Salı, Mart 17, 2009

Terfilere Yıldırım değil Kırklareli düşecek

KIRKLARELİSPOR: 3 YILDIRIMSPOR: 1

HABER-FOTO: METİN KARAKUŞ
Kırklarelispor, 2008–2009 Futbol Sezonu Süper Amatör Küme’de play-off maçlarını şampiyon tamamlayarak, lig lideri Babaeskispor’la birlikte 3. Lig terfi maçlarına katılmaya hak kazandı. Babaeski 100.Yıl Stadında oynanan zorlu final karşılaşmasında, Kırklarelispor, Lüleburgaz Yıldırımspor’u, 3–1 mağlup etti.

Karşılaşmada, Babaeski İlçe Emniyet Müdürlüğü sahada geniş güvenlik tedbirleri almasına rağmen zaman zaman sahada ve tribünlerde gerginlikler yaşandı. Çiçeği burnunda genç başkan Volkan Can ile eski Kırklarelispor ruhu geri döndü. Başkan Can, zorlu final karşılaşmasına yeşil-beyazlı renklere gönül vermiş 6 otobüs taraftar getirerek müsabaka süresince takıma büyük bir destek sağladı.
Bayan taraftarların da büyük ilgi gösterdiği karşılaşmayı, Kırklareli Bölgesi CKYH Klasman Hakemlerinden Barış Turhan, Raif Bıyıktaş ve Okan Kurt, hakem üçlüsü yönetti.
Nefesleri kesen final maçı’nın ilk 45 dakikası 2–1 Kırklarelispor’un üstünlüğü ile sona erdi. Karşılaşmanın ikinci yarısında, oyundaki temposunu düşürmeyen yeşil-beyazlılar, rakip kalede bir gol daha buldu ve 90 dakikanın sonunda sahadan 3–1 galip ayrıldı.

Yıldırımspor’a üç kırmızı kartın çıktığı, çok çetin ve zorlu geçen karşılaşmada goller, Kırklarelispor’dan, Caner(2) ve Kadir’den geldi. Yıldırımspor’un tek golünü ise İskender attı.


2008–2009 Futbol Sezonu, Kırklareli Amatör Süper Futbol Ligi Play-off birincisi olan Kırklarelispor’a kupasını Kırklareli Amatör Spor Kulüpleri Genel Başkanı Hasan Başdemir verdi.
Kırklarelispor Antrenörü Bilgin Erdem, maçtan sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Ortaya koyduğumuz bu futbolla galibiyeti hak ettiğimize inanıyorum. Çok sıkıntılar yaşadık ama bu günleri düşünerek çalışmalarımıza ara vermeden disiplinli bir şekilde devam ettik. Kırklarelispor için artık kötü günler geride kaldı, şu an çok dinamik genç bir başkan ve mükemmel bir yönetimle çalışıyoruz. Ben ve ekibim, yükselme grubu maçlarında Kırklarelispor’u en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz.”
Karşılaşmayı, Babaeski Kaymakamı Mustafa Demir, Kırklareli Gençlik ve Spor İl Müdürü Ata Karataş, Lüleburgaz Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Tuncay Akgöl, Babaeski Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Beyazıt Örgel, İl Futbol Temsilcisi Cafer Yüce, Kırklareli Amatör Spor Kulüpleri Genel Başkanı Hasan Başdemir, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yamak, Kırklarelispor Kulüp Başkanı Volkan Can, Yıldırımspor Kulüp Başkanı Nebi Demirtaş, Lüleburgazspor Kulüp Başkanı Siyami Arslan, eski milli futbol hakemi Ülkü Tırpancı, şeref tribünün izlediler.

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.