Pazar, Kasım 30, 2008

Tekirdağ, evinde Veliköy'e boyun eğdi


TEKİRDAĞSPOR: O VELİKÖYSPOR: 1

HABER: TARIK TOKTAY
FOTO: FERDİ GÜLER
Tekirdağ Süper Amatör Küme'de bu sezon evinde oynamış olduğu tüm maçları kazanan Tekirdağspor'un bu serisi Veliköyspor karşısında sona erdi. Turuncu-Siyahlılar zorlu deplasmanda Tekirdağspor'u yenerek büyük avantaj elde ederken Tekirdağspor ise Çorlu Sanayispor’unda puan kaybettiği haftada çok önemli bir fırsattan yararlanamamış oldu.

Maça beklenenin aksine her iki takım da tutuk başladı. Anlaşılan her iki takımın antrenörleri de öncelikle maçı kaybetmemek için sahaya çıkmışlardı. Bunun neticesinde ilk yarıda her iki takım adına da kayda değer pozisyonlar yaşanmadı ve devre başladığı gibi 0–0 sona erdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan Veliköyspor oldu. İkinci yarının başlamasından 5 dakika sonra golü bulan Turuncu-Siyahlılar bu dakikadan sonra oyunu rolanti de götürmeye başladı ve bu amaçlarında başarılı oldular. Veliköy, çok zorlu bir deplasmandan 3 puan ile dönerek Tekirdağspor ile arasındaki puan farkını kapatmış oldu. Tekirdağspor da maçı kazanamayarak kendisine desteğe gelen taraftarlarını üzmüş oldu. Ayrıca Sarı-Siyahlılar'la lider Çerkezköy Belediyespor arasındaki puan farkı 4’e çıktı.
Tekirdağspor: Erhan** Mert* Burhan* Gürkan* Ahmet* Mustafa** Kemal* Ali* Burak** Ayvaz?(Serkan*) Eyüp*
Veliköyspor: Semih*** Erhan** Uğur** İbrahim*** Celal** Musa** Murat** Özgür** Gürsel**** Ferdi** Selami Tunç**

Tekirdağ SAL'da haftanın görünümü

HAZIRLAYAN: BENAN DİKER

İstanbul SAL'da haftanın görünümü

HAZIRLAYAN: BENAN DİKER





Adalet'te birlik-beraberlik günleri sürüyor!

ÇORLU SAĞLIKSPOR: 0 AYDOĞDU ADALET: 0

HABER-FOTO: MESUT ÇETİN
Tekirdağ Süper Amatör Küme'de, Çorlu General Basri Saran Stadyumu’nda karşılaşan Çorlu Sağlıkspor ile Aydoğdu Adaletspor 0-0 berabere kaldı.
Geçtiğimiz hafta Namık Kemal Stadı'nda ligin zirvedeki Çerkezköy Belediyespor'u konuk eden ve o maçta da 0-0 berabere kalan Adaletspor bu maçtan da golsüz skorla ayrıldı ve ligfe beşinci beraberliğini aldı.

Maçta pek fazla atak yapamayan Aydoğdu Adaletspor, kontratakları da iyi değerlendiremedi. Çorlu Sağlıkspor ise ikinci yarıda neredeyse tek kale oynamasına karşın aradığı golü bir türlü bulamayınca ligin en fazla berabere kalan ekibinden bir puan alabildi.

Vefaspor geç açıldı


KULAKSIZ OKSPOR: 2 VEFASPOR: 3

İstanbul Süper Amatör Küme 2. Grup'ta şampiyonluk mücadelesi veren Vefaspor, deplasmanda Kulaksız Okspor'u 3-2 mağlup etti.
Yaz dan kalma bir pazar gününde oynanan Okspor- Vefa maçı çok çekişmeli ve zevkli geçti. Okspor Stadı 1 gün önce yağan yağmurun etkisiyle yer yer su birikintisi ve çamurlu bir saha görüntüsündeydi. Maça hızlı başlayan ev sahibi takım 6. dakikada kazanılan korneri iyi değerlendirdi ve 1-0 öne geçti. 17'de de savunmanın arkasına atılan topta kaleci Şener'in çıkması ve rakip oyuncuya takılması ile kazanılan penaltıyı gole çeviren Okspor skoru 2-0 yaptı.

Bu dakikadan sonra Vefa yediği erken goller ile yaşadığı şoktan kurtuldu ve ataklarını sıklaştırdı. 30'da Tarık çıktı ve yerine Şeçkin girdi. 40'da Erkan ceza alanın içinde düşürüldü, kazanılan penaltıyı kaptan Kamil kullandı ve skoru 2-1'e taşıdı. İlk yarı bu skor ile bitti.

2. yarıda, 67'de Sezer'in yaptığı ortayı Onur kafa ile indirdi, indirdiği topu Şeçkin düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi: 2-2.
Daha sonra Okspor'un 2 ciddi atağında kaleci Şener'in kurtarışı Vefa için çok önemliydi. Dakikalar 75'i gösterirken orta sahada kazanılan bir topta Onur, kaleci ile karşı karşıya kaldı ve Vefa'nın 3-2 öne geçmesini sağladı. Maçın 85. dakikasında Şeçkin kaleci ile karşı karşı kalacakken Oksporlu oyuncunun müdahalesi ile yerde kaldı ve Vefa son 5 dakikayı 10 kişi ile tamamlamak zorunda kaldı.
Maç sonrası, 2-0 mağlup durumdan 3-2 galip gelmeyi başaran Vefa cephesinde büyük bir sevinç vardı.
Kaynak: www.vefaspor.org

10 kişilik Bakırköy'ün Paşabahçe zaferi


PAŞABAHÇESPOR: 0 BAKIRKÖYSPOR: 2

İstanbul Süper Amatör Küme 6. Grup'ta ilk yarıyı lider bitiren Bakırköyspor, Paşabahçespor'u deplasmanda 2-0 yendi.
Beykoz Paşabahçe Stadı'nda oynanan bu maçta ilk yarıya ev sahibi ekip başladı. Sahanın toprak oluşunun futbolu olumsuz etkileyeceğini düşündürdü ancak ilk yarı her iki takım da pozisyonlar bulmayı başardı. Bakırköy, Yasin ve Oğuz'un şutlarıyla gole yaklaşrı ancak sonuç alamadı.
Paşabahçe'nin kullandığı kornerde 6 numaralı oyuncunun gelen topa vurduğu kafa şutunu Bakırköylü oyuncular kale çizgisinden çıkarmayı başardı. İlk yarı 0-0 sona erdi.

İkinci yarı ise Bakırköy Erdem'in atılmasıyla 10 kişi kaldı. Ev sahibi Paşabahçe de ataklarını yoğunlaştırdı. Konuk takım eksik oynamasından dolayı atak yapmakta epey zorlandı. Paşabahçe'nin atak yaparken kaybettiği bir top, Bakırköy kontratağına dönüştü. Orta sahadan sol tarafa atılan topu 10 numaralı Yasin ceza sahası köşesine kadar getirdi ve çok sert bir vuruş yaptı, kaleci güçlükle çıkardı. Ancak top Bakırköylü Berkant'ın ayağına düştü, o da 6 pasta bulunan Ergun'a çıkardı, Ergun da fırsatı kaçırmadı: 0-1.
Golden sonra Paşabahçe ataklarını arttırdı ancak 10 dakika sonra Bakırköy bir gol daha atarak rahatladı ve durumu 2-0 yapmayı başardı. Maç da bu sonuçla bitti ve Yeşil-Siyahlılar zirveyi kolay kolay bırakmayacaklarını gösterdiler.
Öte yandan, Dolayoba'nın çekilmesiyle haftayı maç yapmadan geçen Kağıthane Güllüoğlusporlu futbolcular ve teknik heyet de bu maçı tribünden takip etti.

Genç Dudullu'dan bu kadar

DUDULLUSPOR: 1 İNCİRLİSPOR: 3

İstanbul Süper Amatör Küme 2. Grup'ta A takım futbolcularıyla yollarını ayıran Dudulluspor, tamamen genç takımla çıktığı maçta sahasında İncirlispor'a 3-1 mağlup oldu.
Henüz 2. dakikadaki pozisyondan yararlanamayan Dudullu, daha sonra topu ağlarında gördü. Bu pozisyonda yan hakem ofsayt bayrağı kaldırmasına rağmen, orta hakem bunu dikkate almadı ve İncirlispor 1-0 öne geçti, İlerleyen dakikalarda, Dudulluspor'un gençleri rakibi bunaltmaya başladı. Yeşil-Beyazlılar 37. dakikada bir köşe vuruşu pozisyonunda penaltı kazandı ve skora denge getirdi: 1-1. Bu ilk yarı sonucuydu.
İkinci yarıya ev sahibi iyi başlamasına karşın 8 numaralı futbolcu ikinci sarı kartını görüp oyun dışı kaldı. Eksik kalan Dudullu hemen frikikten 2. golü yedi. Daha sonra iki takım da pozisyonlar bulurken İncirlispor bir gol daha buldu ve sahadan 3-1 galip ayrıldı.

Dudulluspor Başkanı Ali Yazlı, yönetim olarak gençlerin oynadığı futboldan son derece memnun olduklarını ifade ederken, futbolcular da yenilmelerine rağmen seyircilerden alkış alarak sahadan ayrıldı.
Gelecek hafta Dudulluspor Vefaspor'la, Vefa Stadı'nda ilk kez oynayacak. Oynanacak maç, Dudulluspor tarihi açısından ilk olmasının yanında, Dudulluspor'un gençleri ile güçlü ve tecrübeli Vefa'nın ilginç mücadelesine sahne olacak.

Kocasinan kaçtı, Avcılar yakaladı

AVCILAR BLD: 4 KOCASİNANSPOR: 3

MAÇ KRİTİĞİ: MEHMET NİYAZ
Bugün Avcılar Turgut Özal stadında izleyenlere çok zevk veren bir maç vardı. Kocasinan kaçtı, Avcılar kovaladı fakat ev sahibi son düzlükte rakibini geçti.
İlk yarının başlaması ile birlikte Avcılar takımı beklendiği gibi baskı kurmaya çalıştı fakat 12. ddakikada gelişen kontratakta Kocasinan, 9 numaralı oyuncusunun yaklaşık 30 metreden vurduğu topa Avcılar kalecisinin hareket edemeden bakması ve topun ağlarla buluşmasıyla 1-0 öne geçti: 0-1.
Bu golden 5 dakika sonra Avcılar'ın sağ kanattan geliştirdiği atakta Metin'in çok güzel ortasına arka direkte Cüneyt'in bir o kadar güzel vuruşu ile Avcılar beraberliği yakaladı: 1-1.
34. dakikada ise sola gelen topta Kocasinan'ın 11 numaralı oyuncusu yerden çok düzgün bir vuruşla takımını yeniden öne geçirdi: 1-2.
Golden sonra ataklarını sıklaştıran Avcılar'da 41'de ceza sahasına gelen topu Metin çok düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi ve skora tekrar denge geldi: 2-2.
Devre arasında Avcılar'ın bu maçı rahat kazanacağı görüşü hakimdi.

İkinci yarı ile beraber Avcılar daha agresif bir şekilde yüklemeye başladı. Bu anlarda defansın geçen haftalarda en iyi oyuncularından Volkan'a baskı yapan Kocasinanlı 11 numaralı futbolcu topu kaptı ve takımının 3. golünü attı ve bu maçın kolay geçmeyeceğini gösterdi: 2-3.
Bu golden sonra maç, Avcılar takımının baskısı ve Kocasinan'ın kontratakları şeklidne geçti. Dakikalar 70'i gösterirken Fatih'in şutunda kaleciden dönen topu ağlara yollayan İlker takımına beraberliği getirdi: 3-3.
İlker, Golden yaklaşık 8 dakika sonrada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Artık maçın 3-3 biteceği düşünülürken hakem 5 dakika uzatma gösterdi. 90+3'te sol tarafta topla buluşan (Avcılar takımına daha önce 2 kez bu dakikalarda maç kazandıran) tecrübeli oyuncu Erhan Öncü, yine insiyatifi aldı ve ceza sahasına yaklaşırken sağ köşeye doğru plase vuruşla topu ağlara gönderdi: 4-3.

Kocasinan çok iyi bir kontra atak takımı... 7, 9 ve 11 nolu oyuncuları çok çabuk ve özellikle 11 no'lu oyuncusu çok iyiydi. Avcılar tarafında ise 2 haftalık yedek kulübesi tecrübesinden sonra Kaleci Tamer yine takımına güven vermedi, halbuki diğer kalecileri iki maçta da çok iyiydi ben neden onun oynamadığını anlamadım. Son iki haftanın yıldızı Ümit ise formundan çok uzaktı. Yine ilk yarı sonunda oyundan alınan Berdan artık sakatların da iyileşmesiyle formasını özleyeceğine benziyor. Metin Çalışkan ise bu ligin üstünde bir futbolcu olduğunu yine gösterdi. Gol vuruşları, top saklaması, deparları ile izleyenleri mest etti. Ayrıca unutmamak gerekir ki Sezar'ın hakkı Sezar'a: Erhan Öncü bir tevrübeli oyuncunun zor anlarda nasıl insiyatif alınacağı konusunda ders verdi. Bu, Erhan'ın 90+'lı dakikalarda kazandırdığı üçüncü maç ama neden bu takımda hala ilk 11'de oynatılmıyor, o da herkesin kafasındaki soru.

MAÇ YAZISI: MERTCAN TURAN
Maçın ilk 10 dakikası orta saha mücadelesi şeklinde geçti. Dakikalar 13'ü gösterdiğinde Kocasinan atağında Adem yaklaşık 25-30 metreden güzel vuruşu kalecinin bakışları arasında filelerle buluştu: 0-1.
Maçın 19. dakikasında Avcılar eşitliği yakaladı. Sağ kanattan çalımlarla topu getiren 10 numaralı Metin'in ortasına gerilerden gelen 8 numaralı futbolcu güzel bir vuruş ile skoru eşitledi 1-1.
22'de Avcılar Belediyespor atağında yine Metin'in sağdan ortasında ceza sahası içinde oluşan karambolde Kocasinanlı defans oyuncu İlyas son anda uzaklaştırdı. 28 ve 29'da Kocasinan etkili geldi. Sol çaprazdan Gürkan ın şutunu Avcılar kalecisi kornere çeldi, Serkan ın kullandığı kornerde kale önüne düşen topu Adem auta attı.
36'da Kocasinan'ın 2. golü geldi. Serkan'ın güzel ara pasında topla buluşan Gürkan, yerden sert vuruşu ile takımını 1-2 öne geçirdi.
42'de Avcılar Belediyespor eşitliği yakaladı. Defansın arkasına uzun atılan topa hareketlenen Metin, topu önce göğsü ile yumuşattı ve Kocasinan kalecisi İsa'nın üzerinden sert ve düzgün vuruş ile takımına beraberliği kazandırdı 2-2. Maçın ilk yarısı 2-2 sona erdi.

Maçın ikinci yarısı başlar başlamaz Kocasinan'ın golü geldi. 47'de Avcılar Belediyesporlu 4 numaralı futbolcunun hatasında Kaleci ile karşı karşı kalan Gürkan kendisinin 2. takımının 3. golüne imza attı: 2-3.
Bu dakikalardan sonra Avcılar Belediyespor etkili gelmeye başladı. 51'de 15 numaralı futbolcu Kocasinan kalecisi İsa ile karşı karşı kaldı İsa topu kornere çelmeyi başardı, Kullanılan kornerde ise arkaya seken topa çok sert vuran 6 numaralı futbolcunun şutu üst direkte patladı. Bu pozisyondan sonra 10 dakika içinde Kocasinan Serkan ve Adem ile karşı karşıya 2 tane mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı (kaleci ikisinde de başarılıydı).
Avcılar'ın 3. golü 67. dakikada geldi. 10 numaralı Metin şutunda kaleci İsa başarılıydı ancak seken topu 5 numaralı futbolcu tamamladı 3-3.
80. dakikada Avcıların 5 numaralı futbolcusu İlker, Mustafaya sert girince maçın hakemi 5 numaralı futbolcuya 2. sarı kartını göstererk oyundan attı. Avcılar 10 kişi kaldı.
Avcılar'ın golü 90+1 de geldi. 14 numaralı futbolcunun uzak mesafeden falsolu vuruşunda top kaleci İsa ın üzerinden filelerle buluştu: 4-3 (Golden sonra Avcılarlı 14 numara kısa bir sakatlık geçirdi).

Maçı yaklaşık Kocasinanlı 10-15 seyirci de dahil 400-500 kişi izledi. Ayrıca Avcılarlı 100 kişilik bir taraftar grubu maç boyunca hep takımını desteklediler (ve hiç küfür etmediler).

Maçın Adamı : Avcılar Belediye Spor dan 10 numaralı Metin.

Büyük çeken Çekmece oldu

ÇEKMEKÖYSPOR: 0 BÜYÜKÇEKMECESPOR: 3

HABER-FOTO: ERDEM G.
İstanbul Süper Amatör Küme 4. Grup'ta üst sıraları hedefleyen Büyükçekmecespor, geçen hafta 10 kişiyle Feriköy'ü devirerek büyük sükse yapan Çekmeköyspor'u deplasmanda 3-0 mağlup etti.
Maçın ilk yarısı orta alan mücadelesi şeklinde geçti. İki takım da ceza sahası içine ancak duran toplar ile girmeyi başardılar.

Her iki kalecinin de zorlanmadığı bu yarıda, Büyük Çekmece Deniz'in (no.9) kafa vuruşu ile öne geçti. İlk yarı bu şekilde sona erdi: 0-1.

Çekmeköy ikinci yarıya hücumu ön plana alarak başladı. Maç saaati ilerledikçe Murat ve Ali'yi de oyuna alarak gol aramayı ve baskılı oyunu sürdürdü. İkinci yarının ortalarına kadar Çekmece kalesini hayli zorladılar.

Ancak kalesi önündeki bir karambol pozisyonunu uzaklaştıran Çekmece, hızlı bir kontratak ile ikinci golünü kazandı. Kaleci Sinan ile karşı karşıya kalan Aşkın (no.7) kafa ile topu aşırtarak golü kaydetti: 0-2.

Çekmeköy hücumda iken, Çekmece kontrataklar ile çok sayıda gol pozisyonuna girmeyi başardı.

'Geliyorum' diyen gol son dakikalarda Savaş'ın (no.11) ayağından geldi. Yine bir kontratakta, ceza sahasının bir hayli dışından, pek de sert olmayan şutu, kaleci Sinan dışarı gittiği düşüncesi ile bırakınca maçın skoru belli oldu: 0-3.

30 Kasım Pazar sonuçları

İSTANBUL

SÜPER AMATÖR

2. Grup
Beşyüzlerspor - Mimarsinan Bld: 6-3
Okspor - Vefaspor: 2-3
Bağlarbaşıspor - Ortaköyspor: 0-0
Avcılar Bld - Kocasinanspor: 4-3 (ayrıntı gelecek)
Dudulluspor - İncirlispor: 1-3
Anadolu Hisarı - Cankurtaran: 2-0

4. Grup
Nurtepespor - Feriköyspor: 3-4
Bayrampaşa Tunaspor - İFA: 1-0 (Deniz)
Galata - Sultançiftliği: 0-0
Çekmeköy - Büyükçekmece: 0-3 (Deniz, Aşkın, Savaş)
Dikilitaş - Gülsuyu: 1-1
Yenibosna - Kaynarca: 3-0 (h)

6. Grup
Fikirtepe Dumlupınar - Güzelcespor: 1-1 (90+2/46)
Paşabahçespor - Bakırköyspor: 0-2
Küçükçekmecespor - Çengelköyspor: 0-1
Samandıraspor - Albayrakspor: 1-0
Erokspor - İstinyespor: 1-0
Güllüoğluspor - Dolayobaspor: 3-0 (h)

1. AMATÖR
Orhantepe - İMES: 0-11 (İMES şampiyon!)
Kartalgücü - Kozyatağı: 2-1
Mahmut Şevket Paşa - Mahmutbeyspor: 6-3
İGDAŞ - Teraziderespor: 2-0
Özdoğanyıldızspor - Şirinevlerspor: 3-1
Çayırbaşı Özkanspor - Akatlarspor: 1-0
Güngörenspor - Bayrampaşa Sinopspor: 3-2
Ayazağa Esenspor - Reşitpaşaspor: 1-2
Çiğdemspor - İncirlibostanspor: 3-1 (ayrıntı gelecek)
İstanbul Artvin - Özalibeyköy: 4-1
Göktürkspor - Muratpaşaspor: 5-1
Yahya Kemal İY - Güney Yıldızı: 9-2
THY - Balat Yeşilova: 7-1
Küçükçekmece Yeşilova - Sakarya İMÇ: 3-2
Taşköprüspor - Rumeli İY: 3-2
Fatih Yaylaspor - Özmuratspor: 4-2
Mimarsinanspor - Fişekspor: 3-2

B GENÇ
GOP Gençlerbirliği-Taşköprü: 3-0 (h)-Taşköprü ligden çekildi
Yücespor - Ayazağaspor: 2-3 (Cem 2/?)
Of Hayratspor - Bahçelievlerspor: 1-2
Güneşli - 1907 Ataköy Çobançeşme: 0-13
Gazi Mahallesi - Yeniköy: 1-1

TEKİRDAĞ SÜPER AMATÖR
Çerkezköy Bld - Çorluspor: 2-0
Malkaraspor - Yeni Hayraboluspor: 1-2
Çorlu Sağlıkspor - Aydoğdu Adaletspor: 0-0
Şarköyspor - Çorlu Sanayispor: 2-2
Tekirdağspor - Veliköyspor: 0-1

Katkıda bulunanlar: Öner Yığrık, Cüneyt Gül, Recep Karagöz, Mustafa Aydın, Engin Ak, Erhan Harput, Erdem, Zafer Emek, Serhat Özel, Erol Eftekin, Yılmaz Aktepe, Barbaros Akkoyunlu

Alişan da sahadaydı


HABER: KAAN EMRE KAHYA
İstanbul 1. Amatör Küme 11. Grup'ta dün oynanan Halil Rıfat Paşaspor-İstanbul Demirspor maçında, ünlü şarkıcı Alişan da ev sahibi takımın formasını giydi.
Gerçek adı Serkan Tektaş olan Alişan, Halil Rıfat Paşaspor'un 5-2 kazandığı maçta son 10 dakika forma giydi. Bu maçta Alişan'ın kardeşi Selçuk Tektaş da mor-beyazlılar'ın formasını giydi.
Sanat dünyasına girmeden önce amatör futbol oynayan Alişan, Edirne'de Osmanlıspor forması giymişti. Alişan'ın babası da uzun yıllar Küçükçekmecespor'un formasını giymişti.

Zirvenin yeni sahibi Çatalcaspor

ÇATALCASPOR: 3 ÇANTAKÖYSPOR: 2

Ultras/Movement'tan alınmıştır.

* Bir hafta boyunca hazırlanmıştı Çatalca, kendilerince final adını verdikleri Çantaköy maçına... 1 Amatör 1. Grup'un zirvedeki iki takımından Çatalca geçen hafta Batıköy deplasmanında 2 puan yitirmiş ve Çantaköy deplasamana +2puan lider girmenin avantajıyla gelmişti. İstanbul'un yeni oluşturulan ilçeleriyle beraber sayısı 40'a varan ilçesinden biri olan Çatalca'nın futbol takımının amatör liglerde olması içler acısıydı ve son iki yıldır büyük bir "maddi" özveriyle de takımı üste taşımaya çalışıyordu bu şirin ilçenin futbol sevdalıları... Bu amaçla daha liglerin bitmesine 5-6 hafta olduğu halde dünkü maçı "final" maçı ilan etmişlerdi...
* Maçın öneminden dolayı ilçenin önemli alışveriş merkezleri ve kamu binalı maça davet yazılarıyla donatılmış, maç günü ise Çatalca Ziya Altınoğlu Stadında maçtan önce süsleme çalışması başlamıştı. Stadda yapılan bu çabaları Sami yen ya da Kadıköy'de bir derbi öncesi yapıldığı gibi onlarca kişinin bir araya gelip her tarafı pankart ve bayraklarla donatması olarak algılamamak gerekir, 3 Galatasaraylının (Çatalca ile Galatasaray sarı kırmızı renklere sahip) Çatalcalı Aslanlar pankartını asması ve ellerindeki sarı-kırmızı bayrakları boş tribünlere sermesinden ibaret olduğunu belirtmekte yarar var.
* Bu hazırlıklara rağmen, hesapta olmayan bir durum ortaya çıkıverdi:Yağmur... Eğer yaptıkları çalışmaları profesyonelce yürütüyorsa Çatalca ve Çantaköy takımları, maç günü hava durumuyla ilgili meteorolojiden mutlaka haber almışlardır, hazırlıklarını ona göre yapmışlardır, biz futbol dilencileri için de Hülya Uğur tadında "Havalar nasıl olursa olsun, yeter ki maç olsun" düşüncesiyle 1 saat önce tribünlerde yerimizi almışken, zaten takımlarına pek destek göstermeyen Çatalca halkının yine tribünleri boş bırakacağı düşüncesi oluştu... Gelir miydi seyirci gelmez miydi derken, maça dakikalar kala tribünler görülmemiş biçimde dolmaya başladı, doldukça doldu ve benim 19 Mayıs kutlamalrı dışında o tribünleri ilk defa bu kadar kalabalık görmeme vesile oldu gelenler... Bir de hazırlıksız gelinmemiş, ilçenin tribüne takılan gençleri - eski açığa giden Galatasaraylılar- iki tane ultrAslan yazan davul ve 3 adet büyük Çatalcaspor bayrağı ile protokolün önünde yerlerini almışlardı... Ve son bir kaç maçtır, her ne kadar etraftakilerin "Bi' susun da maç izleyelim " diye seslerini kesmeye çalıştığı ama inatla tezahürat yapan gençler bu gün daha bir çoşkuyla ve kimseden çekinmeden bağrıyorlardı : "Çatalcaspooooor oleeeeeeey" diye...

* Sahaya ilk çıkan ev sahibi Çatalcaspor oldu. Daha önceki maçlarından da bildiğimiz sarı renk form ve şort ile kırmızı tozluklar ile oyun alanına yayılırken, konuk ekip Çantaköy ise siyahın ağırlıkta olduğu sarılarla bezenmiş bir ekipmanla bu kritik maça çıkmıştı. Müsabakayı yönetecek hakem grubu ise pembe forma ve siyah şort-tozluk kombinasyonunu seçmişlerdi maç için. Bu satırları okuyanlar bilecektir, hakemlerin siyah giyinmesinden yanayımdır ama bu maç için bir özürleri var: Çantaköy'ün forması. Amatör liglerde de öyle zırt pırt 3-5 çeşit forması olmuyor takımların, seçme ve değiştirme şansları yok...
* Maçın başlaması ile beraber ev sahibi seyircisinin "saldır" tezahürtlarına uygun şekilde yağmurlu bu günde şimşek gibi sağlı solllu saldırmaya başladı rakip kaleye. Misafir takım ise haddini bilerek, kontrollü oynamaya çalışıyordu. İlk dakikalardaki baskıyı atlatan Çantaköy, 13. dakikada geliştirdiği organize bir atakta Çatalca ceza sahası etrafında 2 olumlu pas yapıp üçüncüsünde topu kaptanları 10 numaralı oyuncuyla buluşturunca, bu oyuncunun da sert şutunda top ıslak zeminden de güç alıp Çatalca ağlarında yolculuğuna son verdi. Bu gol ev sahibi tribünleri sustururken, yedekler dahil 18-20 kişinin sevinç nidaları yükseliyordu bulutlarla kaplı siyah gökyüzüne. Geriye düşmenin ve kazanmak için 2 gol atmanın moral bozukluğu sarı-kırımızılı topçularda 5-10 dakika sürdüyse de yavaştan yine gelmeye başladılar Çanta kalesine doğru. Bu ataklardan birinde defansın arkasına sarkıtılan topa Çatalcalı Varol koşarken, Çanta Köylü 5 numaralı defans oyuncusunun müdahalesi ile yere düşünce hakem hiç tereddütsüz elini arka cebine attı ve çıkan kartın rengin kırmızı oldu.
Maçın kırılma noktası olabilecek bu olaydan sonra birden daha da arzulu ve güvenli saldırmaya başladı Çatalca rakip kaleye, konuk sarı-siyahlılar ise oyun dışı kalan arkadaşlarının yerine de efor sarf etmeye başladılar. Eksik ama cesur Çanta belki de maçı koparacaktı ki, gole benzer bir vuruşta Çatalca kalecisi topu sektirince 2 adımdan golü yapmayı başaramayınca, "atamayana atarlar" prensibinin bu oyunda sahne alma zamanı gelmişti... Sarı kırmızılılar bir korner atışından dönen topu, Çatalcalı Ümit'in kaleye doğru doldurması, kalecinin bu havada tutmaktan ziyade yumruklaması gereken pozisyonda topu yakayamayarak sektirmesi sonrası arzuladıkları golü buldular. Gol olduğunda dakikalar 41i gösteriyordu... Geriye kalan sürede eksik ve moralsiz Çanta, Çatalcanın akınları savurmaya çalıştı ve başarılı da oldu...

* Devre arasında oyuncular sahayı terk eylerken, taraftarlar da tribünleri boşaltıyorlardı. Yağan yağmur hiç bir tarafı kapalı olmayan Çatalca Ziya Altınoğlu stadındaki taraftarları 15 dakikalık da olsa kuru bir yerler arama amacıyla tribünden kovmuştu... Tabii şemsiyeye sahip olanlar nöbetçi gibi yerlerinden kıpırdamadan ilk yarının pozisyonlarını yorumlarken akşam oynanacak olan Fenerbahçe-Beşiktaş derbisini hakkında tahmin yapıyorlardı...


* İkinci devre başlar başlamaz, daha stad dışına çıkanlar yerlerini almadan konuk ekip kendilerini öne geçirecek golü buluverdi... Çatalca ceza sahasına gelen topu 5 numaralı defans oyuncusu kontrol etti ama Servetvari bir düşünceyle kendisine baskı yapan 9 numaralı Çantalıya "çalım" atmaya kalkışınca ayağındaki meşin yuvarlağı rakibine verdi, o da 2 saniyelik bir duraklama sonrası kalecinin yanından topu yağmurla ıslanmış filelere yolladı. Çatalca için ikinci bir şok olmuştu. Rakip 10 kişi ve bir kez daha yenik durumdaydı ev sahibi takım... Hatayı yapan 5 numaralı kaptan hala o pozisyonda kalmışken, diğer oyuncular da manasız pas hataları yapıyordu, seyirci de ufaktan mırıldanmaya başlamıştı. Bu mırıntılar homurtuya dönüşecekti ki, Çantaköy ceza sahsı içinde meydana gelen karabolde 9 numaralı Varol dönerek topu kalecinin uzanamayacağı yere itekledi ve skorda eşitliği sağladı. Bu gol sonrası hem tribünlerin desteği arttı, hem de sarı-kırmızılı topçuların kendilerine olan güveni... Ve dakikalar 65i gösterdiğinde "çıkaçak" denilen topu Çatalcalı 7 numara Ömer ceza sahasına ortalayınca, Varol kalecinin önünde birden bitiverdi ve sadece topun filelerle buluşmasını izleyebildi stadı dolduran kalabalıklar... Öne geçen ve rakibine göre 1 kişi oynayan Çatalca rahatlamışken, liderliği kaybeden Çanta ise fiziksel olarak tükenmiş olmanın eksikliğini topu koşturarak talafi edip, "yakalarsak atarız" hesabında topu Çatalca yarı alanında tutmaya çalışıyordu. Bu anların birinde kazanılan serbest vuruşu çabuk kullanmaya çalışan rakibinin önünde 9.15ten yakın durup topa temas eden Çatalcalı Ümit ikinci sarı kart ve kırmızıyı görünce oyunda oyuncu sayısı eşitlenmişti. Bu andan itibaren sarı-siyahlılar rakip kaleye gelirken, ev sahibi defans yapıp skoru koruma düşüncesi taşıyordu. Kalan 10 ve +5 dakikada Çantaköy skoru dengeleyip tekrar liderliği alma becerisini gösteremeyince maç da 3-2 Çatalcaspor'un galibiyetiyle sonlandı. Maç sonu ise şampiyon olmuş gibi sevinen Çatalcalılar yeşil sunu çim zeminde kalırken, kaybeden misafir oyuncular soyunma odasının yolunu tutarken önündeki haftalı düşünüyorlardı...

Bahçelievler'in fendi Yeniçarşı'yı yendi




BAHÇELİEVLERSPOR: 3 BEYOĞLU YENİÇARŞI: 2

İstanbul 1. Amatör 11. Grup’ta alt sıraları çok yakından ilgilendiren maçta, son sıradaki Bahçelievlerspor, evinde 6. sıradaki Beyoğlu Yeniçarşıspor’u konuk etti. 90 dakikası çekişmeli, bol gollü ve pozisyonlu geçen mücadeleden galip ayrılan taraf 3-2’lik skorla ev sahibi Bahçelievlerspor oldu.
Bahçelievler Stadı’ndaki maç hafif yağış ve az sayıdaki Bahçelievler taraftarı önünde oynandı. Maça konuk takım hızlı başladı. Henüz 2. dakikada Beyoğlu ekibi golü buldu: Bu dakikada 10 numaralı oyuncunun ceza sahası dışından vuruşundatop ağlarla buluştu: 0-1.
Ev sahibi ekip golden sonra sağlı sollu ataklar geliştirdi, akabinde 6. dakikada Oğuz’un ceza sahası içinde düşürülmesi yeşil-beyazlı ekibe penaltı kazandırdı. Atışı kullanan Murat topu yandan auta attı. Buna rağmen ev sahibi ekipte morallerin bozulmaması ve ataklarına devam etmesi gözlerden kaçmadı. 27. dakikada Oğuz ceza sahası içine yapılan ortada topun sekip önünde kalmasını iyi değerlendirdi ve plase vuruşla takımına beraberlik golünü kazandırdı: 1-1

Golün vermiş olduğu moralle baskıyı daha da arttıran ev sahibi ekipte, 34’te Oğuz çalımlarla ceza sahasına girdi, vuruşunda düzgün bir şekilde köşeye giden top ikinci kez konuk takım filelerini havalandırdı: 2-1.
Golden sonra oyunda yeniden dengeyi kuran konuk takım ilk yarının sonlarına doğru 1-2 pozisyon üretmeyi başardı. Bunlardan birinde sol kanattan yapılan ortaya iyi yükselen Beyoğlu Yeniçarşı’nın 7 numaralı oyuncusunun kafa vuruşunda ev sahibi ekibin kalecisi başarılıydı. İlk devre yeşil-beyazlı takımın 2-1 üstünlüğü ile geçildi.

İkinci yarı rölantide başladı. İki takım da ikinci yarının ilk 15-20 dakikalık kesiminde birbirlerinin üzerine pek gidemedi. 68. dakikada, oyuna sonradan giren Beyoğlu Yeniçarşı’nın 16 numarası, ceza sahası uzak köşesinde kendini iyi unutturdu; kendisine doğru atılan uzun topu iyi kontrol etti ve yerden sert bir vuruşla takımına beraberliği getirdi: 2-2.

Bu gol ev sahibini bir süre için şok etti. Golden sonra yaklaşık 10 dakika bu şoktan kurtulamayan yeşil-beyazlı ekip posizyon üretmekte oldukça zorlansa da savunmasında açık vermedi. 79. dakikada kullanılan Bahçelievler kornerinde konuk takım savunmasının güçlükle ceza sahası dışına uzaklaştırdığı topa gelişine sert ve düzgün vuran Erman mükemmel bir gole imza attı: 3-2.
Bu gol Bahçelievlerspor’a hayat verirken, kalan dakikalarda iyi savunma yapan ev sahibi takım sahadan 3-2 galip ayrılıp kümede kalma savaşına devam edeceğini ilan etti. Bu sonuçla bitime iki hafta kala Bahçelievlerspor, üst sıradaki Telsizspor’la arasındaki puan farkını ikiye indirdi.



Haber Türk televizyonundaydık!


Sizlerin desteğiyle gün geçtikçe büyüyen Yerel Futbol Sitesi, sesini ulusal medyada duyurmaya devam ediyor.

İki ay önce dünyaca ünlü FourFourTwo dergisinin Türkiye edisyonunda tanıtılan Yerel Futbol Sitesi, dün de Haber Türk televizyonunda yayınlanan Futbol Blog programının konusuydu. Her hafta Türkiye’den ve dünyadan popüler, çok ziyaret edilen ve zengin içerikli blog sitelerin tanıtıldığı, Bülent Timurlenk ve Ali Okancı'nın hazırlayıp sunduğu programda Yerel Futbol Sitesi’nden övgüyle bahsedildi.

Gün geçtikçe haber ve ziyaretçi sayısı artan Yerel Futbol Sitesi, daha güzel günleri de görecektir inşallah. Sitemize destek veren, ziyaret eden herkese binlerce teşekkür.
----
Bülent Timurlenk'in hazırladığı ve Türkiye'nin en popüler blog'ların biri olan Aceto Blog'u okumak için tıklayınız.

Çıksalın 1 puanı son anda kaptı

ÇIKSALINSPOR: 1 GÜRPINARSPOR: 1

YORUM-FOTO: ÖNER YIĞRIK
İstanbul Süper Amatör Küme 5. Grup’ta Çıksalınspor, Andaç, Emrah, Cenk ve Ümit gibi as oyuncularından yoksun çıktığı maçta Gürpınarspor karşısında beraberliği son anlarda kurtarırken, ligin ilk yarısında son dakika golüyle yenildiği rakibinden bir anlamda rövanşı aldı. Gürpınarspor ise bu sezon son dakikada yediği gollerle yaşadığı puan kayıplarına bir yenisini daha ekledi.
Geçen hafta Bağcılarspor’u deplasmanda 3-1 yenen Çıksalınspor, Gürpınar engeline takılırken (Puanını 17 yaptı) rakiplerinin puan kaybettiği haftada, üst sıralar için önemli bir fırsatı tepmiş oldu. Gürpınar ise puanını 8 yaptı ve düşme korkusu yaşamaya devam etti.
İlk yarıya iyi futbolla başlayan Çıksalınspor net pozisyonları cömertçe harcadı. Gürpınarspor serbest vuruştan Hasan’la çok güzel bir gol bularak devreyi 1-0 önde kapattı. Bu arada Yeşil-Beyazlılar için bir parantez açalım. Son derece iyi niyetli mücadelelerine karşın futbolları tat vermedi. Eğer toparlanamazlarsa zor günler geçirirler gibi görünüyor.

İkinci yarıya yine iyi başlayan Çıksalın’da oyuncular adeta gol kaçırma yarışına girdi. Maçın 1-0 Gürpınar’ın üstünlüğüyle biteceği sanılırken devreye takımın futbolcu-antrenörü Osman girdi. 80’de oyuna kendini alan Osman, uzatma dakikalarında bir gol bularak adeta ‘gemisini kurtaran kaptan’ oldu.

Her iki takımı da göstermiş olduğu mücadeleden dolayı kutluyorum. Maçın orta hakemi mükemmel maç yönetti. Kesin kararları ile maçın içindeki otoritesi ile taktir topladı. Örnek hakemlere her zaman ihtiyacımız var. Keşke aynı şeyleri Bayrampaşa-Çıksalın maçının hakemi için de söyleyebilseydim.
Maçtan sonra görüşlerini aldığımız İstanbul Amatör Futbolcular Derneği Başkanı Abdülkadir Yılmaz, “İstanbul’daki tüm amatör futbolcularımıza sakatlık olmadan ve centilmence maçlar diler, tüm camianın kurban bayramını kutlarım” dedi.

STAT: Sütlüce
HAKEMLER: Güray Çıtıloğlu, Oktay Önge, Deniz Hasanoğlu
ÇIKSALINSPOR: 1-Hasan *** 2-Sertan** 3-Ahmet** 4-Hüseyin** 5-Şenol Keskin** 6-Osman Kızılhan** 7-Murat Kapucu** 8-Ergin** (Osman Ergüven ***) 9-Ramazan **1 0-Selçuk** 11-Murat Alkan **
GÜRPINARSPOR: 1-Mehmet*** 2-Çoşkun** 3-Yunus* 4-Gürhan** 5-Selçuk** 6-Bilal** 7-Samet** 8-Muzaffer* 9-Cengiz* 10-Hasan*** 11-Engin *
GOLLER: Osman Ergüven / Hasan

Gürpınarspor'da son dakikada gol yeme sendromu devam ediyor.

Ne Libade'ye ne Çavuşbaşı'na yaradı

LİBADESPOR: 0 ÇAVUŞBAŞISPOR: 0

HABER-FOTO: NESCEL PASCAL
İstanbul 1. Amatör Küme 19. Grup’un en kritik maçlarından birinde, Libadespor ve Çavuşbaşıspor puanları paylaştı: 0-0 Haftaya son sırada giren Sultanbeylispor’un bu hafta kazanması iki takımı da düşme hattınının iyice içine çekti.

Çavuşbaşı’nın kalabalık bir seyirci topluluğu ile gelmesi maça ne kadar önem verdiğinin göstergesiydi. Maçın ilk yarısında karşılıklı ataklar vardı. İkinci yarı mücadele üst seviyedeydi. Libade kalesi önündeki karambolde Çavuşbaşı’nın 9 numaralı futbolcusunun topu direkten döndü. Daha sonra bütün hatlarıyla yüklenen Çavuşbaşı arkada çok boşluk verdi. Bu boşluklardan birinde Celal’in ara pasında Güven düzgün bir vuruş yaptı, top direkten geri geldi. Bu pozisyondan 5 dakika sonra Gökhan’la gelişen Libade atağında kaleciden seken topu Fatih ağlara yolladı, yan hakem orta noktaya koştu fakat maçın orta hakemi golü ofsayt gerekçesiyle saymadı. Yine hızlı gelişen Libade atağında Celal’in ara pasında Enes kaleciyi de geçti fakat orta yapmaya çalıştı, kaleci tekrar topa sahip oldu.
Maçın son dakikasında defansın anlaşmazlığında Çavuşbaşı’nın 7 numaralı oyunucusu yüzde yüz bir gol kaçırdı. Maç golsüz sona erdi.

Bostancı, 'iş'ini ikinci yarıda bitirdi

BOSTANCISPOR: 4 HARB İŞSPOR: 1

HABER-FOTO: KAAN SARI
İstanbul 1. Amatör Küme 19. Grup’ta 11. hafta mücadelesinde Harb İş’i kendi evinde konuk eden Bostancıspor sahadan 4-1 galip ayrıldı.
Maçta ilk çeyrek dilim içerisinde bir penaltıdan yararlanamayan Bostancıspor, sezonun belki de en hızlı başlangıcını yaptığı halde ilk yarı forvet hattında şanssızlıkların olması nedeniyle soyunma odasına 0-0’lık eşitlikle gitti.

2.yarıda, dakikada Harb İş’in genç forveti kaleyi uzaktan yokladı, kaleciden dönen topu iyi takip eden Harb İş ileri uç oyuncuları golü buldu: 0-1.
Konuk ekibin sevinci fazla sürmedi. 60’da Bostancı’nın 8 numaralı futbolcusu frikikten skoru eşitledi. Ligde iddiasını sürdürmek için mutlak galibiyete ihtiyacı olan Bostancı golden sonra atak göründü. 69’da, oyuna sonradan giren Semih’in yerden ortasında büyük hata yapan Harb İş savunması topu kendi ağlarına gönderdi: 2-1.
Harb İş beraberlik için bastırmaya başladı ancak Bostancı kalecisi kendisine gelen 4 şutta başarılıydı. 80’de Harb İş ceza sahası üzerinde düşürülen Bostancı oyuncusu takımına frikik kazandırdı. Akıl dolu bir paslaşma sonucunda Bostancıspor’un 5 numarası golü takımına kazandırdı: 3-1.
Herkes ‘maç böyle bitti’ derken Bostancıspor’un forveti Reşit ceza sahası içinde düşürülünce hakem penaltı noktasını gösterdi. Önceki golün sahibi 5 numaralı futbolcu penaltıyı gole çevirerek maçın son golünü atmış oldu(dk. 87, skor 4-1).
Bostancı böylece bu haftayı da kayıpsız geçti ve zirve takibini sürdürdü.

Çapaspor, Yeşildirek'te patladı


ÇAPASPOR: 3 YEŞİLDİREKSPOR: 1

HABER-FOTO: ADİL UYLUKÇU
İstanbul 1. Amatör Küme 15. Grup'ta Namık Sevik Stadı'nda oynanan maçta Çapaspor, son yıllarda oynadığı en güzel futboluyla Yeşildirekspor'u rahat yendi.

Sakat oyuncularının takıma dönmesiyle, son yıllardaki en iyi futbolunu ortaya koyan Çapaspor maça çok iyi başladı. Maçın başında tam bir dostluk havası esiyordu. Her iki takımın kaptanları Emre ve Mertcan beraber fair-play mesajı verdiler.

Güzel bir ara pasıyla cezasahasına doğru hareketlenen Adil'in soldan içeriye çevirdiği topu, uzun süren sakatlığından sonra sahalara muhteşem bir dönüş yapan Yavuz tamamladı: 1-0
İlk yarının sonlarına doğru Ferdi'nin şutu direkte patladı. Bu sefer şans, her hafta gol atması gelenek haline gelen Ferdi'den yana değildi. Dönen topu tamamlayan olmadı ve ilk yarı 1-0 sona erdi.

İkinci yarıya oyunun tamamında etkili olan Çapaspor üstün başladı. Geçen hafta Muradiyespor'u 3-0 yenen Yeşildirekspor, Çapalı futbolcuların ağırlığını koyduğu maçta sahada bir varlık gösteremedi.
Arka arkaya gelen Çapaspor ataklarının birinde, tehlikeli bir yerden serbest atış kullanan Anıl, usta bir vuruşla golü herkesin izlemesini sağladı: 2-0

Yeşildirekspor'un ataklarında Çapa'nın defansı çok sağlam müdehaleler yaptı. Hava toplarını rakibe bırakmayan Ömür, defansın yıldızıydı. Hakan iyi bir dönüş yaparak kendisini kanıtladı ve Çapaspor'u rahatlatan isim oldu. Ortasahada Mahmut'un pasları, defansta Özkan ve Serhat'ın kenar toplarında oyuna katkısı çok büyüktü.
Konuk takımın kaptanı Mertcan'ın yardımcı hakeme itirazları ve oyuna olan hırsı dikkatleri çekti.
Muhteşem dönüşünü bir de asistle süsleyen Yavuz'un verdiği pas Emre'nin üçüncü golü atmasını sağladı. Emre klas bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 3-0

Son dakikalara kadar rakip kalede gol arayan Çapaspor'da Gökhan ve Emre'nin şutları direkten döndü. Maç bitmek üzereyken hakemin verdiği penaltıda topun başına Yeşildirekspor'dan Fatih geçti. Fatih'in yaptığı düzgün vuruşta kaleci Mustafa topa hamle yapmayınca skor 3-1 oldu.

Maçı başından sonuna kadar üstün götüren Çapaspor izleyenlere şu soruyu sordurdu: "Çapaspor neden lider değil?" Bu sorunun cevabını sanırım yönetim ve hoca verecektir. Çünkü futbolcular gereken fedakarlığı yapıyor ve kalitesini sahaya yansıtıyor.

Kapaklıspor son dakikalarda yıkıldı

ÇORLU KÜLTÜRSPOR: 4 KAPAKLISPOR: 2

HABER-FOTO: MESUT ÇETİN
Tekirdağ Süper Amatör Küme’de 9.Hafta karşılaşmasında Çorlu Kültürspor, ligin 11. sırasındaki Kapaklıspor’u 4-2 mağlup etmeyi başardı. Düşme hattından kurtulma mücadelesi veren Kapaklıspor, iki kez beraberliği sağladı maçta son 4 dakikada yediği gollerle yıkıldı.
Çorlu Kültürspor’un ilk golünün ardından maçın ikinci yarısında peş peşe gelen goller Kapaklıspor’a yetmedi. Maçın 77. dakikasında karambolden bulduğu golle 1-1’lik eşitliği sağlayan Çerkezköy temsilcisi, 4 dakika sonra Alpaslan’ın golüne engel olamayınca tekrar 2-1 mağlup duruma düştü. 81’de gelişen atakta iki kişiyi geçip kaleciyle karşı karşıya kalan Kapaklısporlu oyuncu dar açıdan topu ağlarla buluşturarak maçta yeniden dengeyi sağladı: 2-2.
Ancak 86 ve 89. dakikalarda Kültürspor’un gollerine engel olamayan Kapaklıspor sahadan puansız ayrıldı.

Maç büyük çekişmeye sahne oldu.

'On'un adı Dolayobaspor!

DOLAYOBASPOR: 2 VALİDE TAYFUNSPOR: 1 (BG)

İstanbul B Gençler Ligi 30. Grup’ta Dolayobaspor galibiyet serisini 10 maça çıkardı. Bordo-Mavililer bu sezon 10’da 10 yapmış oldu.
Maltepe Suni Çim Stadı’nda oynanan maça hızlı başlayan Dolayobaspor buna karşın kalesinde bir gol gördü ve ilk yarıyı 1-0 yenik kapattı. İkinci yarı baskılı oynayan Pendik ekibi, 61’de kaptan Hakan’la eşitliği sağladı, 75’te Uğur nefis bir golle Dolayobaspor’a galibiyeti getirdi.

Haftaya grup ikincisi Cevizli Kültürspor’la deplasmanda oynanacak maç için Dolayoba Trabzon Düzköylüler Derneği’nden taraftarlar için otobüs kaldırılacak. Tüm futbol severler ve Dolayobasporlu taraftarlar maça davet edildi.

Sanayispor 'hükmen' lider!


HABER-FOTO: RAMADAN KARAGÖZ
Tekirdağ A Gençler 1. Amatör Küme'de mücadele veren Çorlu Sanayispor arka arkaya aldığı hükmen galibiyetlerle B Grubu'nda topladığı altı puan ile liderliğe oturdu. Geçen hafta rakibi sahaya çıkmayan Çorlu Sanayispor'un bu haftaki rakibi de Çorlu Kültürspor'du. Çorlu Kültürspor'un idarecisi ve teknik heyeti maça gelmeyince maç hakem tarafından tatil edildi. Maçı hükmen 3-0 kazanacak olan Sanayispor böylece puanını da 6'ya yükseltmiş olacak.

Cumartesi, Kasım 29, 2008

Sağlıkspor'a ilk maçta 'paşa' çayı

ÇORLU SAĞLIKSPOR: 7 PAŞAALANSPOR: 1 (AG)

HABER-FOTO: RECEP KARAGÖZ
Tekirdağ A Gençler 1. Amatör Küme B Grubu'nda Çorlu Kenan Evren Stadı'nda oynanan maçta, Çorlu Sağlıkspor rakibi Paşaalanspor'u 7-1 gibi farklı bir skorla geçti.
Maçın ilk yarısı Çorlu Sağlıkspor'un 3-0 üstünlüğü ile kapanırken ikinci yarıda mücadeleyi elinden bırakmayan Sağlıkspor dört gol daha bularak maçı 7-1 kazanmasını bildi. Maçın 65. dakikasında Sağlıkspor 10 kişi kalırken 70'te de Paşaalanspor'dan bir futbolcu kırmızı kart gördü.

Sağlıkspor'un Alt yapı Antrenörü Erman Türeli maç sonrası yaptığı açıklamada, "Geçen sezon grubumuzu lider kapatmıştık. İl şampiyonasının final maçındaysa Velimeşe Belediyespor'a yenilip Tekirdağ il şampiyonluğunu kaçırmıştık. Bu sezon işi baştan sıkı tutup grubumuzu lider kapatmak hem de Tekirdağ il şampiyonu olmak istiyoruz" dedi.

Çorlu Sağlıkspor
Paşaalanspor

Yıldıztabya'da gol sesi çıkmadı

YILDIZTABYASPOR: 0 SİLİVRİSPOR: 0

HABER-FOTO: EROL EFTEKİN
İstanbul Süper Amatör Küme 5. Grup'ta biri şampiyonluğa oynayan, diğeri ise küme düşmeme mücadelesi veren iki takım, Yıldıztabyaspor ile Silivrispor'un karşılaşmasından gol sesi çıkmadı. Maçın ilk yarısında karşılıklı ataklar vardı ancak her iki takım da yakaladıkları fırsatları değerlendiremeyince gol sesi çıkmadı.
Karşılaşmanın ikinci yarısına, zirve takibini sürdürmek isteyen konuk ekip atak başladı. 50'de İlhami’nin şutu yan direkten geri döndü. 54'te İlhami’nin kafa şutu kaleci Uzeyir'de kaldı. 57'de Davut’un uzaktan şutu az farkla auta çıktı. 60'da Yıldıztabyaspor’un başarılı futbolcusu kaptan Engin'in sert şutunu kaleci Cüneyt son anda kornere çeldi.

65'te Yıldıztabyaspor'un en etkili futbolcusu olan Hakan'ın kaleye girmekte olan sert şutunu ikinci yarıda Erkan'ın yerine oyuna giren Fatih çizgiden çıkardı. Silivrispor 70'de Oğuz ve 75'te İlhami ile etkili olmaya çalıştı.
79'da Engin'in dönerek vuruşunu kaleci kornere çeldi.
80'de Hakan sakatlandı yerine Sait girdi.
Silivrispor’un maçın sonlarında sahada bariz üstünlüğü vardı. Yıldıztabyaspor kontrataklarla rakip kalede etkili olmaya çalıştı. Ancak her iki takımda rakip kalelerde gol bulamayınca maç 0-0 sona erdi.

Stat: Yıldıztabya
Hakemler: Osman Yiğit uzer xxx,Serkan Çakmakxxx,Aydın Vatanseverxxx
Yıldıztabyaspor: Uzeyir xxxx,İsmail xx,Ahmet xx,Özgür xxx, Cemal xxx, Aykut xx, Davut xxx, Kaan xx Hakan xxx, Engin xxx, Ahmet xx
Silivrispor: Cüneyt xxx,Cem xx,Musa xx Özgür xx, Levent xx, Cemal xx, Erkan xx, Serdar xx, İlhami xxx, Oğuz xxx

Cerrahpaşa'nın zirve inadı


GAZİ MAHALLESİ: 2 CERRAHPAŞASPOR: 3

İstanbul 1. Amatör Küme 9. Grup'ta şampiyonluk mücadelesi veren iki ekibin mücadelesinde, haftaya 24 puanla lider giren Cerrahpaşaspor, 23 puan ve averajla üçüncü sırada bulunan Gazi Mahallesi'ni deplasmanda 3-2 yendi.
Ev sahibi takım maçın başlarında frikikten 1-0 öne geçmesine karşın konuk takım önce Bülent'le eşitliği sağladı, ardından Umut Güvercin ve Umut Çelik'in sayılarıyla farkı ikiye çıkardı: 1-3.
Son anlarda Gazi Mahallesi 1 gol bulmasına karşın, mücadele Cerrahpaşa'nın 3-2 üstünlüğüyle bitti.
Bu sonuçla Gazi Mahallesi şampiyonluk yolunda büyük yara aldı.

Şile Yıldızspor nefes aldı

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta Şile Yıldızspor deplasmanda, düşmesi kesinleşen Vefa Spor Kulübü'nü 1-0 yenerek bitime 3 hafta kala d...