Pazar, Mart 01, 2009

Irmakspor 'çetin' ceviz çıktı

HAZNEDAR ÇETİNKAYASPOR: 3 IRMAKSPOR: 6

İstanbul 2. Amatör Küme 14. Grup’ta Zeytinburnu Irmakspor, Haznedar Çetinkayaspor’u deplasmanda 6-3 yendi.

Güngören Stadı’ndaki karşılaşma ılık bir hava da oynandı. İki takım oyuncuları da soğuk ve yağışlı hava olmamasının faydalarını gördüler. Maça gelecek olursak; karşılaşma öncesi Irmakspor’un 7, Haznedar Çetinkaya’nın 6 puanda olması maça ayrı bir önem katıyordu. İki takımın da dönüm noktası olarak baktığı maç çok hızlı başladı. 7. dakikada kaleye 35 metre uzaklıkta serbest atış kazanan Irmakspor’da 8 numaralı Tahsin topun başına geçti. Tahsin güzel bir frikik kullandı ve herkesin bakışları arasında top filelere gitti. 1-0
10. dakikada Kısmet'in ara pasına iyi koşu yapan Eren sağdan sert vurdu ve skoru 2-0 yaptı.
13. dakikada iyice yüklenen Irmakspor Eren'le 3. golü bulmakta zorlanmadı: 3-0
18. dakikada Kısmet'in asist yaptığı pozisyonda Cemal topu kalecinin üzerinden jeneriklere geçecek bir vuruş yaptı ve skor 4-0 oldu.
Bu dakikadan sonra oyun disiplini iyice kaybolsa da iki takım arasındaki farklar açıkça belli oluyordu. Haznedar Çetinkaya 7 numaralı kaptanının önderliğinde atağa kalkmaya çalışsa da ataklar Irmakspor defansı arasında eriyip gidiyordu. Çetinkaya’nın kaptanına takım arkadaşlarında fazla destek gelmemesi Güngören temsilcisinin hücumda işini zorlaştırıyordu.40. dakikada Eren orta sahada çok güzel çalımlar yaparak içeri sokuldu, çizgi defansın arkasına kontrolü koşu yapan Salih'in önüne mükemmel bir pas çıkardı, aynı mükemmellikte bir vuruşla skor 5-0 oldu.

45. dakikada soldan içeri giren Haznedar Çetinkayalı Kemal Erkan'nın arkadan müdahalesiyle yerde kaldı ve Güngören ekibi penaltı kazandı. Penaltı çalan hakemin kart çıkartmaması tribünlerden tepki aldı. Topun başına Çetinkaya'da 7 numaralı oyuncu geçti. Atışını Irmakspor kalecisi kurtarsa da gol çizgisini erken terk ettiği için atışı hakem tekrar ettirdi ve bu sefer 8 numaralı oyuncu topu filelere gönderdi. İlk yarı 5-1 bitti.

İkinci yarıya hızlı başlayan Çetinkaya takımı adeta küllerinden doğdu. Yan toptan kafayı vuran 9 numaralı oyuncu skoru 5-2 getirdi.İitiraz ve düdükten sonra topa vurduğu için ikinci sarı karttan Irmaksporlu Cemal kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. Son yarım saati 10 kişi oynamak zorunda kalan Zeytinburnu ekibi kontrollü oynamaya çalıştı. 70. dakikada sarı kartı olan Çetinkayalı 7 numaralı kaptan, ceza sahası içinde yerde kaldı ancak hakemi aldatmaya yönelik hareketten o da kırmızı kart gördü ve her iki takım da 10 kişi oyuna devam etti.

80. dakikada Çetinkayalı 10 numaralı Mehmet, Irmaksporluların yoğun ofsayt itirazına rağmen, hakemin çalmadığı düdüğü iyi değerlendirdi ve skoru 5-3'e getirdi.

Bu dakikadan sonra yorgunluk belirtileri gösteren iki takım oyuncuları mücadeleyi orta alanda sürdürdüler. Maçın 88. dakikasında Kerim soldan taşıdığı topu penaltı noktasına doğru sert ve yerden ortaladı. Pozisyonu zorlayan Gökhan mücadelesinin meyvesini aldı ve Çetinkayalı 5 numaralı oyuncunun ters vuruşuyla skor 6-3 oldu, maç da bu sonuçla bitti.
Böylece Irmakspor puanını 10'a yükseltti. Haznedar Çetinkaya 6 puanda kaldı.
Irmaksporlu Tahsin frikikten çok şık bir gol atarken, maçın da gol perdesini açtı

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 23 Nisan 2024 Salı Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan devam ediyor...