Pazartesi, Ocak 26, 2009

Çengelköysporlu taraftarların isyanı


İstanbul Süper Amatör Küme 6. Grup'ta oynanan ve konuk ekibin 5-3 üstünlüğüyle sona eren Çengelköyspor-Erokspor maçı sonrası Çengelköysporlu taraftarlar karşılaşmanın hakemlerine ve emniyet güçlerine tepki gösterdi.

Yeşil-beyazlı taraftarlarca yapılan yazılı açıklamada, "Aslında her şey çok güzel başlamıştı. Futbolculara sahada, yaklaşık 500 kişilik bi taraftar topluluğu tribünlerdeki yerini almıştı. Bu maçı alacaktık başka da yolu yoktu zaten. Sağlı sollu ataklar ile Erok kalesini abluka altına almaya başlamıştık. Bu yoğun baskı neticesinde Seyfi'nin ayağından kazandığımız gol ile de 1-0 öne geçtik. İşte ne olduysa o dakikadan sonra oldu. İstekli futbolumuza top oynama isteğimize hakem kararları ile engel olmaya başladı. İlk önce Mustafa'nın gereksiz kırmızı kartı ile atılması ve arkasından ofsaytı atlayıp pozisyonu penaltı ile son bulması... Bu şartlar altında hakeme boyun eğmekten başka yapacak bir şeyimiz kalmıyordu.

Devrenin beraberlikle geçilmesinin ardından ikinci yarıya da aynı ilk yarıdaki hırs ve istekle başlamıştı takımımız. Erok'a verdiği penaltının etkisinde kalmış olacak ki sayın hakem bize de bir penaltı verme nezaketini gösterdi. Tabi atlamadan dile getirelim, pozisyon resmen penaltıydı! İstediğimiz olmuş golü bulmuş önde olmamızın sevincini yaşarken yine bir ofsaytı devam ettirip bizi yıkmaya and içmiş olan hakem üçlüsü ikinci golü yememize neden oldu. Yaşadığımız moral bozukluğu devam ederken kalemizde iki gol birden daha gördük. Artık her şey bizim alehimize işliyordu. İşte tam bu karamsarlık esnasında bir gol daha bulduk, maçı çevirecektik herkes buna inanıyordu fakat olmadı daha önce 2 kere ofsaytı es geçen sayın hakemler bu sefer de bariz bir faul pozisyonunu devam ettirerek bir gol daha yememize neden oldular" denildi.

Yeşil-Beyazlı taraftarlar, "Uzun lafın kısası kendi sahamızda bir maçı daha kaybettik. Bu mağlubiyet ile tehlike çanları bizim içinde yavaş yavaş çalmaya başlamıştır. Son 2 haftasına girdiğimiz ligde kalan maçlarımızdan mutlaka 4 puan çıkarmamız gerekmektedir. Bizler takımımızın bunu başaracağına sonuna kadar inanıyoruz. Biraz daha azim biraz daha hırs ile yapılmayacak hiç bir şey yoktur. Hep beraber başladık her beraber bitireceğiz. Düşeceğimizi düşünen üç-beş kişiyi sevindirmeyeceğiz" ifadelerini kullandılar.

Yeşil-Beyazlılar, emniyet güçlerinin kendilerine karşı müdahalelerine de tepki gösterdi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Kendi sahamızda 30 yıllık tarihi olan kulübümüzün taraftarlarına yapılana ne demeli? Kendi egosunu tatmin etmek için seyirciyi coplayan, tek başına bir şey yapamayacağını anlayınca emniyeti ayağa kaldıran ve olmamış olayları olmuş, yaşanmamışları yaşanmış gibi aksettirip oraya 50 tane polis gelmesine sebep olan üniformalı kişilere ne demek lazım? Biz terorist değiliz, seyirciyiz. Biber gazı sıkıp da bizi dağıtacaklarını düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Bizler bu takımı ölesiye seviyoruz. Bizim anlamadığımız, normal olaylara müdahale eden polislerin tribün olaylarında ne işi olduğu. Bazı kişiler kendi egolarını tatmin etmek için her türlü tehçizata başvuruyorlar. Bizleri, emniyet güçlerimizle karşı karşıya getiren zihniyeti de kınıyoruz. Bizler taraftarız, terörist değil. Korsan eylem de yapmıyoruz. Lütfen bazı şeylerin farkına varılsın artık."

Kaynak: http://www.cengelkoyspor.com/

7 yorum:

Adsız dedi ki...

gol sevincini yaşamak için tel örgülerin dibine inenlere biber gazı sıkmak coplamak nasıl bir anlayıştır anlamak mümkün değil. Memur arkadaşlar büyük küçük genç yaşlı önlerine kim gelirse gaza boğdu. Terorist değiliz korsan eylemde yapmıyoruz. Tek düşüncemiz takımımızı desteklemek. Sütten çıkmış ak kaşık değiliz belki ama biraz daha fazla saygı ve sabrı hak ediyoruz. Tüm Çengelköylüler adına Boys of Bosphorus

feriköylü- dedi ki...

ben bi feriköylüyüm ve bu çevik kuvvet olayını harbiden sevmiyorum dün yine çayırbaşı sıtadında sabah maçımız vardı galatayla yaklaşık 300 kişi gittik ve abartmıyorum kişi başına 2 polis düşüyodu içerdeki aramalarda bi kişiyi 3 polis aradı süper lig maçlarında bile bu yok ve maç sonundaki olaylar sonucunda yine joplarına güvenen polisler bizi dışarı çıkartmaya çalıştı ama nafile hala bize karşı alınmış bu güvenlik önlemlerini çözmüş değilim

YAKIŞIR SANA YAKIŞIR SANA ÇEVİK KUVVET YAKIŞIR SANA,
TERORİSTLERE İNSAN HAKLARI,TARAFTARA VURUN JOPLARI...

ÇENGELKÖYE DİĞER MAÇLARINDA BAŞARILAR DİLERİM...

Adsız dedi ki...

feriköylü arkkadaşımıza çok teşekkür ediyoruz bende sitenizden ve buradan uğradığınız haksızlıkların farkındayım umarım hak ettiğiniz yerlere gelebilirsiniz bizim de bir sabrımız var ve zorluyorlar istenmedik olaylar yaşanacak artık eğitimli polis arkadaşların maça atanmasını istiyoruz terorist ile aynı kefeye konmak istemiyoruz. Herkesi bu polis olayına sesiz kalmamasını rica ediyorum.

feriköylü- dedi ki...

ya eğitimi bırak önüne gelen jopla vurmaya kalktılar tamam eywallah güvenliği sağlamaya çalışıosunuzda bu kadarda olmaz yani her insanın bi sabrı var Allahtan fazla uzatamadılar sonra komiserleri gelmiş 2 saat laf yapıo yok olay yapmayın işte hepimiz burda kardeşiz falan siz bu konuşmayı olay çıkarmadan önce nie yapmıosunuz ondan sonrada feriköy taraftarı yine olay çıkardı oluyo çengelköyü burda en iyi anlayanlardan biri biziz hakem tek sizi yakmadı kardeşim bizim dün bariz 2 tane penaltımızı vermedi ama olsun biz taraftar olduğumuz için her zmn takımımızın yanında olmalıyız inş.sizde hakeettiğiniz yerlere gelirsiniz GFK

Adsız dedi ki...

ferikoylu arkadasa lafım her mac hakem hatalarını goruyosun bu vatanın senin gibi hic bi pozisyonu kacırmayan hakemlere ihtiyacı var belli ki vatansever birisin gel su amatorde futbol hakemligi ile basla şu işe ...

atikadem dedi ki...

Ya polis'in Çevik kuvvetin tribüne karıştığını ilk defa gördüm bu maçta. Resmen Başkomiser edebinizle takılın yoqsa cok dayak yersiniz dedi. Sonra Yunus olacak polis biber gazı sıkarken ana bacı küfür ede ede biber gazı sıkıyor. Ve bu sebeblerin cıkması tellere gol sevincimizle tırmanmak sahaya hiç bi saldırı olmadan. Ve hakeme küfür edilmesi. Çevik kuvvet küfür edenlere cop ve biber gazı ile küfür ettirmemeye çalışıyor. Böle bişiy var mı resmen ego tatmin etmek bu olay. Buysa polis çevik kuvvet ayıp !

feriköylü- dedi ki...

o pozisyonları görsen sende kaçırmazdın merak etme klavyeden yazmaya benzemez bu işler kaç maçımızı izledinde konuşuosun burdan sanal alem delikanlıları......

Çatalzeytin Zümrütspor gol yağdırdı

İstanbul 2. Amatör Lig 14. Grup'ta lider Çatalzeytin Zümrütspor deplasmanda Yavuz Sultan Selimspor'u 11-0 gibi farklı bir skorla yendi.