Cumartesi, Şubat 21, 2009

Leventspor gençleriyle güldü


TEPEBAĞ KÜLTÜRSPOR: 0 LEVENTSPOR: 1

YORUMLAYAN: ATAKAN BAĞCI
İstanbul Süper Amatör Küme 1. Grup'ta sezona terfilere katılma hedefiyle başlayan fakat küme düşen veya düşme tehlikesi yaşayan takımlara dağıttığı puanlarla, iki hafta önce terfilere gitme umudunu kaybeden Leventspor, Bakırköy Belediye Stadı'nda, haftalar öncesinden küme düşmesi kesinleşen Tepebağ Kültürspor ile karşılaştı.

İdeal on birinin hemen hemen hepsini 18 kişilik kadroya almayan Leventspor Teknik Direktörü Burhan Esmen maça genç takım ve yedek ağırlıklı kadrosuyla çıktı. Havanın soğuk ve yağmurlu olması ve iki takımın da herhangi bir iddiasının kalmaması nedeniyle tribünler bomboştu. Müsabakayı sadece Leventli as futbolcular, futbolcuların yakınları ve yöneticiler izledi.

Geneli tatsız tuzsuz ve ''bitse de gitsek'' havasında geçen maçta üstün olan takım kırmızı-siyahlı Beşiktaş temsilcisiydi. İlk yarı boyunca sayısız gol fırsatından yararlanamayan Leventli futbolcuların sahaya dizilişinde göze çarpan, oyuncuların genelinin kendi bölgelerinden farklı yerlerde denenmesiydi. Karşılıklı ataklarla geçen ilk devre, iki takım da skorda biribirilerine üstünlük sağlayamayınca, 0-0 beraberlikle sonuçlandı.

İkinci 45 dakikaya gol için yüklenerek başlayan misafir takım Levent, henüz devrenin başında, 47. dakikada Serdar'ın yaklaşık 25 metreden çektiği sert şutuyla öne geçti: 0-1.

Halı saha maçı gibi
Bu dakikadan sonra müsabaka tabir-i caizse halı saha maçına döndü ve iki takım da sezon bitti havasına girdikleri için ortasaha mücadelesi halinde, 'al gülüm ver gülüm' oynayarak seyredenleri tam anlamıyla uyuttular ve maç, deplasman takımı Levent'in galibiyeti ile 0-1 sona erdi.

Maçın geneline bakarsak, Levent takımının attığı golün haricinde altı gol pozisyonu, ev sahibi Tepebağ Kültürspor'un ise üç net gol pozisyonu vardı. Misafir takımda, bu sezon ilk kez A takım seviyesinde maç kadrosunda yer bulan genç takım kalecisi Fevzi yerinde kurtarışlarıyla güven verdi.

7 dakika erken biten maç
Müsabakanın hakemine gelince... Tepebağ Kültürsporlu oyuncuların sertliklerine prim tanıması ve kartlarını kullanmakta cimri davranması haricinde müsabakanın genelinde gayet iyi bir yönetim gösterdi. Zaten hakeme de fazlaca bir iş düşmedi desek yalan söylemiş olmayız. Hakemin bu maçtaki en ilginç kararı, müsabakayı tam 7 dakika erken bitirmesiydi. İki takım oyuncuları dahil maçı seyreden herkes, müsabakanın neden erken bitttiğini algılayamadılar.

Bu sonuçla Levent takımı sezonu büyük hayal kırıklığı yaşayarak dördüncü bitirdi ve kendileri için çok kötü geçen bir sezonu da sonlandırmış oldular. Tepebağ Kültür ise ligi 13. ve sonuncu bitirerek 1. Amatör Kümeye düştü.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

ben tepebağda oynuyorum hakem valla maçı erken bitirdi belki gol atacaktık ya ayıp

Adsız dedi ki...

bu maçı yorumlıyan arkadaş levent sporlu 7 muralı oyuncuyu görmedi herhalde bu kadar temiz giden maçta yaptığı faulleri attığı tekmeleri görmemş.birde bir tane genç takımından oynatmış olduğu oyuncudan bahsediyo tepebağ takımının esame listesine baksaydı 93 -92 -91 doğumlu oyuncuları görürdü ve bunu yazmaya utanırdı saygılar.

Adsız dedi ki...

Levente bu sezon çok yazık oldu

Adsız dedi ki...

7 numra canınızı çok yakmış anlaşılan. gidin voleybol oynayın canınız çok yandıysa!

Adsız dedi ki...

tepebağlılar gidin voleybol oynayın hakikatten canınız yandıysa.Bunu söyleyen doğru söylemiş.Levent kim siz kim yahu.7 numaraya,8 numaraya,58 numaraya bilmemneye laf edeceğinize takımınızı 2.amatöre düşürmemeye bakın.

Adsız dedi ki...

Koskoca Levent takımı artık banko 3.Lige oynamalı.İstanbul takımlarının patır patır 3.ligen amatöre,2.ligen 3.lige düştüğü şu son sezonlarda potansiyeliyle rahat rahat 3.ligi kaldıracağını düşündüğüm Levent yöneticilerine artık amatör dar gelmeli diye düşünüyorum.İstanbuldaki topu topu sekiz on doğru düzgün süper amatör takımından biri olan Leventliler umarım ileriye bakıp takımlarını profesyonel kümeye çıkarırlar önümüzdeki sezon.

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.