Perşembe, Şubat 26, 2009

Alibeyspor’dan büyük ültimatom


Hafta sonu Gürpınar Stadı'nda oynanan Büyükçekmecespor-Alibeyspor A Genç müsabakasının ardından çıkan olaylara karşılık olarak Alibeyspor yönetimi Büyükçekmecespor camiasını ayrı tutarak, bu ekibin alt yapı antrenörü Refik Yazıcı’yı kınadı.

HABER: ENGİN AKIN
Alibeyspor Kulübü Başkanı Ali Tonta yaşanan olaylara bir anlam veremediğini belirterek, bu talihsiz olaydan dolayı B.Çekmecespor ile tüm bağlarını kopardıklarını yaptığı basın açıklamasıyla dile getirdi. Ali Tonta ve Kulüp Yönetimi tarafından yapılan ortak basın açıklamasında; “Hafta sonu grubun zirvesini yakından ilgilendiren grup maçımızı Gürpınar Stadı'nda yaptık. Karşılaşmanın normal süresinde hiçbir olay yaşanmazken maçın bitiş düdüğü ile birlikte görevi geleceğe insan yetiştirmek, gençlerimize kol kanat germek, onlara doğru yolu göstermek, dürüst, ahlaklı ve sevgi dolu olması gereken şahsiyet olan alt yapı sorumlusu takımın hocalığına soyunan kişi Refik Yazıcı olayların fitilini ateşledi. Bünyesinde üstün meziyetler barındırması gereken bu şahsiyet ilk olarak bizim oyuncularımıza ve sahada görevli olan yöneticimize saldırmıştır. Spor adına yakışmayacak davranış ve hareketlerde bulunan bu zihniyetteki insanları bünyesinde barındırdığı için Büyükçekmecespor Yönetimi'ne sitemlerimizi göndermeyi bir borç biliriz" denildi.
'Büyükçekmecespor'la ilişkilerimizi askıya aldık'
Açıklama şöyle devam etti: "Biz Alibeyspor camiası olarak her zaman tüm kulüplerimizle bir dost gibi geçindik. Tüm kulüplerimizi de kardeşimiz bildik. Bu dost ve kardeş kulüplerimizden biri de Büyükçekmecespor'dur. Bir kendini bilmezin yaptığı hareketten dolayı da bir camiayı lekelemek istemiyoruz. Camia olarak her zaman birlik ve beraberlik içinde dostluğumuzun olduğunu düşündüğümüz Büyükçekmecespor Kulübü ile yaşanan bu olaydan sonra tüm bağlarımızı ikinci bir karara kadar askıya alma ve koparma kararı almış bulunmaktayız. Bunu tüm spor kamuoyuna duyururuz."

Yazıcı'ya büyük tepki
Açıklamada, Büyükçekmecespor Antrenörü Refik Yazıcı'ya büyük tepki verilirken, "Görevi oyuncu yetiştirmek olan, gençliğe ve geleceklerine ön ayak olacak kendini bilmez bir alt yapı hocasının yaptıkları asla kabul edilemez. Maçın bitiş düdüğü ile birlikte oyuncularımıza, oyuncularının saldırmaları talimatını veren ve bizzat da kendi saldıran futbolun Fair-Play’ından haberdar olmayan Refik Yazıcı’dır. Olayların başlamasındaki tek sorumlu Refik Yazıcı’dır. Büyükçekmecespor Kulübü'nün gençlerini kime emanet ettiğini görmelerini istiyoruz. Oyuncularımız hala hastanelerde tedavilerini yaptırmaktadırlar. Soruyoruz, bu mudur Büyükçekmecespor’un futbol ve Fair-Play anlayışı? Biz Alibeyspor Yönetimi olarak yaşanan bu talihsiz olayı şiddetle kınıyoruz" denildi.

'Olay, futbol tarihinin kara sayfalarına yazıldı'
Açıklamada, "Futbolun kendi adaleti vardır. Bu adalette elbet bir gün tecelli edecektir. Her zaman dostluğun hüküm sürmesini isteriz. Bu zamana kadar asla bir husumetimizin olmadığı Büyükçekmecespor Kulübü Yönetim Kurulu üyelerinin ve camiasının da bu olayı enine boyuna düşünüp konuşup tartışarak bir karara varmasını istiyoruz. Gençlerimizi kime ve hangi zihniyetlere teslim ettiğimizi artık iki kere düşünmemiz gerek. Alibeyspor Yönetim Kurulu olarak yaşanan bu olay futbol tarihinin kara sayfalarına yazılmıştır. Tüm spor kamu oyuna duyururuz” ifadelerine yer verildi.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Alibey camiası boş konuşmasın, her kaybettikleri maçtan sonra bütün yöneticileride dahil gencecik çocuklara saldıran kendileri bide diğer takımın gençleri kime emanet ettikleri mavalını okuyolar, başınıza çok iş gelir sizin bu tavırda devam ederseniz, bu yazıyıda daha önce aynı olayı yaşayan birisi olarak yazıyorum, sizin gençlerinize örnek olmak değil yolda yürümesini öğretemezsiniz bu zihniyetle

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.