Perşembe, Şubat 26, 2009

Ayazağa rövanşı vermedi

AYAZAĞASPOR: 1 ÜMRANİYESPOR: 1 (3-1 UZ)

HABER: ERHAN HARPUT - EFKAN BUCAK
FOTOĞRAFLAR: ERHAN HARPUT
Süper Amatör Küme İstanbul İl Şampiyonası'nda, geçen sezon 3. Lig'i kıl payı kaçıran iki ekip, Ayazağaspor ve Ümraniyespor, Selimiye Stadı'nda ilk turda karşılaştı. 2006'daki İstanbul Şampiyonası'nda da karşılaşan iki takımdan, o zaman rakibini 3-0 yenen Ayazağa bu kez uzatmalarda 3-1'le güldü.

Ümraniyespor, 35. dakikada Beykozspor'dan yeni transferi Onur'un uzaktan attığı golle öne geçerken, 40'ta Metin skora denge getirdi. İlk yarı bu skorla biterken ikinci yarıda gol olmadı. Bu devrede Ümraniye çok net bir pozisyonda kafa vuruşuyla golü bulamadı. Bu, Kırmızı-Beyazlılar'ın maç boyunca yakaladığı en net pozisyondu.

Ayazağaspor ise daha fazla gol şansı yakaladı. Uzatmaların ilk devresi de golsüz geçti. Ayazağaspor 100. dakikada Mustafa'yla bir penaltıdan yararlanamasa da 110'da Ferdi'yle öne geçti. Beş dakika sonra Serkan skoru ilan etti: 3-1.

Ümraniye'nin yeni transferleri oynadı
Karşılaşma sonrası Yerel Futbol Sitesi'ne bir açıklama yapan Ümraniyespor Futbol Şube Sorumlusu Ayhan Ergül, "Başa baş bir mücadele oldu. Ayazağaspor daha çok isteyen taraftı, haklı bir galibiyet aldı. Rakibimizi kutluyoruz" dedi. Ergül, 3. Lig terfi maçları için kuralar çekilene kadar kendi tesislerinde çalışmalarını sürdüreceklerini belirtirken, karşılaşmalarını oynayacakları ilk merkezine daha önceden gitmeyi planladıklarını söyledi.
Öte yandan Ümraniyespor bu maçta Beykozspor'dan alınan Onur ve İstanbulspor'dan transfer edilen Ramazan'ı da ilk kez denedi. Geçen sezon da Kırmızı-Beyazlılar'ın formasını giyen, amatör milli takıma seçilen stoper Ömer Çetinkaya da askerlik görevini tamamlayıp takıma döndü. Ömer'in terfi maçlarında oynaması bekleniyor.
Ayazağa birçok eksiğe rağmen kazandı
Şişli ekibinde ideal kadrodan Aycan, Ahmet, Ender, Gökhan, kaleci Türker, kadro dışı kalan Yusuf ve izinli olan Kaka forma giymedi.
Ayrıca bilgiler ve maç sırasında anında gol haberleri için http://www.ayazagaspor.com/ sitesinden Turgay Tokel'e çok teşekkürler.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

İstatistiklere bakarsanız İstanbul şampiyonu olup aynı sene 3.lige çıkan takım yok. Bu maçlar ölçü olmaz.

Adsız dedi ki...

Ama genede ümraniye 60 dakikaya kadar iyi idi.fakat ümraniyede asker yok, herkes komutan kondisyonları yetmiyor, birde çok ağır adamlardan kurulu bir ekip görüntüsü çiziyorlar.takımın çalışmaları busaatten sonra daha ağar geçeceğe benziyor hocanın işi gerçekten zor...sezon başındaki transferlerin arasında amatör piyasasındaki iyi futbolcuları iyi analiz edemediğinden...takım da savaşacak kişisayısı gerçekten yok gibi izleniyor takımı çalıştıranlar..ali mert

Adsız dedi ki...

AYAZAĞA SPORU BU BAŞARISINDAN DOLAYI TEBRİK EDERİZ .VEFASPOR.

Adsız dedi ki...

istatikler bakarsak ist şam olan takım 3.lige çıkamıyormuş evet ama herşeyin bir ilki vardır bunuda başarsa başarsa AYAZAĞASPOR başarır

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Programı

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynanacak.