Salı, Eylül 30, 2008

Eksik B. Sinop, Öz Doğan Yıldız'a teslim

BAYRAMPAŞA SİNOP: 0 ÖZ DOĞAN YILDIZ: 1

HABER-FOTO: EFKAN BUCAK
* Pazar sabahı, Bayrampaşa Sinopspor-Öz Doğan Yıldızspor maçının izlemek üzere Kartaltepe’deki Bayrampaşa Belediye Stadı’nın yolunu tuttuk. Maçı seçme nedenim işyerime yakın olması ve 10.00’da başlamasıydı. Sonrasında işyerime geçtim zaten.
Karşılaşma, ağların yırtık olması nedeniyle 15 dakika geç başladı. Sabah saatleri olmasına karşın maça ilgi fena değil.Sanıyorum yaklaşık 70-80 kişilik bir topluluk maçı izledi. Protokolde iki takımın başkan ve yöneticileri birlikteydi.
* Yerel Futbol Sitesi’nde birçok haberini verdiğimiz Bayrampaşa Sinopspor’un bir maçını ilk kez izleme şansına eriştim. Hüseyin Göksu’yla yollarını ayıran Mor Menekşeler, Göksu’nun yardımcısı ve kaleci antrenörü olan Şevket Kurt’la yola devam kararı almıştı... Bayrampaşa Sinopspor sahaya 4-1-3-2 düzeninde yayılmıştı. Yalnız forvetleri yan yana değil; 9 numaralı Atilla’nın arkasında 8 numaralı oyuncu bulunuyordu. 15. dakikada büyük bir şanssızlık yaşadılar ve takımın en iyilerinden olan stoper Ömer sakatlandı. Oyuna giren 15 numara sol beke çekildi, 8 numaralı futbolcuyu stope yaptılar. Normalde orta saha olan 8 numara stoper pozisyonunda son derece iyiydi.


* Bayrampaşa Sinopspor 1. Amatör Küme’deki bir takım için oldukça iyi bir kondisyona sahip. 90 dakika koşuyorlar, çok hırslı ve mücadeleciler. Hücuma çok hızlı çıkma becerisine sahipler. İleride zaman zaman presle top kapıyorlar. Ancak bitiricilik konusunda çok büyük sıkıntıları var. Forvetleri çok tecrübesiz.
* Bağcılar Ateştuğla Mahallesi’nin takımı olan Öz Doğan Yıldız maça puansız son sırada çıkmıştı. Teknik kapasitesi kısıtlı bir takım. Hücumları 7 numaralı sağ kanat oyuncuları yönlendiriyor. Bu oyuncu bence takımın en iyisiydi. Hızlı, adam eksiltebiliyor. Ancak biraz laubali gibi geldi bana. Fizik-kondisyonları yeterli değildi zaten bazı oyuncuları yeterli idman yapmadan çıkmış maça. Öz Doğan Yıldız yedek kulübesinde teknik direktörler Ubeydullah Yavuz hoca çok iyi bir taktik izledi ve takımının enerjisini ekonomik kullandırdı. ÖZ Doğan Yıldız maçta yalnızca bir kez tempoyu yükseltti, o da rakibin 10 kişi kalmasından sonraki yaklaşık 15 dakikalık bölümdü, onda da golü buldular. 2 numaralı sağ bekleri de bence iyi bir oyun ortaya koydu. İdman eksiğine karşın kalecileri de iyiydi.


* Maçın ilk yarısı Bayrampaşa Sinopspor’un baskısı altında geçti ancak gol olmadı. Maçın dönüm noktası 58. dakikaydı. Gelişen Sinopspor atağında 9 numaralı Atilla Öz Doğan Yıldız ceza alanında kendini yerde buldu hakem ‘devam’ dedi. Pozisyonun devamında hakeme ‘Allah belanı versin’ diyen Atilla kırmızı kart gördü.
* Rakibin 10 kişi kalmasını değerlendirmek isteyen Öz Doğan Yıldız tempoyu artırdı ve Bayrampaşa Sinop savunmasının arkasına atılan toplarla etkili oldu. 58. dakikada konuk ekip 8 numaralı oyuncuyla bir gol buldu ancak ofsayt diye sayılmadı. 60’da yine savunmanın arkasına atılan topta öz Doğan Yıldız’ın 7 numaralı oyuncusu kaleciyi de geçip topu ağlara gönderdi: 0-1
* Kalan yarım saatlik bölümde Bayrampaşa Sinopspor müthiş bir baskı kurdu. Mor-Beyazlılar 4 net pozisyon yakalarken savunmasında çok büyük açıklar da verdi ancak konuk ekip bunları değerlendiremedi.

* Maçın orta hakemi epey tepki topladı. Bayrampaşa Sinopsporlular 58’deki penaltı için oldukça itiraz etti. Ayrıca Öz Doğan Yıldızlı oyuncuların sert oynadıkları ve zaman geçirdikleri düşüncesindeydiler. Buna karşılık Öz Doğan Yıldız’ın da itiraz edebileceği pozisyonlar vardı. Örneğin Sinopspor’un sarı kartı olan 2 numaralı oyuncusu bir pozisyonda kendisini geçen rakibini arkadan indirdi ancak kart görmedi.
* Son anlarda iki takımın birer oyuncusu sakatlandı. Oyuncu değiştirme hakkı olmadığı için 10’a 9 devam ettiler.


* Maçın bitimiyle birlikte saha karıştı. Bayrampaşa Sinopspor’un kalecisi konuk takım futbolcularının üstüne yürüdü. Ev sahibi yöneticiler de oraya yönelince saha ana-baba gününe döndü. Biraz itişme-kakışma, karşılıklı laf atmalar vs. Tabii Bayrampaşa Sinopluların hakeme de eğey tepkisi oldu. Olaylar, Bayrampaşa Sinopspor Başkanı Sabri Ersoy’un sağduyusu ve özverisiyle önlendi. Konuk takım güven içinde sahadan çıktı.
* Gelelim maç sonrası görüşlere... Bayrampaşa Sinop cephesinde hakemlere oldukça tepki vardı. Kulüp Başkanı Sabri Ersoy, maç sonrası olayların Öz Doğan Yıldızpor’la alakası olmadığını, hakemin kararlarından doğan gelişmeler olduğunu ifade etti. Ersoy, “Herkesin penaltı dediği bir pozisyona nasıl ‘devam’ dedi anlamak güç. Sonrasında olaylar bu hale geldi. Bir de Bayrampaşalı bir hakemi niye bir Bayrampaşa takımının maçına veriyorlar sormak istiyorum. Yoksa bilmediğimiz şeyler mi oluyor. İki haftadan beri hakem hatalarından canımız yanıyor. Biz yenildiğimize üzülmüyoruz. Futbolcularımızın hakkının yenmesine ve şevklerinin kırılmasına üzülüyoruz. Yaşananlardan dolayı herkesten özür dileriz” dedi. Bayrampaşa Sinopspor Genel Kaptanı Cemal İkikardeş de “Geçen sezon da aynı dertlerden mustariptik. Biz hakemlerimizden ayrıcalık istemiyoruz, yalnızca gördüklerini çalmalarını istiyoruz” diye konuştu.

İki takımın başkan ve yöneticileri maçı birlikte izledi.

Ayazağaspor taraftarından bayram tebriği


İstanbul Süper Amatör Küme 1. Grup takımlarından Ayazağaspor'un taraftarları, tüm amatör camianın Ramazan Bayramı'nı kutladı.
http://www.ayazagaspor.com/ da yayınlanan bayram tebriğinde "Bayramlar, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği günlerdir. Bayramlar, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları günlerdir. Tüm Spor Kulüplerinin ve Ayazağaspor Camiasının Ramazan Bayramını En İçten Dileklerimizle Kutlar, Hayırlara Vesile Olmasını Dileriz" denildi.

Kaleci Eyüp'ten özeleştiri


HABER-FOTO: İSMAİL ÖZCAN
İstanul 1. Amatör Küme 11. Grup takımlarından Bahçelievlerspor'un başarılı kalecisi Eyüp Özdemir'den dobra dobra sözler... Başarılı eldivenden takımın son durumu, grubun değerlendirmesi ve geleceği hakkında bilgi aldık.

22 yaşındaki kaleciye takımının lige iyi başlayamadığını hatırlatarak Bahçelievlerspor'un son durumunu merak ettiğimizi sorduk... Önce konuşmak istemeyen genç kaleci adeta bize içini döktü:

'Takımda birlik-beraberlik yok'
* İlk 3 maçta 7 puan hedefliyorduk ama hiç bir şey istediğimiz gibi gitmedi. 3 haftada sadece 1 puan aldık. Grubun en zayıf takımı Telsizspor karşısında 1 puanı zor kurtardık. Takımımızda ne birlik ne beraberlik ne de arkadaşlık var. Kimse bağlı bulunduğu kuruma karşı vazifesini yapmıyor. Kulübümüz çok büyük imkansızlıklarla mücadele ederken bir taraftan oyuncuların kaprisleriyle, vurdumduymazlıklarıyla baş etmeye çalışıyor... Örnek veriyorum, haftayı beraberlikle kapatmışsınız, önünüzde Esenler gibi güçlü bir rakiple oynayacağınız maç var ve idmana gelen oyucu sayısı 10! Bu kadar vurdumduymazlık, sorumsuzluk olur mu? Bir de idman saatinin sabaha alınmasını oyuncular kendi istedi. Yani hem istiyolar hem de gelmiyorlar. Ondan sonra bana telefon ve mail yağıyor, 'Eyüp neden başarısızsınız?'. Buna gel de cevap ver...
* Önce şapkamızı önümüze koyup düşüneceğiz, bağlı bulunduğumuz kuruma karşı sorumluluklarımızı yerine getirmemiz lazım. Sonra birlik beraberlik olması şart. Herkes hatasından dolayı sahanın ortasında birbirini yerden yere vuruyor. Bunun yeri soyunma odasıdır.

'Skoru koruyamıyoruz'
* Skoru korumasını bilmiyoruz. Son 2 maçımızda öne geçmemize rağmen (Fatih Hilal'e karşı 2-1 ve Telsiz'e karşı 1-0) anlaşılmaz bir panik oluştu. Sanki yenik olan biziz... Bırakın rakip düşünsün. Yok efendim 3-4'ü bulmamız lazımmış... Bu zihniyeti de değiştirmemiz lazım. Öne geçtikten sonra oyunu forse edemiyoruz. Bunları çözersek başarının geleceğine dair şüphem yok.
* Gruba gelince... Şu an için bir şey söylemek erken... Puanlar birbirine yakın. 3'te 3 yapan takım yok, bu da grubun zor olacağına işaret. Biz matematiksel olarak şansımız olduğu sürece ilk 2 için mücadele vereceğiz.

'Hakemler biraz hassas olsun'
* Hakemlerimiz de biraz daha hassas olsunlar hiç bir takımın vebalini almasınlar. Biz bu konuda ayrıcalık değil eşitlik istiyoruz. Son maçımızda, son 20 dakikasına 1-0 önde girdiğimiz maçta uydurma bir penaltıyla gol yiyoruz, son dakikada rakip gole giden topu altıpasta elle kesiyor hakem buna da 'devam' diyor. Bu kadar olumsuzluk için de bir de hakemlerle uğraşıyoruz.

'Düşme korkumuz yok'
Genç eldiven son olarak gelecek sezon takımda kalıp kalmayacağı konusunda ise "Bunun için erken... Öncelikli hedefim bu sezonu her türlü olumsuzluklara rağmen başarılı şekilde noktalamak. Başladığım hiç bir işi yarım bırakmam. Sezon sonu oluşacak tablo bize yol göstericektir. Hedefimiz takımı ilk 2'ye sokmaktır. Küme düşme konusunda en küçük endişemiz bile yok çünkü oynadığımız takımlar bizden üst kategorideki takımlardan değil, bizimle aynı kategorideler. Bu da o takımları yenebileceğimiz anlamına gelir"diye konuştu.

Feriköyspor taraftarı: Olayda tahrik var


İstanbul Süper Amatör Küme 4. Grup’ta Feriköyspor’un Büyükçekmecespor’u deplasmanda uzatma dakikalarında bulduğu golle 1-0 yenmesinden sonra patlar veren olaylarla ilgili olarak Genç Feriköylüler (GFK) Grubu bir açıklama yaptı.

Büyükçekmece’nin sahasında oynanan maçta golden sonra Feriköysporlular sahaya girmiş ve olaylar çıkmıştı. Sezon başında hiçbir olaya karışmama kararı alan Feriköysporlu taraftarlar, http://www.gencferikoyluler.com/ sitesinde yaptıkları açıklamada, “Sezon Öncesi Duyurduğumuz Bu Sene Taraftar Olarak Takımımızın Önünde Engel Olabilecek Her Hareketten Kaçınacağımıza Dair Konu; Onları Haksızlıklara, Saldırılara Karşı Korumayacağımız Anlamına Gelmiyordu. Büyükçekmece Maçında Tribünlere Hakaret Edip, Tahrik Eden Rakiplere Karşı En Güzel Cevabı Gösterdiğimizi Düşünüyoruz . Bizler Herkese Anladığı Dilden Konuşuyoruz” denildi.

Kırmızı-Beyazlı taraftarlar, takımlarının attığı gol sonrası futbolcularıyla sevinirken Büyükçekmecesporlu bir yetkilinin Feriköy tribünlerine yaklaşıp tahrik edici sözler söylediğini öne sürdü.

Kaymakama Babaeskispor forması


HABER-FOTO: METİN KARAKUŞ
Kırklareli Amatör Süper Lig futbol takımlarından Babaeskispor’un Kulüp Başkanı Mustafa Yamak, Kaymakam Mustafa Demir’e adının yazılı olduğu 39 numaralı forma hediye etti.
Babaeskispor Kulüp Başkanı Mustafa Yamak’ı makamında kabul eden Kaymakam Demir’e üzerinde “Mustafa Demir” ve Babaeskispor Kulübü” yazan 39 numaralı forma hediye edildi.


İlçe Merkezinde ve Kırsal alanlarda yaptığı sportif etkinliklerle halkın sevgisini kazanan, Kaymakam Demir, çağdaş sporun, alt yapısının sağlıklı gelişmesi ile mümkün olacağını belirterek, şunları kaydetti: “Bu amaçla tüm orta öğretim okullarında spor kulüpleri kurulması talimatını verdim. Bazı okullarımız kurdu, bazı okullarımız da kurma çalışmalarını sürdürüyorlar. Sporun her dalına katkı sağlamamız ve çağdaş gelişimine öncülük etmemiz için okullarımızda sporu etkin bir hale getirmemiz gerekmektedir. Ancak, bu şekilde İlçemizde hem başarı hem de sağlıklı bir gelişim sağlamış oluruz.”Babaeskispor Kulüp Başkanı Mustafa Yamak ise, Kaymakam Demir’e, İlçe sporuna verdiği önem ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Taner'in Tepebağ Kültürspor'a isyanı

Geçen sezon İstanbul Süper Amatör Küme ekiplerinden Tepebağ Kültürspor’da oynayan, daha sonra ön çapraz bağlarından sakatlanan ve çok ciddi bir operasyon geçiren Taner Erbek, büyük bir hırs ve azim göstererek sahalara dönmeyi başardı.

Geçen sezon ilk yarının ortalarında yakaladığı çıkışla dikkatleri üzerine çeken Taner, sol kanatta hem savunmada hem de hücumdaki performansıyla takımının aldığı güzel sonuçlarda pay sahibi olmuştu.

Sakatlıktan kurtulmasına karşın kulübü Tepebağ Kültürspor’un kendisine destek olmadığını ve bu duruma üzüldüğünü dile getiren Taner, Yerel Futbol Sitesi’ne yaptığı açıklamada, “Sezon öncesi takımın genel kaptanı ve yöneticileriyle görüştüm. Maddi anlamda verilen sözlerin yerine gelmediğini dile getirdim. Takımın en eski futbolcusuyum, A genç takımın da kaptanlığını yaptım ve şampiyonluk yaşadım. Bu tür bir davranış hak etmiyorum” dedi.

Kulübünün kendisine karşı tutumunu merakla beklediğini dile getiren Taner, “Bu sezon hiç bir şekilde bana ulaşmadılar. Nedeni de ifade ettiğim gibi verilen sözler... Şu an lisansım Tepebağ Kültürspor Kulübü’nde ama takımdan ayrı olarak idmanlarımı spor salonlarında gerçekleştiriyorum. Zamanın neyi göstereceğini bekliyorum” diye konuştu.

İGDAş kaçtı, Sefaköy kovaladı


SEFAKÖYSPOR: 3 İGDAŞ: 3 (B GENÇ)

HABER-FOTO: YILMAZ AKTEPE
İstanbul B Gençler Ligi’nin 3. haftasında Sefaköyspor ve İGDAŞ gençleri karşı karşıya geldiler. Sağanak yağmur altında oynanan müsabakada rakibine göre üstün futbol oynamasına rağmen ilk golü konuk takım buldu. 21. dakikada Turgay’ın attığı golle İGDAŞ 1-0 öne geçti. 40’ta Sefaköyspor Burak’la beraberlik golünü buldu ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan İGDAŞ, devrenin hemen başında, 42’de Hikmet’in attığı golle 2-1 öne geçti. Bu golden hemen sonra Semih’in yerine Gökhan, Burak’ın da yerine Hakan’ı oyuna alan Sefaköy ataklarını sıklaştırdı. Ev sahibi ekip bir penaltı vuruşu kazanırken Mustafa skora denge getirdi: 2-2.
İGDAŞ’ta ilk golü atan Turgay takımını tekrar 3-2 öne geçirse de oyuna ikinci yarıda giren Hakan Sefaköy’e bir puanı getiren sayıyı kaydetti: 3-3.

Özmuratspor bildiğiniz gibi!

Öz Alibeyköy'ün kazandığı penaltı vuruşunu Özmurat kalecisi İbrahim kurtardı.

ÖZMURATSPOR: 0 ÖZ ALİBEYKÖYSPOR: 1

HABER-FOTO: YILMAZ AKTEPE
Küçükçekmece’nin İstanbul 1. Amatör Küme’deki temsilcilerinden Özmuratspor, 2008-2009 futbol sezonunda da camiayı üzmeye devam ediyor.
4 yıldır hep son maçlarda küme düşmekten son anda kurtulan Siyah-Beyazlılar, yeni sezonun ilk haftalarında arka arkaya aldığı mağlubiyetlerle tehlike sinyalleri vermeye başladı. Ligin üçüncü haftasında kendi evinde Öz Alibeyköyspor’la karşılaşan Özmuratspor rakibi karşısında vasat futbol sergileyerek sahadan mağlup ayrıldı.
Öz Alibeyköyspor 66. dakikada Eren’in ayağından bir penaltı kaçırırken (Kaleci İbrahim çok güzel çıkardı) 78’de Uğur’la golü buldu ve ligde ilk galibiyetini elde etti. Özmuratspor ise üçüncü maçını da kaybetti.
Özmuratspor kötü gidişini sürdürdü.
Öz Alibeyköyspor ligde ilk galibiyetini aldı.

Kartal Stadı'nda puanlar paylaşıldı

SEFAKÖY KARTAL: 2 YENİ ORTABAYIR: 2

HABER-FOTO: YILMAZ AKTEPE
İstanbul 1.Amatör Küme’de 14.Grup’ta 3.hafta mücadelesinde Sefaköy Kartalspor ile Kağıthane temsilcisi Yeni Ortabayırspor karşı karşıya geldi.
Karşılaşmaya hızlı başlayan misafir takım Ortabayırspor karşılaşmanın 7.dakikasında Erdem’in atığı golle 1-0 öne geçti. Bu golün şokunu çabuk atlatan ev sahibi Kartalspor rakip kalede etkili olmaya başladı. Özelikle İlkay ve Birol’un atakları Ortabayır defansına zor anlar yaşatmaya başladı. Bu ataklardan birinde Ortabayırlı futbolcu, Kartalsporlu futbolcuyu ceza alanın içinde düşürülünce karşılaşmanın orta hakemi Bayram Başkan penaltı noktasını gösterdi. 40. dakikada penaltıyı kullanan kaptan Cem, Kartalspor’un beraberlik golünü kaydetti ve karşılaşmanı ilk yarısı 1-1 berabere sona erdi.

İkinci yarı, ilk yarıya göre daha derli toplu gözüken ev sahibi Kartalspor oyun kontrolünü de eline geçirdi ve rakip kalede gol aramaya başladı. Ataklarını sıklaştıran siyah-beyazlı ekip ikinci yarıda Uğur’un yerine oyuna giren Bora’nın 75. dakikadaki golüyle 2-1 öne geçti.
Mağlup duruma düşen Yeni Ortabayırspor berberlik golü için rakip kaleye yüklendi. Skoru korumaya çalışan Kartalsporlu futbolcular defansa çekilince Kağıthane ekibi de etkili olmaya başladı. 87. dakikada Yeni Ortabayırsporlu Faruk takımının berberlik golünü attı, mücadele 2-2 sona erdi.
Sefaköy Kartalspor'da maç öncesi son taktikler verilirken...
Sefaköy Kartalspor galibiyeti, bitime 3 dakika kala yediği golle kaçırdı.

Sefaköy Kartalspor'un eski ve yeni başkanları maçı bir arada izledi.

'Yeşilova derbisi' Küçükçekmecelilerin

K. YEŞİLOVASPOR: 1 B. YEŞİLOVASPOR: 0

HABER-FOTO: YILMAZ AKTEPE
İstanbul 1. Amatör Küme 4.Grup’ta Küçükçekmece Yeşilovaspor (Eski Esnafspor) ile Balat Yeşilovaspor takımları karşı karşıya gelirken ev sahibi ekip sahadan 1-0 galip ayrıldı. Her iki takım da oyuna temkinli başladı. Özelikle Küçükçekmece Yeşilovaspor Aykut’la etkili olmaya başladı ancak bu oyuncu gol yollarında başarısız olunca ilk yarı golsüz sona erdi.

İkinci yarı Balat Yeşilovaspor oyuncu değişikliği yaparak müsabakaya başladı. Yağan yağmur nedeniyle her iki takım oyuncuları da ayakta durmakta güçlük çekiyordu. Oyunun ilerleyen dakikalarında Küçükçekmece Yeşilovaspor daha etkili olmaya başladı. 75. dakikada Uğur’un mükemmel vuruşu Balat Yeşilovaspor ağlarıyla buluştu. Bu golle öne geçen Küçükçekmece Yeşilovaspor derin bir nefes aldı. Karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında başka gol olmayınca

Küçükçekmece Yeşilovaspor puanını 6’ya çıkardı.Balat Yeşilova ise 1 puanda kaldı. Yılların Yeşilova Esnafspor bu sezon başından itibaren Küçükçekmece Yeşilovaspor adıyla mücadele ediyor.

Geçen sezonlarda Yeşilova Esnafspor olarak mücadele eden Küçükçekmece Yeşilovaspor, lige yaptığı kötü başlangıcı telafi etti.
Balat Yeşilovaspor ilk 3 maçında 1 puan toplayabildi.

Anadolu Hisarı son dakikalarda güldü


ORTAKÖYSPOR: 1 ANADOLUHİSARI İY: 2

İstanbul Süper Amatör Küme 2. Grup'ta, Beşiktaş Çilekli Sahası'nda oynanan çekişmeli maçta Anadolu Hisarı, Ortaköy'ü son dakikalarda bulduğu gollerle 2-1 devirmeyi başardı ve puanını 6'ya çıkardı.
Maçın başlarında Anadoluhisarı Ortaköy kalesine gelmeye çalışsa da bu girişimler golle sonuçlanmadı. Dakikalar geçtikçe Ortaköy takımının direnci arttı ancak maçın ilk 45 dakikası berabere sonuçlandı.
Maçın ikinci yarısının ilk dakikalarında sağdan gelişen bir atakta Ortakoy golü buldu. Golden sonra kendine gelen konuk takım sağlı sollu ataklarla Ortaköy kalesine gelse de 89'a kadar tecrübeli kaleci Sedat'ı geçemedi. 89'da sonradan oyuna giren Sercan, takımı adına ilk golü kaydetti. Hakem 3 dakikalık uzatmayı gösterdiği anda yine Sercan sağ çizgiden getirdiği topu Onur'a çıkardı, Onur da düzgün bir vuruşla Anadolu Hisarı'nı galibiyete taşıdı: 1-2.

Anadoluhisarı maçta şu kadroyla mücadele etti: 1-Mesut 2-Resul 3-B.onur 4-Suat 5-Gökhan 6-Cem( Eren) 7- Yusuf ( Kayhan) 8- Burak 9-K.onur 10- Tolga 11- Balkar ( Sercan)
(Ortaköy'ün kadro da gelecek inşallah)

Sapancaspor yeni sezon için sabırsız


Sakarya'nın köklü takımlarından Sapancaspor, Süper Amatör Küme'de iki hafta sonra başlayacak olan yeni sezonu iple çekerken, oyuncular sabırsızlanıyor...

Geçtiğimiz sezon gösterdiği başarılı grafikle adını Süper Amatör Küme'ye yazdıran Sapancaspor'da moraller oldukça yerinde. Lig için çalışmalarını yaklaşık 1,5 aydır sürdüren Mustafa Özbey'in talebeleri 2 hafta sonra başlayacak olan ligi sabırsız. Bu sezon Süper Lig'de fırtına gibi esmeye hazırlanan Yeşil-Beyazlı takım, çalışmalarını bu doğrultuda sürdürüyor.

Süper Lig'de bu sezon zirveyi hedefleyen Sapancaspor'da Kulüp Başkanı Mehmet Alpay takımına çok güvendiğini ifade etti. Alpay, "Bu sezon son yıllarda Süper Lig'deki en iddialı takımı kurduk. Kadromuzu büyük ölçüde yeniledik. Bundan sonra artık iş futbolcularda, çıkıp gerçek Sapancaspor'u seyrettirecekler" dedi.

Kaynak: http://www.sapancaspor.com/

Yenisahraspor'un gözü zirvede


İstanbul 1. Amatör Küme 17. Grup takımlardan, Kadıköy temsilcisi Yenisahraspor, bu sezon şampiyonluğu hedefliyor. Ligin ilk iki haftasında yediği son dakika golleri nedeniyle beraberlikle yetinmek zorunda kalan Mavi-Beyazlılar, bu hafta evinde ağırladığı Pendik Doğanspor’u kaptan Güngör, Mustafa ve Mert Uzun’un attığı gollerle 3-2 yenmeyi başararak puanını 5’e çıkarttı ve namağlup unvanını korudu.

İlk iki haftada kaybettikleri 4 puanı ilerleyen haftalarda telafi edeceklerini belirten Kulüp Başkanı Şeref Uzun “Bu sezon takımımızdan şampiyonluk bekliyoruz” dedi. Uzun, şampiyonluk için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını ve gerekli mevkilere 5 takviye yaptıklarını söyledi. Yenisahraspor Başkanı Uzun ayrıca alt yapıda da çok güçlü bir kadroya sahip olduklarını, kulüp alt yapısında 150, spor okulunda ise 130 öğrenciye hizmet vermekte olduklarını, tüm branşlarda liglere katıldıklarını dile getirdi.

Yenisahra Arena hizmete açıldı

Yenisahra Arena Stadyumu, halı sahaları, İstanbul Anadolu yakasının süper kaliteli üst düzey standartta yapılmış ilk ve tek spor tesisi, spor tesisleri, geniş güvenlik ağı ve kamera sistemi ve 16 adet soyunma odası ile sporseverlere hizmet verecek. Tesiste ayrıca 1000 kişilik tribün, 500 araçlık otopark, Lig TV ve D Smart yayını yapan cafe de mevcut. Bu tesislerde hafta sonu gündüz federasyonun amatör maçları, geceleri ise halı sahalar (4 adet) spor severlere uygun fiyatlarla hizmet vermekte. Ayrıca gece ve günduz amatör ve profesyonel takımlara antrenman imkanı sunmakta. Türkiye’de bir ilke imza atan spor tesisi yönetimi, sahanın içinden projeksiyon ile tribünden 1000 kişiye maç izleme keyfi sağlayacak. Bu hizmet çok yakında başlayacak.
Bu tesislerden yararlanmak isten spor severler 0216-472 22 70 nolu telefondan irtibata geçebilirler.
Sahada futbol kulüpleri antrenman yapma şansı buluyor.

Dolayoba siftah yaptı

EROKSPOR: 0 DOLAYOBASPOR: 0

HABER-YORUM: TOLGA DABAĞOĞLU
İstanbul Süper Amatör Küme 6. Grup'ta, ligin yeni ekiplerinden Kasımpaşa Erokspor, Pendik temsilcisi Dolayobaspor'la evinde 0-0 berabere kaldı.
Erokspor'un sezon başından beri oynadığı en kötü futbola şahit olduk diyebilirim... 2-2 biten Kağıthane Güllüoğlu maçında geçen hafta diri koşan basan bir Erok vardı ama bu maçta daha farklı bir Erok izledik.
Maça daha iyi başlayan taraf Dolayoba'ydı. İlk yarı net 3 tane gol pozisyonu vardı. Hele bir tane var ki 22. dakikada Erok savunmasının arkasına atılan topta Dolayobalı futbolcunun iyi bir kontrolle topa yere inmeden vurması sonucu kaleci zorlukla meşin yuvarlağı kornere çeldi. Daha sonra Dolayoba baskısını artırdı. Bu sefer sağdan gelen pozisyonda Dolayobalı futbolcu kalecinin üzeinden aşırmaya çalıştı ama kaleci buna da izin vermedi. İlk yarı Erokspor'un pozisyonu yoktu. Maç kaleci ve Dolayoba arasında geçti.
İkinci yarı bu sefer Erok asılmaya başladı ve sağlı sollu rakip kaleye geldi. Sol taraftan ceza sahasına giren Eroklu oyuncu zor olanı yaparak topu auta attı. Daha sonra baskı iyice arttı. Göbekten pozisyonlar bulan ev sahibi takım bu pozisyonları cömertçe harcadı. Maçın 85. dakikasında sağdan gelişen Dolayoba atağında rakip oyuncuyu geçerken düşürülen Dolayobalı futbolcuya hakem, kendisini aldatmaya yönelik hareket gerekçesiyle 2. sarı kartını gösterdi ve konuk takım10 kişi kaldı.
Maç başladığı gibi 0-0 sona ererken Erokspor 3. maçında 3. beraberliğini aldı. Dolayobaspor ise ligde ilk puanını elde etti.

İMES çamura saplandı


KOZYATAĞISPOR: 1 İMES SPOR: 1

İstanbul 1. Amatör Küme 16. Grup'ta haftaya lider giren İMES Spor, üçüncü maçında puan kaybıyla tanıştı. Sarı-Siyahlılar deplasmanda ligin yeni ekiplerinden Kozyatağıspor'la 1-1 berabere kaldı.
İMES ilk yarının ortalarında Levent'in golüyle öne geçse de Kozyatağı hemen Volkan'la yanıt verdi. İkinci yarıdaysa gol olmadı. Yağmurun ağırlaştırdığı toprak sahada futbolcular adeta çamurla mücadele etti. İMES Spor cephesi maçta 2 gollerini saymayan maçın hakemine tepki gösterdi ve hakemlerden biraz daha dikkatli olmalarını istedi.

Ramispor 'Murat'ına erdi


RAMİSPOR: 4 GÜNYAMAÇSPOR: 1

HABER-FOTO: RAHMİ TURAL
İstanbul 1. Amatör Küme 14. Grup'ta sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Ramispor, pazar Günü Rami Ahmet Genç Stadı'nda Kağıthane temsilcisi Günyamaçspor'u 4-1 mağlup etti.
Ev sahibi ekip henüz maçın 2. dakikasında Murat’la golü buldu. Daha sonra 30. dakikada Günyamaç defansının ceza sahası içinde topu elle kestiği pozisyonla hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı Ercan kullandı: 2.0 İyice rahatlayan Ramispor 40'ta Murat'la bir gol daha buldu ilk yarı 3-0 bitti.
İkinci yarıda Ramispor çok fazla etkili değildi. Kırmızı-Beyazlılar 3-0'ın verdiği rahatlıkla maça çok fazla asılmadı. Maçın 65. dakikasında Günyamaçspor, kullandığı serbest vuruşta farkı ikiye indirdi. 72. dakikada Rami'de yine sahneye Murat çıktı, kendisinin üçüncü takımının dördüncü golünü atarak skoru belirledi: 4-1.
Ramispor bu sonuçla 3. maçında 3. galibiyetini alırken Günyamaçspor tam tersine 3. maçından da yenilgiyle ayrıldı.

Dudulluspor'u 3 'ok'la vurdular

DUDULLUSPOR: 1 KULAKSIZ OKSPOR: 3

HABER-YORUM: İSMET YİĞİT
İstanbul Süper Amatör Küme 2. Grup’ta Dudulluspor, kendi evinde bu hafta da Kulaksız Okspor’a yenilerek 3. maçından da puansız ayrıldı.
Gençlerden kurulu bir ekip olan Dudulluspor, ilk dakikalarda kaptan Yılmaz’ın hatası ile kalesinde ilk golü gördü. Uzun topla defansın arkasına sarkan Oksporlu futbolcu durumu 2-0 yaptı. İkinci yarıda biraz toparlanan ev sahibi ekip gol atacakken yine defanstaki hata yüzünden kalesinde üçüncü golü gördü. Geçen yıl takımın belkemiği olan futbolcuların, bu kadar hata yapması düşündürücüydü...
Son dakikalarda oyuna sonradan giren 14 ve 17 numaralı oyuncuların gayretleri ile Dudullu 1 gol bulabildi.Taraftarların ‘madem böyle iyi futbolcular varken, bu 8 numara neden bu kadar sahada kaldı?’ diye konuştuklarına kulak misafiri oldum. Her şeye rağmen Dudulluspor’da 4 ve 9 numaralar, Okspor’da 7 numara göz dolduran futbolculardı. Maçı eski futbolcu Fenerbahçeli İsa ile İstanbul Futbol İl temsilcisi Yemen Ekşioğlu da izledi.
Dudulluspor bir an önce toparlanmalı yoksa işleri gerçekten zor. Okspor ise bu kritik maçta önemli bir galibiyet alarak moral buldu.

Zeytinli Belediyespor maça çıkamadı

Zeyinli Bld (yeşil formalılar) geçen sezon 3. Lig terfi maçları İstanbul grubunda yer almış, Bursa Zaferspor'a elenmişti.

HABER: BENAN DİKER
Balıkesir Süper Amatör Küme'nin iddialı ekiplerinden Zeytinli Belediyespor’da yönetimin futbolcuların peşin ödemelerinde yapması gereken 2. ödemeyi bir türlü yapmaması neticesinde takım dün Ayvalık'ta oynanması gereken Ayvalıkgücü Belediyespor maçına çıkamadı.
Zeytinli’de bulunan oyuncuların evlerine dönmeye başladıkları bildirilirken gelen bilgiler takımın bu sezon Süper Amatör'den çekilmek zorunda kalacağı yönünde...

Kapaklıspor tat vermedi

KAPAKLISPOR: 2 VELİMEŞE BLD.SPOR: 2

HABER-FOTO: BENAN DİKER
Tekirdağ Süper Amatör Küme’nin yeni ekiplerinden Kapaklıspor, evinde konuk ettiği 1.Amatör ekiplerinden Velimeşe Belediyespor ile yenişemedi: 2-2

İki takım karşılaşmaya şu onbirlerle başladı:
Kapaklıspor: Serdar-Tolga-Semih-Canip(Hakan)-Tayfun-Orçun-Gürkan-Soner-Resul-Bahadır-Caner
Velimeşe Bld: Tolga-Ümit-İbrahim-Eray Albayrak-Eser-Selçuk-Samet İzgi-İsmail (Murat)-Ahmet-Eray Cem-Emrah Tonguç

Konuk ekip 44.dakikada Ahmet’in güzel vuruşu ile öne geçerken 45.dakikada uzun tartışmalara neden olan Resul’un penaltı golüne engel olamadı ve devre 1-1 tamamlandı.
İkinci yarıya hızlı başlayan Kapaklıspor Gürkan’ın 48.dakikada kafa vuruşundan kazandırdığı golle 2-1 öne geçerken Velimeşe Eray Cem’in 71.dakikada sert ve düzgün vuruşuyla eşitliği sağladı. Maç 2-2 tamamlandı.
Genel olarak ortada geçen maçta Kapaklıspor’un 1.amatör takımı kimliğinden henüz kurtulamadığı gözlemlenirken; Velimeşe Belediyespor takımı diri ve mücadele gücü yüksek maçta iyi futbol ortaya koyarak grubunda şampiyonluk yarışında favori Çerkezköy Site’ye gözdağı verdi.
Velimeşe Belediyespor, oynadığı futbolla en büyük rakibi Sitespor'a gözdağı verdi.
Kapaklıspor'un henüz lige hazır olmadığı gözlemlendi.
Maçtan önce görüşlerini aldığımız Kapaklıspor’un teknik direktörü Zafer Çavuş (fotoğrafta)
İç transferde Tayfun, Resul, Canip, Mehmet, Hakan, Soner, Gürkan, Tolga, Furkan, Erdi, ve askerden dönen Samet’le tekrar anlaştıklarını, yine 13 Kasım’da vatani görevlerini tamamlayacak Ayhan ve Hamit’inde takıma katılacaklarını dile getirirken alt yapıdan Mert, Barış, Tuna,Gökhan ve Emre’nin gerekli görüldüğü durumda A takıma alınacağını ifade etti. Çavuş, dış tranferi henüz tamamlamadıklarını, şu ana kadar Büyükyoncalıspor’dan kaleci Serdar ve Serkan’ı, Sarayspor’dan Bahadır ve Semih’i, Beycilerspor’dan Caner’i, Vizespor’dan Coşkun’u, Çorlu Sanayispor’dan Ercan’ı alırken aynı zamanda Hüseyin ve Erdal’a filiz lisans çıkarttıklarını ifade etti.
Bu sezon yabancısı oldukları Tekirdağ Süper Amatör Küme’ye adapte olmaya çalışacaklarını ifade eden Zafer Hoca öncelikli hedeflerinin ilk yıllarında orta sıralarda tutunmak olduğunu dile getirdi.

Anafartalar'da kara bulutlar dağıldı


Edirne Süper Amatör Lig takımlarından Keşan Anafartalarspor’da kara bulutlar dağılmaya başladı. Kırmızı-Beyazlılar'ın 5 yıllık deneyimli antrenörü Nevruz Kaldı’nın yönetim Kurulu ile yaşanan fikir ayrılığı nedeni ile istifasının ardından, kısa süreli yaşanan kriz tatlıya bağlandı.

Tekrar Anafartalarspor’un başına getirilen Kaldı, yaptığı açıklamada “Çok sevdiğim Anafartalarspor’dan ayrı olsam da gönlüm devamlı bu kulüpte kalacaktı. Sezon öncesi yaşadığımız bazı fikir ayrılıkları oldu. Uygar insanlar gibi yönetim kurulundaki arkadaşlarla oturup konuştuk. Nasıl başarılı oluruz diye düşünerek, zamanın kavga zamanı değil bütünleşme zamanı olduğu ortak görüşüne vardık. Boş geçen zamanı daha iyi şartlarda değerlendireceğiz” dedi.

Kaynak: Doğan Yürükler - Hudut Gazetesi

Sahipsiz kalan Müreftespor ligden çekildi


Tekirdağ amatör kulüplerinden Müreftespor, yapılan olağanüstü genel kuruldan sonra yönetime aday çıkmayınca sahipsiz kaldı. Dolayısıyla, bayram sonrası başlayacak olan Tekirdağ 1. Amatör Küme'ye de katılamayan Sarı-Siyahlılar otomatikan 2. Amatör Küme'ye düştü.

Yıllar sonra, Mürefte gibi bir beldenin spor kulübüne kimsenin sahip cıkmaması Mürefte'de sporseverlerce üzüntüyle karşılandı. Kimsenin elini taşın altına sokup böyle bir sorumluluğa girmemesi taraftarlarca Mürefte adına utanç verici olarak görüldü.

İstasyonspor yeni sezonu açıyor


Kırklareli 1. Amatör Küme takımlarından Lüleburgaz İstasyonspor, 2 Ekim'de sezon açılışını Emirspor'la yapacak. Yeşil-Beyazlılar şimdiye kadar oynadığı hazırlık maçlarında Özerspor'u 5-4 yenerken Düğüncübaşıspor'la 4-4 berabere kaldı. Takım, ligdeki ilk maçınıysa Lüleburgazspor'la yapacak.
İstasyonspor'un teknik sorumlusu Mehmet Çekiç, yaptığı açıklamada, bu sezon hedeflerinin Süper Amatör'e çıkmak olduğunu söyledi. Geçen sezondan İstasyonspor'un oturmuş bir kadrosu bulunduğunu belirten Çekiç, ''Geçmiş sezonlarda İstasyonspor bir çok başarılara imza attı. Geçen sezon şampiyonluğu son maçlarımızda kaybettik. Yeni sezonda Süper Amatör'e yükselme mücadelesi yapacağız. Bu nedenle geçen sezonki kadromuza birkaç takviye yapacağız ve hedefimize mutlaka ulaşacağız'' dedi.

Hastane Bayırı gol oldu yağdı


HASTANEBAYIRISPOR: 5 HARB İŞ: 1

HABER: ENGİN KURT

Çanakkale Süper Amatör Küme'nin yeni takımı Hastanebayırıspor, önceki gün oynadığı hazırlık karşılaşmasında 1. Amatör Küme ekiplerinden Harb-İşspor’u 5-1 mağlup etti.

Müsabakanın ilk yarısında üstün oyun sergileyen kırmızı-lacivertli takım bu devreyi 4-0 önde kapatırken, ikinci yarıda ev sahibi takım bol bol oyuncu değişikliğine gitti. Karşılaşmanın ikinci yarısının başlarında bir gol bulan deplasman takımı Harb-işspor karşısında bir gol daha bulan Hastanebayırıspor müsabakadan 5-1 galip ayrılan taraf oldu. Karşılaşmanın ilk yarısında Harb-İşspor bir penaltı vuruşundan yararlanamadı.

Pazartesi, Eylül 29, 2008

Koşuyoluspor siftah yaptı


ÇAVUŞOĞLUSPOR: 0 KOŞUYOLUSPOR: 1

İstanbul 1. Amatör Küme 20. Grup'ta Kadıköy temsilcisi Koşuyoluspor (fotoğrafta) Kartal deplasmanında Çavuşoğluspor'u son dakika golüyle 1-0 yenerek ligde bu sezon ilk galibiyetini aldı.
Maçın henüz 8. dakikasında Çavuşoğlu penaltı kazandı ama atışta Koşuyolu kalecisi Mustafa harika bir refleksle topa sahip oldu. Attilla Oruç hocanın talebeleri bu moralle rakip kalede etkili olmaya başladı ama şanssızlık yakalarını bırakmadı. İlk yarı 0-0 sona erdi.
İkinci yarıya hızlı giren taraf Çavuşoğlu oldu ama bu atakları, oldukça gününde olan kaleci Mustafa'nın ellerinde eridi. Dakikalar 90'ı gösterirken Koşuyolu'nun kazandığı serbest atışta kaptan Aykut öyle bir kesti ki golcü Taylan'a sadece dokunmak kaldı: 0-1. Böylece Koşuyoluspor bu sezo galibiyetle tanıştı. Kaleci Mustafa galibiyeti antrenörleri Attilla Oruç'a hediye ettiklerini söyledi.
Koşuyolu 3 maçta puanını 4'e çıkardı. Haftaya 4 puanla lider giren Çavuşoğluspor ise zirveyi kaybetti.

Avcılar Bld. öldü öldü dirildi

İNCİRLİSPOR: 2 AVCILAR BELEDİYESPOR: 3

HABER: ÇAĞATAY ÖNGEN
İstanbul Süper Amatör Küme 2. Grup'ta Avcılar Belediyespor deplasmanda İncirlispor'u 3-2 mağlup etti.
Bakırköy Belediye Sahası'nda karşılan iki Ekip de Oyuna Hırslı Başladı. İlk 2o Dakika Karşılıklı Ataklarla Geçerken, Avcılar Oyunu İncirli'nin Sahasına Yıktı. Sağ Kanattan Etkili Ataklar Gerçekleştiren Sarı-Siyahlılar İlk Yarı Bitmeden Golü Bulup ilk 45 Dakikayı 1-o Galip Tamamladı .
İkinci Yarı Yüklendikçe Yüklenen Avcılar Belediyespor, Çağatay'ın Düşürülmesiye Penaltı Kazandı. Penaltıyı Gole Çeviren 5 Numaralı futbolcu Avcılar Belediyespor'u 2-0 Öne Geçirdi. Bu Golden Sonra Adeta Uyanan İncirlispor Sağlı Sollu Ataklarla Gol Aramaya Başladı. Ataklar Sonuç Verdi ve Avcılar Belediyespor Kalecisinin de Hatasıyla Skor 2-1'e geldi. Maçı Bırakmayan Yeşil-Kırmızılılar Kalecinin Topu Elinden Kaçırmasıyla 2-2'yi Yakalayıp Puan İçin Umutlanmaya Başladı.
Maç Boyunca Susmayan ve Takımına Destek Avcılar Gençlik Taraftar Grubu Adeta 3. golün mimarı oldu. Oyuna sonradan giren Erhan Öncü Attığı Harika Aşırtma Pasla Çağatay'ı Kaleciyle Karşı Karşıya Bıraktı. Bu pozisyonu iyi değerlendiren Çağatay attığı golle Avcılar Belediyespor'un hanesine 3 puanı yazdırdı. Bu Sonuçla Avcılar Puanını 9'a yükseltirken grupta averajla liderliğini devam ettirdi ve kritk Vefa maçı öncesi moral depoladı.
Maç Sonunda İncirlispor futbolcuları Avcılar Gençlik taraftar grubun yanına gelip , centilmenlikleri için teşekkür ettiler.

Paşabahçe'den ev sahibine bayram şekeri

Hasbahçe Stadı'ndaki maça ilgi çok büyüktü.

KAĞITHANE GÜLLÜOĞLU: 2 PAŞABAHÇESPOR: 0

İstanbul Süper Amatör Küme 6. Grup’ta Pazar günü, ‘Gel gidelim ser-vi revanım yürü Sadabat’a’ dizelerine uyarak yola çıkan Paşabahçespor’a, Güllüoğlu baklava değil, gol ikramında bulundu: 2-0
Muhteşem seyirci desteğini arkasına alan Kağıthane Güllüoğluspor,
‘Al gülüm ver gülüm bayram ziyareti’ şeklinde geçen ilk yarıda Paşabahçe ile yenişemeyince taraflar 0-0’la odalarına çekildiler.
Güvenlik güçlerinin sahada olmaması sebebiyle ikinci yarı 15 dakika geç başladı. İkinci yarıda rüzgarı arkasına, Cenker ve İsa’yı da oyuna alan kurt hoca Mesut Şeref Özşan, 70’te Erkan ve 82’de Cenker’in attığı gollerle bayrama mutlu girdi. Takımı için ‘Bunlar benim ailem’ diyen Mesut Şeref hoca, bayramın 1. günü saat 17:00’ye antrenman koyarak futbolcularını ödüllendirdi (!)
Özcan Akarsu, Murat baş ve Serkan Türksoy hakem triosunun, atmosferi yüksek maçta aşırı rüzgara karşı yerinde ve doğru kararları maçın seyir zevkini artırdı. İSTFİT Başkan Yardımcısı Adem Mat’ın hakem triosunun, hakem gözlemcisi İbrahim Öztürk’ün, saha komiseri Kadir Cücenoğlu ve İSTFİT Temsilcisi İlker Balçık’ın yanlarında olması ve mübarek Ramazan bayramlarını kutlaması taraftarlarca takdirle karşılandı.
Kağıthane Güllüoğlu grupta Albayrakspor’un ardından takibini sürdürüyor. Yeşil-Sarılılar 4. hafta Samandıraspor’a konuk olacak. Lider Albayrak da Güzelce deplasmanına gidecek.

Bu arada Kağıthane Güllüoğluspor Genel Sekreteri Barbaros Akkoyunlu tüm amatör camianın mübarek Ramazan Bayramı’nı en içten dilekleriyle kutladığını dile getirdi.

İstinye'yi kaptanı taşıdı

İSTİNYESPOR: 2 SAMANDIRASPOR: 1

HABER: ENES GÜL
FOTOĞRAF: ERHAN HARPUT
İstanbul Süper Amatör Küme 6. Grup’ta sezona iyi bir başlangıç yapamayan İstinyespor, geçen hafta Bakırköyspor’u yenerek sükse yapan Samandıraspor’u 2-1 mağlup etmeyi başardı. Ayazağa Stadı’nda oynanan karşılaşma özellikle İstinye için son derece önemliydi. Hafta içi verilen yemekte futbolcular ‘bu maçta ne olursa olsun galibiyetle ayrılacağız’ sözünü vermişti.
Maça iyi başlayan İstinye olsa da ilk etkili pozisyonu Samandıra yakaldı. Orta sahada kaptığı topla Samandıralı oyucu İstinye defansının arkasına iyi bir top attı. Forvet oyuncusu kaleci ile karşı karşıya kaldı, vuruşta kaleciyi geçen topu İbrahim çizgiden çıkardı. Bu pozisyon Samandıra’nın ilk yarıdaki ilk ve tek pozisyonuydu. Bu dakikadan sonra İstinye pozisyonlar yakaladı. Özellile forvet oyuncusu Emrah’ın etkili atakları oldu. 36. dakikada orta sahada kaptığı topu iyi kullanan İstinyeli Ahmet’in defansın arkasına attığı topla buluşan Emrah şık bir vuruşla durumu 1-0 getirdi. Bu dakikadan sonra oyun orta sahada geçti ve ilk yarı 1-0 ev sahibi İstinye’nin üstünlüğü ile geçti.
2. yarıya Samandıra oyuncu değişikliği ile başladı. Bu değişiklik Turuncu-Siyahlılar’a hareket getirdi. Konuk ekip iyi oynarken İstinyeli oyuncularda beklenmedik bir panik oluştu. Samandıra sağlı sollu ataklar geliştirirken İstinye defansı bu dakikalarda hata yapmaya başladı. Gol ‘geliyorum’ der gidiydi. 58. dakikada Samandıra beklediği golü buldu. Sağ taraftan yapılan ortada hiç kimseye çarpmayan top tıngır mıngır köşeden İstinye ağlarıyla buluştu.(1-1)

Bu golden sonra oyun orta geçmeye başladı. İstinye yapılan oyuncu değişiklikleri ile oyunda üstünlüğü sağlamaya çalıştı. Yeşil-Kırmızılılar net pozisyonlar yakaladı ama netice gelmedi, tabii bu arada defansta açıklar verdi. Samandıralı futbolcular yakaladıkları kontratakları değerlendiremedi. İstinye son 10 dakikalık bölümde sağlı sollu ataklarla Samandıra kalesinde gelmeye başladı. Ve 82’de sağ taraftan Ferhat'ın yaptığı ortada topla buluşan İstinye kaptanı Ervan iyi bir vuruşla durumu 2-1 getirdi. Bu golden sonra İstinye iyi savunma yaparak maçı 2-1 galibiyetle tamamladı.

Bu skorla İstinye bu sezonki ilk galibiyetini aldı. Bu maçta, sezonun ilk haftasında Erokspor’a karşı daha 5. dakikada kolu çıkan Ferhat 35. dakikada oyuna girdi ve ve iyi bir oyun sergiledi.

Dikilitaş'ın zirve inadı


DİKİLİTAŞSPOR: 3 YENİBOSNASPOR: 2

HABER-FOTO: ERHAN HARPUT
İstanbul Süper Amatör Küme 4. Grup'ta lider Dikilitaşspor oldukça zorlandığı maçta Yenibosnaspor'u 3-2 mağlup etmeyi başardı. Kırmızı-Beyazlı Beşiktaş temsilcisinin gollerinin tümünü 9 numaralı Recep attı. Recep attığı gol kadar da kaçırdı.
Yenibosnaspor da oldukça atak oynadı ve özellikle 7 numaralı oyuncularıyla gol pozisyonlarına girdi. Sarı-Siyahlılar'ın bir golü kaleciye faul gerekçesiyle verilmedi ki tribünden gayet nizami olarak görünüyordu. Bu pozisyonda hakemin, Yenibosna'nın ofsayt tartışmaları içinde attığı golünün telafi ettiği yönünde yorumlar yapıldı.
Dikilitaş ligde 3 maçını da kazandı ve 9 puan+averajla lider durumda. Yenibosna'nın 3 puanı bulunuyor.

Dikilitaş-Yenibosna maçı Ayazağa Stadı'nda oynandı.

Bakırköyspor güle oynaya galip

BAKIRKÖYSPOR: 3 KÜÇÜKÇEKMECESPOR: 1

İstanbul Süper Amatör Küme 6. Grup’ta, bir zamanların 2 profesyonel takımı karşı karşıya gelirken, Bakırköyspor Küçükçekmecespor’u 3-1 mağlup etti. Şenlikköy Stadı’nda yaklaşık 400 kişinin izlediği maçta Yeşil-Siyahlılar üstün bir futbol ortaya koyup 3 puanı 3 golle aldı.

İlk yarı maça arzulu başlayan Bakırköy ilk yarıda Ergun ve Arif’le birer gol buldu. Arif’in bir golü de ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. İkinci yarıda santranın yapılmasıyla birlikte Arif’in pasında topla buluşan Özgür skoru 3-0 yaptı. Ardından Küçükçekmecespor bir gol buldu. Son dakikalarda iki takım da birçok gol pozisyonundan faydalanamadı ve Bakırköy sahadan 3 puanla ayrıldı.

* Resmi renklerinin aksine Bakırköy bu maça yeşil-beyaz ağırlıklı, Küçükçekmecespor ise yeşil-siyah formayla çıktı.

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Programı

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynanacak.