Perşembe, Ocak 29, 2009

Türk Hava Yolları ikinci yarıda uçtu

TÜRK HAVA YOLLARI: 4 ÖMERLİSPOR: 0

YORUMLAYAN: CELAL SAVAŞ
Güneşin bir kıvılcımını bile göstermediği, gökyüzünün her an yağmurun habercisi olan ılık ama futbol için oldukça iyi bir havada Avcılar Stadı'nda, saat 13:00'te başlayan THY-Ömerli maçını izlemeye başladım. Tabii ki her amatör maçta olduğu gibi takımlar önce birbirlerini ölçmeye, biçmeye ve tartmaya başladı. İnanın ilk 10 dakika top takım kulübelerinin olduğu 15 metrelik bir alandan hiç çıkmadı. Kendi kendime "Eyvah yine sıkıcı bir amatör maça denk geldim"dedim.

Nitekim de maç orta sahada mücadele şeklinde devam etti. Bu arada Ömerlispor'un, 50 kişi bulunan tribüne takımı motive amaçlı davul ve zurna getirmesi gerçekten güzel bir olaydı. Neyse maça dönelim; tam sıcak bir çay için çıkışa doğru yaklaştığımda 41. dakikada THY sol çaprazdan bir serbest vuruş kazandı ve bu vuruş sonucu kalecinin büyük hatasında THY Önder'in kafa vuruşu ile golü bularak soyunma odasına moralli giden taraf oldu: 1-0.

İkinci yarı için iyice ümitlenmiştim ve grubunda açık ara şampiyon olarak bu turnuvaya gelen Ömerlispor'dan futbol anlamında daha iyi işler bekledim ama ilk yarı golü bulan THY ikinci yarıya çok iyi başladı. Kronometrem (yani cep telefonumda olan, öyle özel bir alet değil) 55. dakikayı gösterdiğinde THY çok tehlikeli bir yerden serbest vuruş kazandı. İyi bir organizasyon yaptılar ve Mustafa sert ve güzel bir vuruşla skoru 2-0'a getirdi.

Bu dakikadan sonra Ömerli oyundan iyice düştü ve uzun toplarla en azından bir gol bularak maça ortak olmaya ve ilerleyen dakikalar için umutlanmaya çalıştı. Ama bütün toplar bir duvar gibi THY defansından geri döndü. Dakikalar 76'yı gösterdiğinde, Bence maçın adamı olan THY 10 numaralı futbolcusu Selahattin soldan içeri doğru girdi ve düzgün bir plase ile direğe çarpan topun filelere gitmesi sonucu skoru 3-0'a getirdi.

Bu dakikadan sonra THY futbolunu hiç bozmadı ve pozisyonlar bulmaya devam etti. 85. dakikada THY atağında topa istemeyerek olsa da ceza alanı dışında elle müdahele eden Ömerli kalecisi kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Bu dakikadan sonra Ömerli'nin kalesini, oyuncu değişiklik hakkı kalmadığı için oyunculardan birisi korudu. Maç böyle bitecek derken THY uzatmalarda Hacı'yla bir gol daha buldu ve maçın skoru 4-0 olarak sona erdi.


THY takımını açıkçası beğendim. Süper Amatör'de bir şeyler yapabilecek kapasiteleri var. 10 numara Selahattin ve 5 numara Mustafa iyi oynadılar. Ama bir 6 numaraları var adı Hacı, gerçekten çok klas bir futbolcu inanılmaz çok beğendim, çok iyi bir futbolcu, yolu açık olur İnşallah...

Ömerli'ye gelince... Tribündeki küçük kulislerde as futbolcularının birkaç tanesinin olmadığını söylediler. Ama inanın 90 dakika boyunca tehlikeli olabilecek pozisyon sayıları 3'ü geçmedi. Bu maç adına konuşuyorum, Ömerli'yi beğenmedim. Ama onlar da seneye Süper Amatör'de iyi işler yaparlar umarım...

Ve son olarak maçın hakemi: Gerçekten maçın hakemine iyi demek yetmez mükemmel bir maç yönetti. Maçın hafiften gerildiği anlarda yerinde kararları ve kartları ile tansiyonu hep düşük tuttu. Gerçekten maçın temposuna ayak uydurdu ve tribünlerin bu maçtan zevk almasını sağladı. Maçın en büyük tebriği hakemine gitti benden.
THY Takım Kaptanı İlker Dilek karşılaşma sonrası Yerel Futbol Sitesi'ne yaptığı açıklamada, "Genç bir ekiple sezona başladık ve daha sonra hedefimiz olan şampiyonluğa ulaştık, Süper Amatör Küme'ye çıktık. Şimdi de İstanbul Şampiyonu olmak istiyoruz. Bunu da başaracak güçteyiz" dedi.

42 yorum:

Adsız dedi ki...

mustafa kırmadın mı maçta üç beş kişiyi yılan stoper :)))))))))))

Adsız dedi ki...

Bende maçı izledim uzun uzadıya maçı yorum yazacak birşey yok ama ömerli takımı nasıl süper amatöre çıkmış şaşırmamak mümkün değil.1.amatörde süper amatöre çıkmayan o kadar çok kaliteli takım varken gerçekten yazık.1.Amatörde de süper amatör ligde olduğu gibi bölgesel uygulamasından vazgeçilmeli çünkü güç dengesi farklı oluyor çoğu takıma haksızlık oluyor gerçekten yazık...

Adsız dedi ki...

Sevgili kardeşim bence ömerli takımına haksızlık yapıyorsun kötü takım değiller ama THY takımı genç olmasına rağmen diri idi. Ömerlispora sahada hiç boş alan bırakmadı.

Adsız dedi ki...

THY gbi takımın ne işi war 1.amatorde süper amatörde diyicemm ama yine dusmesınler ...benım oynadıgım sene süper amatörde sampıyon olduk maddi sıkıntılar içinde hmde sezon boyu para almaan ..ama ertesi sene ışık hızıyla küme düştüler..böyle bi kuruma sahıp cıkıp ıwır zıwır yerlere mılyon dolarlar werıp reklam yapıcaklarına kendı takımlarını daha üst liglere tasısalar daha ii olmazmı??ne dersiniz???

Adsız dedi ki...

ilker dilek bu takımda olduğu sürece thy herzman başarıyı yakalar buna ınancım tam saygılar

Adsız dedi ki...

Uğur hocam inş çıkarsınız finale.Belki finalde karşılaşırız:) Muradiyeden Erdi Üner

Adsız dedi ki...

thy nin dönüm noktası thy spornet maçıydı o maçla şampiyon oldular aldıkları beraberlik onları şampiyon yaptı. kendilerini tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum ilker dilek bu takımdayken 3.lige çıkar bu takım

Adsız dedi ki...

uğur boyacı ve ilker dilek bu takımı yeniden inşa etti ve gençlik ateşini yakıp, genç dinamik,inancını kaybetmeyen,hırslı ve istekli bir takım oluşturdular burdan onları kutlar nice şampiyonlukklar dilerim.(İDMANLAR FAZLA OLUYOR BENCE)

Adsız dedi ki...

ilker dilek aziz yıldırım gibi o kaybetti thy kazandı.kendisini tebrik ediyorum

Adsız dedi ki...

ELDEN ELE EN İLERİYE BAŞARILAR THY BAŞARILAR İLKER DİLEK

Adsız dedi ki...

halka hizmet hakka hizmettir.tebrikler ilker abi tebrikler

Adsız dedi ki...

HER KEZE BÖYLE BİR BAŞKAN, BÖYLE BİR KAPTAN NASİP OLMAZ ...

Adsız dedi ki...

ilker dilek'in türk sporuna yaptığı katkıları unutmamız imkansız.şampiyon thy şampiyon ilker dilek

Adsız dedi ki...

ADAM GİBİ ADAM

Adsız dedi ki...

Bakışında THY sevdası,içinde insanlık sevgisi,yüreğinde bir umut bir sevdadır thy aşkı...başarılarınızın devamını dilerim "MÜDÜR"

Adsız dedi ki...

"BU İNANCIN ZAFERİDİR"

Adsız dedi ki...

bayraksız devlet ilker abisiz thy olmaz

Adsız dedi ki...

geliyor geliyor geliyor ilker kaptan geliyor

Adsız dedi ki...

MECNUN GÖRSEYDİ BİZDEKİ İLKER ABİ SEVGİSİNİ SEVERMİYDİ ACABA LEYLASINI...KAPTANLARIN KRALINA SELAM VE SAYGILAR

Adsız dedi ki...

thy nin başarılı olması gayet normal haftada 10 idman yapılıyor...amatöre fazla bir takım

Adsız dedi ki...

levent orta açsın die thy takım halinde seferber olmuş bir vaziyette levent kardeşim yap artık 1 orta. istanbul şampiyonası bile bitmek üzere...

Efkan dedi ki...

Nasıl ya, Levent daha orta açmadı mı bu sezon? cık cık :)

Adsız dedi ki...

yok efkancım daha açamadı bu kadar becerisizlik olmaz ki .thy nin yüzkarası levent

Adsız dedi ki...

BEN LEVENT ASAN orta açamadım daha doğrudur ama bir sorun bakalım neden açamadım orta bir sorun önce

Adsız dedi ki...

uğur hoca bu yorumları okursa antrenmanları arttırır.günde çift yapar arkadaşlar dikkatli olalım lütfen:)

Adsız dedi ki...

arkadaşım zaten yapacağımız kadar yapıyoz daha çok ne olsun.aragones bu kadar idman yaptırmıyor...ama bu idmanlar sayeseinde başarılı oluyoruz ...uğur hoca gönüllerin hocası

Adsız dedi ki...

uğur hoca gibi bir hocamız olduğu için çok şanslıyız

Adsız dedi ki...

spornet maçı önemliydi arkadaşlar o maç getirdiği şampiyonluğu

Adsız dedi ki...

soruyoruz neden bi sezon boyunca orta acamadın levent :D

Adsız dedi ki...

LEVENT ASAN : orta yapmaya mecbur bırakılan bir adamın 'biri beni durdursun'casına ceza sahasına topu rasgele atmasıdır..ben artık psikolojik sorunlar yaşıyorum arkadaşlar "şizofrem" bir hasta gibi oldum lütfen üstüme gelmeyin artık...ne yapayım ümit özatı örnek alıyorum kendime...(herkesin kendine göre bir kabiliyeti vardır.bende çok iyi yemek yapıyorum mesela)

Adsız dedi ki...

levent seni seviyoruz...."ADANALI"

Adsız dedi ki...

LEVENT ASAN :10 OCAK 1988 de şişli etfal hastanesinde dünyaya geldi.küçüklüğünde de haylaz bir çocuk olarak bilinen levent küçükken orta açma uğruna mahalledeki tüm camları kırmıştır...28.03.1988 de eroğlunda futbola başladı.sırasıyla damlasporda(7),Thy de (1) sezon futbol oynadı.GOL:28
ORTA:1(o da rakip oyuncu topu uzaklaştırırken levente çarpıp orta oldu)

Adsız dedi ki...

levo levo levo levo

Efkan dedi ki...

Bu siteye bir THY ve Levent Asan gerçeği yazı dizisi yakışır artık sanırım :))

Adsız dedi ki...

yakışır efkancım levent için yazı dizisi az kalır ona ansiklopedi yapmak gerekir...levo levo levo levo

Adsız dedi ki...

Kimsesizlerin Kimi LEVEN ASAN

Adsız dedi ki...

Ben ONBAŞI müslüm (mert) leventi seviyoruz

Adsız dedi ki...

levent davosa:):)):

Adsız dedi ki...

davos benim için bitmiştir"levent"

Adsız dedi ki...

levent sonu gelmeyen bir romandır

Adsız dedi ki...

peresle levent yanyana gelmeli

Adsız dedi ki...

o bir efsane o bir çınar o son ortacı son overlokçu levent

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.