ihtiyacı olmadığını biliyoruz. Bu işi sosyal hobi olarak yaptığını da biliyoruz. Ama gelgelelim ceplerinden amatör için para harcamazlar, harcıyormuş gibi gösterirler. Bu şüphesiz SABİTTİR ve yıllarca hep böyle olmuştur. Tereciye tere satmaya kalkmayın. Sn. Adem Mat, siz zaten apayrı bir vakasınız. Bırakın cebinizden para harcamayı, sözde gönüllü olarak yaptığınız bu işlerin finansmanını nasıl karşıladığınızı, ne yollarla karşıladığını çok iyi biliyoruz. Kulüplerin eli kolu bağlı olabilir, fakat sakın onları enayi zannetmeyin. Demokratik ortamlarda sizin gibilere nokta kadar yer yok. Zira despot bir anlayışın ürünüsünüz ve en fazla bir dönem daha maşa olarak rafta yerinizi alırsınız. O yüzden şansınızı daha fazla zorlamayın buralarda. Battıkça batıyorsunuz.

Adsız dedi ki...

ahmet kula hangi adamı savunuyorsun sen istfiti kulüpcü olarak savunamazsın cıkarın vardır babanda cıkarı olmadan hic bir işe karışmazdı 32 sene esnaf odasını yedi KAĞITHANE ESNAFLARI

AHMED KULA dedi ki...

KAĞITHANE ESNAFLARI OLARAK YAZI YAZIYORSUN ADINI DA YAZ KORKMA OKADAR CESARETTİN YOK MU?
SİZİN GİBİLERE DAHA ÖNCE DE DEDİM KIT BEYİNLİSİNİZ
SİZDE BEYİN YOK
SAYGILARIMLA AHMED KULA

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...