Çarşamba, Ocak 28, 2009

Köşe Yazısı: Görmek istemediklerimiz ve görmek istediklerimiz

YAZI: İLHAMİ KILIÇ
Soğuk bir Pazar sabahı ama sıcak bir maç... Neden sıcak, puantaj onu gösteriyor… İstanbul’un değil Türk futbolunun iki köklü kulübü Galata ve Feriköy ligin son haftalarında 3. Lig yolunda kayıp istemiyor. Bu kadar sıcak bir maç… Taraftarlar yerlerini aldı. Özellikle Feriköy taraftarı takımını büyük bir özveriyle destekliyor.

Maçta önce iki takım da birbirlerine başarılar dilerken her şey çok güzeldi. Yazımızın başında da dedik, Türk futbolunun iki köklü ve güzide kulübü: Feriköy ve Galata… Maçta zaman zaman gerginlik olsa da oyuncu arkadaşlar maçın gergin atmosferinde sahada futbol oynamaktan başka bir şey düşünmediklerini oynadıkları futbolla gösterdiler.

Özellikle Galata’nın 11 numaralı futbolcusu oynadığı futbol, bitmez tükenmez enerjisiyle maça damgasını vurdu. Feriköy kaptanı da attığı süper golle maça ayrı bir güzellik kattı.
Tabii maç ilerledikçe artık iyice yorulan oyuncular bazen sinirlerine bazen reflekslerine hakim olamadılar… Feriköy’de iki de oyuncu atılınca Galata istediği sonuca ulaştı… Hakemin bitiş düdüğü ile görmek istemediklerimiz ortaya çıktı… O bitiş düdüğüyle birlikte her şey bitti mi yani bu kin bu öfke neden?

İstanbul amatörün demiyoruz, Türk futbolunun iki marka olmuş kulübünde forma giyen oyuncu arkadaşlar kulüplerini ne kadar zorda bıraktıklarının farkındalar mı acaba? Bu kavgada kazanan oldu mu? Özellikle taraftarları saha içinde cereyan eden bu çirkin olaylara alet olmadıkları için kutluyorum… Ve Feriköy-Galata maçı futbol ile değil de maç sonu çirkin tablo ile akıllarımızda kalacağı için üzgünüm…

Aynı gün aynı sıcaklıkta bir maç da Beşyüzevler-Avcılar Belediyespor karşılaşmasıydı. Ya tamam ya devam... İki takım için de zor bir maç… Tüm sezon 3. Lig için yapılan planlar belki de bu maçta yeni bir sezona bırakılacak… Bu kadar gerilimli bir maç… İki takım da genç, iki takım da kaliteli ekipler… Tribünler dolu… İki takım taraftarları da maçı iç içe izliyor… Sahada mücadele üst düzeyde, Beşyüzevler 1-0 öne geçiyor. Ama Avcılar çok şanssız, 4 topu direkten dönüyor, topları çizgiden çıkıyor, top Avcılar’ı sevmiyor.

Tecrübe futbolda en büyük silah ve bu tecrübeyle Beşyüzevler adına Şerif çıktı golünü attı ve takımının terfi maçlarına gitme yolunda en büyük engeli aşmasına yardımcı oldu. Beşyüzevler-Avcılar Belediyespor maçında futbol adına her şey vardı. Maçın bitiş düdüğünden sonra kaybeden kazananı tebrik etti. Bu maç da iki takım için ‘ya tamam ya devam’ niteliğindeydi. Ama kaybeden kazananı tebrik etti, taraflar kol kola sahadan ayrıldı. Bu da görmek istediklerimiz.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Vay benim İlhami Hocam, şimdi millet sana demez mi? "Hoca, Yahya Kemal'i çıkartamadın, baktın bu iş olmuyor, şimdi yorumculuğa mı başladın" Yazın kaliteli olmuş, Metin Boğa'da yanında mıydı maçları izlerken? seneye çok iyi bir takım ile anlaştığını duydum, şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.

OGUN ABACI dedi ki...

Kim çıkartırsa çıkartsın, ya da kim karışırsa karışsın futbolun bütün güzelliğine gölge düşüren kavgayı sırf amatör değil, profesyonel liglerde de görüyoruz. Yöneticilerimizin ilk başta sporcularına öğretmesi gereken "Saha içinde olan saha, saha içinde kalır." Bunu öğretemezsek bu olayları görmeye kalmaya devam ederiz.

Adsız dedi ki...

yoruma gerçekten herşeyine bend ekatılıyorum ama son kısım hariç neden derseniz evet taraftar gerei neyse onu yaptı takımını desteklemekten başka bişi yapmadı ama feriköylü futbolcular maçın bitiş düdüğü ile bu zaman kadar yaşadıkları gerginlikleri galatasporlu futbolculara saldırdırlar suan sorsanız feriköylü futbolculara yaptıklarınız doğrumu diye eminimki onlarda bunun doğru olmadığını biliyolardır..
sahada öle bir an yaşandıki bu herşeyi özetlyor olsa gerek galatasporlu futbolcular yedek klubesine toplandıklarında feriköyü futbolculardan bir kaçı galatasporlu bir futbolcuyu aralarına alıp tekmelerken ki görüntü herşeyi çok açık ortaya koyuyordu..

hatta bir gazetede bu resim görüntülenmişti...

Adsız dedi ki...

BİR FERİKÖYLÜ OLARAK GÖNÜL İSTERDİKİ BU 78 SENELİK REKABETİN YAŞANDIĞI MAÇ BÖYLE ÇİRKİNLİKLERLE BİTMESEYDİ.BU MAÇ HERŞEYE RAĞMEN GÜZELLİKLERİYLE GALATALI 11 NUMARANIN FERİKÖYLÜ KAPTAN OSMANIN OYNADIĞI GÜZEL FUTBOLLA HATIRLANACAK.SUÇU SADECE FUTBOLCULARADA ATMAKTA ENKOLAY YOL.BU ÇOCUKLARIN BU KADAR ASABİ HIRÇIN OLMALARINA NEDEN OLANLARIN YAŞANAN OLAYLARDA HİÇMİ SUÇU YOK ACABA.UMARIM BU OLAYLAR BİR DERS OLUR.EBEDİ DOST EZELİ RAKİBİMZ GALATAYA 3,LİG YOLUNDA BAŞARILAR DİLERİM. ÖZFRKYLÜ

Adsız dedi ki...

İlhami Hocam,

Gerçekten tesbitleriniz çok doğru..Görmek istediklerimiz ve istemediklerimiz aynı gün içinde yaşandı.Beşyüzevler-Avcılar maçından çok bitiş düdüğünden sonra yaşananlar muhteşemdi.Beşyüzevlerli futbolcular yerde yatan ağlayan Avcılarlı futbolcu arkadaşlarını kaldırarak teselli etmeleri hiç bir taşkınlık çıkmaması güzel olaylardı...Köşe yorumlarınızın devamını bekliyoruz..

Metin BOĞA

Reha Rakıcı'dan Anadolu Üsküdar'a veda

Anadolu Üsküdar Spor Kulübü'nün başarılı Teknik Direktörü Reha Rakıcı, kulüple karşılıklı anlaşarak ayrıldı. Rakıcı'nın kulüpteki pe...