Salı, Mart 17, 2009

Kartal'a UEFA standartında çim stat

Kartal'da bulunan Yunus Çavuşoğlu Stadyumu'nun zemininin yenileme işlemi tamamlandı. Toprak sahanın zemini değiştirilerek Türkiye Futbol Federasyonu tarafından suni çim haline dönüştürüldü.
Kartal Yunus Çavuşoğlu Stadyumu'nun yeniden hizmete açılış töreni Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, TFF Yönetim Kurulu üyeleri, İstanbul Futbol İl Temsilciliği yöneticileri ve kalabalık bir vatandaş topluluğunun katılımı ile gerçekleşti.

Törende bir konuşma yapan Başkan Özgener, Kartal Yunus Çavuşoğlu Stadyumu'nun zeminin toprak sahadan pırıl pırıl bir zemine dönüştürülmesi ile hem Türk futboluna hem de amatör futbola önemli bir katma değer sağlandığını belirtti.
Özgener şöyle devam etti: "Türkiye Futbol Federasyonu tarafından, UEFA standartlarında sentetik çime kavuşturulan stadyum, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da amatör futbola ve amatör futbolculara hizmet etmeye devam edecek. Türkiye Futbol Federasyonu'nu, bütçesini ve tamamen kendi yarattığı gelirleri son kuruşuna kadar Türk futbolunun mevcut ve gelecek ihtiyaçlarına harcayan bir kurum haline getirdik. Profesyonel ya da amatör hangi kulübümüz bize 'Tesis yapacağım', 'Bölgemde daha çok kız ve erkeğin futbol oynaması için fona ihtiyacım var' derse, tüm kaynaklarımızı seferber ediyoruz."

Özgener, amatör futbolun Türk futbolunun atardamarlarından biri olduğunu vurgulayarak, "Futbolcularımızın, idarecilerin alınteri ve emekleri ile devam eden amatör futboluna biz de Türkiye Futbol Federasyonu olarak her zaman destek vereceğiz. Amacımız amatör kulüplerin maddi külfetlerini azaltarak, lisanslı sporcu sayısını artırmak. Sayısı 4 bin 300'e ulaşan amatör kulüplere her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz. Uzun vadeli projelerimizin önemli bir halkasını oluşturan bu ve bunun gibi yeni modern tesisler 3 yılda ulaşmayı planladığımız '1 milyon lisanslı futbolcu' hedefine varma yolunda önemli kazanımlar sağlayacaktır" dedi.

Törende Mahmut Özgener'e Kartalspor forması hediye edildi.

Törenden sonra, Dudulluspor ve Esenlerspor, U14 İl Birinciliği maçında karşı karşıya geldi. Özgener, Dudulluspor takımıyla...

5 yorum:

Adsız dedi ki...

bu statda kimin emeği varsa ona sonsuz teşekürler gercekten böyle bi stat kazandırdıklları için sağolsun amatör futbolcu olarak sölüyorum.böle sahalara ihtiyacımız var!!!!!!!!!!

Adsız dedi ki...

maçın sonucunu bılen warmı??

Adsız dedi ki...

u 14 de esenlerin istanbul şampiyonu olduğunu 4-2 haber yapabilirmisiniz

Adsız dedi ki...

yunus stadunun eski halini bilen biri olarak emeği geçenlere çok çok teşekkür ederim,inşallah en kısa zaman içinde kaynarca stadınıda böyle görürüz,

Adsız dedi ki...

tff başkanı 1 milyon sporcu demiş. yani şu anda 250 bin sporcu olduğuna göre ya külüp sayısını 4 katına çıkaracak yada külüplerdeki sporcu sayısını 4 katına cıkarcak. ama şu andaki saha ve antrenman tesis bakımından bu kadar sporcuyu kaldırmaz. merdivenleri yavaş yavaş çıkmak daha iyidir bence

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.