Perşembe, Temmuz 31, 2008

Zeytinli Belediyespor da Gölcük’ü seçti


HABER-FOTO: BAŞAR UÇAR
Balıkesir Süper Amatör Lig temsilcisi Ayvalıkgücü Belediyespor’dan sonra ligdeki rakiplerinden Zeytinli Belediyespor da Gölcük Yaylası’na gelerek kampa girdi. Gölcük Otel’de konaklayan ekip 10 gün boyunca yeni sezona hazırlanacak. Geçtiğimiz yıl süper amatördeki ilk sezonunda ikinci olarak sürpriz yaratan ve terfilere giden sarı-yeşilli ekip, ilk maçta Bursa Zaferspor'a elenmişti.
Teknik direktör Yüksel Öksüz’le devam kararı alan Zeytinli, geçen yılki kadrodan dört oyuncunun yanı sıra birçok transfer yaparak kadrosunu oluşturuyor. 4-5 ismi performanslarına göre deneyecek olan Balıkesir temsilcisi genç takımdan bazı futbolcuları da kampa dahil etti.
Gölcük’teki kamp boyunca hazırlık maçı yapmayacaklarını ifade eden teknik direktör Yüksel Öksüz, “1.amatörden süper amatöre çıktığımız ilk sezonda ikinci olarak herkesi şaşırttık. Ancak terfi maçlarında tecrübesizliğimize yenildik. Bu sezon da aynı başarıyı göstererek bu kez 3. lig hedefine ulaşmak istiyoruz. Geçen sezon öncesi de Gölcük’te kamp yapmıştık. Buradaki kamp performansımızı olumlu etkilemişti. Buradaki şartlardan çok memnunuz” şeklinde konuştu.
Ayrıca Aliağa Belediyespor’u satın alarak TFF 3. lige çıkan Göztepe’nin gelecek hafta Gölcük’te kampa gireceği öğrenildi.
Başar UÇAR

Amatörde işlem bedelleri açıklandı

HABER: BENAN DİKER



Çerkezköy Bld. antrenmanlara başladı


Geçtiğimiz sezon yaklaşık 900 bin YTL harcayarak Süper Amatör Ligi şampiyon olarak tamamlayan ancak terfilerde daha ilk maçta yenilerek geri dönen Çerkezköy Belediyespor 2008-09 sezonunu yaptığı idman ile resmen açtı.
Çeşitli kulüplerden getirilen yaklaşık 30 kadar yeni futbolcunun denenmeye de başladığı ilk idmanda, anlaşılan oyuncular da ilk çalışmaya katıldılar.
Teknik Direktör Fikret Kıyak ve yardımcı antrenör Sefer Ekizoğlu nezaretinde gerçekleştirilen idman da futbolculara kondisyon yüklemesi yapılırken, Genel Kaptan Sedat Taşkın ve Voleybol Şube Sorumlusu Salih Yılmaz'da açılışta hazır bulundular.
Genç takımdan da 5 oyuncunun A takıma çıkarılacağını belirten Çerkezköy Belediyespor'un çiçeği burnunda Genel Kaptanı Sedat Taşkın, "Çerkezköy Belediyespor olarak hedefimizi yine zirve olarak belirledik. Yapacağımız çalışmalar ile zirvede yer almak için mücadele edeceğiz. Şu anda daha yeni sezona başladık ve henüz bir kadro oluşturmadık. Eski oyuncularımızdan Hasan Koç, İdris ve Yasin'i tekrar kadromuza kattık. Oyuncu seçimlerinden sonra sezon maratonu için kampa gireceğiz ve takım tamamen lige konsantre olacak. Bu sene hedefimiz yine zirve" dedi.

Çarşamba, Temmuz 30, 2008

İstanbul Takımları Hazırlık Maçları

Yeni sezon öncesi bazı İstanbul amatör küme takımlarının hazırlık maçları programı aşağıdaki gibidir. Stresten ve kahve ortamından uzak zevkli karşılaşmalar için tüm futbol severler davetlidir...

31 Temmuz Perşembe
20.00 Nurtepespor - Çıksalınspor (Nurtepe Stadı)

1 Ağustos Cuma
18.00 Kağıthane Güllüoğlu SK - Hasköyspor (Hasbahçe Stadı)
19.00 İstanbul Bayburtspor - Küçükköyspor (Mehdi Sancak Stadı)

2 Ağustos Cumartesi
16.00 Çeliktepespor - İstanbul Gümüşhanespor (Mehdi Sancak Stadı)
16.00 Hürriyetgücü - Gürselspor (Nurtepe Stadı)
18.00 Nurtepespor - Sultançiftliğispor (Nurtepe Stadı)
18.00 Büyükçekmecespor - İstanbul Bayburtspor (B. Çekmece Stadı)

3 Ağustos Pazar
16.00 Kağıthane Sadabatspor - Reşitpaşaspor (Nurtepe Stadı)
18.00 Güney Yıldızıspor - Halide Edip Adıvarspor (Nurtepe Stadı)

---
Bilgiler için TFF İstanbul İl Temsilciliği Tertip Komitesi Üyesi Sayın Barbaros Akkoyunlu'ya çok teşekkürler.
----

Sizin de takımınızın hazırlık maçlarının programı ve sonuçları için bize ulaşabilirsiniz: efkanbucak@yahoo.com

Salı, Temmuz 29, 2008

Ayvalıkgücü'nün Gölcük kampı başladı

HABER-FOTO: BAŞAR UÇAR
Balıkesir Süper Amatör Lig ekiplerinden Ayvalıkgücü Belediyespor’un Gölcük kampı başladı. 8 Ağustos’a kadar Gölcük Yaylası Gölcük Otel’de konaklayacak kırmızı-beyazlılar dün ilk idmanlarını Gölcük Otel sahasında yaptı.
Geçen sezonki teknik direktör İlhan Mayakan idaresinde yoluna devam eden Balıkesir temsilcisi, geçen sezonki kadrosundan 5 futbolcuyla anlaştı. Transfer çalışmalarının yanı sıra altyapısında 6 futbolcuyu kamp kadrosuna dâhil eden ekip Zeytinburnu’ndan Özgür Çayır ve Akın Aktaş, eski Bucasporlu Kemal Karagözoğlu, Silivrispor’dan Ali Turan, Eğridir Belediyesporlu Âdem Kırdar, Tuzlaspor’dan Ulaş Ünsal ve Şirinyerspor’dan Emre Coşkunses gibi birçok önemli ismi renklerine bağladı.
Günde çift yapan ekibin teknik patronu Mayakan, “Verimli bir kamp dönemi geçirmek ve eksiklerimizi görmek için hazırlık karşılaşmaları yapacağız. Gölcük doğasıyla ve imkânlarıyla bizim için çok uygun bir yer. Bu kamp kuşkusuz bize performansımız hakkında değerlendirme şansı verecek. Biz de buna göre takviye yapıp yapmayacağımıza karar vereceğiz” ifadelerini kullandı.
3 sezondur Gölcük Yaylası’nı tercih eden Ayvalıkgücü’nün ikinci başkanı Mehmet İrden de geçen sezon iki etap olarak Gölcük’te kamp yaptıklarını hatırlatarak, "Burası bizim için biçilmiş kaftan" şeklinde konuştu.
Öte yandan Balıkesir Süper Amatör Ligi ekiplerinden Zeytinli Belediyespor da Gölcük Yaylasında kamp yapıyor.

Babaeskispor'da Günay Benice dönemi


Kırklareli Süper Amatör Küme takımlarından Babaeskispor’da, yeni teknik patron Güney Benice oldu.
2008–2009 Yeni futbol sezonunda öncelikle takımda teknik adam değişikliğine giden Babaeskispor Yönetimi, Bilgin Erdem’in yerine göreve genç teknik adam Günay Benice’yi (fotoğrafta solda), kaleci antrenörlüğüne ise Ufuk Böker’i (fotoğrafta sağda) getirdi.
Daha önce Baki Koçer’e teklif götüren ancak anlaşma sağlayamayan Kırmızı-Lacivertli yönetim, sonunda başarılı teknik adam Günay Benice ve Ufuk Böker ile sosyal tesislerde bir araya geldi.
Transfer Komitesi Başkanı Saim Kırcı, yaptığı açıklamada, masaya oturduğu Günay Benice ve Ufuk Böker ile yaptığı görüşmeler neticesinde her konuda anlaşma sağlandığını belirtti. Kırcı, yeni sezonda Günay Benice ile Babaeskispor’un başarıya koşacağına inandığını söyledi.
Yapılan imza töreninin ardından bir açıklama da Babaeskispor’un çiçeği burnunda yeni teknik patronu Günay Benice’den geldi.
Bir dönem 2. Lig'de forma giyen Benice, kendisinin Babaeskispor’un alt yapısından yetiştiğini belirterek, şunları kaydetti: “Yıllardır Futbolcu olarak sporun içerisindeyim, artık burada teknik adam olarak başarılı olmak istiyorum. Hırslı ve mücadeleci bir yapım olduğu için yeni sezonda takımıma bu yönde göze hoş gelen hücumu düşünen güzel bir futbol oynatacağım."

Kaynak: Musa Karakuş

B. Sinop farklı yenilgiyi önemsemiyor

İstanbul 1. Amatör Küme'de sezona iddialı hazırlanan Bayrampaşa Sinopspor, geçtiğimiz cumartesi günü Süper Amatör Küme ekiplerinden Feriköy'le oynadığı hazırlık maçını farklı kaybetmesine karşın genç futbolcular ilerisi için umut verdi.
Maçın sonucunun kendileri için önemli olmadığını vurgulayan Bayrampaşa Sinopspor Başkanı Sabri Ersoy, "Bizim için önemli olan genç oyuncularımızın mücadelesiydi. Aldığımız farklı yenilgiyi kafamıza takmıyoruz ve çalışmlarımıza devam ediyoruz. Kadromuz çok genç. Bu gençlerimizin abilerini seyredip, daha fazla maç oynayarak tecrübe kazanmaları lazım" dedi.
Ersoy, Feriköyspor camiasını da galibiyetleri için kutlarken, gösterdikleri konukseverlik dolayısıyla teşekkür etti. Mor Menekşeler, ikinci hazırlık maçlarını cumartesi günü saat 18.00'de Gazi Mahallesi Stadı'nda, 1. Amatör Küme ekiplerinden Gazi Mahallesi SK ile yapacak.


Bayrampaşa Sinopsporlu futbolcular, Feriköy maçı öncesi ısınırken...
Bayrampaşa Sinopspor'dan teröre kınama

Bayrampaşa Sinospor Kulübü Başkanı Sabri Ersoy, kulüp olarak pazar günü Güngören'de gerçekleştirilen ve birçok vatandaşımızın ölümüne neden olan çirkin saldırıyı kınadıklarını belirterek, "Terörü lanetliyoruz, ülkemizin başı sağolsun dedi.

Mor Menekşeler, bu saldırıda hayatını yitiren Bağcılar Kartalspor ve Zeytinburnuspor'un çalıştırıcısı rahmetli Hayrettin Güler'i de rahmetle andıklarını belirterek, "Türk futbolunun başı sağolsun. Güler'i saygıyla anıyoruz" mesajını yayınladı.

Bayrampaşa Sinopspor ayrıca tüm spor dünyasının ve müslüman aleminin Miraç Kandili'ni de kutladı.

Pazartesi, Temmuz 28, 2008

Festival Kupası'nda yarı finalistler belli

HABER-FOTO: ERDOĞAN DEMİR
1-2-3 Ağustos 2008 tarihlerinde başlayacak olan Keşan 6.Kültür ve Turizm Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen Futbol Turnuvası’nda yarı finale kalan takımlar belli oldu.

Buna göre A Grubu birincisi Kaymazlar Et ile B Grubu ikincisi Cumhuriyetspor ve B Grubu lideri Beyendikspor ile A Grubu ikincisi Siğillispor (yukarıda) 30 Temmuz 2008 Çarşamba günü yarı finalde karşı karşıya gelecekler.
Kaymazlar Et – Cumhuriyetspor maçı saat 16.00’da, Beyendikspor-Siğillispor maçı da saat 18.00’de Keşan Atatürk Stadı Çim Sahası’nda oynanacak.

Kaymazlar Et
Cumhuriyetspor

Kırklarelispor 2008 Yaz Okulu başladı


Kırklarelispor 2008 yaz spor okulu futbol takımı öğrencileri, çalışmalarına büyük bir coşkuyla start verdiler. Dün Vilayet Meydanı Atatürk Anıtı'na bir çelenk sunan öğrenciler, ardından Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş'u ve Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Aşkın'a birer ziyaret gerçekleştirdiler.
Vali Coş yaptığı konuşmasında, "Umarım ki bu gençler kabiliyetlerini geliştirdikten sonra Kırklareli'ne ve Türk sporuna hizmette bulunacaklar. Profesyonel futbolcu olup çok para kazandıktan sonra da Kırklareli'ni unutmayacaklarına dair söz verecekler" dedi. Minikler daha sonra Belediye Başkan yardımcısı Kemal Aşkın'ı da makamında ziyeret etti.
Kaynak: Önadım Haber

Kayaspor'dan başarılı performans


Kırklareli İli takımlarından Kırklareli Kayaspor, her yıl Babaeski ilçesinde düzenlenen Babaeski Tarım Festivali kapsamında düzenlenen futbol turnuvası'na katıldı. Bu yıl 38.'incisi düzenlenecek olan Babaeski Tarım Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen minikler turnuvasında Kayaspor Babaeski Galatasaraylılar Derneği'ni 5-0 yenmeyi başardı. Baştan sona Kayaspor üstünlüğüyle süren mücadeleye Kayaspor Suat (Mehmet), Cevdet (Furkan Idiğ), Fehmi (Ulaş), Burak (Çağatay), Kerem (Metehan), Mert (Hasan), Gürkan (Furkan Çolakoğlu), Berkan (Yasin) şeklinde çıktı.
Kayaspor Teknik Direktörü Özay Balcı Babaeski Tarım Festivali kapsamında iki yıldır final oynadıklarını belirterek "Babaeski Tarım Festivali Turnuvasında amacımız iyi futbol oynamakla birlikte bu yılda gruptan çıkarak finale kalabilmektir. Ilk müsabakamızda Lüleburgaz Galatasaraylılar Derneğiyle 5-5 berabere kaldık. Bu müsabakada bizi sevindiren 3-0 geriden gelen oyuncularımızın maçı bırakmayıp sonuna kadar mücadele etmeleridr. Ikinci maçımızda da Babaeski Galatasaraylılar Derneğini 5-0 farklı bir skorla yenmemizden çok oynadığımız oyun girdiğimiz gol pozisyonları ve mücadele arzumuz beni fazlasıyla memnun etmiştir. Futbolda peşin hükümlü olmamakla birlikte gruptan çıkmayı büyük ölçüde garantiledik" dedi.

Kaynak: Kırklar Haber

Seyfi, Çengelköyspor'da kaldı


HABER-FOTO: VOLKAN KOCAMAN
Geçtiğimiz sezon İstanbul Süper Amatör Küme takımlarından Çengelköyspor'un formasıyla son derece başarılı bir performans sergileyen Seyfi Aslan, yuvada kalmaya karar verdi. Daha önce özel işyeri nedeniyle futbolu bıraktığını açıklayan başarılı futbolcu, bir sezon daha yeşil-beyazlı formayla ter dökeceğini açıkladı.

Ömer Çetinkaya asker oluyor


Geçen sezon İstanbul Süper Amatör Küme takımlarından Ümraniyespor'da başarıyla forma giyen stoper Ömer Çetinkaya ağustos ayında vatani görevini yapmak üzere birliğine teslim olacak. Beden Eğitimi öğretmenliği mezunu olan 27 yaşındaki futbolcu, Tuzla'da gireceği yedek subaylık sınavının sonucuna göre kısa dönem er veya uzun dönem asteğmen olarak vatani görevini yerine getirecek.
Savunmada olduğu kadar zaman zaman hücumda da etkili olan, hava toplarına hakimiyeti ve hızıyla dikkat çeken Ömer, sezonun bitmesinden sonra bir süre Ümraniyespor'la idmanlara çıktığını, Kırmızı-Beyazlı yöneticilerin askerlik sonrası kapılarının kendisine açık olduğunu söylediğini dile getirerek, Ümraniyespor yönetimine teşekkür etti.
Beşiktaş altyapısında yetişen Ömer, Eyüpspor macerasından sonra 4 yıl Tepecik Belediyespor forması giymiş ve bu takımla 3. Lig'e yükselme sevinci yaşamıştı. Ömer Çetinkaya ayrıca Beylikdüzüspor ve Ümraniyespor formalarıyla terfilerde final ve yarı final heyecanları yaşadı. Ömer ayrıca geçen sezon Amatör Milli Takım formasını da giydi.

Demir: Henüz bir kulüple anlaşmadım


HABER: EFKAN BUCAK
İstanbul Süper Amatör Küme'nin başarılı teknik adamlarından Şenol Demir, henüz bir kulüple anlaşmadığını, görüşmelerinin sürdüğünü söyledi.
Telefonla görüştüğümüz Demir, Tepecik Belediyespor'la anlaştığı yönündeki haberin doğru olmadığını belirterek, birkaç kulüple görüşmelerinin sürdüğünü ancak şu anda hiçbir takımla resmi olarak anlaşmaya varmadığının altını çizdi.

Geçen sezon Ümraniyespor'u çalıştıran tecrübeli teknik adam bu takımla 3. Lig Terfi maçlarında yarı finale çıkarken, 3 sezon önce Tepecik Belediyespor'la 3. Lig'e çıkma sevincini yaşamıştı. Demir ayrıca Beylikdüzüspor'u da çalıştırdı.

Bir Özür: Dün, bir kaynaktan aldığımız haberle Şenol hocanın Tepecik Belediyespor'la anlaştığını yazmıştık. Teyit etmeden böyle bir haberi yayınladığımız için sayın Şenol Demir hocamızdan ve siz sayın ziyaretçilerimizden özür dileriz.

Pazar, Temmuz 27, 2008

İller Turnuvası geri döndü!

HABER: BENAN DİKER
Amatör Kurul son toplantısında aldığı kararla 3. lige yükselecek 6 takımdan birinin Profesyonel takımı olmayan İller Turnuvası’ndan yükselmesine karar verdi. Buna göre 5 takım Türkiye Şampiyonasından 1 takım ise Profesyonel takımı olmayan İller Turnuvası’ndan 3. lige yükselecek.
İller turnuvası 20 ilin katılımı ile yapılacak ve bu iller lig sonuçlarını 23 Mart 2009 tarihine kadar TFF’ye bildirmek zorunda olacak. Tekrar yapılan değerlendirme toplantısı sonucu amatörde 30 yaş kontenjanı 2 oyuncuda bırakılırken 1990 doğumlu oyuncuların A genç liglerinde oynatılması kararı alındı.

NOT: İller Turnuvası’na katılacak illerin tablosu yapılırken katılacak takımların kontenjanı geçen sezonki Türkiye Amatör futbol şampiyonası kontenjanı dikkate alınarak yapılmıştır.
24 takımın katılması beklenip 1 takımın 3.lig bileti alacağı turnuvada nasıl bir statü uygulanacağı hakkında (erken olduğu için)açıklama yapılmamıştır.

Güllüoğlu-Haliç dostça

İstanbul Süper Amatör Küme'de transferin iki gözde ekibi Kağıthane Güllüoğluspor ve Haliçspor özel maçta karşı karşıya geldi. Kağıthane'deki karşılaşmada Güllüoğluspor 2-1 öne geçse bile bu üstünlüğünü koruyamadı ve müsabaka karşılıklı atılan gollerle 2-2 sona erdi.

Güllüoğluspor bir sonraki hazırlık maçını Hasköyspor'la yapacak. Ayrıca Kağıthane ekibi 4 Ağustos'ta Kütahya-Simav'a kampa gidecek.

Özgür Eraslan Karadeniz Çayspor'da

HABER: BENAN DİKER
Daha önce Balıkesir Süper Amatör Küme temsilcisi Zeytinli Belediyespor'la anlaştığını yazdığımız Özgür Eraslan, Gebze temsilcisi Karadeniz Çayspor'un cazip teklifi karşısında kararından vazgeçip Çayspor’a transfer oldu.
Geçen sezon mücadele ettiği Kocaeli 1. Amatör Küme C Grubu'nda Uzunçiflik Belediyespor'la son haftalara kadar amansız bir yarışa giren ve bu ekibin önünde 2 puan farkla grubunu şampiyon tamamlayıp play-off oynamadan Kocaeli Süper Amatör Lig'e yükselen Gebze temsilcisi bu yıl da oldukça iddialı bir kadro kurup hedef olarak 3. ligi seçti.
İşadamı Şenol Sağlam’ın başkanlığındaki kulübün maddi probleminin bulunmaması önemli bir faktör oluurken, transferde teknik direktör Hızır Sağlam’a tam yetki verildi.

Köşe Yazısı: Alibey’in 6 puanı garantidir!


Silivri bölgesinde yayınlanan Hürhaber gazetesinin değerli kalemi Engin Akın, bundan böyle zaman zaman bizlerle birlikte bölge futbolunun sorunlarını paylaşacak, son gelişmeler hakkında bilgi verecek...

Alibey’in 6 puanı garantidir!
Haftalardır yazdım durdum ve hala Silivrispor’da bir tık yok. Sezonun başlamasına çok az bir zaman kalmasına rağmen hala bir çalışma içine giremeyen yönetim bana göre sınıfta kalıyor. Şu ana kadar yaptıklarında geçer not alamadıkları gibi geleceğe yönelik bir yatırım programları bile yok. Bu nedenle de sınıfta kalmaları da kaçınılmaz olacaktır. Hangi yönetici ile görüşürseniz görüşün size vereceği cevap “Geçen seneki kadro ile anlaştık” olacaktır. Fakat ortada ne bir futbolcu var ne de bir program. Hal böyle olunca da sadece havanda su döverler. Gönül ister ki iyi bir takım kursunlar ve ilçenin adını duyurmaya devam etsinler. Şuana kadar geçen zamandaki çalışmalarına baktığımızda hedeflerinden oldukça uzak gözükmekteler.

Birde eklemeden geçemeyeceğim birkaç konu var. Sanırım son bir haftadır yazı yazmadım. Bunun nedenlerini merak edenler olabilir. Yine de siz merak ede durun. Yeni sezonda Silivrispor ve Alibeyspor’un aynı grupta mücadele etme olasılığı oldukça yüksek. Kimse kızmasın gücenmesin ama böyle bir eşleşmede yeni sezonda Alibeyspor’un 6 puanı garanti gibi gözükmekte. Özellikle de Mesut hocam kusurumuza bakmasın. Alibeyspor olarak çıkar her iki maçta da yener ve 6 puanı Alibey hanesine yazdırır genç yürekler.

Mesut hocam kusurumuza bakmasın dedim de hatırıma geldi. Ya hocam bari siz bir açıklama yapın da hangi oyuncuyu aldınız hangi oyuncuyu almadınız bir açıklayın… Şu ana kadar sadece Kaptan Özgür ve kaleci Cüneyt ile anlaştığınızı resmen duyurdunuz. Ondan sonrasında ise bir çalışma yok. Varsa da net değil… Hangi yönetici ile görüşsem geçen seneki kadro ile anlaştıklarını beyan ediyorlar ama ortada bir şey yok. Mesut hocam birde geçen haftalarda patates baskısından emekli olan yardımcın ile birlikte İstanbul’a gidip malzeme neyin bakmışsın. Hayırlı uğurlu olsun. Alacağınız malzemeler veteranlarınkinden daha kaliteli olsun. Yoksa oyuncularınızda pişik yapmasın naylon formalar ve şortlar. Sonra maazallah koşamaz sadece yürürler sahada…

İlçemizin diğer takımlarına baktığımızda ise Alibeyspor hoca sorununu aştı ve yeni hocasıyla anlaşma imzaladı. Hoca işinden sonra iç transferde de birkaç oyuncusu ile anlaşma sağladı. Dış transferlerde ise çok iyi bildiğim ve kalitesini ispatlamış bir oyuncu ile görüşmelerini sürdürüyorlar yakın zamanda imza aşamasına gelirler. Yine oynadığı her takımda gol kralı olan Orkun ile de anlaşmak üzereler.

Fenerköyspor ise transferini tamamladı ve sezon açılışını bekliyor. Bu yıl yine iddialı olduklarını beyan eden takım yöneticileri ve oyuncular Süper Amatör Kümeye kilitlenmiş durumda. Durum bu şekilde olunca da bizlere izleyesi güzel bir seyirlik çıkacak demektir. İlçemizin şuan için tek iddialı ekibi Fener gözüküyor. Yaptığı transferlerle de gündemde. Geçtiğimiz yıl Silivrispor’da forma giyen orta sahanın dinamosu Samet’i de renklerine bağladılar. Bundan sonrasında ise başarı yakın olacaktır Fener için.

***

Bir tık bile yok!
Dışarıdan destek ALLAH’A şükür gani gani... Mübarek aylar içinde olduğumuz içinde, hayır kabul olur amma... İçeridekilerden maşallah, halen bir “TIK” bile yok!..
Silivrispor yönetimine bakıyoruz: Ekonomik kriz... Yönetici kavgaları... Para var! ama huzur yok!.. Alibeyspor, desen ona keza... Huzur var, ama para yok!... Al birini, vur diğerine...
Kulüplerin adı 'Büyük', büyük olmasına da... Ya, yönetenler... Hem saha içi, hem saha dışı... Giden gelen o kadar çok, spor alanı değil, sanki Silivri Terminali gibi...
Ezberi kuvvetli olmayanlar, zaten takımlara giden gelen futbolcuları bırakın, antrenörlerle yöneticileri unuttu bile... Bu arada aldığınız gol makineleri de çamaşır makinesi çıkmasın benden söylemesi…

Başkanım bizim primler ne oldu?
Bilindiği üzere Silivrispor finallerin yarısından dönerek geri geldi. Öyle yada böyle bu da bir başarıdır. Bir önceki yıl ilk maçtan geri gelindiği düşünülecek olunursa yarı finalden elenerek dönmek başarı sayılabilir. Gönül isterdi ki takım bu maçı da geçsin ve profesyonel lige merhaba desin di, ama olmadı. Böyle giderse de asla olmayacak. Silivrispor elemelerde Ödemiş maçı için prim açıklayan bir isim vardı. Oyuncular hala bu maçın primlerinin ödenmesini bekliyor bilginize. Şimdi prim açıklayan ve asla ödemeyen bu isim şu an Silivrispor’un seçilmiş başkanıdır. Belki başkan vaat ettiği primlerini ödemiştir bilinmez ama ödenmemişse eğer ödenecektir kanaatindeyim…

İstanbul'dan kısa kısa...

Hazırlık maçları sürüyor
İstanbul'da yeni sezona hazırlanan Süper Amatör Küme takımlarının pekçoğu topbaşı yaparken, hazırlık maçları da başladı. Alınan bazı sonuçlar şöyle:
Çıksalınspor - İstanbul Bayburtspor: 3-4
Kağıthane Hürriyetgücü - Reşitpaşaspor: 3-1
Kağıthane Güllüoğluspor - Haliçspor: 2-2

İncirlispor topbaşı yaptı
İstanbul Süper Amatör Küme'nin istikrarlı takımları arasında yer alan, geçen sezon 6. Grup'u rahat bir konumda bitiren İncirlispor yeni sezon hazırlıklarına başladı. Yeşil-kırmızılı Bakırköy temsilcisi, haftada üç gün akşamları Osmaniye'deki tesislerde yeni sezona hazırlanıyor. Ömer Kartal yönetimindeki İncirlispor'un bu sezon A takım takviyeli genç bir ekiple mücadele edeceği öğrenildi.

Cem Temizel Bandırmaspor'da


HABER-FOTO: EFKAN BUCAK
İstanbul futbolunun tanınan isimlerinden olan ve son olarak Tepecik Belediyespor'da forma giyen deneyimli file bekçisi Cem Temizel, 3. Lig'in yeni ekiplerinden Bandırmaspor'la anlaştı. 28 yaşındaki Tekirdağ doğumlu kaleci, Bandırmaspor'la 1 yıllık sözleşme imzaladı. Tepecik Belediyespor'la 2009'a kadar sözleşmesi bulunan Cem, gerekli bonservis bedelini ödeyerek Yeşil-Beyazlı ekipten ayrıldı.

Kariyeri:
1980 Doğumlu olan Cem Temizel kariyerine Tekirdağ'ın yerel kulüplerinde başladı. Bölgeler arası karma maçlarında futbol adamlarının dikkatini çeken Cem, 1997'de henüz lise öğrencisiyken Kocaelispor'a transfer oldu. Tecrübe kazanması için İzmit Büyükşehir Belediyespor'a kiralandı ve Mavi-Beyazlılar'da grup ikinciliği yaşadı. Daha sonra Kocaelispor Amatör Takımı'nda ve Kocaelispor PAF takımlarında forma giydikten sonra, 1999-2000 sezonunda 3. Lig takımlarından Bekirpaşa Belediyespor'a kiralandı ve burada yarım sezon forma giydikten sonra hem Bekirpaşa hem de Kocaelispor'dan ayrıldı.2000-2001 sezonunda 3. Lig takımlarından Alibeyköyspor ile anlaştı. Turuncu-Mavililerde üç sezon geçiren, birçok maçta başarılı performans sergileyen Cem, 2003-2004 sezonunda, 2. Lig B Kategorisi takımlarından Karagümrük Kyoto ile sözleşme imzaladı. Bu takımla şampiyonluk yaşayan Cem, 2004-2005'te ise o sezon 3. Lig'e yükselen Mecidiyeköyspor'a geçti. Bu takımın lig üçüncüsü olmasında büyük pay sahibi olan Cem, ligin de en az gol yiyen kalecilerindendi.
2005-2006 sezonunda Mecidiyeköyspor'un içinde bulunduğu büyük ekonomik kriz takımı kötü etkilerken yine de Cem'in üstün performansıyla Kastamonuspor ve Gölcükspor gibi iddialı ekipler önünde Mecidiyeköyspor galip geldi. Sezon içinde Boluspor ve Konya Şekerspor takımları transfer teklifinde bulunurken, Mecidiyeköyspor'la anlaşma sağlanamadı ve Cem sezonu Mecidiyeköyspor'da tamamladı.
2006-2007 sezonunda Tepecik Belediyespor'a geçen Cem, 3. Lig'in en az gol yiyen kalecilerinden biri olurken Büyükçekmece temsilcisinin tarihinde ilk kez 2. Lig'e çıkmasında büyük pay sahibi oldu. Cem, 2007-2008 sezonunda da Tepecik'teydi ve ilk aşama grup maçlarının çoğunda oynadı. Daha sonra sakatlanan, ayrıca teknik kadroyla sorun yaşayan tecrübeli eldiven klasman grubu maçlarında forma giyemezken, bu süreçte başarısız sonuçlar alan Tepecik Belediyespor da küme düştü.

Bu Fenerköy ligi siler süpürür!


HABER-FOTO: ENGİN AKIN
Yeni sezon açılışını önceki gün Silivri Stadı'nda yapan Fenerköyspor’u yeni transferleri ile tutabilene aşk olsun...

2008-2009 Futbol Sezonunun açılışını gerçekleştiren Fener kadrosuna yeni kattığı oyuncuları ile birlikte gücüne güç kattığını gösterdi. Rakiplerine adeta göz dağı veren oyuncular hep bir ağızdan "Bu ligin tozunu atarız" dediler. Silivri Stadı'nda gerçekleştirilen açılışında kurban kesildi ve oyuncuların alınlarına kurban kanı sürüldü. Hafif idman yapan takım idmanın ardından çift kale maç yaptı. Çift kale maçta oyuncular hocaları Hüseyin Karakiraz’ın gözüne girebilmek için adeta birbirleriyle yarıştılar.

'Lig damgamızı vuracağız'
Açılışta açıklamada bulunan Fenerköyspor Antrenör Hüseyin Karakiraz; "Yeni sezonda kadromuzu güçlendirdik. Şu an için geçen seneki kadromuza ilave olarak 11 oyuncu aldık. Aldığımız bu oyuncuların bize vereceklerini de değerlendirerek aralarında elemeler yapacağız. Hedefi olan bir kulüp olduğumuz için bizi hedefe taşıyacak oyuncularla yola çıkacağız. Şu an kadromuz tam olarak 29 kişiden oluşmaktadır. Sezonun başlamasına az bir zaman kala gerçek kadrom şekillenecektir. Şekillenen kadromuzla birlikte hedefimize emin adımlarla ilerlemek istiyoruz. Geçen sene namağlup bitirdiğimiz ligi bu yıl aynı şekilde bitirme taraftarıyız. Taraftarlarımız ise meraklanmasın biz Fenerköyspor olarak yine lige damgamızı vuracağız" dedi.

Hüsamettin Yılmaz tekrar sahada


HABER-FOTO: ENGİN AKIN
Silivrispor eski oyuncularından olan Hüsamettin Yılmaz tekrar sahalara inerek çalışmalarına başladı. Hüsamettin Yılmaz yaptığı açıklamada; "Festival çerçevesinde organize edilen futbol turnuvasını az da olsa seyrettim. Bundan kastın eski arkadaşlarımızı görmekti. Nitekim de gördük sayılır. Fakat, Silivri Veteran takımını izledikten sonra şoke oldum. Böyle berbat bir futbol olmaz sanırım. Bu kadar kötü oynamalarının elbet bir sebebi vardır diye düşünüyorum. Bu kadar yetersiz olduklarını gördükten sonra bende kendimce karar verdim ve çalışmalarıma tekrar başladım” dedi.

Silivrispor’un alt yapısı çalışıyor


HABER-FOTO: ENGİN AKIN
Silivrispor alt yapısını teşkil eden minik ve miniminik kategorisindeki minik yürekler dur durak bilmeden çalışmalarına devam ediyor. Geçen sezon büyük başarılara imza takımın başarılı çalıştırıcıları olan Serhan ve Uğur hoca yeni sezon için çalışmalarına Şahin Spor Tesisleri'nde devam ediyor.
Uğur Alper açıklamasında “Silivrispor olarak alt yapıya çok büyük bir önem veriyoruz. Verdiğimiz bu öneminde sonuçlarını her yıl büyük kulüplere gönderdiğimiz oyuncularla görmekteyiz” dedi.
Silivri futboluna yıldız oyuncular yetiştirmek adına çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Silivrispor Alt Yapı antrenörü; Uğur Alper, takım olarak alt yapıya çok önem verdiklerini dile getirdi. Alper, şunları kaydetti: "Alt yapıya büyük önem veriyoruz. Takımımız, Yaz Okulu çalışmalarına 1 Temmuz tarihinden itibaren başladı. Antrenmanlarımız, hafta içi her gün 09:00-13:00 saatleri arasında Şahin Spor Tesislerinde gerçekleşmektedir. 7-9, 9-11 ve 11-13 yaş grupları olmak üzere toplam 3 grup halinde 118 sporcumuz, çalışmalarına devam ediyor. Bu çalışmamız Ağustos ayı sonuna kadar devam edecek olan Yaz Futbol Okulumuz, tamamlanacaktır."

Alibeysporlu Ali: Fırtına gibi eseceğim


HABER-FOTO: ENGİN AKIN
İstanbul Süper Amatör Küme takımlarından Alibeyspor’un genç forveti Mehmet, “Yeni sezonda fırtına gibi eseceğim” dedi.
2008-2009 Futbol Sezonunun başlamasına az bir zaman kala oyuncular kendini göstermeye başladı. Alibeyspor’un genç forveti Mehmet de yaptığı açıklamada; “Yeni sezonda fırtına gibi bir Mehmet izleyeceksiniz. Askere gidiyorum, bu zamana kadar tüm gücümü Alibey için harcayacağım. Yeni hocamız bana şans tanıdığı takdirde rakip kalelere gol olup yağacağım” dedi.

Alipaşaspor B Gençlerde sezonu açıyor

Alipaşaspor Kulübü Başkanı Yadigar Ural (sağda), Hürhaber Gazetesi spor muhabiri ve yazarı Engin Akın'a açıklamalarda bulundu.

HABER: ENGİN AKIN
Yeni sezonda A takımın haricinde B Gençlerde de mücadele edecek olan Alipaşaspor sezon açılışını bugün (27 Temmuz pazar) yapacak.
B Gençlerde mücadele edeceklerini açıklayan Alipaşaspor Kulübü Başkanı Yadigar Ural gazetemize yaptığı açıklamada; “2008-2009 Futbol sezonunda bir karar alarak özellikle bünyemizdeki gençleri de düşünerek B Gençler kategorisinde mücadele etme kararı aldık. Bunun içindir ki Pazar günü bir açılış yapmayı uygun gördük. Tabii ki bu kararı alırken de çok iyi düşündük. Ayrı bir kategoride mücadele etmek demek ek bir maliyet demektir. Bu konuda bizden desteklerini esirgemeyeceğini beyan eden Muhtarımız Metin Gürsu’ya da teşekkür etmek isterim. Gerçekten hep en zor zamanlarımızda imdadımıza yetişmektedir. Yeni sezonda yeni kategorimizle mücadele etme keyfini yaşayacağız. Tüm camiamıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Kaleci Eyüp, İstinyespor'a doğru


HABER-FOTO: İSMAİL ÖZCAN
Güngören Belediyespor'un alt yapısında yetişen kaleci Eyüp, bu sezon için İstanbul Süper Amatör Küme takımlarından İstinyespor ile anlaşmak üzere...
Çorluspor ve Gebzespor ile idmanlara çıktıktan sonra yaşadığı sakatlıktan dolayı uzun bir süre oynayamayacağını duyunca vatani görevini yapmak üzere askere giden ve teskeresini alan Eyüp, yeni bir sayfa açmak istiyor. Eyüp, İstinye ile anlaştığı takdirde İstanbul'da adından çok söz ettireceğini söyledi. Yavaş yavaş form tutmaya başlayan Eyüp sezon başına kadar tam anlamıyla hazır olacağını söyledi.
Vatani görevini yaptığı için maç eksiği olan Eyüp, İstinye'de iyi bir sezon geçirip buradan daha iyi ekiplere gitmeyi hedefliyor. Kendine çok fazla güvenen Eyüp bu sene adından çok söz ettireceğini söyledi. Tam bir kaleci fiziğine sahip olduğunu söyleyen Eyüp hazırlık maçları ile maç eksiğini kapatıp sezona bomba gibi girip hedefine ulaşmak istiyor.
Öte yandan bugün saat 16.00'da Çayırbaşı Stadı'nda, İstinyespor denenmeye gelen oyuncularını ve takımın son durumunu görmek üzere Ortaçeşme ile hazırlık maçı yapacak.

Düğüncülüçiçekspor'da dayanışma gecesi

Kırklareli 1. Amatör Küme B Grubu'nda mücadele eden Düğüncülüçiçekspor, "Taraftar Dayanışma Gecesi" düzenledi.
Alpullu Beldesi, Şelale Restaurant Canlı Alabalık tesislerinde düzenlenen yemekli ve müzik eşliğindeki gecede; Düğüncülü Köyü Muhtarı Ethem Kalender, Düğüncülüçiçekspor Kulübü Başkanı Fahrettin Büyüksoydan, Antrenör Mülayim Güler ve Yönetim Kurulu Üyeleri gelen konukları kapıda karşıladı.
Trakya'nın kadife sesli yerel sanatçılarından Bülent Çetinkol'un sunuculuğunu yaptığı güzel gecede, Kulübün yeni Yönetim Kurulu Üyeleri ve futbolcuları konuklara tanıtıldı.
Çetinkol, gecede ayrıca gol kralı kaptan Mülayim Güler'in formasını açık artırmaya çıkardı. Formayı, açık artırmaya Kıbrıs gezisinden katılan Trakya Birlik Yönetim Kurulu Üyesi ve İl Genel Meclis Üyesi Hilmi Kahraman kazandı.
Kulüp Başkanı Fahrettin Büyüksoydan, "Düğüncülüçiçekspor yeni futbol sezonunda yine kendi çocukları ile ligde mücadelesini en iyi şekilde sürdürerek hedeflediği Süper Amatör Küme'ye çıkacaktır" dedi.
Geceye; Trakya Birlik Kırklareli, Lüleburgaz, Babaeski, Ahmetbey Beldesi Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Yönetim Kurulu Üyeleri, Babaeski Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve İl Genel Meclis Üyesi Başkanı Türkay Topal ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Babaeski Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeleri, Babaeski Ziraat Odası Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeleri, Amatör Spor Kulüp Yönetim Kurulu Üyeleri, Alpullu Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyeleri, Zeyteks Tekstil Fabrikası Personel Müdürü Ülkü Tırpancı ve Sendika Temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda tanınmış işadamı katıldı.
Çetinkol, gecede ayrıca oğlu Piyanist Şantör Levent Çetinkol ile birlikte Rumeli türkülerini seslendirerek konuklara muhteşem bir müzik ziyafeti çekti.

Küçükköyspor'da Hacıarifoğlu dönemi


HABER-FOTO: EROL EFTEKİN
Geçtiğimiz sezon 2. Lig'den düştükten sonra adeta sahipsizliğe itilen Küçükköyspor’da olağanüstü kongre yapıldı.
Tesislerde yapılan ve tek liste ile gidilen kongrede 300 üyeden 30'u hazır bulundu. Gündem gereği saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinden sonra Divan Heyeti teşekkür ettirildi.
Divan başkanlığını Ekrem Karol, üyeliklerini ise Ali Yıldırım ve Derya Erkal seçildi.
Daha sonra faaliyet ve denetleme raporları okundu ve genel kurula raporlar oylamaya sunuldu. Genel kurul tarafından raporlar oy birliği ile kabul edildi. Yapılan Seçimlerde ise oyların tamamını alan Selami Hacıarifoğlu, Küçükköyspor’un yeni başkanı seçilirken yeni yönetim şu isimlerden oluştu:
Seyit Ateş
İbrahim Cengiz
Semat Yüce
Olgun Karamanoğlu
Selçuk Yılmaz
Yılmaz Sucu
Ramazan İlhanlı
Yaşar Bodur
İsmail Saraç
Erdoğan Topgül
Selahattin kahraman
Selahattin Yavuz.

Yeşil-Siyahlı ekibin çiçeği burnuna başkan Selami Hacıarifoğlu, kongre sonrası yaptığı konuşmada, daha önce bu görevde bulunmuş yöneticilerin kendilerine yol göstermeleri, tecrübelerine dayanarak destek olmalarını istediğini belirterek, her kesimin desteğini almaları gerektiğini, kırgınlıklara, küskünlüklere gerek olmadığını ifade etti. Yeni kurulacak takım için 'Şampiyon olacak'' demenin biraz hayalperestlik olacağını kaydeden Hacıarifoğlu, ''Gücümüzün yettiği kadar transfere yöneleceğiz. Yani şu an pembe tablolar çizemiyoruz maalesef. Elimizden geldiği kadar kendi iç kaynaklarımızla, değerli Küçükköylü hemşehrilerimizin desteğiyle, Sayın Bölge milletvekilleri, sayın kaymakamımız ve Sayın belediye başkanımızın maddi ve manevi destekleriyle Küçükköyspor'u bu mevcut durumundan layık olduğu yere inşallah çekeceğiz'' diye konuştu.

Daha önceki yönetimde üyeler için lokal olarak kullanılan ve zarar ettiği gerekçesi ile kapatılan bina kapıları pencereleri sökülerek İçersinde bulunan masa sandalye ve değerli eşyaları kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından yağmalandığını dile getiren Başkan Selami Hacıarifoğlu, "Küçüköyspor’un tarihinde ilk olarak sahipsizliğe itildiğini gördük. Tabii ki buna gönlümüz elvermedi. 650 milyar lira borçla devraldığımız kulüpte bir tane bile sözleşmeli futbolcu olmadığı gibi adeta bir iskeleti kalan lokal binamızı yeniden restore etmemiz için de 150 milyar lira harcama yapmamız gerekiyor. Sahamızın suni çimi de sulanmadığı için yanmış. Görüldüğü gibi yönetim olarak büyük bir enkazın altına girdik. Bu enkazın altından kalkabilmemiz için bir kere daha söylüyorum. Sayın Bölge milletvekilleri, sayın kaymakamımız, Sayın belediye başkanımızın, bölgede bulunan sivil toplum kuruluşlarımızın ve kıymetli iş adamlarımızın maddi ve manevi desteğine ihtiyacımız var" dedi.

Küçükköyspor'un kulüp lokali kimliği belirsiz kişilerce yağmalandı.

'Yeni bir sayfa açtık'
Küçükköysporlu taraftarlar, Başkan Selami Hacıarifoğlu ve ekibine tam destek vereceklerini belirterek, "Selami Başkanı çok seviyoruz . Bizler 12 adam olarak her konuda tam destek olacağız” dediler
Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan Erol’un gerçek bir Küçükköylü olduğunu dile getiren taraftarlar, "Artık geçmişte yaşanan gırgırlıklar ve tatsız olaylar unutması gerek. Bu gibi sürtüşmeler her zaman Kulübümüze zarar verir. Sayın Erhan Erol bizim de belediye başkanımız. Tabi ki bize de sahip çıkacak. Ancak her şey iyi niyet çerçevesinde olur. Yeni sezonda Başkanımızı yanımızda görmek istiyoruz" şeklinde konuştular.

Kültürspor'a Of Hayrat desteği


HABER: EROL EFTEKİN
Gaziosmanpaşa 2. Amatör küme takımlarından Kültürspor, Adını Of Hayrat Kültürspor olarak değiştirdi.
Galatasaray’ın eski hocası Cevat Güler’in ilk hocalığa başladığı takım olan Of Hayrat Kültürspor, Saffet Sancaklı'nın da futbola başladığı ilk kulüp.
Liglere genç takım ile katılan kırmızı-beyazlılar, şampiyon olan takımları ile gurur duyuyorlar.

Beşyüzevlerspor 3. Lig'e dönmek istiyor


HABER-FOTO: EROL EFTEKİN
Gaziosmanpaşa’nın Süper Amatör Küme temsilcilerinden Beşyüzevlerspor , 2008/2009 futbol sezonu için çalışmalarına start verdi. Süper Amatör Küme 5. Grup'ta geçtiğimiz sezon 2. Yarıda yakaladığı çıkış ile göz dolduran Yeşil-Beyazlılar aynı çıkışı bu sezon yakalayabilmek için takımı Ferit Büyükturgay ve Adem Mandıralı ikilisine teslim etti. Beşyüzevlerspor'un bu sezon yeni transferleri ile takıma güç kattıklarını belirten Kulüp Başkanı Mustafa Koral, 3. lige çıkmak için bu yıl iyi bir mücadele vereceklerini belirterek geleceğin yıldızlarının bu takımlardan çıkacağını ifade etti. Bu yıl yeni transferlerle takımın daha da güçlendiğini belirten Başkan Koral transfer ve hazırlık çalışmalarını haftanın 3 günü kros, 2 günü topla olmak üzere sürdürdüklerini söyledi. Yeşil-beyazlı ekibin tecrübeli hocası Ferit Büyükturgay (üstte, solda), geçen seneki kadroyu büyük ölçüde koruduklarını belirterek, futbolunu bildikleri ve takip ettikleri oyuncuları takıma kazandırdıklarını belirtirken, altyapıdan ise 8 futbolcuyu A takıma aldıklarını söyledi. Büyükturgay, bu sene diploma alan ve yardımcılığını yapan Adem Mandıralı'ya (üstte, sağda) çok güvendiğini belirterek, “Adem Hoca 2-3 yıl içersinde kendini kanıtlayarak başarılı antrenörler arasında yerini alacak” dedi

Barbekü partisi
Beşyüzevlerspor yönetimi, futbolcuları için Kemerburgaz ormanlarında barbekü partisi düzenledi. Başkan Mustafa Koral ve yöneticilerden Behzat Sönmez ızgara başına geçerek futbolcularını kendi elleriyle beslediler.

Festival Kupası'nda Şen Elekt. lider

6.Keşan Kültür ve Turizm festivali etklinlikleri kapsamında Keşanspor Halı Sahası’nda düzenlenen 10-14 Yaş Grubu Festival Kupası’nda Şen Elektrik (üstte) liderliğini sürdürüyor.
Şampiyonada 23 Temmuz Çarşamba ve 25 Temmuz Cuma günü oynanan karşılaşmalarda şu sonuçlar alındı:

23 TEMMUZ ÇARŞAMBA
Şen Elektrik-Yıldızspor: 2-0
Çamlıkent-THK : 3-4
Emre Elektronik –Gençlikspor : 3-0 (Hükmen)

25 TEMMUZ CUMA
Yıldızspor-Çamlıkent: 4-2
Gençlikspor-THK : 0-3 (Hükmen)
Emre Elektonik-Şen Elektrik: 0-4

Geride kalan 3'er maçta Şen Elektronik'in 9, THK ve Yıldızspor'un 6, Çamlıkent ve Emre Elektronik'in 3 puanı var.

Gençlikspor turnuvada karşılaşmalara çıkmadığı için turnuvadan ihraç edildi.
Turnuvada karşılaşmaları Keşan Belediye Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Erdoğan Demir yönetiyor.

Çamlıkent
Emre Elektronik
THK
Yıldızspor

Babaeskili veteranlar farklı galip


Kırklareli'nin Babaeski İlçesinde eski Şöhret futbolcularından oluşan Veteranlar takımı rakiplerine sahada şans tanımıyor.
Kaymakam Mustafa Demir'in de takım kaptanı olarak yer aldığı Babaeski Veteranlar Futbol takımı, Alpullu Veteranlar takımını 3–0 mağlup etti.
Babaeski 100.Yıl Stadında oynanan zorlu karşılaşmada, sporcu kimliği ile halkın sevgisini kazanmış olan Kaymakam Mustafa Demir'in de yer aldığı Veteranlar arasındaki dostluk karşılaşmasında çok sayıda sporsever tribünden maçı büyük bir heyecan ile izledi.
Türkiye liglerinde başarılı maçlar yönetmiş eski Milli Futbol Hakemi Mehmet Topçu'nun yönettiği karşılaşmanın ilk yarısı çok çetin geçti. Karşılaşmada ilk yarı 1–0 Babaeski Veteranlar takımının üstünlüğü ile sona erdi. Karşılaşmanın ikinci yarısında oyuna daha yüksek tempoda başlayan Babaeski Veteranlar takımı, Alpullu Veteranlar takımı karşısında baskısını artırınca gol sayısı üçe çıktı.
Babaeski Veteranlar takımı maçın sonunda Alpullu Veteranlar takımını sahada 3–0 mağlup etti.
Maçtan sonra, Alpullu Veteranlar takımında yer alan, Trakya'nın, Türkiye birinci liginde ilk düdük çalan eski Milli Futbol Hakemi Ülkü Tırpancı, Kaymakam Mustafa Demir'in takım kaptanı olarak çıktığı Babaeski Veteranlar takımını Alpullu Şeker Stadı'na davet etti.

Kaynak: Metin Karakuş

Çağlayan'dan Çamlık 80'e tam destek


Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Ali Nazmi Üstündağ Spor Tesisleri'nin kapılarını "Çamlık 80" takımı için açtı. "Amatör spor kulüplerimize ve takımlarımıza destek olmalıyız" diyerek, takım oyuncularını candan tebrik eden ve çalışmalarını yakından takip eden Başkan Çağlayan, ayrıca tesislerin en büyük eksiği olan soyunma odası inşaatını da mercek altına aldı.

Geçtiğimiz Cuma günü tesislere gelen Başkan Çağlayan, Çamlık 80 takımının oyucuları ve yönetimi ile biraraya geldi. Basın mensuplarına konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Cavit Çağlayan şunları kaydetti: "Birer Kırklarelili olarak amatör spor kulüplerimize gereken ilgiyi göstermemiz gerekiyor. Bizler Belediye olarak üzerimize düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Elbette kulüplerimizin ayakta kalması, spor yaşamlarına devam etmesi çok önemlidir. Bunda kulüp yöneticilerinin büyük emekleri vardır. Bu yüzden Belediye olarak yıllar boyunca ayakta kalmış bir kulüp olan "Çamlık 80" takımının oyucuları ve yönetimini tebrik etmek amacıyla bu buluşmayı gerçekleştirdik. Daha önce de takımımıza forma, krampon gibi yardımlarımız olmuştu. Yine kulüp ile bir istişare yapıp, eksikleri tespit etmek ve elimizden gelen yardımı gerçekleştirmek istiyoruz. Yardımlarımız ve teşviklerimiz devam edecektir."

Kırklareli'nin eski mahalle takımlarından "Çamlık 80"nin oldukça şanlı bir mazisi var. 1980'de kurulan takım imza attığı heyecanlı karşılaşmaları ile tanınıyor. Maddi imkansızlıklar nedeniyle zamanla bitme noktasına gelen takım için Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan da detsek mesajları verdi. "Amatör kulüplerimizin ayakta kalması, spor yaşamlarına devam etmesi çok önemlidir. Bunda kulüp yöneticilerinin de büyük emekleri vardır. Bu yüzden Belediye olarak yıllar boyunca ayakta kalmış bir kulüp olan "Çamlık 80" takımına gereken desteği vermemiz gerelidir" diyen Başkan Çağlayan, tüm Kırklareli'ni desteğe davet etti.

Pehlivanköyspor, kaleci sorununu çözdü


Kırklareli 1. Amatör Küme lig takımlarından Pehlivanköyspor'un Başkanı Gülay Erkol (fotoğrafta), Lüleburgaz TEK Santralspor'dan transfer edilen kaleci Serkan Oktay'ı kadrolarına kattıklarını söyledi.
Erkol, "Yeni sezon öncesi Antrenörümüz M.Erhan Ertürk'ün, isteği doğrultusunda transfer çalışmalarını sürdürüyoruz. Lüleburgaz TEK Santralspor'dan tecrübeli kaleci Serkan Oktay'ı kadromuza kattık. Transferi aceleye getirmiyoruz. Bizim için gerekli ve yararlı olacak oyuncuları transfer ediyoruz. Oyuncuların disiplin sorunları olduğu yönünde söylentiler var. Söylentiler gerçeği yansıtmıyor. Oyuncuları kadromuza katarken ince eleyip sık dokuduk. Transferle gücümüze güç kattık. Pehlivanköyspor, ligde şampiyonluğa en yakın takım olacaktır" dedi.

Kaleci Serkan Oktay ise imza töreninden sonra yaptığı açıklamada, "Alt yapısından yetiştiğim kulübüme tekrar geldiğim için çok mutluyum. Yıllar sonra artık evimdeyim, bundan sonra maçlara eşim ve kızım ile birlikte gideceğim" diye konuştu.

Evrenspor geleceğini hazırlıyor


Kırklareli Süper Amatör Futbol Ligi takımlarından Evrenspor futbol okulu çalışmaları devam ediyor. Evrenspor futbol okulunun antrenörlüğünü Rahmi Oskay yapıyor. 35 futbolcu bulunan Evrenspor futbol okulu hafta da iki kez düzenli olarak Evrensekiz Belediyesi Spor Tesisleri'nde antrenman yapıyor.
Geçtiğimiz gün antrenmanında ziyaret ettiğimiz Evrenspor futbol okulu oyuncuları objektiflere poz vererek şunları söylediler: "Hepimiz Evrensekiz'de oturuyoruz ve Evrenspor'u çok seviyoruz. Çünkü geçmiş yıllarda Evrenspor'da yetişen bir çok abimiz Lüleburgazspor'da futbol oynamışlar. Biz de Evrenspor futbol okulunda çok çalışıp ilerki yıllarda Lüleburgazspor'da futbol oynamak istiyoruz. Biz iki aydır futbol okulumuzda çalışmalara katılıyoruz."

Kaynak: Görünüm Gazetesi

Cumartesi, Temmuz 26, 2008

Cumartesi Hazırlık maçları

16.00 Feriköy - Bayrampaşa Sinop (Feriköy Stadı)
17.00 Çıksalınspor - İstanbul Bayburtspor (Sütlüce Stadı)

Çarşamba, Temmuz 23, 2008

Kısa bir ara...

Değerli dostlar;
Yıllık iznimin bir kısmı için birkaç günlüğüne kent dışına çıkıyorum, haftasonuna kadar maalesef siteye haber yükleyemeyeceğim yahut yorumları onaylama şansım olmayacak. Gündemin yoğun olduğu bu dönemde sitenin birkaç gün durması, biliyorum hoş değil ancak anlayış göstereceğinizi düşünüyorum.
Cumartesi görüşmek dileğiyle...

Efkan

Şirinyerspor ve Bucaspor kardeş takım


Altyapıda iki sezondur önemli atılımlar yapan Bucaspor, üst yapı için özel bir model belirledi. Sarı-lacivertli kulüp yönetimi, kendi bünyesinde yetişen, ancak profesyonel takımda forma şansı bulamayan oyuncularını bedelsiz olarak İzmir Süper Amatör Lig'de 3. lig hedefine koşan Şirinyerspor’a verme kararı aldı.
İki kulüp başkanı Seyit Mehmet Özkan ve Güven Tosun, konuyla ilgili bir araya gelip, kardeş takım protokolünü imzalarken, BucaGenç’ten ilk etapta 1989-1991 doğumlu 13 futbolcu yeşil-beyazlı takımın bünyesine katıldı.
Başkan Seyit Mehmet Özkan, amaçlarının Şirinyerspor’u bu sezon 3. Lig’e çıkarmak olduğunu belirterek, “Elimizde çok yetenekli, ancak tecrübe kazanması gereken gençlerimiz var. Semtimizin takımı Şirinyerspor ile birlikte hareket edip, hem oyuncularımızın gelişimini sağlayacağız, hem de 3. Lig’e çıkma amacındaki kardeş kulübümüze destek vereceğiz. Bu birliktelikle inanıyoruz ki her iki kulüp de hedefine ulaşacak” dedi.
Mahmut Arslan’ın çalıştırdığı yeşil-beyazlı ekip diğer yandan transfer çalışmalarını sürdürüyor…

Kaynak: Bucaspor Web Sitesi
Derleyen: Başar UÇAR

Kağıthane Belediyesi Futbol Okulu hız kesmiyor

HABER-FOTO: EFKAN BUCAK
Kağıthane Belediyesi’nin organize ettiği futbol okulu çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ın görkemli bir törenle açılışını yaptığı ve çalışmalarını titizlikle takip ettiği futbol okulu, Barbaros Akkoyunlu, Ali Yavuz ve İlker Balçık’ın genel koordinatörlüğünde haftada iki gün devam ediyor.
Futbol okulunda yaklaşık 250 öğrenci spor yapıyor. Tüm malzemeleri Kağıthane Belediyesi’nce sağlanan minik futbolcular evlerinden servisle alınıyor, yine servisle bırakılıyor. Bazı veliler de çocuklarını antrenmanda yalnız bırakmazken, belediyenin bu çalışmasından son derece memnun olduklarını, büyük bir güven içinde olduklarını dile getiriyorlar.
Futbolcular, 4 antrenör ve 2 yardımcı antrenörden oluşan uzman bir kadro eşliğinde eğitimlerini sürdürüyorlar. Hasbahçe Stadı’ndaki antrenmanlarda antrenör olarak Yusuf Yurtvermez, Ramazan Karakiraz, Muttalip Şimşek ve Talat Çelik,yardımcı antrenör olarak da Erol Sezgin ve Gökhan Gençoğlu görev yapıyor.
Futbol okulunda sporcular için her şey düşünülmüş durumda. Amatör sahalardaki sağlık durumu malum... Birçok statta ambulans yok, sakatlanma durumlarında çoğu zaman futbolcular hemen özel araçlarla hastanelere yetiştiriliyor. Buna karşın Kağıthane Belediyesi, futbol okulunun tüm çalışma saatlerinde Hasbahçe Stadı’nın hemen yanında bir ambulans bekletiyor. En ufak yaralanmalarda bile futbolculara anında müdahale yapılıyor.
Futbolcular, 4 antrenör 2 yardımcı antrenör nezaretinde, gruplar halinde çalışıyor.
Kağıthane Belediyesi Futbol Okulu'na emek verenler...
Çalışmalardan bir görüntü...
Veliler çocuklarını antrenmanyaz yalnız bırakmıyor...

Kağıthane Belediyesi'nin ambulansı sürekli Hasbahçe Stadı'nda hazırda bekliyor

İfa'nın gençleri 8'de 8 yaptı

İstanbul U-17 A Ligi 12. Grup 8. hafta karşılaşmasında İfa Spor, deplasmanda Sultangazi Sultançiftliği’ni 2-0 yendi.