Cuma, Şubat 20, 2009

Bir şampiyonluk öyküsü: Valide Tayfunspor

Üsküdar temsilcisi Valide Tayfunspor, 1. Amatör Küme 20. Grup’ta nefes kesen bir mücadelenin ardından, Kavacıkspor ve Çavuşoğluspor’u geride bırakarak mutlu sona ulaştı ve Süper Amatör’e yükseldi. Bu, Lacivert-Beyazlılar’ın şampiyonluğa giden öyküsüdür…

Takım, sezona Üsküdar Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu Katibim Futbol Turnuvası’yla başladı ancak çok da başarılı olamadı. Burada Valide Tayfunspor’u izleyenlerin genel yorumu, takımın düşmemek için oynayacağıydı ancak turnuvada görülen eksiklerin üstüne yapılan birkaç takviyeyle Lacivert-Beyazlılar daha iyi duruma geldi.

Ligin ilk maçı iddialı ekiplerden Çubukluspor’laydı. İlk yarıda atılan goller maç 2-1 kazanıldı. Takım ikinci hafta İçerenköy deplasmanında ummadığımı bir yenilgi aldık: 1-0.
3. hafta da Üsküdarlılar’ın fazla tadı yoktu zira şampiyonluk yolundaki rakiplerinden Çavuşoğluspor’la sahalarında 1-1 berabere kaldılar. 5. haftadaki Kavacık deplasmanında da skor farklı değildi. Bu iki beraberlik zirveden uzaklaşma anlamına geliyordu.

6. hafta Cevizli Kültüspor karşısında alınan 2-1’lik galibiyet moralleri yerine getirirken ilk yarının son haftasında Koşuyoluspor’la 1-1 berabere kalındı ve devre 9 puanla kapatıldı. Liderle arada çok puan farkı olmayışı camiayı ümitlendiriyordu. Her idmanda takım biraz daha kaynaşıyordu.
İkinci yarı ilk maç Çubuklu deplasmanındaydı. Valide Tayfun bu maçı 5-1 kaybederken çıkan olaylar haftaya damgasını vurdu. Olaylar nedeniyle lacivert-beyazlılar’ın kalecisi ve bir oyuncsu oyundan atıldı. Maç sonrası çıkan olayları polis havaya ateş açarak önleyebildi. Futbolcular darp edildi, hastane raporu alındı. Ancak bu olaylarla ilgili Çubukluspor’a herhangi bir ceza verilmemesi Tayfunspor camiasında şaşkınlıkla karşılandı.

Bu maç Valide Tayfunspor’u adeta kamçıladı. Galibiyetler üst üste geldi: İçerenköyspor (2-1), Çavuşoğluspor (2-1), Kavacıkspor (6-2) ve Cevizli Kültürspor (3-0). Özellikle lider Kavacık karşısında alınan 6-2’lik muhteşem skor moralleri yerine getirdi.

Son haftaya takım lider Çavuşoğlu’ndan 2 puan geride girdi ancak Kartal ekibinin son hafta maçı yoktu. Valide Tayfunspor’a şampiyonluk için Koşuyoluspor karşısında 3 puan yetiyordu. Bu son derece kritik maçta Lacivert-Beyazlılar ikinci yarı buldukları gollerle sahadan 2-0 galip ayrıldılar ve adlarını Süper Amatör Küme’ye yazdırdılar.

Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gürlü, Teknik Direktör Hüsamettin Gökçen, Yardımcısı Çetin Hoca, her maçta takımlarını destekleyen cefakar taraftarlar ve elbette sahada büyük bir özveriyle mücadele eden futbolcular bu başarının en büyük mimarlarıydı...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

selamlar bu takım süper amatör ligdede çok iş yapar çok koşan ve pes etmeyen bir takım umarım takımlarını dağıtmazlar ve gerekli yerlere takviye yaparlar

SAL Klasman 27 Nisan 2924 Cumartesi Programı

SAL Klasman A Grubu'nda karşılaşmalar bugün sona eriyor...