Çarşamba, Nisan 30, 2008

Edirnespor'dan buraya kadar


SUADİYE BLD.SPOR: 5 EDİRNESPOR: 0

STAT: Bakırköy Bld
SUADİYE BELEDİYESPOR: Melih, Tuncay, Kadir, Hakan, Fuat, Turgut, Şahin, Atilla, Yavuz, Önder, Selçuk
EDİRNESPOR: Mert, Gökhan, Rafet, Yavuz, Tuncay, Seyfettin, Hasan, Fevzi, Selçuk, Orçun, Hüseyin
GOLLER: Turgut (32), Selçuk (57), Yavuz (72 ve 85), Oğuzhan (75)

KAAN EMRE KAHYA'NIN YORUMU
3. Lig Terfi Mücadelesinde Edirnespor ile Kocaeli Suadiye Bld. arasındaki maçı kazanan taraf Kocaeli Suadiye Belediyespor oldu, hem de net Bir Skorla: 5-0
Maça Her İki Taraf da Temkinli Başladı Ancak Görüş İtibarı İle Çok Daha İstekli Olan Kocaeli Suadiye Bld. Takımıydı. Yeşil-Beyazlı Takım, Edirnespor Kalesini Abluka Altına Almıştı. İlk Dakikalarda Edirnespor'da Göze Batan 2 Futbolcu Vardı: 1 Numaralı Kalecileri Ve 10 Numaralı Santraforları. Ancak Yine de Takıma Yeterli Olamadılar. Dakikalar 15'i Gösterdiğinde Suadiyeli Oyuncunun Kornerden Dönen Topa Ceza Yayının Oradan Kalecinin Soluna Doğru Müthiş Ayak İçi Şutunu, Kaleci Mükemmel Uzanarak Kornere Tokatlayarak Belkide Maçın En Güzel Görüntüsünü Çizdi.

20. dakikada Edirnespor'un Santraforu bir pozisyon sonucu topu taça çıkarmamak için mücadele ederken bileğini burkarak oyunu bırakmak zorunda kaldı. Bu Edirnespor için hiç de iyi olmadı çünkü en diri ve en güçlü adamları oyundan çıkmıştı. Herşey bu dakikadan sonra başladı... Zaman zaman oyun içerisinde sertlikler oldu ancak fazla büyümeden yatıştı. Havanın sıcak olması da bi nebze futbolcuları gerdi. Dakikalar 37'yi gösteriyordu ki sağ taraftan gelen atakta Turgut Topu Ağlara Yollayarak Takımını 1-0 Öne Geçirdi (Bu oyuncu sezon başında Feriköy Forması Giymişti) İlk Yarı Bu Skorla Bitti. Devre Arasında Futbolcular Soyunma Odasına Giderken Edirnespor, kendi taraftarının Tepkisi İle Karşılaştı. Yaklaşık 50 Kişi Olan Taraftar Grubu İlk Yarıda Oynanan Futboldan Hiç de Memnun Değildi.

Bu arada Tribünde, bir zamanlar Edirnespor Forması Giyen (2. Lig Zamanında) Şişli Yaylaspor'un Antrenörü Necdet Yılmaz Ve Ercan Yılmaz Maçı İzleyenler Arasındaydı. Ayrıca İstanbul Futbol Eski İl Temsilcisi Bahri Savaş da Müsabakayı Takip etti. Edirnespor Taraftarı Şüphesiz Necdet Yılmaz'ı Hiç Unutmamış Olacak ki bu Sevgilerini Dile Getidiler.

Edirnespor'un Kenar Yönetimine Baktığımız Zaman, Teknik Heyetin hiç yerinden oynamadığını farkettik. Edirnespor Taraftarı Ve Yönetimi Bu Olanlara Şüphesiz Sessiz Kalmayacaktır. Cefakar Taraftarı Olan Edirnespor Neden Buralarda, Bunu da Açıklamak Yöneticilerin işi olsa gerek.

Gelelim 2. Yarıya... Açıkcası Artık Kontrol Kocaeli Suadiye Bld.Spor'daydı Ve Yeşil-Beyazlılar Maçın 57. Dakikasında Selçuk'un golüyle skoru 2-0 Getirerek Edirnespor'un Zaten Olmayan Direncini Sıfıra İndirdi. Ancak şunu da hatırlatmam gerek, Edirnespor Bu Terfilere 8 As Oyuncusundan Yoksun Geldi. Bunun Nedeniyse Futbolcuların Paralarını Alamamasıdır.
Sarı-Kırmızılılar nihayetinde maçı 5-0 yitirdiler ve evlerine döndüler. Yine de İyi Bir Seyir Sunduğumu Düşünüyorum.

FATİH KAPILAR'IN YORUMU

* Edirne'den belediyenin temin ettiği araçlarla, iki otobüslük bir taraftar kitlesi gelmişti
* Suadiye ekibininde 50 kadar taraftarı tribündeydi
* İlk 10 dakikalık orta alan mücadelesinden sonra Suadiye Bld. oyunda çok hakim göründü. Edirnespor, bir vilayeti temsil etmesine rağmen tipik zayıf bir Trakya takımı görünümünde. Tarafsız izleyen herkes Edirnespor'un üç pas yapamadığını ve İstanbul'da belki 1. Amatör'de oynayabileceği görüşünde hemfikirdi. Maç boyunca ciddi ve tehlikeli tek bir akınları bile olmadı bir iki karambol haricinde...
* Yeşil-Beyazlı Kocaeli temsilcisi gerek fizik gücü yüksek olduğunu gerekse daha tecrübeli oyunculardan kurulu olduğunu dakikalar geçtikçe belli etti. Kalecileri Veli, 11 nolu oyuncuları Selçuk (daha önce Kocaelispor'da oynadığı konuşuluyordu statta--ikinci golü attı) ve takımı yöneten 10 numaralı Önder (ki onun için de Beylerbeyi'nde oynadığı iddia edildi malum yaşlı amatör takipçileri arasında. O da ilk golde çok şık bir kafa vuruşu yaptı) oyunu çok iyi kontrol ettiler.
* 35. dakika civarında yan toptan şık bir kafa vuruşuyla devreye 1-0 önde girdi Suadiye Belediye takımı ikinci yarı çok daha rahat kontrol ettiler oyunu ve ardarda gelen gollerle fark açıldı.
* Edirne seyircisi zaman sahaya müdahele etmeye çalıştı ve saha içinde de küçük gerginlikler olsada fark açılınca sarı-kırmızılı seyirciler kendi takımları aleyhinede tepki göstermeye başladılar.
* Maalesef maçı tamamlama şansım olmadı, zaten son anlarda iyice yavan bir havaya büründü maç... Suadiye iki gün sonraki maç için olsa gerek oyuncu değişikliklerine gitti. Edirnespor zaten çoktan kopmuştu...

İkinci yarıda gelen 'zafer'


Bayrampaşa Çetin Emeç Stadı'nda Zafersporluların maç sonrası ilgenç sevinci...

BURSA ZAFERSPOR: 4 ZEYTİNLİ BLD.SPOR: 1

HABER-FOTO: EFKAN BUCAK
3. Lig'e terfi İstanbul Grup Merkezi'nde Bursa Zaferspor, Balıkesir Zeytinli Belediyespor'u ikinci yarıdaki etkili performansıyla 4-1 mağlup etti.
Bayrampaşa Çetin Emeç Stadı'ndaki maça ilgi fazlaydı. Gerçi izleyenlerin çoğu İstanbul amatör camiasındandı. Zaferspor'un 30 kadar taraftarı vardı ama onların da genelde gollerle seslerini duyduk.
İlk yarı çok hızlı başladı, savunmanın ofsayt diye duraklamasından yararlanan Zafersporlu Abdullah, topu kalecinin üzerinden aşırarak skoru 1-0 yaptı ancak 3 dakika sonra Zeytinli'nin golü geldi. İlk yarı genelde orta saha mücadelesi şeklinde geçti. Teknik oyunculardan kurulu Zeytinli Belediyespor dikine oynamayı tercih edip, savunmanın arkasına atılan toplarla etkili olmaya çalıştı. Zaferspor ilk yarı daha temkinliydi.
İkinci yarı da golle başladı. Soldan yapılan ortada kalecinin hatasında (topa çıkıp çıkmamakta tereddüt etti) Mehmet topu kafayla ağlara gönderdi. Zeytinli savunması çok hazırlıksız yakalandı çünkü kalecilerinin bu topu almasını bekliyorlardı büyük olasılık.
Bu dakikadan sonra maçın geneli Zeytinli Belediyespor'un sahasında oynandı. Daha yaşlı bir kadroya sahip olan Balıkesir ekibi, havanın da sıcak olmasıyla giderek güçten ve oyundan düştü. 75'te savunmanın arkasına sarkan Osman, sol çaprazdan plase bir vuruşla durumu 3-1 yaptı.
88'deyse çalımlarla önündeki savunmacıları ekarte eden Abdullah skoru belirledi: 4-1.
Talip İkikardeşler'in öğrencileri cuma günü Kocaeli Köseköy Belediyespor'la karşılaşacak.
STAT: Bayrampaşa
HAKEMLER: Erdoğan Özkaya, Gürcan Çalışkan, Ertan Başdağ
ZAFERSPOR: İhsan ***, Nurhan ***, Samet ***, Mehmet ***, Hasan Kocaosmanoğlu ** (Osman 61 ***), Hasan Efe **, Samet ***, Okan **, Özer **, Cevdet *** (Ömercan 86), Abdullah *** (İbrahim 90)
TEKNİK DİREKTÖR: Talip İkikardeşler
ZEYTİNLİ BELEDİYESPOR: Zafer *, Ozan *, Cem *, Barış *, Aziz **, Salih **, Muhittin **, Ferdi *, Mahmut **, Şaban (Mehmet 80), Baran *
TEKNİK DİREKTÖR: Yüksel Öksüz
GOLLER: Abdullah (7), Mehmet (47), Osman (75), Abdullah (88) / Mahmut (10)
SARI KART: Hasan Efe
* Bu maçın fotoğraflarını ilerleyen saatlerde inşallah yayınlayacağız.
* Maçın görüntüleri, yarın Rumeli TV'de saat 20.00'de başlayacak olan 'Mehmet Çelik'le Spor Penceresi' programında izlenebilir.

Ayvalıkgücü'nün 'Kurtuluş' günü


AYVALIKGÜCÜ: 3 İNEGÖL KURTULUŞSPOR: 1

HABER-FOTO: EFKAN BUCAK

3. Lig'e terfi maçları İstanbul Grup Merkezi'nde Ayvalıkgücü, İnegöl Kurtuluşspor'u 3-1 yenerek adını yarı finale yazdırdı ve Suadiye Belediyespor'un rakibi oldu.
Karşılaşmaya Ayvalıkgücü taraftarları ilgi gösterirken, Kurtuluşspor'un taraftarı yoktu. Buna karşın protokol tribününde üstünlük Bursalılardaydı. Maçta centilmenlik üst düzeydeydi, zaman zaman gerginlik olsa da iki takım oyuncuları genelde ve maç sonunda birbirlerine fair-play çerçevesinde davrandı.

Ayvalıkgücü maça golle başladı. 8'de soldan içeri giren Cumali'nin içeri çıkardığı topu Ayhan plase bir vuruşla 'ampule astı' ve durumu 1-0'a getirdi. Tecrübeli bir kadrosu olan Ayvalıkgücü maçın temposunu iyi ayarladı, alan daralttı, rakibine oyun alanı vermedi, kontrataklarla etkili oldu. Kurtuluş maçtaki ilk ciddi pozisyonunu 44'te bulabildi onda da ceza sahasında yapılan ortada Ayvalık kalecisi doğrudan kaleye gelen topu yumrukladı.

45'te İsmail'in sağdan yerden ortasında Cumali kaleciden önce davrandı ve plase bir vuruşla ilk yarının skorunu belirledi: 2-0.

60'ta Kurtuluşspor gole çok yaklaştı ancak Erdi müsait durumda topu dışarı attı. Bu arada 75. dakikadan itibaren protokol tribünü boşalmaya başladı ve herkes 15.30'da başlayacak olan Zafer-Zeytinli ve Çerkezköy-Köseköy maçları için Bayrampaşa ve Vefa'nın yolunu tuttu.

İkinci yarıda Ayvalıkgücü önemli kontrataklar geliştirdi ancak biraz da laubalilikten bunları gole çeviremediler. Bu arada 83'te Kurtuluşspor ceza sahasının hemen dışında serbest vuruş kazandı. Sami güzel bir vuruşla, kalecinin bakışları arasında topu ağlara gönderdi ve takımını umutlandırdı: 2-1.

Ancak Kurtuluş'un sevinci çok kısa sürdü. 84'te Ayvalıkgücü sol tarafta taç çizgisine yakın serbest vuruş kazandı. Yapılan ortada ceza sahası içindeki Ayhan güzel bir kafa vuruşuyla takımını rahatlattı: 3-1.

Bu golden sonra Ayvalıkgücü çok net 3 pozisyon yakaladı ancak bunları değerlendiremedi. Maç 3-1 sona erdi. Balıkesir şampiyonu, maç sonrası büyük sevinç yaşadı. İki takımın oyuncuları centilmence, birbirlerine sarılarak maçtan ayrıldı. Burada bazı Ayvalıkgücü taraftarlarının zaten üzgün olan Kurtuluşsporlu oyunculara karşı nahoş tezahüratları gözden kaçmadı ancak futbolcular sağduyulu davrandı, taraftarlar da çok fazla uzatmadılar.

STAT: Eyüp
HAKEMLER: Volkan Bayarslan, Murat Kantekin, Hasan Albayrak
AYVALIKGÜCÜ: Fatih **, Mustafa ** (Bahadır 58 **), Metin ** (Musa 46 ***), Özer ***, Serdar **, Tacettin ** (İslam 65 **), İsmail ***, Erhan **, Cumali ****, Eser ***, Ayhan ****
TEKNİK DİREKTÖR: İlhan Mayakan
İNEGÖL KURTULUŞSPOR: Tarkan *, Salim **, Gaffur *, Adem * (Cihan 28 *), Fatih *, İbrahim ** (Mehmet 79), Ayoğan *, Sami **, Gökalp *, Hakan *, Erdi *
TEKNİK DİREKTÖR: Köksal Demiral
GOLLER: Ayhan (8 ve 84), Cumali (45) / Samil (83)
SARI KARTLAR: Mustafa, Serdar / İbrahim

Bu maçtan diğer fotoğrafları daha sonra yayınlayacağız.

Terfilerin 'efendi'si Göztepe


GÖZTEPE: 4 GAYBİEFENDİSPOR: 0

STAT: Turgutlu 7 Eylül
HAKEMLER: Halil İbrahim Süslü, Zafer Altıntaş, Semih Uğurdur
GÖZTEPE: Erdinç **, Murat Cömert **, Ali ***, Burak **, Bulut *** (Murat Çaydemir 67 **), Ufuk ***, Cihan ***, Recep ** (Melih 64 **), Mehmet Alkan **, Sergio ***** (Erhan 75 **), İbrahim **
GAYBİEFENDİSPOR: Halil *, Mustafa *, Erman *, Rıza * (Yusuf 46 *), Abdurrahman *, Cihan **, Abdullah *, Zafer *, Kerem **, Ahmet * (Barış 67 *), Hasan * (Erdoğan 46 *)
GOLLER: Sergio (1, 4, 45, 60 pen)
SARI KARTLAR: İbrahim / Erman, Halil

HABER: KAŞİF YAĞCILAR
3. Lig'e terfi Manisa Grup Merkezi ilk maçında Göztepe, Kütahya Gaybıefendispor'u 4-0 yendi. Kütahya'nın bir mahalle takımı olan Gaybıefendispor, rakibinden korkmuş göründü, ilk dakikalarda bu çok belliydi. Zaten ilk 4 dakikada gelen 2 gol maçı bitirdi.

1'de Sergio rakip ceza yayı üzerinden sert bir şutla topu ağlara gönderdi: 1-0.
4'te Ufuk'un ceza sahasına havalandırdığı topu kaleci Halil elinden kaçırdı, meşin yuvarlağı önünde bulan Sergio skoru 2-0 yaptı.
45'te Ara pasta ceza sahasının sol çaprazında buluşan Brezilyalı Sergio plase bir vuruşla farkı üçe çıkardı: 3-0.
55'te Gaybiefendi'nin kazandığı serbest vuruşta top Göztepe kalesinin yan direğinde patladı.
60'da Zafer ceza sahasında Recep'i düşürünce hakem penaltıya hükmetti. Sergio atışı gole çevirdi: 4-0.

Bu arada maçın ikinci yarısında Göztepe tribünleri birbirine girdi. Aldığımız duyumlara göre karşılıklı küfürlerle başlayan kavga 15-20 dakika kadar sürdü. Protokol tribününün oradaki camlar kırıldı, iki grup koltukları birbirine attı. Olaylar ancak polisin müdahalesiyle önlendi.

30 Nisan Terfi Maçları Sonuçları

Toplu sonuçlar

Kütahya Grubu
Çiğli Bld - Uşak Selvioğlu: 9-2
Beylikdüzüspor - Bigaspor: 3-1
Urla Gençlik - İrem Tekstil: 1-0
Vefa - Denizli Servergazi: 2-0

Yalova Grubu
Bandırmaspor - Sakarya Şekerspor: 1-0
Gürpınarspor - Kocaeli Alikahya Bld: 1-0
Hadımköyspor - Sakarya Serdivanspor: 4-0
Erdek Bld - Bursa Kafkasspor: 4-2 uz

İstanbul Grubu (Tüm maçların ayrıntılarını vereceğiz)
Ayvalıkgücü - İnegöl Kurtuluşspor: 3-1
Kocaeli Suadiye Bld - Edirnespor: 5-0
Bursa Zaferspor - Balıkesir Zeytinli Bld: 4-1
Kocaeli Köseköy Bld - Çerkezköy Bld: 2-2 (3-2 uz)

Kahramanmaraş Grubu
Adana 19 Mayıs - Hatay Payas Bld: 0-2
Adıyaman Bld - Nizip Bld: 2-0
Adana Gençlerbirliği - Kilis Elbeylispor: 6-0
Kızıltepe Eğitim - Siverek Bld: 0-2

Manisa Grubu
Aydın Çine Madran - Kütahya Azotspor: 7-1
Kuşadasıspor - Denizli Konakspor: 0-1
Göztepe - Kütahya Gaybıefendispor: 4-0
İzmir Ulucak Bld - Muğla Dalyan Bld: 0-0 (1-0 uz)

Ankara Grubu
Zonguldak Ereğli Bld - Düzcespor: 1-1 (2-2 uz, 10-11 pen)
Kastamonu İneboluspor - Sivas Özel İdare: 0-1
Samsun Atakum Bld - Çorum Köy Hizmetleri: 2-0
Sinop Ayancıkspor - Bolu Yeniçağaspor: 2-0

Rize Grubu
Çarşamba Bld- Erzurum BŞB: 2-0
Bayburt Özel İdare - Artvin Arhavispor: 3-2
Giresun Acarspor - Gümüşhane Kösespor: 3-0
Erzincan Bld - Ardahan Posof Bld: 4-0

Mersin Grubu
Yozgat Sorgun Bld - Yeni Niğdespor: 1-1 (2-4 pen)
Ankara Keçiören Bld - Aksaray Karadenizspor: 3-0 (h)
Ankara Jandarmagücü - Nevşehir Narspor: 1-0
Kayseri Organize Sanayi - Kırıkkale Türk Metal: 3-1

Antalya Grubu
Kayseri Yeni DSİ - Isparta Eğirdir Bld: 0-4
Konya Beyşehir Bld - Eskişehir Odunpazarı Bld: 0-1
Sincan Bld - Mersin MESKİ: 5-0
Pansu Şekerspor - Afyon Demirspor: 3-0

Adana Grubu
Malatya Hekimhan Bld - Diyarbakır Vuralspor: 0-0 (0-1 uz)
Elazığ Bld - Gaziantep Şehitkamil Bld: 0-0 (8-7 pen)
Osmaniye Önderspor - K. Maraş Ferhuş: 1-0
Hatay Kırıkhanspor - Şanlıurfa Birecek Bld: 0-0 (5-4 pen)

Salı, Nisan 29, 2008

İstanbul Grubu'ndayız!

Yerel Futbol Sitesi olarak 30 Nisan Çarşamba günü, 3. Lig'e terfi maçları İstanbul grup merkezindeki maçları takip edeceğiz! Statlarda görüşmek üzere!

13.30 Kocaeli Suadiye Bld - Edirnespor (Bakırköy Bld Stadı)
13.30 İnegöl Kurtuluşspor - Ayvalıkgücü (Eyüp Stadı) - Efkan Bucak

15.30 Kocaeli Köseköy Bld - Çerkezköy Bld (Vefa Stadı) - Benan Diker
15.30 Bursa Zaferspor - Balıkesir Zeytinli Bld (Bayrampaşa Çetin Emeç) - Efkan Bucak

Tuzlaspor Kaptanı Tuncer ile çok özel


Geçen sezon 3. Lig'in kapısından dönen Tuzlaspor bu sezon hedefine yine emin adımlarla ilerliyor. Mavi-Beyazlılar, Kocaeli'de yapılan ilk kademe maçlarında sırasıyla Yalova Altınova Belediyespor, Çorlu Sanayispor ve Mudanya Burgazspor'u elerken, en çok dikkat çeken oyunculardan biri kaptan Tuncer Haksal'dı. Uzun yıllar profesyonel futbol oynayan Tuncer, saha içinde takımı bir maestro gibi yönetirken, saha dışında da genç bir takım olan Tuzlaspor'da futbolculara ağabeylik yapıyor.
Tecrübeli oyuncu ile Yerel Futbol Sitesi olarak bir söyleşi yaptık ve kariyerini, başarılarını, gelecekle ilgili planlarını konuştuk.

SÖYLEŞİ: AHMET YÜCER

TUNCER SENİ BİRAZ TANIYALIM BİZE KENDİNDEN BİRAZ BAHSEDER MİSİN?
Ben 1973 İsviçre doğumluyum. Evli ve bir kız çocuk babasıyım. Kendimi bildim bileli futbolun içindeyim. 1984'te tuttuğum takım olan Fenerbahçe'de futbola başladım ve bu yaşıma kadar aktif futbol hayatımı sürdürmekteyim.

HANGİ TAKIMLARDA OYNADIN VE EN BÜYÜK BAŞARINI HANGİ TAKIMDA YAŞADIN?
Fenerbahçe, Yeldeğirmeni, Beylerbeyi, Özsahrayıcedid,Ümraniye, Sapanca, Erzincanspor, Osmaniye, tekrar Ümraniye ve Tuzlaspor takımlarında oynadım. Beylerbeyi ve Sapanca'da 3. ligde şampiyon olup 2. lige çıkmamız, Erzincanspor'u ise devre arası 11 puanda alıp ligde bırakmamız çok büyük başarılardı. Ama en büyük başarıyı, siz de takdir edersiniz ki, amatörden 3. lige çıkmak olarak değerlendireceğim. O da Özsahrayıcedid ve Ümraniye'yi üst üste iki sene 3. Lig'e çıkarmamızdı. Bunlae en büyük başarılar olarak anılarımda yer alacak. Tabi buna üçüncüyü de, yani Tuzlaspor'u da eklemek istiyorum.

AMATÖRE NASIL DÖNDÜN? PROFESYONELLİĞİ ARIYOR MUSUN?
Amatöre dönmem, eski kulübüm ve de muhitim olan Ümraniyespor'un teklifiyle gerçekleşti. Ben 2. Lig ekiplerinden Osmaniyespor'la devre arası kampındayken bana ihtiyaçları oldugunu söylediler. Ben de ailemle beraber olmayı istediğimden bu transfere yeşil ışık yaktım. Tabii ki tekrar profesyonel olup oynamak isterim ama her şeyin hayırlısı... Mühim olan istenilen, sevilen yerde oynamak ve kıymet bilinmek.

TUZLASPOR OLARAK LİGDE NASIL BİR SEZON GEÇİRDİNİZ?
Sezon başında çok genç takım kuruldu. Geçen seneden birkaç oyuncu kalmıştı, tamamen yeni bir takım ve yeni hocayla yola çıkılmıştı. Kafalarda tabii ki soru işaretleriyle dolu bir durum vardı ama bunun yanında sistemi ve tesisleriyle futbola bakışıyla ve de imkanlarıyla çok iyi bir Tuzlaspor Kulübü vardı. Herşey böyle başladı, sezon zorlu başladı kolay bitti. Ve terfi maçlarına katılırken artık bir takım olmuştuk.
ÇOK GENÇ BİR KADRONUZ VAR, ARASIRA BUNUN DEZAVANTAJLARINI YAŞIYOR MUSUNUZ?
Başlarda oldu tabiki. Arkadaşlarımızın çoğu daha yeni genç takımda oynamış futbolculardı, tecrübesizlerdi ama bunun yanında ahlaklı, yetenekli ve hedefleri olan oyunculardı. Bizim de tecrübelerimizle beraber bu dezavantajı avantaja çevirmeyi başardık. Artık oynarken zevk alan, birbiri için savaşan bir ekip olduk.
BU BAŞARIYI BEKLİYOR MUYDUNUZ?
Eğer inanmazsanız başaramazsınız. Tabii ki bekliyorduk çünkü inanmıştık. Birbirimizi buna zorladık. Hem bireysel hem de kulüp bazında hedefleri olan bir yerdeydik, bunun farkındaydık.

TAKIM İÇİNDEKİ HAVA NASIL ŞU AN?
Takım gayet iyi durumda. Çocuklar çok mutlular ve de kendilerine olan güvenleri oldukça fazla. İsmail arkadaşımız da kalan maçlarımızda bizle beraber olacak, olması da çok önemli. Stressiz bir takımız, doğru ve çok çalışıyoruz. Her geçen maç daha da iyi oynuyoruz. Sabırsızlıkla önümüzdeki maçları bekliyoruz.
TAKIM VE TEKNİK HEYETLE İLGİLİ NELER SÖYLEYEBİLİRSİN?
Takımımız gençlerden kurulu olduğu için önümüzdeki maçları hayatlarının değişmesi açısından hedef maç olarak görüyolar. Bu bizim en büyük avantajımız. Stresden uzak, yürekli, inançlı, koşan bir ekibiz. Teknik heyet için de aynı şeyler geçerli. Çok çalışkan, bütün vaktini takım için harcayan inançlı hocalarımızla beraber çalışıyoruz.
ŞAMPİYON OLUP 3. LİG'E ÇIKABİLME ŞANSINIZ SENCE NE KADAR?
Her takımın olduğu gibi bizim de o kadar şansımız var. Ama bizim avantajımız genç ve başarıya muhtaç bir ekip olmamız ve de burayı basamak gören birbirlerini seven savaşan bir yapımızın olması. Bizim en büyük silahımız bu... Ama her şey nasip, Allah'ın bize verdiğine razıyız, hakkımızda hayırlısını istiyoruz.
YENİ SEZONDA TRANSFER GÖRÜNÜYOR MU, YOKSA TUZLA GEMİSİNDE KAPTANLIĞA DEVAM MI?
Bu konuyla ilgili şimdiden bir şey söylemek çok zor, hakkımda hayırlısı olmasını isterim. Beni isteyen, seven, hedefi ve imkanları olan bir yerde çalışmak isterim. Çünkü ben futbolu ve işimi çok severek yapan biriyim ve de bu işten ailemi geçindiriyorum. Şu an sadece Tuzlaspor var ve şampiyonluğa kilitlenmiş durumdayım.
SON OLARAK SÖYLEMEK İSTEDİĞİN BİŞEYLER VAR MI?
Sizlere davetiniz ve ilginiz için çok teşekkür ederim. Bizi izlemeye ve takip etmeye devam edin.

Çorlu Üniversiteler arası futbol müsabakası sonuçları


HABER-FOTO: RECEP KARAGÖZ
Çorlu myo:7-Çerkezköy myo:1
Çorlu myo:2-Çorlu müh.fakültesi:1
Ereğli myo:1-Çorlu myo:1
Saray myo:0-Ereğli myo:0
Çorlu müh fakültesi:1-Saray myo:2
Ereğli myo:4-Çerkezköy myo:1

puantaj:
1. Çorlu myo 7 puan
2. Ereğli myo 5puan
3. Saray myo 4puan
4. Çorlu müh.fak. 0puan
5. Çerkezköy myo 0puan


Çorlu'da Bahar Kupası başlıyor

Çorlu Belediyesi tarafından tertiplenen Bahar Kupası Futbol Turnuvası'da gruplar ve ilk gün maçları belli oldu. Buna göre turnuva 2 Mayıs Cuma günü Çorlu Gazeteciler Derneği ve Adliye Mensupları arasında oynanacak maçla başlayacak.

Çorlu Belediyesi Bahar Kupası Futbol Turnuvası`na katılacak takımlar, gruplar ve oynanacak ilk gün maçları belli oldu. Turnuvaya katılan takım temsilcileri ve tertip komitesinin gerçekleştirdiği toplantıda çekilen kuralarla turnuva grupları belli oldu. 12 takımın yer adlığı turnuvada maçlar iki grupta oynanacak.
A Grubu'nda Çorlu Gazeteciler Derneği, Adliye Mensupları, Vergi Dairesi, Çorlu Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü ve Öğretmenler, B Grubu'nda ise Devlet Hastanesi, Milli Eğitim, Teksif Sendikası, Yeni Sanayi Sitesi, ÇİSAD ve Yıldızspor takımları yer aldı.
İki grupta lig statüsünde oynanacak turnuva maçlarının ilki Çorlu Gazeteciler Derneği ve Adliye Mensupları arasında, ikinci maç ise Vergi Dairesi ile Çorlu Belediyesi takımları arasında oynanacak.

Haber için Recep Karagöz'e teşekkürler.

Hastane Bayırıspor şampiyon


HABER: EMİN KURT

Hastane Bayırıspor, Çanakkale 1. Amatör Küme'de bitime 2 hafta kala şampiyonluğu şimdiden ilan etti. 24. haftaya girilirken Geliboluspor’un, 3 Lapsekispor’un 6 puan önünde olan Kırmızı-Lacivertliler, son maçında deplasmanda Barbarosspor’u 6-2 yendi.

Bu sonuç itibariyle gözler Lapseki’ de oynanan, 53 puanlı lig üçüncüsü Lapsekispor ile 56 puanlı lig ikincisi Geliboluspor'un maçına çevrildi. Buradan gelen sonuç Hastane Bayırıspor’ u yakından ilgilendiriyordu. Geliboluspor’un beraberlik veya galibiyeti halinde şampiyonluk yarışı son haftaya kadar devam edecek; Lapsekispor’ galibiyeti halinde ise son 2 maça bakılmaksızın Hastane Bayırıspor şampiyonluğunu ilan edecekti. Nitekim öyle oldu. Lapsekispor kendi saha ve seyircisi önünde oynadığı maçı 2-0 kazanarak Hastane Bayırıspor’un 2007-2008 sezonu Çanakkale 1. Amatör küme şampiyonu olmasını sağladı.


Bu sonuç Hastane Bayırı'nda büyük sevinç yaratırken Gelibolu cephesinde ise kaçan şampiyonluğun üzüntüsü vardı. Bu sonuçlardan sonra Hastane Bayırıspor puan sıralamasının en üstünde 59 puanla şampiyon olarak son iki haftaya girerken, aldığı galibiyet sonrası bir maç fazlasıyla ikinci sıraya 53 puanla Lapsekispor oturdu, Gelibolu ise üçüncü sıraya gerileyerek son haftaları telafisiz kapatıp ligi ikinci sırada bitirmenin hesaplarını yapacak. Önümüzdeki yıl bu üç takım kozlarını Süper Amatör Küme'de yeniden paylaşacaklar.

Ayazağaspor-Sökespor Videoları

TARAFTARLAR



PENALTILAR (HEYECANIN GETİRDİĞİ DALGINLIKLA AYAZAĞA'NIN İLK PENALTISI ÇEKİLEMEMİŞ)



Desteklerinden dolayı www.ayazagaspor.com sitesinden dostlarımız Turgay Tokel ve Erhan Harput'a çok teşekkürler.

Pazartesi, Nisan 28, 2008

Ayazağa 'söke söke' ikinci kademede!


AYAZAĞASPOR: 0 SÖKESPOR: 0 (3-0 PEN)

HABER: TURGAY TOKEL
3. Lig’e Terfi Maçları ilk kademesinde Balıkesir’in Edremit ilçesindeki karşılaşmada Ayazağaspor, Sökespor’u normal süresi ve uzatmaları 0-0 biten maçta penaltılarla 3-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Mükemmel bir mücadele örneği gösteren Şişli ekibi rakibini adeta sahadan sildi. Her iki yarıda da hatta uzatma dakikalarında rakibinden çok daha üstün oynayan İstanbul ekibi aradığı golü bulamadı ama penaltı atışları sonucunda galip gelmesini bildi. Bu galibiyetle yarı finale yükselen Ayazağa'nın ikinci kademedeki ilk rakibi İzmir Yeni Menemen oldu. Diğer iki rakibi Çarşamba günü başlayıp, Pazar günü sona erecek karşılaşmalar sonucunda belli olacak, yani Manisa ve Kütahya gruplarının birincileri. Yarı final ve final karşılaşmaları aldığımız duyumlara göre Eskişehir, Bolu veya Kütahya’da yapılacak.
Muhteşem taraftarının desteğini arkasına alan Ayazağaspor karşılaşmanın başından itibaren rakibi üzerine gitmeye başladı. Sağ tarafta Kamuran ve Ceyhun ile etkili olmaya çalışan Yeşil-Sarılılar bu kanattan birçok atak geliştirdi. Ayazağa, ilk pozisyonunu 25. dakikada bulmasına rağmen Aydın temsilcisi Sökespor’a oranla daha iyi oynadık. Sökespor maç boyunca tek tehlikeli atağını uzatma dakikalarında geliştirdi. İlk yarı golsüz sona erdi.
İkinci yarıya da oldukça istekli başlayan Ayazağaspor pozisyon üstüne pozisyon bulmaya başladı. Özellikle Kamuran’ ın 70. dakikada 30 metreden vurduğu ve direkten dönen top tribünde bulunan yeşil-sarılı taraftarları oldukça heyecanlandırdı. Bu dakikalarda rakip üzerine iyice baskı kuran Şişli temsilcisi yakaladığı gol pozisyonlarını değerlendiremedi. Karşılaşma 0-0’ a kilitlendi adeta. 85. dakikada yaklaşık 25 metreden kazanılan serbest vuruşta kaptan Mehmet’ in mükemmel şutu yine direkten döndü. Bu pozisyondan sonra her iki takım da kendini riske atmadı ve karşılaşmanın normal süresi golsüz bitti.

Uzatma dakikalarının her iki yarısında da iki takım oyuncularının yorgunluğu açıkça ortaya çıktı. Özellikle Sökesporlu oyuncuların yürüyecek halleri kalmadı. Buna karşın 110. dakikada sağ taraftan gelen ortada 14 numaralı Sökeli oyuncunun vuruşu az farkla auta giderken Kırmızı-Lacivertli taraftarlar 'gol' diye havaya sıçradılar. İkinci uzatma dakikalarının 13. ve 16. dakikalarda ise Kaka ve Ersan ile Ayazağa'nın iki tehlikeli atağı oldu. Bu pozisyonlarda Sökespor kalecisisi so derece başarılıydı. Karşılaşmanın 120 dakikalık bölümünde gol olmadı.

Ayazağaspor'un ilk iki maçında olduğu gibi bu maçta da kazananı penaltı vuruşları belirleyecekti. İlk iki karşılaşmanın tersi oldu bu maçta. Bu defa ilk penaltıyı Ayazağa kullandı. İlk penaltıda topun başına gelen Rami güzel bir vuruşla Şişli ekibini öne geçirdi. Sökespor’da ise ilk penaltıyı 6 numaralı oyuncu kullandı. Bu penaltıyı Türker kurtardı. İkinci penaltıda topun başına geçen Mehmet Aslan top ile kaleciyi ayrı köşelere gönderdi. Sökespor’un kaptanı ise topu Türker’ e nişanladı. Ayazağa'nın 3. penaltısını Ender Marangoz şık bir vuruşla ağlara gönderdi. Aydın ekibiyse 3. penaltıdan da yararlanamayınca karşılaşma 3-0 Ayazağaspor'un üstünlüğüyle sona erdi.
Maçtan sonra sahanın için adeta ana baba gününe döndü. Ayazağalı taraftarlar ve futbolcular sahanın ortasında sevinç yumağı oluşturdular. Yaklaşık olarak 20 dakika boyunca sürdü bu sevinç gösterileri.

Not : Karşılaşmanın resimlerini görmek, videolarını izlemek istiyorsanız www.ayazagaspor.com/forum sayfasına üye olmanız yeterli.

FOTOĞRAFLAR: Erhan Harput

Sakarya 2. Amatör'de haftaya bakış

HAZIRLAYAN: RECEP ŞEKER








B. Sinop lideri devirdi ama sevinemedi

B. SİNOPSPOR AG: 1 BAĞCILAR KARTAL: 0

İstanbul A Gençler 2. Küme 4. Grup'ta 10. hafta mücadelesinde Bayrampaşa Sinopspor, daha önce 9'da 9 yapan Bağcılar Kartalspor'u 1-0 yenerek rakibine ilk puan kaybını tattırdı.
Bakırköy Belediye Stadı'nda oynanan maça Sinopspor Emre, Tekin, Taylan, Emre, Abdul, Erdost, Emrullah, Murat, Nurettin, Uğur, Fuat tertibiyle çıktı. Maça iyi başlayan Mor-Beyazlılar 10. dakikada Nurettin'in kafa golüyle 1-0 öne geçti. İlk yarı da bu skorla sona erdi. İkinci yarıda Bağcılar Kartalspor daha baskılı oynadı ancak iyi bir savunma örneği gösteren Bayrampaşa Sinopspor güçlü rakibini 1-0 yenmeyi başardı.
Karşılaşmayı değerlendiren Bayrampaşa Sinopspor Başkanı Sabri Ersoy, "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı. Bayrampaşa Sinopspor her zaman güçlü rakipleri dize getirmesini bilmiş ve sürprizlere imza atmıştır. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Ayrıca hakemler de son derece güzel bir maç yönetti" dedi.

Ancak Sinopspor bu galibiyete sevinemedi zira Bayrampaşa ekibi soyunma odasına döndüğünde kötü bir sürprizle karşılaştı. Oyunculardan ikisinin (ki bunlardan biri golü atan Nurettin) cep telefonları, cüzdanları ve kimliklerinin, birçok oyuncunun da paralarının Bakırköy Belediye Stadı'nın soyunma odalarından çalındığı ortaya çıktı.
B. Sinopspor Başkanı Sabri Ersoy hemen İstanbul Futbol İl Temsilcisi Yemen Ekşioğlu'nu ararken, onun yönlendirmesiyle Osmaniye Polis Karakolu'na başvuruldu. Ersoy, hem Ekşioğlu'na hem de Osmaniye Polis Karakolu'ndaki emniyet mensuplarına yakın ilgi ve alakaları için teşekkür ederken, "Buradan tüm yetkililere seslenmek istiyoruz. Bu olay bir ders olmalı, statlarda yeterli önlem alınmalı. İnşallah bu tarz olaylar hiçbir takımın başına gelmez" diye konuştu.
B. Sinopspor bu galibiyetle puanını 19'a çıkardı. Bağcılar Kartalspor'unda 27 puanı bulunuyor.

Yeldeğirmeni zirveye yaklaştı


YELDEĞİRMENİSPOR: 1 Ü. DOĞUŞSPOR: 0

İstanbul 2. Amatör Küme'de şampiyonluk mücadelesi veren Yeldeğirmenispor, sahasında oynadığı son derece kritik karşılaşmada Ümraniye Doğuşspor'u 1-0 yendi. Lider İcadiyespor'un sahasında sürpriz bir şekilde son sıralarda yer alan Ömerlispor'a 3-0 yenilmesi, Bordo-Beyazlıların liderle arasındaki puan farkını bire indirmesini sağladı.

Yenisahra Stadı'nda oynanan maçın ilk yarısı orta saha mücadelesi şeklinde geçti. İkinci yarıdaysa Yeldeğirmeni, önceki maçlarda da sık sık görülen atak futbolunu sergilemeye başladı ancak Kadıköu ekibi bir türlü gole ulaşamadı. Yeldeğirmenispor Teknik Direktörü Tamer Gürsan Cihan-İsmail ve Ali-Öztürk değişiklikleriyle oyuna müdahale etti. Bu değişikliğin meyvesi de 75'te alındı. 75'te Öztürk sağ kanattaki Burak'ı gördü. Bu oyuncu topu ceza çizgisine kadar taşıdıktan sonra Selahattin'e 'al da at' dercesine kaleye paralel bir pas çıkardı. Selahattin de topu ağlara gönderdi: 1-0. Maç da bu skorla bitti.

20. Grup'ta toplu sonuçlar:
Yeldeğirmenispor - Ümraniye Doğuşspor: 1-0
Tekelspor - Kınalıadaspor: 7-0
İcadiyespor - Ömerlispor: 1-3
Feneryoluspor - Selamsızspor: 8-1

Grupta ilk 3 sırada İcadiye (22), Tekel (22) ve Yeldeğirmeni (21) yer alıyor.
Haftaya Tekel-İcadiye ve Yeldeğirmeni-Selamsız maçları zirvenin şeklini değiştirebilir.

Çanakkale 1. Amatör'de haftanın görünümü

Lider, Barbarosspor'a acımadı


BARBAROSSPOR: 2 HASTANE BAYIRISPOR: 6

HABER: EMİN KURT
Çanakkale 1. Amatör Küme'de zirveyi ve küme düşme hattını yakından ilgilendiren maçta lider Hastane Bayırıspor, Barbarosspor'u 6-2 yendi.
Maça konuk ekip Barbarosspor başladı. İlk dakikalarda iki ekip de kontrollü oynamaya başladı, maç esnasında yağan yağmur sahayı kayganlaştırınca futbolcular top tutmakta zorluk çekmeye başladı. Oyunu ilk on dakikada eline alan ekip Hastane Bayırıspor oldu. Lider, Barbaros kalesine iyice yüklendiyse de sonuç almakta zorlandı.
15. dakikada Orta sahadan ani gelişen kontra atakta Barbarosspor tek toplarla rakip kaleye girmeyi başardı, soldan Barış'ın yaptığı ortaya yerden gelişine vuran Mustafa takımını 1-0 öne geçirdi . Beklenmedik bu gol Hastane Bayırıspor'u sıkıntıya sokarken Barbarosspor'da sevinç hakimdi.
20. dakikada Barbaros kalecisi topu yere sektirmek istedi ama ayağına çarptırıp tekrar eline alınca maçın hekemi çift vuruş gösterdi Topun başına geçen Erman Erten sert vursa da top barajdan geri geldi. Rakip kaleye iyice yüklenen Hastane Bayırıspor gol bulmak için seferber olmuştu sanki. Nitekim 25. dakikada kazanılan köşe vuruşuna Birkan Arslan kafa koyarak takımına eşitliği getiren golü attı. 1 - 1
Lider golden sonra rahatladı ve rakip kaleyi abluka altına aldı. 40. dakikada gelişen atakta golcü Birkan Arslan takımını 2-1 öne geçirdi. Bu gole karşılık fazla gecikmedi, kazanılan serbest vuruşu Abdullah 25 metreden gole çevirdi: 2-2. İlk yarıda başka gol olmayınca devre 2-2 sona erdi.

İkinci yarıya lider Hastane Bayırı oyuncu değişiklikleriyle başladı. Tecrübeli Antrenör Fadıl Kurt duruma el atarak Emin ve Erman Ejder'i oyuna aldı. 63. dakikada topu çıkarmakta zorlanan Barbarosspor'un paslaşmasında Semih araya girdi, topa iyi vurarak Hastane Bayırı'nı 3-2 öne geçirdi. Oyuna denge getirmek isteyen ev sahibi ekip kalesinde açıklar vermeye başladı. Bu açıkları iyi değerlendiren Hastane Bayırıspor 75. dakikada Birkan Arslan; 78. dakikada Erman Erten'le bir anda durumu 5-2' ye getirdi. Oyun disiplininden iyice kopan Barbarosspor rakibi karşısında son anlarda pek varlık gösteremedi. Maç 5-2 bitecek derken 90. dakikada sahneye Serdar çıkarak son sözü söyledi: 6-2.
Hastane Bayırıspor galibiyet serisine devam ederken Barbarospor ise alınan farklı mağlubiyetle kendini ateşin içine attı.

30 Nisan-4 Mayıs grupları kuraları

30 Mart'ta oynanacak ilk tur maçlarının programı şöyle:

KÜTAHYA GRUP MERKEZİ

A
13.30 İzmir Çiğli Bld - Uşak Selvioğluspor (Dumlupınar)
16.30 Vefaspor - Denizli Servergazi Bld (Dumlupınar)

B
13.30 Bigaspor - Beylikdüzüspor (Tavşanlı Ada)
16.30 Urla Gençlik - Denizli İrem Tekstil (Tavşanlı Ada)

YALOVA GRUP MERKEZİ

A
Altınova Stadı
13.30 Bandırmaspor - Sakarya Şekerspor
16.00 İstanbul Gürpınarspor - Kocaeli Alikahya Bld

B
Yalova Dış Saha
13.30 Hadımköyspor - Sakarya Serdivanspor
16.00 Balıkesir Erdek Bld - Bursa Kafkasspor

İSTANBUL GRUP MERKEZİ

A
13.30 Kocaeli Suadiye Bld - Edirnespor (Bakırköy Bld Stadı)
13.30 İnegöl Kurtuluşspor - Ayvalıkgücü (Eyüp Stadı)

B
15.30 Kocaeli Köseköy Bld - Çerkezköy Bld (Vefa Stadı)
15.30 Bursa Zaferspor - Balıkesir Zeytinli Bld (Bayrampaşa Çetin Emeç)

KAHRAMANMARAŞ GRUP MERKEZİ

A
11.00 Adana 19 Mayıs - Hatay Payas Bld (Hanefi Mahçiçek)
13.00 Adıyaman Bld - Kilis Elbeylispor (Hanefi Mahçiçek)

B
13.30 Adana Gençlerbirliği - Nizip Bld (Saim Çotur Stadı)
15.30 Kızıltepe Eğitim - Siverek Bld (Saim Çotur Stadı)

MANİSA GRUP MERKEZİ

A
15.30 İzmir Ulucak Bld - Muğla Dalyan Bld (19 Mayıs)
15.30 Aydın Çine Madran - Kütahya Azotspor (Hamzabeyli)

B
15.30 Kuşadasıspor - Denizli Konakspor (Çobanisa)
15.30 Göztepe - Kütahya Gaybıefendispor (Turgutlu)

ANKARA GRUP MERKEZİ

A
14.00 Zonguldak Ereğli Bld - Düzcespor (19 Mayıs 1 Nolu)
14.00 Kastamonu İneboluspor - Sivas Özel İdare (19 Mayıs 2 Nolu)

B
16.30 Çorum KH - Samsun Atakum Bld (19 Mayıs 1 Nolu)
16.30 Bolu Yeniçağaspor - Sinop Ayancıkspor (19 Mayıs 2 Nolu)

RİZE GRUP MERKEZİ

A
13.30 Bayburt Özel İdare - Artvin Arhavispor (Çayeli)
15.30 Erzurum BB - Çarşamba Bld (Çayeli)

B
13.30 Giresun Acarspor - Gümüşhane Kösespor (Ekrem Orhon)
15.30 Erzincan Bld - Ardahan Posof Bld (Ekrem Orhon)

MERSİN GRUP MERKEZİ

A
14.00 Yozgat Sorgun Bld - Yeni Niğdespor (T. Sırrı Gür)
16.30 Ankara Jandarmagücü - Nevşehir Narspor (T. Sırrı Gür)

B
14.00 Ankara Keçiören Bld - Aksaray Karadenizspor (Güney Kent)
16.30 Kırıkkale Türk Metal - Kayseri Organize Sanayi (Güney Kent)

ANTALYA GRUP MERKEZİ

A
14.00 Kayseri Yeni DSİ - Isparta Eğirdir Bld (Uğur Sorguç)
16.30 Ankara Sincan Bld - Mersin MESKİ (Uğur Sorguç)

B
14.00 Konya Beyşehir Bld - Eskişehir Odunpazarı Bld (DSİ Bahtılı)
16.30 Kayseri Pansu Şekerspor - Afyon Demirspor (DSİ Bahtılı)

ADANA GRUP MERKEZİ

A
14.00 Malatya Hekimhan Bld - Diyarbakır Vuralspor (M. Gülersin)
16.00 K. Maraş Ferhuşspor - Osmaniye Önderspor (M. Gülersin)

B
14.00 Elazığ Bld - Gaziantep Şehitkamil Bld (K. Kaynak ve Kardeşleri)
16.00 Şanlıurfa Birecik Bld - Hatay Kırıkhanspor (K. Kaynak ve Kardeşleri)

Tuzlaspor 'paşa'lar gibi

TUZLASPOR: 3 BURGAZSPOR: 1

3. Lig'e terfi maçları Kocaeli Grubunun finalinde Tuzlaspor, İzmit İsmetpaşa Stadı'ndaki maçta Mudanya Burgazspor'u 3-1 yenerek ikinci kademeye yükseldi.
Karşılaşmaya hızlı başlayan Burgazspor'da, henüz 3.dakikada sağdan geliştirdiği atakta Serkan’ın çarpraz pozisyonda vurduğu şut direğin dibinden az farkla auuta çıktı. Bu dakikadan sonra oyundaki hakimiyeti ele geçiren Tuzla, 19. dakikada Selçuk’un golüyle 1-0 öne geçti. Golden sonra ataklarını sıklaştıran Burgaz, baskılı bir futbol sergilemesine rağmen aradığı golü bir türlü bulamayınca devre 1-0 Tuzla’nın üstünlüğü ile sona erdi.
İkinci yarıda baskısını arttıran Burgazspor yine sonuca gitmekte zorlanırken, 57. dakikada ani gelişen bir atakta Yusuf, Tuzlaspor’u 2-0 öne geçirdi. İki farklı geriye düşmesine rağmen rakip kalede gol arayan Burgazspor, 80. dakikada İlker’in attığı golle durumu 2-1 yaparak az da olsa umutlandı. 85. dakikada rakibine sert giren Serdar, gördüğü kırkızı kartla Burgazspor’u 10 kişi bıraktı. 90+1’de ise oyuna sonradan giren Birhan, penaltıdan attığı golle karşılaşmanın skorunu belirledi: 3-1.
Bu arada Burgazspor, “Kocaelispor’a başarılar dileriz” pankartıyla sahaya çıktı.

STAT: İsmetpaşa
HAKEMLER: Bahadır Kayışoğlu 7, Mehmet Örüng 7, Ediz Ertüzün 7
BURGAZSPOR: Mehmet 5, Thiam 5 (Dk.59 Murat Asa 6), Serhat 6, Serdar 4, Gürcan 4 (Dk.30 Mehmet 5), Savaş 6, Yakup 6, Kenan 5, Serkan 6, Emir 7, İlker 6 (Dk.83 Troere)
TUZLA: Ayhan 6, Ali 7, Tuncay 7, Ulaş 7, Haktan 6, Selçuk 7 (Dk.83 Özkan), Aykut 6, Cabir 7, Halil 7, Tuncer 7, Yusuf 6 (Dk.78 Birhan 6)
GOLLER: Dk.19 Selçuk, Dk.57 Yusuf, Dk.90+1 Birhan (Penaltı) (Tuzla Bld.), Dk.80 Emir (Burgazspor)
KIRMIZI KART: Dk.85 Serdar (Burgaz)

Kaynak: www.bursaamator.com

Bursa grubunun galibi Ümraniyespor

ÜMRANİYESPOR: 2 KÜÇÜKPAZARSPOR: 1

3.Lige yükselme terfi maçları birinci kademe Bursa grubu final maçında Ümraniyespor, yine bir İstanbul takımı olan Küçükpazar’ı ilk yarıda attığı gollerle 2-1 yenerek yarı finale yükseldi. Gemlik’te oynanan ve büyük güvenlik önleminin alındığı grup finali maçını İzmir bölgesi A klasman hakemlerinden Hüseyin Sabancı yönetirken yardımcılıklarını ise Balıkesir bölgesi hakemleri yaptı.
Karşılaşmaya hızlı başlayan Küçükpazarspor, 13.dakikada Berk’in yaklaşık 40 metreden serbest vuruştan attığı golle 1-0 öne geçti. Bu golde Ümraniye kalecisinin hatası büyüktü. 19.dakikada bu kez Ümraniye’den Burak’ın ceza atışından kazandığı golle durum 1-1 oldu. Bu golde vuruş çok yavaştı ve kalecinin topu yakalayamaması şaşkınlıkla karşılandı. 24’te bomboş durumda Küçükpazar kaleciden seken topu iyi takip eden Cem, Ümraniyespor’u 2-1 öne geçirdi ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.
İkinci yarıda beraberlik için rakip kaleye yüklenen Küçükpazar, Ümraniye’nin ani kontrataklarını durdurmakta zorluk çekti. İkinci 45 dakikadan gol çıkmazken, 89.dakikada Burak ikinci sarıdan kırmızı kartla Ümraniyespor'u 10 kişi bıraktı. Ancak Ümraniye buna karşın maçı kazanmasını bildi.

SAHA: Gemlik Atatürk
HAKEMLER: Hüseyin Sabancı 7, Emrah Yılmaz 7, Gökçen Toprak 7
ÜMRANİYE: Ergün 5, Ömer 6, Mustafa Kaçmaz 6, Serhat 5, Mustafa Alınmaz 6, Onur 5, Ertuğrul 5 (Orhan 2), Ahmet 5, Ömer 4 (Kaan 4), Burak 6, Cem 5 (Özcan ?)
KÜÇÜKPAZAR: Ercan 4, Sinan 5, Murat 5, İbrahim Banganra 6, Berk 5, Mehmet 5, Cihan 4 (Osman 3), Cumhur 4 (Soner 3), Salurhan 4 (Yiğit 3), Abdurrahman 6, Veysal 5,
GOLLER: Dk.19 Burak, Dk.24 Cem (Ümraniye), Dk.13 Berk (Küçükpazar)
KIRMIZI KART: Dk.89 Burak (Ümraniye)

Kaynak: Seyfettin ŞEKERSÖZ/ www.bursaamator.com

İstanbul'dan 3 takım 2. kademede!

TUZLASPOR: 3 MUDANYA BURGAZSPOR: 1
Kocaeli grubunda beklenen final gerçekleşti. Genç, iyi pres yapan ve mükemmel bir savunması olan Tuzlaspor, zorlanarak başladığı final grubunu rahat bitirdi. İstanbul ekibi 2-0 öne geçtikten sonra Burgazspor sonlara doğru farkı indirdi ancak 90'da penaltı golüyle Tuzlaspor üst üste 2. sene ikinci kademeye kaldı. Geçen sezon ikinci kademeye yükselen Burgazspor ise bu kez evine erken döndü.

YENİ MENEMEN: 0 SİLİVRİSPOR: 0 (1-O UZ.)
Eskişehir Grubu'ndaki maçın 90 dakikasında iki ekip de pozisyona girdi, iki taraf da kazanabilirdi ancak mücadele uzatmaya taşındı. 97. dakikada Hikmet İzmir ekibine galibiyeti getirdi.

AYAZAĞASPOR: 0 SÖKESPOR: 0 (3-0 PEN)
İstanbul ekibi Ayazağaspor, Balıkesir'de oynadığı 3 maçı da penaltılarla kazanarak ilginç rekora imza attı. Mevcut formatta hiçbir takım daha önce üst üste 3 maç penaltılarla kazanmıştı. Ayazağa 2005'te de ilk kademede üst üste 2 maç penaltılarla kazanmıştı. Hatta o Eskişehir Grubu'nda Ereğli ve Ankara Adalet'ten önce İzmir Ulucak'ı da uzatmalarla elemişlerdi. Ayazağaspor kalecisi Türker, terfi maçlarına damga vurmaya devam ediyor. Sökespor'un 3 penaltısını da kurtarmayı başardı.

ÜMRANİYESPOR: 2 KÜÇÜKPAZARSPOR: 1
Ve Ümraniyespor şeytanın bacağını kırdı! Üçtür ilk kademenin finalinde yenilen Kırmızı-Beyazlılar için aslında Bursa'da Küçükpazarspor'la oynana final de iyi başlamadı. Henüz 13. dakikada orta sahadan kullanılan serbest vuruşta ileri çıkan Ümraniye kalecisini aşan top gol oldu. Ancak Küçükpazarspor da çok büyük 2 kaleci hatası yapınca Ümraniye bir anda öne fırladı: 18'de kullanılan serbest vuruşta kaleci yavaş topu elinden kaçırdı, aynı kaleci 18'de soldan yapılan ortada topu yine elinden kaçırdı: 1-2. Daha sonra Küçükpazar'ın bir golü ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. Ümraniye 88'deki kırmızı kartla maçı 10 kişi tamamladı.
Bursa grubuna kaleci hataları damgasını vurdu diyebiliriz. 3-1 biten Küçükpazar-Karasu maçında da Küçükpazar'ın 2, Karasu'nun 1 golü çok bariz kaleci hatalarından geldi.

RİZE ÇAYKURSPOR: 2 DÜZCE BEYKÖY BLD: 0
Tokat Grubu'nun finalinde, bölgenin iddialı takımlarından Çaykurspor, Beyköy Belediyespor'u ilk yarıda bulduğu gollerle mağlup etti.

ÇUBUKSPOR: 1 MANAVGAT BLD.SPOR: 0
Ankara temsilcisi Çubukspor, amatörde fazla kalmak istemediğini Konya Grubu maçlarında gösterdi. Yarı finalde güçlü Pursaklar'ı uzatma saniyelerinde yenen Manavgat, Çubukspor'a direnemedi. Ankara'nın mavi-sarılı ekibi 83'te bulduğu golle sahadan galip ayrıldı.

ESKİŞEHİR DEMİR: 3 KONYAALTI BLD: 3-1
Nevşehir Grubu'nun favorisi Demirspor, yenik duruma düştüğü maçı farklı kazandı ve adını ikinci kademeye yazdırdı. Yarı finalde Selçuklu Belediyespor'u 90+2'de gelen golle geçen Konyaaltı, 12'de Fatih'in oldukça uzaktan attığı golle 1-0 öne geçtiyse de 37'de Caner Eskişehir Demirspor adına eşitliği sağladı. Demirspor ikinci yarıda 2 gol birden buldu ve uzun zaman sonra bir Eskişehir takımı 2. kademeye yükselmiş oldu.

ZONGULDAK BLD.SPOR: 0 YALISPOR: 0 (4-3 PEN)
Terfilere son yıllarda damgasını vuran iki ekibin Samsun'daki mücadelesinde gülen taraf Zonguldak Belediyespor oldu. Mavi-Beyazlılar böylece son 3 yıl içinde 2. kez ikinci kademeye kaldılar. Geçen sezon 2. kademe finaline yükselen Trabzon Yalıspor bu kez ilk kademe finalinde takıldı.

KOZAN BLD.SPOR: 3 K.MARAŞ BLD.SPOR: 1
Adana temsilcisi Kozan Belediyespor beklendiği gibi Şanlıurfa Grubu'nu çok kolay bir şekilde bitirdi. Turuncu-Yeşilliler mücadelenin ilk yarısını da 1-0 önde tamamladı.

YÜKSEKOVA BLD.SPOR: 3 YENİ YILDIRIM: 0
Diyarbakır Grubu'ndaki maçlarda Hakkari temsilcisi Yüksekova Belediyespor kolay galibiyetler aldı. Bitlis Yeni Yıldırım ise sürpriz çıkışını 2. kademeye taşıyamadı.

Malatyagücü'nde elenme üzüntüsü


3. Lig'e terfi müsabakaları ilk kademe Şanlıurfa Grubu'nda 80 dakika önde götürdüğü maçta Kahramanmaraş Belediyespor'a 2-1 yenilerek elenen 1932 Malatyagücü'nde büyük üzüntü yaşanıyor.
Kendisinden bekleneni veremeyerek elenen 1932 Malatyagücü'nün kulüp başkanı Aziz Yiğit, yaptığı açıklamada "Beklemediğimiz bir mağlubiyet alarak elendik, en az final oynamak istedik ama olmadı" dedi. Yiğit, geriye bakmanın fayda getirmeyeceğini vurgulayarak, 3. Lig hedefinden kopmadıklarını ve gelecek sezonun hazırlıklarına hemen başladıklarını, ilk önce teknik sorumlu Cafer Aypan ve ekibi ile yeniden anlaştıklarını ve teknik kadronun istekleri doğrultusunda eksik gördükleri bir kaç yere takviye yapacaklarını belirtti.
Aziz Yiğit güçlü bir kadroları olduğunu belirterek, gelecek sezon başı takımla devam etmek isteyen oyuncuların çoğunluğunu kadroda tutmak istediklerini ancak profesyonel anlamda teklif gelen oyuncularına yardımcı olacağını belirtti ve "Gelecek sezon yepyeni bir 1932 Malatyagücü için hiç bir fedakarlıktan kaçınmayacağız" dedi.
Başkan Yiğit Şanlıurfa'ya giderek bizat kendilerine destek olan Malatya Belediyespor Kulübü Başkanı Fahrettin Eserdi ve teknik direktörü İsmail Tekin'e teşekkür ederek kulübün geldiği nokta itibarı ile kendilerine destek veren 1932 Malatyagücü sportif A.Ş Yönetim kurulu başkanı Mustafa Korkmaz'a da teşekkürlerini sundu.
Hiç bir sivil toplum kuruluşunun kendilerine destek vermemesine de üzüldüğünü belirten Aziz Yiğit, birlik ve beraberliğin, dayanışmanın örneğini kendilerine ders olarak gösteren Şanlıurfa yöneticileri ve halkına teşekkür etti.

Üçyüzlü Esengücü zirveyi sevdi


ÜÇYÜZLÜ ESENGÜCÜ AG: 7 GOP VENÜS AG: 2

HABER-FOTO: MURAT ALEMDAR
İstanbul A Gençler 2. Küme 6. Grup'ta mücadele eden Üçyüzlü Esengücü, liderlik koltuğunu sevdi. İki Hafta önce liderlik koltuğunu eline geçiren Bordo-Mavililer, son hafta maçında, 7. sırada olan Gaziosmanpaşa Venüsspor ile kendi sahasında karşı karşıya geldi. Maçın başından itibaren üstünlüğü eline geçiren Üçyüzlü, sahadan 7–2 galip ayrıldı ve hanesine 3 puan daha yazdırdı. Üçyüzlü'nün ilk yarıdaki gollerini 7'de Ali, 18'de Engin, 40'da Erhan ve 43'te İlker attı, buna karşılık Venüsspor da rakip fileleri 2 kez havalandırdı ve ilk yarı 4-2 bitti.
Üçyüzlü Esengücü 60'da Ali, 63'te ilker ve 67'de bir kez daha Ali'yle gol sevinci yaşadı. Mücadele 7-2 sonuçlandı. Böylece puanını 23’e çıkaran Üçyüzlü Esengücüspor, en yakın takipçisi Bayrampaşa Teknik'le arasındaki puan farkını korudu.
6. Grup’ta şampiyonluk parolasıyla yola çıkan Bordo-Mavililer, ligde kalan 4 maçlarını da galip bitirerek şampiyonluk ipini göğüslemek istediklerini söylediler.
Liderliği devam ettirerek aradaki 4 puan’lık farkı korumayı başardı. Gelecek hafta Deplasmana Şiyavuşpaşaspor’u konuk olacak takımımız maçın hazırlıklarına Pazartesi günü devam edecek

Üçyüzlü futbolcuları maç sonrası galibiyet sevincini taraftarlarıyla paylaştılar.

Nişantaşı siftah yaptı

NİŞANTAŞISPOR AG: 3 TOPKAPISPOR AG: 0

İstanbul A Gençler 2. Küme 5. Grup'ta 10. hafta mücadelesinde Nişantaşıspor, Topkapıspor'u 3-0 yenerek ilk galibiyetini aldı. Şişli ekibi sahaya 1. Gökhan 2. Yılmaz 3. Anıl Sığınmaz 4. Nuri 5 Salih 6 Serhan 7 Erdi 8 Uğur 9 Hüseyin 10 Anıl Uluyazı 11 Cengiz tertibiyle çıktı.
Rakibi karşısında üstün bir oyun ortaya koyan Nişantaşı'nın gollerini 35. dakikada Cengiz, 70. dakikada Serhan ve 83. dakikada Emirhan attı. Kırmızı-Lacivertliler bu skorla puanlarını 5'e çıkartıp grubun alt sırasından kurtuldu. Topkapı ise 4 puanda kaldı.


Nişantaşı'nın başarılı isimlerinden Cengiz (solda) güzel futbolunu bir de goller süsledi.

Pazar, Nisan 27, 2008

İzzetpaşaspor farka gitti

Burak, Alucra Doludere karşısında 3 gol attı.

İZZETPAŞASPOR: 7 ALUCRA DOLUDERESPOR: 0

İstanbul 2. Amatör Küme 5. Grup’ta zirve mücadelesi veren İzzetpaşaspor, Alucra Doluderespor’u 7-0 yendi. Yeşil-Kırmızılılar, Özfatih’in Büyükderespor’u yenmesiye üçüncü sıraya yükseldi.
İzzetpaşaspor maça; Eray, Eren, İsmet, Hasan, İsmail, Durmuş, Ahmet, Onur, Emre, Turgay ve Burak onbiriyle başladı. Maçın başından sonuna kadar İzzetpaşa üstündü. Alucra Doludere sadece 2 gol pozisyonuna girebildi. Kornerden atışından sonra ceza sahasının dışına seken topa Alucralı futbolcunun sert ve isabetli vuruşunu kaleci Eray zorlukla engelledi. Eray ayrıca Alucra Doludere’nin kullandığı penaltı atışında da başarılı oldu. Penaltı atışında meşin yuvarlak Eray’ın ellerinden sonra direğe çarpıp oyun dışına çıktı.
Buna karşılık İzzetpaşa 90 dakika boyunca üstün futbolunu 7 golle süsledi. Özellikle Turgay’ın attığı jeneriklik goller büyük alkış aldı. Şişli temsilcisinin forvet hattı bu maçta oldukça formdaydı.

Minik Serhat herkesi büyülüyor


HABER-FOTO: RECEP KARAGÖZ
Tekirdağ Miniminikler Ligi'nde Çorlu Kültürspor'un formasını giyen Serhat Karadaş, oynadığı futbol, attırdığı ve attığı goller ile kendisini seyredenleri büyülüyor. Serhat'ı seyretmeye gelen taraftarlar, Serhat'ın ileride büyük bir futbolcu olacağı konusunda hemfikir. Serhat, son olarak oynanan Çorlu Kültürspor-Çorlu Sanayispor maçında takımının attığı 8 golden dördününün pasını verdi, bir de kendi gol attı. Serhat maç esnasında seyircilerden bol bol alkış aldı.

Miniminiklerde futbol&gol birarada

HABER-FOTO: RECEP KARAGÖZ
Tekirdağ Miniminikler Ligi'nde Çorlu'da oynanan iki maçta hem gol hem futbol vardı. İzleyenler küçüklerin oynadığı futbolu ayakta alkışladılar.
SARAYSPOR: 0 YENİ ÇİFTLİK BLD.SPOR: 4
Günün ilk maçında Yeni Çiftlik Belediyespor rakibi Sarayspor'u 4-0 gibi net bir skorla geçti. Güzel futbolun yanında atılan goller de miniminikleri seyretmeye gelen taraftarları mest etti.

ÇORLU KÜLTÜRSPOR: 8 ÇORLU SANAYİSPOR: 2

Günün ikinci maçında Çorlu Kültürspor'un minikleri, Çorlu Sanayispor'un kalesine gol olup yağdılar: 8-2. İlk golü Çorlu Sanayispor'un bulmasına rağmen Kültürspor oyun disiplinini elinden bırakmayarak maçı kazanmasını bildi. Tribünde hem çocuklarını izlemeye gelen aileler hem de futbolseverler unutulamayacak bir maç seyrettiler.

Çorluspor Halı Saha Takımı rakip arıyor


HABER-FOTO: RECEP KARAGÖZ
Tekirdağ Süper Amatör Küme takımlarından Çorluspor'un taraftarları ve futbolcularından oluşan oluşan halı saha takımı, yaptığı maçlarda aldığı başarılı sonuçlar ile dikkatleri üstüne çekiyor.
Halı saha takımı Çorluspor'dan Boğaç-Orhan-Serdar, taraftarlardan amigo İsmail ve ekibinden oluşuyor. Çeşitli yerlerden maç teklifide geldiğini söyleyen futbolcular, yeni rakipler beklediklerini dile getiriyorlar.

3. Lig'de terfi maçlarında pazar günü...

İlk kademe 23-27 Nisan Gruplarında final maçları bugün:

Biten maçlar (Kazananlar 2. kademeye yükseldi)
Yüksekova Belediyespor - Bitlis Yeni Yıldırımspor: 3-0
Yeni Menemenspor - Silivrispor: 0-0 (1-0 uz)
Yalıspor - Zonguldak Belediyespor: 0-0 (3-4 pen)
Ümraniyespor - Küçükpazarspor: 2-1
Çaykurspor - Beyköy Belediyespor: 2-0
Kozan Bld - Kahramanmaraş Bld: 3-1
Konyaaltı Belediyespor - Eskişehir Demirspor: 1-3
Manavgat Belediyespor - Çubukspor: 0-1
Tuzlaspor - Mudanya Burgazspor: 3-1
Sökespor - Ayazağaspor: 0-0 (0-3 pen)

Maçlar üzerine bilgi&tartışmalar
www.amatorfutbol.org/forum

Beylikdüzüspor hesabı kapayacak


3. Lig biletini geçen sezon son maçta Tavşanlı Linyitspor önünde kaçıran Beylikdüzüspor yarım kalan hesabı kapatmak istiyor. 30 Nisan-4 Mayıs tarihleri arasında Kütahya Grup Merkezi'nde mücadele edecek olan Mavi-Beyazlılar dün bu kente gitti.

Beylikdüzüspor'un Kütahya'da Çınar Grand Otel'de kaldığını belirten Genel Kaptan Temel Konak, Kütahya'ya erken giderek yerin havasına alışmak gerektiğini söyledi. Çalışmaların son ana kadar süreceğini de kaydeden Konak, takımda her şeyin iyi olduğunu ve maçları beklediklerini söyledi.


Beylikdüzüspor'un ligde iyi bir hava yakaladığını ve bu havayı da devam ettirdiğini belirten Genel Kaptan Temel Konak, “Bu sezon başından bu yana çok çalıştık. Çalışmalarımızın karşılığını da almaya başladık. Tüm illerin atmosferi farklıdır. İstanbul'un havasına alışkın olan futbolcularımızın şampiyona karşılaşmalarında zorlanmamaları için Kütahya'ya erken gitme kararı aldık. İdmanlarımızı da maçların oynanacağı sahalarda yapmak istiyoruz. Böylece şampiyonanın son hazırlıklarını da tamamlayacağız” dedi.


Beylikdüzüspor'un geçtiğimiz sezon Bolu'da ikinci kademedeki final maçında uzatma dakikalarında kalesinde gördüğü golle elendiğini hatırlatan Genel Kaptan Temel Konak, bu sene yarım kalan hesabı tamamlayarak 3. Lig'e çıkacaklarını söyledi. Konak şöyle konuştu: "Geçtiğimiz sezon yarım kalan hesap için bu sezon hedef belirledik ve Belediye Başkanımız Vehbi Orakçı'nın verdiği direktiflerle yola çıktık. İlk etabı başarılı bir şekilde ve nağmalup olarak tamamladık. İkinci etapta ise Kütahya'da oynayacağımız karşılaşmalar var. Bu maçlardan galip ayrılarak ikinci etabı da başarılı bir şekilde geçmek ve 3. Lig'e çıkmak istiyoruz. Böylece yarım kalan hesabı da tamamlamış olacağız."


Kaynak: http://www.beylikduzu.org.tr/

Göztepe taraftarı Manisa'ya akacak


3. Lig'e terfi maçları ilk kademesinde Manisa grubunda yer alan Göztepe, terfi maçları için rekor sayıda taraftarla bu kent merkezine gitmeyi planlıyor.
Yalı, Bornova, Buca, Balçova, Narlıdere, Gaziemir, Menemen ve Yeşilyurttan otobüsler kaldıracak ve tüm otobüsler Güzelyalı'da toplanıp hep beraber maçın olduğu yere harekete geçecek. Ayrıca 1925 Taraftar Derneği, Göztepe'ye Hizmet Derneği kendi üyeleri için otobüs kaldırma hazırlığı yapıyor. Şu ana kadar tüm organizasyonlara yapılan kayıtlar 100 otobüsü buldu. Kendi aracı ile geleceklerle birlikte Çarşamba ve Cuma günü 5.000 civarında Pazar günüde 10.000 civarında sarı-kırmızılı taraftarın maçlarda hazır bulunması bekleniyor.

Kaynak: http://www.goztepelist.org/

Çorlusporlu Uğur gelecek vaat ediyor


HABER-FOTO: RECEP KARAGÖZ
Tekirdağ Minikler Ligi'nde mücadele veren Çorluspor'un kaptanlığını yapan Uğur, attığı goller ve oynadığı futbolla ilerisi için umut veriyor. Uğur şimdiye kadar oynadığı üç maçta rakip filelere 8 gol atarak takımının şampiyonluk yolunda ilerlemesini sağlarken, kendisini seyredenleri de mest ediyor.

Erkek takımında kız futbolcu

HABER-FOTO: RECEP KARAGÖZ
Tekirdağ Minikler Ligi'nde mücadele veren Çorlu Yıldızspor'un kız futbolcusu Tuğçe Tarı oynadığı futbolu ile göz dolduruyor. 14 Yaşında olan Tuğçe, aynı zamanda voleybol ve basketbol sporlarıyla da uğraşıyor. Tuğçe, bayanlar liginde mücadele etmek istediğini belirterek, "Maalesef Çorlu'da bir bayan futbol takımımız yok. Keşke kurulsa. Benim gibi bir sürü yetenekli arkadaşlarım var. Onlar da bu imkanlardan faydalanır umarımk" derken, Tekirdağ bölgesinin de bir bayan futbol takımı olmasını istediğini belirtti.

Miniklerde gol sağanağı

HABER-FOTO: RECEP KARAGÖZ
Tekirdağ Minikler Ligi'nde Çorlu General Basri Saran Paşa Stadı'nda oynanan üç maçta fileler 23 kez havalandı. Günün ilk maçında Veliköyspor'un minikleri, Çorlu Sanayispor'un miniklerini 5-4 yendi. Günün ikinci maçında ise Çorlu Karadenizspor, Çorlu Kültürspor'u 7-0 yendi (üstte). Son maçta ise Çorluspor, Çorlu Yıldızspor'u 6-1 yenmeyi başardı (altta).

Daha 'Azim'li olan İst. Bafraspor'du!

İSTANBUL BAFRASPOR: 11 AZİMSPOR: 0

İstanbul 2. Amatör Küme 5. Grup'ta İstanbul Bafraspor, Kanarya Azimspor'u 11-0 gibi farklı bir skorla mağlup ederek lider Özfatih'in ardından takibini sürdürdü.
İstanbul Bafraspor, Bayrampaşa Belediye Stadı'nda oynanan maça kalede Mehmet Karataş 2-Latif 3-Şahin 4-Şeref 5-Ayhan 6-Veysel 7-Serkan 8-Sinan 9-Birol Özen 10-Ertuğrul 11-Remzi onbiriyle başladı.

Maça etkili başlayan evsahibi ist.bafraspor'un daha ilk dakikalardaki üstün futbolu göze battı. Maçın tamamen Bafraspor kontrolünde geçti. Beklenen gole evsahibi ekip 31. dakikada Remzi'yle kavuştu. Azimspor kalecisinin kısa düşen aut atışını iyi takip eden Remzi, şık bir vuruşla takımını öne geçirdi: 1-0.
33. dakikadada ceza sahasının dışından gelen topla buluşan Serkan, Azimspor savunmasının ofsayt diye durakladığı anda topu ikinci defa Küçükçekmece temsilcisinin ağlarıyla buluşturdu: 2-0. Golden iki dakika sonra Bafraspor takımının son haftalardaki formda ismi Birol Özen maçtaki üçüncü golü attı: 3-0. İlk yarının sonları yaklaşırken maçın 44. dakikasında orta sahadan aldığı topla hareketlenen Ertuğrul'un yaklaşık 35 metreden sert şutu ağlarla buluşunca İstanbul Bafraspor soyunma odasına dört farkla gitmiş oldu: 4-0.

İkinci yarıyada hızlı başlayan Bayrampaşa temsilcisinde 47. dakikada sahneye tekrar Birol Özen çıktı. Sağ tarafa atılan topu iyi takip eden Birol, kalecinin üstünden topu ağlarla buluşturdu: 5-0. Oyuna 55. dakikada genç takımın golcü oyuncularından Aykut ve Kadir Sancak'ın dahil olmasıyla Bafraspor'un oyundaki hızı daha da arttı. 60. dakikada Kadir sol taraftan taşıdığı topu Aykut'la buluşturdu, bu oyuncu da farkı altıya çıkardı: 6-0.
Günün başarılı isimlerinden Serkan, 62. dakikada Azimspor'un ileriye çıktığı anlarda yakalamış olduğu kontratağı golle sonuçlandırdı: 7-0.
66.dakikada Bafraspor'un kazanmış olduğu korner atışında ileriye çıkan tecrübeli kaptan Ayhan Ceylan iyi yükselip topu kafayla sekizinci defa ağlarla buluşturdu: 8-0.
70.dakikada Uğur da oyuna dahil oldu. Tecrübeli forvet, ileriye atılan toplarda genç oyuncular Aykut ve Kadir Sancak'la iyi organize olunca Azimspor savunması daha çok hata yapmaya başladı. Nitekim Bafraspor'un her atağında Kırmızı-Siyahlı konuk ekip ciddi hatalar yaptı.
Maçın 74. dakikasında genç forvet Aykut önüne atılan topu rakipten şık bir biçimde kurtararak Azimspor ağlarını tekrar havalandırdı: 9-0.
İst. Bafraspor genç takımının iki etkili forvetinin hücuma çıktığı an yaptıkları ikiye birde Kadir ceza sahası içerisinde topu Aykut'la buluşturdu. Bu oyuncu 76. dakikada kendisinin üç, takımının 10. golünü attı: 10-0.
Günün başarılı genç futbolcusu Kadir Sancak perdeyi kapatan isimdi. Kadir kendi çabalarıyla ceza sahasına girdi, düşürülmeye çalışılmasına rağmen ayakta kalmasını bildi ve Azimspor'un üç savunma oyuncusunu oyundan düşürerek 82. dakikada topu ağlarla buluşturdu: 11-0.
Maç bu skorla sona erdi.
Azimspor farklı yenilmesine karşın 90 dakika centilmence mücadele verdi.


Maçı değerlendiren İstanbul Bafraspor Teknik Direktörü Mustafa Ünal, "kendi sahamızda, seyircimiz önünde oynadığımız maçı kolay kazandık. Futbolcularım zirvedeki takibimizi sonuna dek sürdüreceğimiz mesajını aldıkları skorlarla vermiştir. Tabi bunun yanında bizi sevindiren, genç oyuncularım form durumu. Bu hafta genç takımımızın 'bay' olması nedeniyle gerek maçın başında ilk 11'de oyuna sürdüğüö gerekse sonradan oyuna kattığım genç futbolcularımın etkili futbolları skora yansıdı. Daha ligin bitimine dört hafta olmasına rağmen genç oyuncularımıza teklifler yağmaktadır. Bizler de bu teklifleri en iyi şekilde değerlendireceğiz. Onları daha iyi imkanları olan büyük takımlarımızda görmek bizlere onur verir" dedi.

Tecrübeli çalıştırıcı, 2. Amatör Küme'deki 172 takım arasında en golcü ekip olduklarını, bunun da kendilerine memnuniyet verdiğini söyledi. Ünal ayrıca, "Bizim maçtan sonraki Gürzafer-Taşköprü karşılaşmasında Taşkörüspor'un fair play pankartıyla çıkması beni gururlandırdı. İşte, amatör camiasında bu güzellikleri daha da yaygınlaştıralım ve uygulayalım" ifadelerini kullandı.

Bu grupta günün diğer maçları şöyle:

Öz Fatih - Büyükdere: 4-2

İzzetpaşa - Alucra Doludere: 7-0

Bağcılar Kartal - Çatalzeytin: 3-1

10. hafta sonunda Özfatih'in 28, İstanbul Bafra'nın 23, İzzetpaşa'nın 20 puanı bulunuyor.

Taşköprüspor'dan örnek davranış

Fair-Play, yani adil oyun, sporda centilmenliğin sloganıdır. İstanbul 2. Amatör Küme takımlarından Taşköprüspor da, Gürzaferspor'la oynadığı maça fair play çağrısı yapan, sahalarda şiddet ve küfüre karşı duran bir pankartla çıktı. Taşköprüspor'un bu davranışı Bayrampaşa Belediye Stadı'nda maçı izleyen futbolseverlerden de büyük alkış aldı.

Fotoğraf için Mustafa Ünal'a çok teşekkürler.

Bayrampaşa'nın 'demir' gibi miniminikleri


İstanbul Miniminikler Ligi’nde Bayrampaşa Demirspor, Bayrampaşa derbisinde Teraziderespor’u 4-2 yendi. Seyit Ateş Stadı’nda oynanan maça Demirspor 1. Furkan, 2. Deniz. 3 Burhan, 4. Harun, 5 Kenan, 6 Mehmet, 7 Onur. 8. Kemalettin tertibiyle çıkarken Burak, Hakan, Koray, Halit, Çağlayan ve Semih yedekte bekledi.
İlk yarı baskılı oynayan Demirspor davreyi Onur ve Harun’un golleriyle 2-0 önde tamamladı. İkinci yarının başında Yeşil-Kırmızılılar Harun’la farkı üçe çıkardı. Daha sonra ceza sahası içinde oluşan karambolde Demirspor topu kendi ağlarına gönderdi: 3-1. Ancak sonlara doğru Demirspor bir gol daha buldu ve maçtan 4-1 galip ayrıldı. Bayrampaşa Demirspor böylece grubunda 3’te 3 yaptı. Maçtan sonra futbolcular büyük sevinç yaşadı.
Demirspor’un miniminiklerini çalıştıran iki kardeş antrenör, Gökhan ve Serkan Aydeniz, “Amatör kümelerde 5 yıl içinde Türk futboluna birçok yıldız kazandıracağız dediler. Aydeniz kardeşlerin yetiştirdiği önemli oyuncular arasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor’da Hüseyin Öztürk ve Tolunay Baltürk’le Tepecik Belediyespor’da Turgay Baltürk yer alıyor. Başarılı antrenörler, “İki yıl içinde Türk futboluna 3 yeni yıldız kazandırdık ve daha niceleri de sırada” dediler.

Amatör futbolun iki emektar antrenörü, Gökhan ve Serkan Aydeniz kardeşler, geleceğin yıldızlarını yetiştiriyorlar.

Reha Rakıcı'dan Anadolu Üsküdar'a veda

Anadolu Üsküdar Spor Kulübü'nün başarılı Teknik Direktörü Reha Rakıcı, kulüple karşılıklı anlaşarak ayrıldı. Rakıcı'nın kulüpteki pe...