Pazartesi, Mart 31, 2008

Çanakkale'de haftanın ardından

HABER: EMİN KURT










Karaağaç, şeytanın bacağını kırdı

İstanbul 2. Amatör Küme 2. Grup'ta ilk 4 maçında 3 beraberlik ve 1 yenilgi alan Karaağaçspor, şanssızlığına Silivri Mimarsinanspor önünde son verdi. Tepecik Stadı'ndaki maçta rüzgar çok etkili olurken iki takım da temkinli bir oyun ortaya koydu. Tecrübeli isimlerin oyuna ağırlığını koyduğu Karaağaç, sahadan 3-2 galip ayrıldı. Kırmızı-Beyazlılar galibiyeti, bu hafta çocuğu olan ve takımın ikinci golünü atan Salih Akar'a hediye etti.


Haber için Özgür Polat'a teşekkürler.

Dudullu, Sakarya'dan şampiyon döndü

Türkiye Yıldızlar Futbol Şampiyonası ilk kademe Sakarya Grubu'nda mücadele eden Dudulluspor şampiyon oldu. Yeşil-Beyazlılar Fenerbahçe’yi 1-0 yendi. İkinci maçında Boluspor ile karşılaşan Dudullu bu maçtan 1-1 beraberlikle ayrıldı. Son maçında ise Düzce Gümüşova Belediyespor takımını 6-0 ile geçerek Sakaraya Grup Merkezi Şampiyonu olarak
2. Kademe maçlarına terfi etti.
İkinci kademe maçlarında İstanbul’dan Beşiktaş, Galatasaray ve Kartal profesyonel alt yapı takımlarının yanında, sadece Ümraniye'yi değil, tüm İstanbul’u temsil edecek olan tek amatör takım olarak Dudulluspor kaldı.
Türkiyenin en iyi 24 takımı arasına girmekten dolayı, son derece mutlu olduklarını ifade eden Başkan Yardımcısı Ali Yazlı, bu başarılarının da görmezden gelinmesinin, Dudulluspor camiasını üzeceğini söyledi.

Sponsorlar halen bölgenin küçük esnafı
Seyahat ve konaklama masraflarını karşılamakta zorlandıklarını ifade eden Ali Yazlı, 2. kademe masrafları için kaynak konusunda bölgemizin işadamlarından destek bekliyor. Dudulluspor tarihinde ilk defa böyle bir başarı yakalandığını, bu başarıda en büyük katkının alt yapı hocaları Nuri ve Murat ile Genel kaptan Cemal beylerin olduğunu söyledi. Ali Yazlı aynı zamanda 200 kilometre mesafedeki Karasu’ya gelerek takımlarını destekleyen Dudullu taraftarına da, teşekkürü borç bildiklerini sözlerine ekledi.
12-14 yaş grubundan oluşan Dudulluspor Yıldız Takımı, 10-13 Nisan 2008 tarihleri arasında yeri bu hafta belirlenecek olan 4 ilimizden birinde, 6 takımlı gruplar halinde mücadele ederek, ilk dört takım arasına girmeye çalışacak.

Ayazağaspor'dan buraya kadar


BÜYÜKÇEKMECESPOR: 3 AYAZAĞASPOR: 1

HABER: ERHAN HARPUT-TURGAY TOKEL
İstanbul Şampiyonası çeyrek final karşılaşmasında Büyükçekmecespor, Ayazağaspor'u 3-1 mağlup etti. Avcılar Turgut Özal stadında oynayan karşılaşmayı az sayıda taraftar izledi. Havanın soğuk olması taraftarları etkiledi. Büyükçekmece 42'de Dinçer'le öne geçip ilk yarıyı 1-0 önde tamamladıktan sonra ikinci yarının beşinci dakikasında Yılmaz farkı ikiye çıkardı. Ayazağaspor'un golcü ismi Ender 53'te durumu 2-1 yapsa da uzatma anlarında Büyükçekmeceli Tanju skoru belirledi. Büyükçekmece yarı finalde Avcılar Belediyespor'la eşleşti.

İki takım oyuncularının da sakatlanmamak için çok dikkatli davrandığını gözlemledik maç boyunca. İkili mücadelelerde gayet sakin davrandılar. Ayazağaspor’ da sakatlıklar can sıkmaya başladı. Grup karşılaşmasında Orhanlı Belediyespor oyuncularının sert oyuncuları karşısında zor anlar yaşayan Ayazağaspor oyuncuları, Büyükçekmeceli oyuncuların sakin oyunlarını görünce şaşırmışlardır heralde. Karşılaşma boyunca iki takım oyuncuları da güzel hareketler yaparak karşılaşmayı takip eden taraftarlara güzel bir maç seyrettirdiler.

İstanbul Şampiyonasından elenen Ayazağaspor bir süre kendi tesislerinde antremanlara devam ettikten sonra terfilere hazırlık için Antalya’ nın Belek ilçesine gidecek. Tam tarihi ilerleyen günlerde söyleyebileceğiz.

Çatalca'da bir haftasonu...

İstanbul amatör liglerinde Çatalca bölgesinden izlenimler yayınlayan Ultras/Movement, bu hafta 3 maçtaydı:

Subaşı-Silivri Kadıköy: 3-1
İhsaniye-İzzettin: 2-0
Kestanelik-Alipaşa: 2-1

Okumak için:
http://ultrasmovement.blogspot.com/2008/03/amatrde-bi-hafta-sonu6.html

İzlenim: Avcılar Bld-Hadımköy

YAZI-FOTO: EFKAN BUCAK
* Anlaşıldı ki İstanbul İl Şampiyonası'nın bu sezonki sürpriz paketi Avcılar Belediyespor. Geçen sezon Süper Amatör'den düşen Avcılarspor, 1. amatördeki ilk sezonunda belediyenin tam desteğini arkasına alıp ismine Belediyespor ibaresi eklerken, grubunu çok rahat şampiyon tamamladı. Sarı-Siyahlılar İstanbul Şampiyonası Grup Aşamasında da Bakırköyspor'u 3-0 mağlup etti. Hadi Bakırköyspor'un sağı solu belli olmaz ama Hadımköyspor karşısında çeyrek finalde işleri zordu. Ama zor başardılar.
* Aslında maçın pazar günü 15.00'te Bağcılar Belediye Stadı'nda oynanması gerekiyordu ancak Avcılar Belediye Stadı'nda 11.00'e alındı. Nedenini sormak için aradığım kulüp yöneticisi Rahmi Çolak, daha önce de maç yaptıkları Bağcılar Belediye Stadı'nın zemininden şikayetçi olduklarını bu nedenle maçın Yıldıztabya'ya alınmasını istediklerini söyledi. Ancak Çolak'ın verdiği bilgiye göre Avcılar Belediyespor bunu kabul etmeyince, maç Hadımköy'ün de kabul etmesiyle Avcılar'a alındı.


* Pazar saat 11.00'de maç kapalı, soğuk bir havada oynandı. Tribünler çok dolu olmadığı gibi yaş ortalaması epey yüksekti. Genelde futbolcu yakınları vardı zaten. Ancak Hadımköyspor seyircisinin, gördüğüm en yüksek yaş ortalamalı taraftar olduğunu söylemem gerek...
* Genelde böyle maçlarda taraftarlar arasındaki diyaloglardan takımların son durumları hakkında önemli ipuçları alırsınız. Ancak herkesin dilinde önceki akşam oynanan Beşiktaş-Fenerbahçe maçı vardı.
* Tribündeki taraftarlar renkli kişiliklerdi. Avcılar'ı destekleyenler sürekli "Hadımköy kim ya, biz bunlardan çok daha iyiyiz" söylemini tekrarlayıp durdu. Maçta zaman ilerledikçe tribünlerde gerginlik arttı ve hakeme sataşmalar başladı. Avcılar'ın penaltı beklediği bir pozisyon sonrası hakeme tepki ve yaşanan tribünde diyalog süperdi:
- "Bir de geliyorsunuz size çay veriyorlar"
- "Onu bırak bir de kart gösteriyor ya"
- "Sadece sen mi görüyorsun be?"
* Avcılar taraftarının hakeme bir sataşması sırasında Hadımköylü bir taraftarın onlara dönerek cevap vermesi ortalığı epey gerginleştirdi. Zaten herkes karışık duruyordu. Ancak Avcılarlı taraftarlar bana biraz fazla tepki verdiler gibi geldi. Karşılıklı laf atışmalar sonası Avcılarlı taraftarlar gayrete geldi iyice "Haydi aslanlarım gösterin milyarlık eşşeklere" sözleri gelmeye başladı.

* Bu kadar maç dışı detaydan sonra yeşil sahaya uzanalım. Geçen sezonki Hadımköyspor'la bu sezonki Hadımköyspor arasında dağlar kadar fark var. Bu sezon Hadımköy'ü ikinci izleyişim, ancak bir önceki maçı yarım yamalak izlemiştim. Geçen sezonki Hadımköy, hayatımda izlediğim en heyecan verici takımlardan biriydi. Size full aksiyon garanti eden, rahat gol pozisyonuna giren bir ekipti. Ha, ne oldu, terfilerde 2 maçta 1 gol atıp penaltılarla elendiler.
* Bu nedenle Tuncay Soyak'ın bu sezonki Hadımköy'ünün durağan futbolunu görünce çok da yadırgamadım açıkçası. 'Hurraaaa' diye, daha çok kanatlardaki hızlı adamlarına top indirerek veya adam eksiltmelerle hücum etmek yerine ayağa paslarla hücuma çıkıyorlar. Kondisyonlarını ekonomik kullanıyorlar. Yaptıkları paslaşmalar, belli ki uzun idmanların sonucuydu. Ancak yine de sahada ters giden bir şeyler vardı. Gerektiğinden fazla top kaybı yaptılar, son vuruşlarda geçen seneki bitiricilik yoktu. Bir de sol ve sağ bekleri çok yavaş kaldı, arkalarına atılan her top tehlikeli oldu. Özellikle sol kanadın S.O.S verdiğini söylemem gerek.
* Maça Avcılar Belediyespor çok hızlı başladı. İlk 10 dakika sarı-siyahlıların üstünlüğündeydi. Avcılar çok genç bir ekip ve gelecek sezon Süper Amatör'de başarılı olabilirler. Yaş ortalaması daha yüksek olan Hadımköy ilerleyen dakikalarda dengeyi kurdu, ilk ciddi atağını da 20. dakikada geliştirdi. Avcılar 40'da çok net bir fırsat yakaladı ancak kaleci Hamdi çok iyi çıkardı.
Devre golsüz bitecek derken soldan yapılan ortaya arka direkte ayak koyan sağ bek Yaver takımını 1-0 öne geçirdi.

* İkinci yarı öyle ahım şahım bir futbol yoktu ancak Hadımköy daha fazla pozisyon bulan taraftı. İkinci golü bulabilirlerdi ancak dedim ya, forvette Erdek Belediyespor'dan gelen Onur ve devre arasında alınan Ramazan çok etkili değildi. Zaman zaman top almak için gerilere gelen Onur, fiziği de iyi olan bir futbolcu. Zaman zaman olumlu hareketler yaptı ancak Ramazan için (üstteki fotoda, 9 numara) aynı şeyleri söylemem biraz zor.
* Avcılar ilk yarı ısırgan, ikinci yarı ise edilgendi. Buna karşın bitime yaklaşık 5 dakika kala savunmanın bir anlık hatasından golü buldular. Hatta normal süreyi galip bile bitirebilirlerdi. Hadımköy kalecisi Hamdi bir ortada boşa çıktı, 9 numaralı futbolcu topu kafayla ağlara gönderiyordu ki savunma topu çizgiden çıkardı. Ancak bu bile Hadımköy'e yetmedi. Uzatmalarda eşitliği bozamadılar, heyecan fırtınası şeklinde geçen penaltılarda 5-4 yendildiler. Geçen sezon terfilerde penaltılarda 5-4 Edremit'e yenilmişlerdi.
Ya ben şunu anlamıyorum, artık günümüzde seri penaltı atışlarına kalan maçlara bakıyorum, 5 penaltıyı da yiyen takım kalmadı. Hadımköyspor sanırım bir tek böyle. Fenerbahçe'de Volkan bile 3 penaltı kurtarıyorsa durup düşünmek gerek!
* Hadımköy'de en çok beğendiğim isim, geçen sezon da kadroda olan 2 numaralı sağ bek Yaver'di. İleri-geri çalıştı durdu. Kazıtılmış kafasıyla 5 numara kaptan Reşat zaten istikrar sembolu, yanındaki Gürcü savunmacı Davit'le iyi bir ikili oluşturuyorlar ancak yedikleri golde hatalıydılar. Devre arasında transfer edilen 11 numaralı sol açık Oktay gayretli ve çalışkandı ancak oyundan alındı, nedenini çözemedik. Belki de Tuncay hoca sakatlanmasından korktu.

Ümraniyespor'un buruk sevinci


HABER: EFKAN BUCAK
İstanbul İl Şampiyonasında Ümraniyespor, çeyrek finalde Cankurtaranspor'u 5-0 mağlu ederek adını yarı finale yazdırdı. Kırmızı-Beyazlıların gollerini Hüseyin, Ömer, Ertuğrul, Cem ve Cem Demir attı. Ancak Ümraniyespor bu galibiyete çok sevinemedi çünkü Onur sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı.
Ümraniyespor Futbol Şube Sorumlusu Ayhan Ergül, rakiplerinin çok sert oynadığını belirtirken, Onur'la birlikte kadrolarındaki sakat oyuncu sayısının 7'ye ulaştığını söyledi. Onur'un durumu bugün yapılacak kontrollerden sonra belli olacak.

Kocaeli'de Derince şampiyon

Derince Belediyespor'un tecrübesi golcüsü Özer, terfilerde Kocaeli'yi en iyi şekilde temsil edeceklerini söylerken, şampiyonlukta emeği geçen herkese teşekkür etti.

HABER: BENAN DİKER
Kocaeli Süper Amatör Küme play-off'ta, kendisine beraberliğin yettiği maçta en yakın rakibi Köseköy Belediyespor’u 2-1 ile geçen Derince Belediyespor 7 maçta topladığı 18 puanla şampiyon oldu. Uzun bir aradan sonra gelen il şampiyonluğuyla birlikte Sarı-lacivertli ekip 1 yıl ara verdiği terfiye kaldığı yerden devam edecek. Bu arada Derince ekibi terfi hazırlığı için 8 nisan'da 10 günlük Antalya kampına gidecek.

B. Sinopspor geç açıldı


İstabbul A Gençler 2. Küme 4. Grup'ta zirve mücadelesi veren Bayrampaşa Sinopspor, zorlu maçta Sakarya İMÇ'yi 3-2 geçerek iddiasını sürdürdü.
Sahaya Emre, Tekin, Taylan, Emre, Abdül, Murat, Emrullah, Doğukan, Nurettin, İdris, Bayram tertibiyle çıkan Mor Menekşeler, Sakarya İMÇ'nin iki golüne engel olamayınca devreyi 2-0 yenik kapattı. İkinci yarı açılan B. Sinopspor, 75. dakikada durumu 2-2'ye getirirken, dakikalar 90'ı gösterdiğinde 3 haftadır sahneye çıkan Nurettin bir kez daha sazı eline aldı ve attığı golle Bayrampaşa Sinopspor'un 3-2'lik galibiyetini ilan etti. Bayrampaşa Sinopspor Kulübü Başkanı Sabri Ersoy, çok çekişmeli bir maç olduğunu belirterek iki ekibi de gayretlerinden dolayı kutladı. Bu arada maç öncesi, Bafra Belediyespor'a yapılan ilahlı saldırıda hayatını kaybeden teknik direktör Sedat Gezer ve kaleci antrenörü İsmail Kurt için saygı duruşu düzenlendi. Bayrampaşa Sinopspor 6. maçında 4. galibiyetini alırken, Sakarya İMÇ 5. kez sahadan üzgün ayrıldı.

Çatalzeytinspor'a taziye ziyareti
Öte yandan cumatersi akşamı Bayrampaşa Sinopspor, Altınaslarspor ve İstanbul Bafrasporlu yöneticiler, geçen hafta silahlı saldırıda ölen Çatalzeytinspor Antrenörü Nihat Arı için Çatalzeytin Kulübüne başsağlığına gitti. Üç kulübün başkanları, Çatalzeytin camiasına başsağlığı dilerken, hain saldırıyı kınadıklarını belirttiler.

Katkılarından dolayı Sayın Sabri Ersoy'a çok teşekkürler.

Malatya'da 1932 Malatyagücü şampiyon

Malatyagücü, 1. amatördeki ilk sezonun şampiyon oldu.

HABER: ENGİN SEVİM
Malatya 1. Amator Küme'de 2007-2008 futbol sezonu oynanan play-off maclarıyla sonuçlandı. Dün alınan sonuçların ardında 1932 Malatyagücü ve Hekimhan Belediyespor takımları Malatya'yı terfilerde temsil etme hakkı kazandılar. Düşmeme mücadelesi veren takımlardan ise Doğanşehir ve Darende 2. amatörün yolunu tuttu.

Bu Takımlardan bahsedecek olursak, 1932 Malatyagücü geçtiğimiz sezon 2. Amatörden gelmişti. İlk sezonu olmasına rağmen cok başarılı maçlar çıkaran takım terfilerde Malatya'yı temsil etme hakkını kazandı ve Malatya'da 2007-2008 sezonunun şampiyonu oldu. Bu takım uzun yıllar Malatya amatör liglerinde mücadele etmiş fakat daha sonra kulüp kapanmıştı. Federasyonun kapanan spor kulüplerine, kulubü açma şansı vermesi üzerine Malatyagücü tekrar açılmış oldu ve 1932 ismini de ekleyerek 1932 Malatyagücü olarak 2. amatör katıldı ve ilk senesinde şampiyon olarak 1. amatöre çıktı. Burada da ilk senesinde şampiyon oldu ve terfilerde mücadele etme hakkını aldı. Sezon öncesi de dediğimiz gibi bu takım terfilerde başarılı olup da 3. lige çıkarsa şaşırmamak lazım.

Terfinin diğer takımı Hekimhan Belediyespor ise geçtiğimiz yıla kadar Hekimhan Demir Çelik ismiyle mücadele etmişti. Bu sene Belediyenin desteğini alınca ismini Hekimhan Belediyespor olarak degiştirdi. Zannedersem ilk defa terfilerde mücadele etme hakkını aldılar. Demirspor ise gruplarda olan başarısını burada sağlayamadı ve üçüncü olarak terfilere gitme şansını kaybetti.

Küme düşmeme mücadelelerinde ise gruplarda son iki sırayı alan 4 takımın içinde en başarılı gözüken fakat play-offlarda başarılı olamayan Doğanşehir Belediyespor küme düşen ikinci takım oldu. Darendespor'un zaten ikinci maçlar sonunda düşmesi kesinleşmişti. Doganşehir Belediyespor'dan bahsedecek olursak, geçtiğimiz sezon play-off'lara kalmış ve çıkamamıştı. İki sezon önce ise Malatya'yı terfilerde temsil etmişti. Darende takımı ise puan alamadan sezonu tamamlamış oldu.

Çerkezköy, Eğirdir'e göre daha 'hazır'


HABER-FOTO: RECEP KARAGÖZ
Tekirdağ Süper Amatör Küme'de şampiyon olup 3. Lig'e yükselme maçlarına katılmaya hak kazanan ve bunun için hazırlıklarını Antalya'da sürdüren Çerkezköy Belediyespor, kamp dönemini iyi geçiriyor.
Kırmızı-Mavililer, terfilerin güçlü ekiplerinden Eğirdir Belediyespor'la yaptığı hazırlık maçını Erçağ (2) ve Bora'nın golleriyle 3-0 kazanmasını bildi. Golcü Futbolcu Erçağ maç sonrası yaptığı açıklamada, "İyi bir kamp dönemi geçiriyoruz. İnşallah terfi maçlarında da iyi bir hava yakalayıp üçüncü lige çıkarız" dedi.

Çorlu'da Karadenizspor fırtınası


ÇORLU KARADENİZ: 6 ESENSPOR: 0

HABER-FOTO: RECEP KARAGÖZ
Tekirdağ 2. Amatör küme B Grubu takımlarından Çorlu Karadenizspor kendi sahasında yaptığı Esenspor maçını, Melih (3), Seçkin (2) ve Ferhat'ın attığı gollerle 6-0 kazanmasını bildi. Takımın antrenörü Şenol Doğramacı maç sonrası yaptığı açıklamada, "İyi futbol oynadık. İlk yarıyı 5-0 önde kapattık. İkinci yarıda bir gol daha bulup maçı 6-0 kazanarak ligdeki şampiyonluk iddamızı sürdürüyoruz" dedi.

Teknik Patron Şenol Doğramacı (sağda) oynanan futboldan memnun.

Pazar, Mart 30, 2008

Play-off'ta pazar sonuçları

HABER: BENAN DİKER

KIRKLARELİSPOR 4 YIL ARADAN SONRA TERFİDE

Babaeskispor'dan sonra terfiye gidecek takım Kırklarelispor oldu. Yeşil-Beyazlılar Evrenspor'la oynadığı ve 2-2 biten 120 dakikalık mücadele sonunda seri penaltı atışlarında rakibine 16-15 üstünlük sağladı ve terfi biletini kaptı. Babaeski’de oynanan maçta izleyiciler heyecan ve mücadeleye doyarken penaltılarda herkes gol sağanağı izledi.

ZONGULDAK’TA TERFİYE SON BİLET DM DİLAVERSPOR’UN

Zonguldak'ta Ereğli Belediye ve Zonguldak Belediyespor'dan sonra terfiye gidecek 3. takım Demir Madencilik Dilaverspor oldu. Maçın favorisi çıktığı mücadelede Ereğli Karadeniz önünde bir hayli zorlanan Kırmızı-Beyazlılar; 75. dakikada bulduğu golle maçtan 1-0 galip ayrılarak terfi bileti kaptı. Karşılaşma boyunca iyi oynayan Ereğli temsilcisi Karadenizspor iyi oyununu golle süsleyemeyip bir de maçın son 15 dakikasında gelen gole engel olamayınca terfiye katılma şansını kaybetti.

*Play Off maç sonucu bilgilendirmelerinde Zonguldak’taki arkadaşım Murat Yavuzer’e teşekkür ederim.

AMASYA’DA İL ÖZEL İDARE KÖY HİZ. ŞAMPİYON

Amasya şampiyonu, İl Özel İdare Köy Hizmetleri oldu. Amasya’da oynanan maçta Suluova Belediyespor’la karşılaşan Amasya İ.Ö Köy Hiz. 120 dakikalık mücadele 1-1 sonuçlanınca seri penaltı atışlarında rakibine 5-3 üstünlük sağladı ve terfi biletini kaptı.

İstanbul Şampiyonası'nda şok


AVCILAR BLD: 1 HADIMKÖY: 1 (5-4 PEN)

HABER-FOTO: EFKAN BUCAK
İstanbul İl Şampiyonası'nda Avcılar Belediyespor, Hadımköyspor'u normal süresi 1-1 sona eren maçta penaltılarla 5-4 yenerek adını yarı finale yazdırdı.

Hadımköyspor 45'te Yaver'in golüyle öne geçtiyse de bitime 5 dakika kala Avcılar Belediyespor'un 4 numaralı oyuncusu skora denge getirdi. Uzatmalarda sonuç değişmedi. Penaltılarda Avcılar 5, Hadımköy 4 atışı gole çevirdi. Geçen sezon terfi maçlarına penaltılarla veda eden Hadımköy İstanbul şampiyonasına da penaltılarla havlu attı. Avcılar Belediyespor, grup aşamasında da Bakırköyspor'u 3-0 yenmişti.

Bu maçı takip ettik. Günün ilerleyen saatlerinde (vallahi duruma göre gece de olabilir, çünkü işyerine geldim şimdi) izlenimleri yayınlayacağız.
Diğer maçlar:
ÜMRANİYESPOR: 5 CANKURTARANSPOR: 0
BEYLİKDÜZÜSPOR: 2 SAMANDIRA: 2 (5-4 PEN)
BÜYÜKÇEKMECE: 3 AYAZAĞASPOR: 1

Terfiler için play-off final heyecanı

Kırklarelispor bugün Evrenspor karşısında terfi bileti arayacak.

HAZIRLAYAN: BENAN DİKER

KIRKLARELİ

Babaeskispor'dan sonra terfiye gidecek takım pazar günü belli oluyor. Babaeski Şehir Stadı'nda oynanacak maçta lig ikincisi Kırklarelispor; amatör lige düştüğü 2002-2003 sezonundan bu yana ilk defa terfiye katılabilmeye bu kadar yaklaştı. Rakip Evrenspor ise tecrübeli zira eski sezonlarda da terfide boy gösteren bu ekip geçen sezon Nevşehir Narspor'a uzatmada 4-1 kaybedip elenmişti. Geçen sezon süper amatör kümeye yükselen Evrenspor'la Kırklarelispor arasındaki son iki sezonda Evrenspor’un üstünlüğü göze çarpıyor. Geçen sezon yine terfi play-off'u yarı finalinda karşılaşan iki ekibin mücadelesinde Evrenspor rakibini rahat bir şekilde elemeyi başarmıştı.

Kırklarelispor-Evrenspor 1-0 (0-1) 2007-2008
Kırklarelispor-Evrenspor 2-1 (0-1) 2006-2007
Kırklarelispor-Evrenspor 0-3 2006-2007 (Terfi play off yarı final Lüleburgazda oynandı)

Geçen hafta sonu oynanan yarı final maçları ve yarınki mücadele programı ise şöyle:

Yarı Final
Kırklarelispor(lig ikincisi) - Pınarhisarspor (lig dördüncüsü) 3-1 (Babaeski'de)
Evrenspor (lig üçüncüsü)- Ahmetbey Karşıyaka (lig beşincisi) 1-0 (Kırklareli'de)

Final
Kırklarelispor-Evrenspor (Babaeski Stadı 15:00-30 Mart Pazar)

ZONGULDAK

Zonguldak'ta da Ereğli Belediyespor ve Zonguldak Belediyespor'dan sonra terfiye gidecek 3. takım bugünbelli oluyor. Maçın favorisi lig ikinciliğini kılpayı kaçıran ve işi play-off'a bırakmak zorunda kalan Demir Madencilik Dilaverspor olsa da Ereğli temsilcisi Karadenizspor sürpriz yapıp Ereğli'yi terfide 2 takımla temsil etme şansı arayacak.

Hafta içi oynanan yarı final maçları ve yarınki mücadele programı ise şöyle:

Yarı Final
D.M.Dilaverspor (lig üçüncüsü) - Kilimli Bldspor (lig altıncısı) 4-2 (Zonguldak'ta)
Ereğli Karadenizspor (lig beşincisi)-Teaş Işıkspor (lig dördüncüsü) 4-0 (Zonguldak'ta)

Final
D.M.Dilaverspor -Ereğli Karadenizspor (Zonguldak Fener Stadı 15:00-30 Mart Pazar)

AMASYA

Amasya il şampiyonu bugün (30 Mart Pazar) belli oluyor. Kazananın terfiye gideceği mücadelede Suluova Belediyespor, Amasya İl Özel İdare Köy Hizmetleri ile karşılaşıyor. İki grupta oynanan ligde normal sezonu; A Grubu'nda Amasyaspor lider; Amasya Köy Hizmetleri ise
ikinci tamamlamıştı. Suluova Bld.spor B Grubu birincisi olurken; ikinci Merzifonspor olmuş ve çekilen kurada grup liderleri birbiriyle eşleşmişti.

Amasyaspor sevenlerini üzmeye devam ediyor
Yıllarca profesyonel liglerde mücadele eden yeşil-beyazlı Amasyaspor, 3. lige veda ettiği 2004-2005 sezonundan bu yana taraftarına terfi heyecanı yaşattıramama geleneğini bu sezon da devam ettirdi. Favori gösterildikleri maçta B grubu birincisi Suluova Belediyespor’a penaltılarla kaybeden yeşil -beyazlılar, 2 sezondur Amasya Şekerspor’a kaptırdıkları şampiyonluklara bir yenisini daha eklemiş oldu. Suluova Belediyespor ise 2 sezon (1991 ve 1992) oynadıkları 3. ligin özlemi içinde. Her ne kadar 3. lig zor olsa da mavi-beyazlılar terfiyi bu sezon çok istiyor.

Merzifonspor da kayıplarda
1985-2004 arası tam 20 sezon hiç düşmeden 3. ligde mücadele eden Merzifonspor da 120 dakikalık mücadele sonunda Amasya İl Özel İdare Köy Hizmetleri takımına penaltılarla boyun eğerek taraftarını üzdü ve terfiye gidememe geleneğini sürdürdü. Siyah-Beyazlılar en son 2004-2005 sezonunda Amasya şampiyonu olarak terfi maçlarına katılmış ve ilk maçta Kayseri temsilcisi Talasgücü’ne 3-1 kaybederek elenmişti.

Geçen hafta sonu oynanan yarı final maçları ve yarınki mücadele programı ise şöyle:

Yarı Final
Amasyaspor(A gr birincisi) – Suluova Belediyespor (B gr birincisi) 1-1 (2-3) penaltılarla (Merzifon’da)
Amasya İ.Ö Köy Hizmetleri(A gr ikincisi) – Merzifonspor (B gr ikincisi) 1-1 penaltılarla Amasya İ.Ö Köy Hizmetleri (Suluova’da)

Final
Suluova Belediyespor - Amasya İ.Ö. Köy Hizmetleri -30 Mart Pazar

Cumartesi, Mart 29, 2008

Terfilere giden takımları tanıyalım

Eğirdir Belediyespor

Tam 35 Göztepe sitesinde, 3. Lig'e terfi maçlarına Ege bölgesinden katılan takımların tanıtımları yayınlanıyor. Hoşgörülerine sığınarak, bilgi paylaşımını daha geniş alanlara yaymak adına aktarmak istiyoruz...

EĞİRDİR BELEDİYESPOR (ISPARTA)
Isparta ili temsilcisi olan Eğirdir Belediyespor yenilgi almadan ligi tamamladı. Belediye desteğini arkasına alan ekipte Honduras Milli Takımı'nda da yer alan iki yabancı bulunuyor: Julio Cesar Suazo ve Bernardes Francisco Antonio. Bu oyunculardan ilki defansta, ikincisi forvette görev yapıyor. Ayrıca Eğirdir Belediyespor'un kadrosundaki oyuncuların büyük çoğunluğu 2.lig ve 3. ligde forma giymiş oyunculardan oluşuyor. Isparta ilindeki diğer amatör kulüplerin dar ve yetersiz kadrosu olması, Eğirdir'in de kaliteli oyunculardan kurulu bir kadroya sahip olması nedeniyle, Kırmızı-Lacivertliler oynadıkları maçlarda gol rekoru kırarak terfileri garantiledi. Eğridir, maç başına neredeyse 10 gol ortalamasıyla oynadı.
Eğirdir Belediyespor geçen sezon 1. kademenin finalinde İzmir temsilcisi Bergama Belediyespor'a penaltılarla elenmişti.

ULUCAK BELEDİYESPOR (İZMİR)
Ulucak Gücü Spor Kulübü olarak 1982 yılında tescil edilerek kuruldu. 1989 yılında isim değişikliği yaparak Ulucak Belediyespor adını aldı. Forma rengi Yeşil-beyazdır. İzmir Süper Amatör Ligi A Grubu'nu 47 puanla 2. sırada tamamlayan ekip, attığı 55 gole karşılık kalesinde 25 gol gördü. Kadrosunda daha önce Göztepe'de oynamış üç oyuncu bulunuyor. Ayrıca Karşıyaka ve Altay'da oynamış oyuncular da yer alıyor. Kadrosunda bir de yabancı oyuncu bulunduran Ulucak Bld. daha öncede terfilere defalarca katıldı. Yaş ortalaması 27 civarında olan Ulucak Belediyespor bu terfilerden birinde final maçında kaybetti.

Emirdağspor
EMİRDAĞSPOR (AFYONKARAHİSAR)
Sezona Ahmet Karaçöl'le başlayan Afyon ekibi, Karaçöl'ün istifasından sonra Ahmet Işık yönetiminde lige devam etti. Afyon Süper Amatör Ligi'ni 58 puanla zirvede tamamlayan ekip attığı 86 gole karşılık, kalesinde sadece 9 gol gördü. Maç başına dört gol ortalamasıyla oynayan Emirdağspor, sadece iki maçta mağlubiyet yüzü gördü. 24 yaş ortalaması olan ekipteki oyuncuların çoğunluğunu Eskişehir Demirspor ve Kütahya Şekerspor'dan gelenler oluşturuyor. Ayrıca Eskişehirspor ve Konyaspor'dan alınan iki oyuncu da var. Bir ara Afyonkarahisarspor'un yaşadığı maddi darboğazdan dolayı Emirdağspor'un Mor-Beyazlılarla birleşip profesyonel olması da gündeme gelmiş fakat daha sonra bu konu rafa kalkmıştı. Belediye ve Emirdağlı işadamlarının desteğini arkasına alan klübün tek hedefi 3. Lig. Takımda defansta görev yapan Şamil ve orta alanda görev yapan Murat Karaçöl, altyapıdan yetişen Seçkin Öztaş etkili isimlerinden. Emirdağspor terfilere Kemer'de yaptığı kampla hazırlanıyor.
DEMİRSPOR (AFYONKARAHİSAR)
Emirdağspor'un ardından ligi 50 puanla ikinci tamamlayarak terfilere gitmeye hak kazanan Lacivert-Mavililer attıkları 51 gole karşılık kalesinde 20 gol gördü. Kadrosunun büyük bir bölümünü altyapısından yetişen oyunculardan oluşan Demirspor, terfiler öncesi 3. lige çıkacak bir görüntü sergilemese de teknik direktör Agah Bıyıkoğlu önderliğinde iddialı takımların canını yakabilir.
SOMASPOR (MANİSA)
Sezona Manisa Belediyespor, Acar İdmanyurdu ve Donatımspor gibi güçlü rakiplerin olduğu Manisa Süper Amatör Ligi A Grubu'nda başlayan Somaspor, bu güçlü rakipleri geride bırakarak ligi lider tamamladı. Kırmızı-Mavi-Beyazlı takım oynadığı 18 maçta 15 galibiyet, 1 beraberlik 2 mağlubiyet aldı. Takımda profesyonel liglerde oynamış oyuncular da bulunuyor. Özellikle Fatih, Yücel gibi yaşlı ve tecrübeli oyuncuları dikkat çekiyor. Takımın genelini Soma Linyitspor'dan ve altyapıdan gelen oyuncular oluşturuyor. Attığı 46 gole karşılık kalesinde 13 gol gören ekibin teknik patronluğunu Mustafa Şen yapıyor.
MANİSA BELEDİYESPOR
Belediye desteğini arkasına alarak lige başlayan Manisa Belediyespor grubun güçlü ekipleri Acar İdmanyurdu ve Donatımspor'u geride bırakarak terfilere gitmeye hak kazandı. Genç bir kadroya sahip olan Yeşil-Beyazlılar teknik direktör Hasan Şapçı önderliğinde terfilere oldukça iddialı hazırlanıyor. Attığı 45 gole karşılık kalesinde 10 gol gören Belediyespor, 3. Lige terfi müsabakalarının gizli favorilerinden.
SALİHLİ BELEDİYESPOR
Yıllarca profesyonel liglerde mücadele ettikten sonra amatör kümeye düşen Salihli Bld.spor'da tek amaç tekrar profesyonel liglere geri dönmek. Geçen seneki kadrosunu koruyup; altı yeni ismi daha bu kadroya dahil eden Yeşil-Beyazlı ekibin teknik direktörlüğünü Ozan Donbaz yapıyor. Attığı 45 gole karşılık kalesinde 16 gol gören Salihli temsilcisi ligde sadece iki mağlubiyet aldı.
ALAŞEHİR BELEDİYESPOR (MANİSA)
Teknik patronluğunu Mustafa Özzeybek'in üstlendiği Alaşehir Belediyespor, Salihli Belediyespor'un ardından ligi 41 puanla ikinci sırada tamamlayarak play-off biletini aldı. Bir sönem 3. Lig'de de mücadele eden Sarı-Sİyahlılar 54 gol atıp kalesinde 15 gol gördü. Kadrosunda Ismaila Sow ve Cheikh Omar Diop adında iki Senegalli bulunduruyor. Ayrıca profesyonel liglerde oynamış tecrübeli isimleri de bünyesinde barındıran bu ekip, 3. lige terfi maçlarının en güçlü takımlarından.
SÖKESPOR (AYDIN)
Aydın Süper Amatör Ligi'nde tam 20 hafta yenilgi yüzü görmeden şampiyon oldu. Takımda El Hadji Saliou Seck adında bir yabancı oyuncu bulunuyor. Ayrıca takım kadrosunu profesyonel liglerde oynamış oyuncular oluşturuyor. Özellikle Mustafa Sarıkeçili, Cevahir ve Ramazan Sökespor'un en etkili isimleri. Attığı 54 gole karşılık kalesinde 18 gol gören Kırmızı-Lacivertli ekip terfilerin en güçlü adaylarından. Oyuncularının daha öncede bu organizasyonda yer alması en büyük avantajları. Sökespor'un teknik patronluğunu Kerrar Kolcu yapıyor.
ÇİNE MADRANSPOR (AYDIN)
Sökespor'un ardından Kuşadasıspor, DidimBelediyespor gibi ekipleri geride bırakarak 53 puanla ikinci sırayı aldı. Takımın genç oyunculardan oluşması ve amatör ruhla oynamaları bu başarıdaki en büyük etken olarak görülüyor, zira Çine Madranspor'da profesyonel ligde tecrübe yaşamış oyuncu sayısı ikiyi geçmiyor. Çine Madranspor terfilere de bu amatör ruhla çıkarsa son maçlara kadar gidebilir, 3. lig kapısını aralayabilir ama içeri giremez.
KUŞADASISPOR (AYDIN)
Ligi üçüncü tamamlayarak terfi bileti alan siyah-beyazlı ekipte bir Gürcü oyuncu bulunuyor. Ayrıca takımın büyük çoğunluğu daha önce profesyonel liglerde top koşturmuş oyunculardan oluşuyor. Yıllar önceki profesyonel liglerdeki şaşaalı günlerine yeniden dönmenin hesaplarını yapan kulüpte son haftalarda yaşanan masör krizi (İlçede kimi erkek çocuklara tacizde bulunduğu iddia edilen kişi kulübün masörü çıkmıştı) takımı olumsuz etkilese de Kuşadasıspor terfilerin güçlü adaylarından.

Göztepe'den güzel prova


TURGUTLUSPOR: 2 GÖZTEPE: 3

STAT: Turgutlu 7 Eylül
HAKEMLER: İzzet Özdemir, Murat Gümüş, Fatih Özdemir
TURGUTLUSPOR: Melih* (46 Murat**), Babür** (66 Ferhat**), Volkan** (66 İsmail **), Ümit **, Emrah *, Gökhan ** (66 Selçuk**), Okan **, Turgay ***, Eren *** (75 Fatih**), Sadullah**(66 Raşit**), Hüseyin**
GÖZTEPE: Erdinç ***, Murat Cömert ** (60 Mehmet**), Bulut *** (58 Metin***), Ufuk **, Ali**, Burak **, Cihan ***, Recep ***, İbrahim *** (72 Sergio*), Erhan ** (46 Melih***), Serkan** (33 Murat Çaydemir ***)
GOLLER: 32-55 Eren (Turgutlu), 6-66 Recep, 70 İbrahim (Göztepe)

3. Lig'e terfi maçlarında İzmir'i temsil edecek olan Göztepe, hazırlık maçında 2. Lig takımlarından Turgutluspor'u 3-2 mağlup etti.
6. Dakikada Cihan'ın ceza alanı içersine yaptığı ortada topla buluşa İbrahim'in sert şutunu kaleci Melih elinde kaçırınca topu önünde bulan Recep yakın mesafeden topu ağlara yolladı: 0-1
32'de orta sahadan gelen derinleme pas ile topla buluşan Eren ceza alanına girer girmez sert vurdu skoru eşitledi 1-1.
55'te sağ taraftan kazanılan köşe atışını Sadullah kullandı. Bu topa iyi yükselen Eren kendisinin ve Turgutluspor'un 2. golünü attı: 2-1
66'da Murat Çaydemir'in mükemmel pası ile Turgutlu ceza alanına sokulan Recep güzel bir plase ile maça dengeyi getirdi 2-2
70'de Melih'in pasında İbrahim topu önünde buldu. Turgutlu ceza alanına şık hareketler ile sokulan İbrahim topu ağlara gönderdi: 2-3.
86'da Turgutlu atağında Raşit'in ara pası ile ceza yayı çizgisinde topla buluşan Fatih'in vuruşu kaleci Erdinç'i geçmesine rağmen Metin son anda topu kale çizgisi üzerinde tutarak uzaklaştırdı.

Kaynak: http://www.turgutluyanki.com/

İstanbul Kemah Çınar'ı devirdi


İSTANBUL KEMAHSPOR: 7 ÇINARSPOR: 1

HABER-FOTO: NESCEL PASCAL
İstanbul 2. Amatör Küme 17. Grup'ta geçen hafta Başıbüyükspor'a 2-1 yenilen İstanbul Kemahspor, 6. hafta mücadelesinde grup sonuncusu Ümraniye temsilcisi Çınarspor'u 5-0 yendi.
İlk gol 5. dakikada Çınarspor'dan geldi. Daha sonra toparlanan İ. Kemahspor beraberliği çabuk sağladı: Gökhan'ın pasında Çetin kaleciyi de geçip golünü attı: 1-1. Bu golden sonra duran topu uzun kullanan Ahmet, Gökhan'ı topla buluşturdu, Gökhan da kaleciyi geçip golünü attı: 2-1. Golden 5 dakika sonra Celal'in pasında topla buluşan Osman'ın golüyle durum 3-1 oldu. Sağ bekten ileriye çıkan Yunus'u iyi gören Osman, bu futbolcuya güzel bi pasla golü attırdı: 4-1. Aykut'un pasında topla buluşan Celal önce kaleciyi sonra kaleye koşan savunma oyuncusunu geçip golünü attı: 5-1. İlerleyen dakikalarda Osman'ın ayağından bir gol daha bulan Kemahspor durumu 6-1'e getirdi.
İkinci yarıda yedek oyuncularına şans veren Çengelköy ekibi İstanbul Kemahspor, daha rölanti bir futbol oynadı... Yunus'un pasında topla buluşan Celal yaklaşık 40 metre topu sürdükten sonra dışarı çıkarttı ve Aykut da skoru belirleyen golü kaydetti: 7-1.
İstanbul Kemahspor böylece 6 hafta sonunda puanını 11'e çıkarırken Çınarspor henüz puanla tanışmadı. Grubun bir diğer maçında grup ikincisi Kozyatağı, Üsküdar Anadolu'yu 5-1 yendi.

Bolu'da Yeniçağaspor şampiyon

Bolu Play-off'ta haftanın kritik maçında Yeniçağaspor, Kızıkspor'u 3-2 yenerek bitime 2 hafta kala şampiyonluğunu garantiledi. Yeniçağaspor Bolu'yu terfi maçlarında temsil edecek. Bolu'yu terfi maçlarında 1 kulüp temsil ediyor...
Kaynak: www.kizikspor.com & Recep Şeker

Ahımehmetspor çok iddialı


HABER-FOTO: RECEP KARAGÖZ
Tekirdağ 2. Amatör Küme"de mücadele veren ve Tayyar İşteal'ın çalıştırdığı Ahımehmetspor kulübü bu sezon iddalı.
Antrenör Tayyar İşteal yaptığı açıklamada, "Ligler yeni başladı. Şu anda durumumuz iyi. İlerleyen haftalarda daha da iyi olup ligin zirvesine yerleşmek için mücadele vereceğiz. İlk hedefimiz orta sıralarda yer almak. İlerleyen haftalarda daha iyi olursak niye şampiyonluğu kovalamayalım?" dedi.

Muratlı Kurtuluşspor ihraç edildi


Tekirdağ B Gençler Ligi'nde mücadele eden Muratlı Kurtuluşspor ligden ihraç edildi.
15 Mart'ta Velimeşe Belediyespor'la oynayacağı lig maçına çıkmayan Kırmızı-Siyahlı ekip, bir sezon içinde iki kez maça çıkmadığı için Tertip Komitesi kararınca ligden atıldı.
Söz konusu maçlarda Kurtuluşspor rakipleriyse 3-0 hükmen galip ilan edildi.

Çorlu Sanayispor mağlup

Tekirdağ'ı 3. Lig'e terfi maçlarında temsil etmeye hazırlanan Çorlu Sanayispor, Antalya kampında çalışmalarını sürdürüyor.
Mavi-Beyazlılar, Rusya 2. Lig takımlarından FK Ryazan ile yaptığı maçı 3-0 kaybetti.

Kaynak: Benan Diker

Tekirdağlı miniklerin büyük başarısı


Milli Eğitim Bakanlığı - Danone Küçükler Futbol İzmir Grup Birinciliği maçları İzmir Bornova Şehir Stadı'nda oynandı.
Tekirdağ'dan Namık Kemal İlköğretim Okulu, ilk 4 takım arasına girerek, 26-29 Mayıs'ta İzmir'de gerçekleşecek olan 2007-2008 Milli Eğitim Bakanlığı-Danone Türkiye Birinciliği'ne katılma hakkı kazandı. Namık Kemal İlköğretim Okulu ayrıca Fair Play ödülünün de sahibi oldu. Finale katılmaya hak kazanan diğer okullar ise İstanbul'dan Kazlıçeşme Abay İlköğretim, Bursa'dan Hanife Murat ve Hüseyin Karabacak İlköğretim Okulları oldu.

Danone'nin, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile 2003 yılından beri Türkiye'nin 81 ilinde düzenlediği MEB - Danone Küçükler Futbol Türkiye Birinciliği'nin bir parçası olarak gerçekleştirilen Milli Eğitim Bakanlığı - Danone Küçükler Futbol İzmir Grup Birinciliği Finali'ne, Türkiye genelinde 9.000'den fazla okul katıldı.
İzmir Grup Birinciliği Final maçı, İzmir Bornova Şehir Stadı'nda oynandı. Bursa Hanife Murat İlköğretim Okulu, Bursa Hüseyin Karabacak İlköğretim Okulu, İstanbul Kazlıçeşme Abay İlköğretim Okulu ve Tekirdağ Namık Kemal İlköğretim Okulu takımları, 26-29 Mayıs 2008 tarihinde İzmir'de yapılacak olan 2007 - 2008 Milli Eğitim Bakanlığı - Danone Türkiye Birinciliği'ne katılma hakkı kazandı.

Grup karşılaşmalarında seyir zevki yüksek ve fair play ruhunun ağır bastığı maçlar çıkaran 'geleceğin yıldızları' final maçlarında da aynı çizgiyi koruyarak futbol yeteneklerini sergiledi. Kalabalık bir taraftar topluluğunun izlediği maç sonucunda, Fair Play ödülünü yine Tekirdağ Namık Kemal İlköğretim Okulu aldı.
Haber için Recep Karagöz'e teşekkürler.

Malkaralı gençlerin gözü zirvede


Tekirdağ B Gençler Ligi B Grubu'nda mücadele veren Malkaraspor, yaptığı maçlarda aldığı başarılı sonuçlarla dikkatleri üzerine çekiyor. Ligin son bölümlerine girildiği bu haftalarda Malkara B genç takımı topladığı 13 puanla 3. sırada yer alırken, grubunu lider kapatmanın da hesaplarını yapıyor.

Yalova'da sezon sona erdi

HABER: RECEP ŞEKER
Yalova Süper Amatör Küme'de 2007-2008 sezona sona erdi. Şampiyonluğa namağlup Altınova Belediyespor ulaştı. Altınova'yla birlikte ikinci olan Çınarcık Belediyespor Yalova'yı terfi maçlarında temsil edecek.
Yeşilovaspor ve Acarspor ise 1. Amatör Küme'ye düştü. Acarspor zaten ligden çekilmişti. Ligin yeni takımı Yeşilovaspor sezona güzel bir başlangıç yapsa da bunun devamını getiremedi.

Dudullusporlu yıldızlar Fener'i devirdi

DUDULLUSPOR: 1 FENERBAHÇE: 0

Türkiye Yıldızlar Futbol Şampiyonası 1. Kademe Sakarya Grubu'nda Dudulluspor, Fenerbahçe'yi 1-0 yendi. Karasu'daki maçta iki ekip de temkinli bir futbol ortaya koydu ve son dakikalara 0-0 eşitlikle girildi. Maç bu şekilde bitecek derken, Dudulluspor kontratakla golü buldu. Maçın son iki dakikası oynanırken, Sami’nin vuruşunda top kaleciden Talat’ın önüne düştü, Talat kalecinin de yerde olmasını fırsat bilerek, topu uzak kalenin doksanına gönderdi. Uzatmalarda da gol sesi çıkmayınca, Dudulluspor maçı 1-0 kazandı. Gruptaki diğer maçta Boluspor, Düzce Gümüşova Belediyespor'u 1-0 yendi.
Dudulluspor, 29 Mart Saat 15.00'de Boluspor ile karşılaşacak ve bu maçtan galip ayrılır ise, 2. kademe maçlarına kalıp, Türkiye’de ilk 24 takım arasına girecek.

Karasu'da Kamp yeri olarak, Vizyon Resort Otel'i seçen Dudulluspor'un Başkan Yardımcısı Ali Yazlı, otelden son derece memnun kaldıklarını ifade etti. Gündoğdu Grubu'nun, Karasu‘da Tersane inşa ettiklerini hatırlatan Ali Yazlı, sezon başında forma göğüs reklamı ile Dudulluspor kulübüne desteklerinden dolayı Zekeriya ve Yücel Gündoğdu'ya da müteşekkir olduklarını söyledi.

Cuma, Mart 28, 2008

İstanbul Şampiyonası'nda çeyrek final...


Tüm maçlar pazar günü oynanacak...

Ayazağaspor-Büyükçekmecespor: Avcılar Turgut Özal Stadı, 15.00

Hadımköyspor-Avcılar Belediyespor: Avcılar Turgut Özal Stadı, 11.00

Cankurtaranspor-Ümraniyespor: Nurtepe Çim Stadı, 15.00

Samandıraspor-Beylikdüzüspor: Spor Akademisi Stadı, 15.00

OSTİM Spor küme düştü

OSTİM Spor bitime 1 hafta kala Ankara SAL'a veda etti.

HABER: ALPER DOĞRU
Ankara Süper Amatör Küme'de bitime 1 hafta kala Jandarmagücü de terfilere katılmayı garantiledi. Kırmızı-Lacivertliler Pursaklar Belediyespor'a yenilmelerine karşın, takipçileri Çubukspor ve Adliyespor'un da kaybetmesiyle terfi bileti aldı. Sincan, Keçiören, Pursaklar ve Jandarmagücü'nden sonra terfilere gidecek beşinci takım Çubuk, Adliye veya Kazan'dan biri olacak.
Bu arada Demetevler Karadenizgücü ve Etimesgut Belediyespor'dan sonra düşmesi kesinleşen üçüncü takım OSTİM oldu. Hatırlayacağınız gibi yeşil-kırmızılılar 3.lige terfi maçlarında bir dönem çok başarılı maçlara imza atmışlar ancak üst üste 2 sezon Gazi Belediyespor ve Değirmenderespor'a finalde kaybetmişlerdi. Küme düşen dördüncü takım son hafta belli olacak.




Hasköyspor'da kongre yapıldı

HABER: İSMET ATABEY
İstanbul Süper Amatör Küme 1. Grup'ta sezonu orta sıralarda tamamlayan tarihi Hasköyspor Kulübü kongresini yaptı. Başkanlığa seçilen Abdülaziz Asal, hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacaklarını belirterek, turuncu-siyahlıları eski parlak günlerine taşıyacaklarını söyledi. Asbaşkan Mustafa Keser ise alt yapıya önem verip kurumsallaşacaklarını belirtti. Taraftarlar da yeni yönetime başarılar diledi.

Kilimli Belediyespor'dan erken veda


HABER: BENAN DİKER
Zonguldak Terfi Play-Off'unun Yarı Final maçları bugün oynandı. Normal sezonda ikinciliği Zonguldak Belediyespor'a son anda kaptıran ve play-off oynamak zorunda kalan lig üçüncüsü D.M. Dilaverspor, günün ilk maçında, sezonun hayal kırıklığı yaratan takımı, lig altıncısı Kilimli Belediyespor'u (geçen yıldan bir hayli güç kaybetti bu ekip) 4-2 ile geçerek ilk finalist oldu ve olası bir süprize izin vermedi.
Günün ikinci maçında ise lig dördüncüsü Teaş Işıkspor favori gösterildiği maçta lig beşincisi Ereğli Karadeniz'e açık farkla (0-4) mağlup olarak sezonu kapattı. Final maçı Pazar günü Zonguldak'ta saat 15:00'te oynanacak ve Zonguldak şampiyonu olan Ereğli Belediyespor ve ikinci Zonguldak Belediyespordan sonra terfiye gidecek üçüncü takımda belli olacak.

Yarı Final
D.M.Dilaverspor-Kilimli Belediye 4-2
Ereğli Karadeniz-Teaş Işıkspor 4-0

Final
D.M.Dilaverspor-Ereğli Karadenizspor (30 Mart Pazar 15:00-Zonguldak)

Terfilere iki bilet daha

Sorgun Belediyespor'un maçından bir enstantane...

HABER: BENAN DİKER
Terfi maçlarının başlamasına az bir zaman kala terfiye gidecek takımlar da belirlenmeye devam ediyor. Yozgat'ın en büyüğü Sorgun Belediyespor olurken; Çankırı'da da yine bir ilçe temsilcisi, Çerkeş Belediyespor mutlu sona ulaşıp terfi bileti aldı.

İstanbul Bafraspor lider Öz Fatih önünde


İstanbul 2. Amatör Küme 5. Grup'ta bu hafta zirveyi yakından ilgilendiren bir maç var. 5'te 5 yapan lider Öz Fatihspor, 12 puanlı takipçisi İstanbul Bafraspor'la deplasmanda karşı karşıya gelecek. Maç, 29 Mart Cumartesi günü 15.00'te Bayrampaşa Belediye Stadı'nda oynanacak.

Karşılaşma öncesi her iki ekip de son derece iddialı. İstanbul Bafraspor'un başarılı teknik direktörü Mustafa Ünal, tüm futbolseverleri bu zorlu ve çekişmeli karşılaşmaya davet etti. Ünal, maçın dostluk çerçevesinde geçeceklerinden emin olduklarını, rakiplerini en iyi şekilde ağırlayacaklarını sözlerine ekledi.

Edirne'de sezonun en iyileri belirlendi

Ayşekadın Gençlerbirliği

HABER-FOTO: ERDOĞAN DEMİR
Edirne Televizyonu (ETV) Edirne Süper Amatör Ligi’nde yılın en iyilerini seçti.
Edirne Televizyonu’nda Salı Günleri yayınlanan 'Haftanın Spor Panoraması' programının yapımcısı Atilla Bilgin'in verdiği bilgiye göre her kategoride en iyi üç şöyle:

En iyi takım: Ayşekadın Gençlerbirliği, Edirnespor, Yenikarpuzluspor
En iyi antrenör: Arda Denizeri (Edirnespor), Şeref Aldanmaz (Yenikarpuzluspor), Melih Altınok (Saraçhanespor)
En Centilmen takım: Keşan Anafartalarspor

Ödüller, önümüzdeki günlerde düzenlenecek bir tören ile verilecek.


Şeref Aldanmaz-Yenikarpuzluspor Teknik Direktörü
Keşan Anafartalarspor
Yenikarpuzluspor

Edirnespor'da terfiler öncesi şok gelişme


HABER-FOTO: CÜNEYT ÇAKIR
Edirne'yi 3. Lig'e terfi maçlarında temsil etmeye hazırlanan Edirnespor'da, seçim öncesi başkan Erkan Even'in açıklamalarıyla şoke olan futbolculardan 8'i maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle takımı bıraktılar. Bu futbolcular: 42 yaşında olan yıllarını futbolunu vermiş kaptan Özkan, Seyfettin, Hasan, Yavuz, Rafet, Mesut, Fevzi, Hakan, kaleci Uğur. Bu isimler terfi maçları öncesi kulübü zor durumda bıraktılar.
Sarı-Kırmızılılar, İki sene önce Türkiye dördüncüsü olan genç takım futbolcularını A takıma monte etmeye çalışıyorlar. Etv televizyonu’na açıklamada bulunan başkan Even bu seçimlerde olmayacağını ve yeni görev alacak olan kşilere kulübün anahtarlarını teslim edeceğini belirtmişti. Kulübün mali krizde olduğunu söyleyen Even, tüm Edirnelilerden ve İş adamlarından yardım beklediğini dile getirdi.

Ayşekadın GB şampiyonluğu kutladı


HABER-FOTO: CÜNEYT ÇAKIR
Edirne Süper Amatör Küme Şampiyonu Ayşekadın Gençlerbirliği camiası şampiyonluk yemeğinde bir araya geldi. Kırmızı-beyazlı futbolcular 3. Lige yükselme maçları öncesinde moral kazandı. Yemekte, futbolcu ve yöneticiler birlikte eğlenerek, birlik-beraberlik mesajı verdi.
İki köprü arasındaki bir restoranda verilen yemeğe Edirnespor Başkanı Erkan Even ile Teknik Direktör Arda Denizeri de konuk olarak katıldı. Ayşekadın Gençlerbirliği yöneticilerinden Nihat Bodur, futbolcuları tek tek sahneye davet etti ve yöneticiler de futbolculara başarılarından dolayı çiçek verdi. Edirnespor Başkanı Erkan Ever de konuk olarak katıldığı yemekte konuşma yaparken, Ayşekadın Gençlerbirlği'ne terfi maçlarında başarılar diledi.
Ayşekadın Gençlerbirliği Kulüp Başkanı Önder Özcan, yarından itibaren Edirnespor Başkanı ile birlikte Edirne’yi yönetenlerle görüşeceklerini ve destek isteyeceklerini bildirdi.

Bu arada, Ayşekadın Gençlerbirliği'ne bu sezon büyük maddi destekte bulunan Zübeyde Karadeniz de şampiyonluk yemeğine onur konuğu olarak katıldı. Futbolcular, Karadeniz’e şampiyonluk kupasını verdikten sonra, sıraya girerek tek tek elini öptüler. Ayşekadın Gençlerbirliği yöneticileri, teknik sorumluları ve futbolcular daha sonra piste çıkarak birlikte oynayıp şampiyonluklarını kutladı.


Gürpınarspor'la hazırlık maçı
Öte yandan Kırmızı-Beyazlılar pazar günü İstanbul'a giderek, Gürpınarspor'la bir hazırlık maçı yapacak. Gürpınar Stadı'ndaki maç 14.30'da başlayacak.

Perşembe, Mart 27, 2008

B. Sinop'tan hain saldırılara kınama


Bayrampaşa Sinopspor, 3. Lig 2. Grup takımlarından Bafra Belediyespor'a yapılan ve Teknik Direktör Sedat Gezer ile kaleci antrenörü İsmail Kurt'un hayatını kaybettiği silahlı saldırıyla, Bayrampaşa takımlarından Çatalzeytinspor'un antrenörü Nihat Arı'nın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan saldırıyı kınadı.
Kulüp Başkanı Sabri Ersoy, gençliğe ve Türk sporuna hizmet veren kişilerin böylesine hain saldırılar neticesinde can vermesinden dolayı büyük üzüntü duyduklarını belirtti. Ersoy ölenlere Allah'tan rahmet, kederli yakınları ve Türk spor camiasına baş sağlığı diledi.

Malatya'da terfilere henüz bilet yok

Malatyagücü, Demirspor'u yenerek iddiasını sürdürdü.

HABER: ENGİN SEVİM
Malatya'da play-off ikinci maçları çarşamba günü oynanırken, terfilere gidecek takımların hiçbiri daha belirlenemedi. Terfilere gidecek takımlar pazar günü yapılacak son maçlarla belli olacak.
Geçen maçta sürpriz bir şekilde Malatyagücü'nü 4-0 mağlup eden Hekimhan Belediyespor, Adafi Kartal karşısında 3-3'lük beraberlikle yetindi.
Diğer maçta ise, normal sezonda A ve B gruplarını lider bitiren takımlar karşı karşıya geldi. Malatyagücü, Demirspor'u 2-1 mağlup ederek hem Demirspor'a ilk mağlubiyetini tattırdı, hem de son haftaya girilirken terfiler icin avantajlı olmanın mutluluğunu yaşadı.
Düşmeme mücadelesi veren takımların mücadelesinde, bu hafta da yenilen ve sezon başından bu yana puan alamayan Darende takımı küme düşmüş oldu. Düşen diğer takım son hafta oynanacak maçlardan sonra belli olacak.

Ümraniye kendini sıkmadan çeyrek finalist


ÜMRANİYESPOR: 4 FİKİRTEPE DUMLUPINAR: 0

STAT: Selimiye
ÜMRANİYESPOR: Kıvanç **, Ömer Çetinkaya ***, Mustafa Kaçmaz ***, Serhat ***, Mustafa Alınmaz ***, Orhan **, Ertuğrul *** (Mustafa Avcı 76 ***), Ahmet Yeşiltaş **, Ömer Bayraktar ** (Ahmet Erdoğan 70 **), Osman ** (Kaan 50 ***), Cem ****
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Demir
FİKİRTEPE DUMLUPINAR: Aptullah **, Tekin **, Ayhan **, Erdi **, Mustafa Akaya **, Ramazan *, Sinan **, Serhatcan * (Gökhan 69 *), Ali **, Bulut ** (Fatih 86)
TEKNİK DİREKTÖR: İsmail Uçan
GOLLER: Ertuğrul (48 pen), Cem (63), Mustafa Avcı (83), Kaan (90)
SARI KARTLAR: Kıvanç, Ömer, Ahmet Yeşiltaş, Ahmet Erdoğan / Serhatcan

HABER-YORUM-FOTO: EFKAN BUCAK
İstanbul İl Şampiyonası 6. Grup’ta Ümraniyespor, Kadıköy temsilcisi olan Fikirtepe Dumlupınarspor’u 4-0 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı. Ümraniyespor’a beraberlik dahi yetiyordu ancak ikinci yarıda rahat bir oyunla sonuca gittiler. Karşılaşma Selimiye Stadı’nda oynandı. Son derece rahat ulaşımı olan, modern, bakımlı bir stat. Lakin ağlarla çevrili olması göz zevkini biraz bozduğu gibi fotoğraf çekiminde de ayrı sorun yaratıyor (Gerçi bu sefer fotoğraf makinem yoktu, cep telefonunun makinesiyle idare ettik).

Karşılaşma öncesi sahaya inip Ümraniyespor Futbol Şube Sorumlusu Sayın Ayhan Ergül’le tanışma ve sohbet etme şansı buldum. Ergül’ün (ve dolayısıyla Ümraniyespor’un) en büyük şikayeti, maçların sentetik çim sahada oynatılmasıydı zira Ümraniyespor gibi terfileri düşünen büyük hedefli takımlar, üzerilerine titredikleri oyuncularının ‘halı saha’da sakatlanmasından çok korkuyorlar. Zaten maç sırasında tribün tepkilerinden bunları gayet iyi gördük. Bu nedenle Ümraniyespor gibi diğer iddialı takımlar da İstanbul şampiyonasında önemli oyuncularını belli bir rotasyonla oynatıyor, bazılarını dinlendiriyor. Ümraniyespor Fikirtepe karşısına da bazı as oyuncularından yoksun çıksa da genel anlamda takımın iskeleti korunmuştu.

Ergül, Ümraniyespor’un şu anda tesis olarak birçok profesyonel kulüpten iyi durumda olduğunu söyledi. Ayrıca kulüp kurumsallaşma adına da büyük adımlar atılmış durumda. Kırmızı-Beyazlıların şu anda işlettiği bir restaurant var, buna benzer başka işletmeler de açılacak ve Ümraniyespor kendi ayaklarının üstünde durabilecek.




Tabii bu güzellikler sportif başarılarla desteklenmeli. Biz Ümraniyespor’un sahadaki performansına geçelim... Hafta içi ve tarafsız saha olduğu için tribünler pek kalabalık değildi. Taş çatlasa 60-70 kişilik bir güruh vardı ki onlar da yöneticiler, menajerler, futbolcu yakınlarıydı. Tezahurat değil, çekirdek çıtırdısı duyuluyordu. Mücadelenin ilk yarısı oldukça sertti. Ümraniyesporlu taraftarlar Fikirtepeli futbolculara epey tepki gösterdiler. Tepki derken belirtmem lazım ki tek bir olumsuz olay veya söz olmadı. Hele bir pozisyonda “5 numara, top oyna, onlar bize lazım, finallere gidiyoruz” demesi gülüşmelere neden oldu. Bu arada söz konusu Fikirtepeli 5 numaranın, Amatör Milli Takım’a da seçilen Mustafa Akkaya olduğunu belirteyim. Aynı takıma Ümraniye’den sol bek Mustafa Avcı ve stoper Ömer Çetinkaya seçilmişti.

İlk yarıda her iki takım da genelde duran toplardan pozisyon buldu. Ümraniyespor’un duran toplara hakim oyuncuları var. Bu sezon onları Beşyüzevler maçında izlemiştim, vasat bir maçta serbest vuruştan bir golle kazanmışlardı. Her ne kadar Fikirtepe Dumlupınar Beşyüzevler ayarında olmasa da bu tarzlar maçlar da terfilere gidecek takımlar için iyi birer sınav. Çünkü bazı illerden gelen takımlar Fikirtepe Dumlupınar ayarında olacak, ki Turuncu-Siyahlılar hiç de fena değildiler. Renklerden bahsetmişken, Ümraniyespor her zamanki kırmızı-siyah-beyazlı formasının aksine dün masmaviydi. İngiltere Premier Ligi’ndeki ‘Third kit-üçüncü forma’ muhabbeti gibi, bu alakasız renkli forma onlara hoş bir hava katmıştı.

Gözlemlediğim kadarıyla Şenol Demir Ümraniyespor’a 4-4-2 oynatıyor. Ancak Fikirtepe Dumlupınar karşısında tam kadro değillerdi bu nedenle fazla sağlıklı bir yorum yapamayabilirim. Stoperde Ömer oldukça iyi. Adam bütün hava toplarını alıyor, ileride kornerlere gidiyor, çapraz koşular yapıyor, ileri gidip geliyor. Galatasaray-Denizlispor maçında Servet Çetin öve öve bitiremeyen Lig TV spikeri keşke bir de Ömer’i görseydi! Dörtlü savunmanın göbeğinde Ahmet Yeşiltaş (Zeytinburnu’da prof. Oynadı, geçen sezon Beylikdüzü’ndeydi) ve Orhan (Tepecik Belediyespor’un terfi eden kadrosundan) yer aldı. Ancak savunmalarının hücuma yatkınlığı (ve sanırım biraz da rakibin kendilerine göre zayıf olmasından dolayı) bu iki oyuncu da ön libero gibi bir görev almadı, ortada hücuma daha yatkın oynadılar. Fikirtepe’nin en zayıf yeri orta sahaydı bu nedenle Ahmet Yeşiltaş ve Orhan çok fazla boş alan buldu. A. Yeşiltaş dar alanda da çok başarılı bir futbolcu ancak daha önce de dedik, sinirli olması handikap. Hiç yoktan bir sarı kart gördü. Beşyüzevler maçında Orhan oyuna sonradan girmişti bu nedenle terfilerde Ahmet Yeşiltaş’ın yanında kim oynar, şu anda kestiremiyorum.

Ümraniyespor’ kanatlarına gelince. Sağ kanatta Cem (Beykoz’dayken amatöre döndü) muazzamdı ki bence maçın adamı da oydu. Bindirmeleriyle Fikirtepe’nin sol kanadını felç etti, zaman zaman ters kanada da geçti. İlk 11’de solda gördüğüm Osman etkisizdi ancak oyunu iyi okuyan Şenol Demir (Yukarıda fotoğrafta) Kaan’ı oyuna alarak maçın bir anlamda kaderini değiştirdi. Maçın bazı bölümlerinde Şenol hocayı takip ettim. Oyuncularına sürekli ayağa pas yapmalarını öğütlüyor, soğukkanlılığını pek kaybetmiyor ve oyunu hakikaten iyi okuyor, hamleleri çok yerinde. Oyuna sonradan giren Kaan da son derece etkiliydi. Kaan daha sonra oyuna Mustafa Avcı’nın girmesiyle forvete yakın orta saha gibi oynamaya başladı. Şahsen daha önce hep sol bekte gördüğüm Mustafa Avcı’yı bu kez sol açık pozisyonunda izledim. Uzun sarı saçları ve 70’lerdekileri andıran kalın saç bandıyla Efsanevi İsveçli tenisçi Bjorn Borg’u hatırlatan Mustafa 14 dakikada bile olsa farkını koydu. Bu maça özel yedekti elbette, bir aksilik olmazsa terfilerde ilk 11’de başlayacak diye düşünüyorum.

Forvette tecrübeli Ertuğrul (İstanbul BB, Nişantaşı, Tepecik Fıratpen, Eyüp, Karagümrük, Darıca GB, Zeytinburnu, Akseki Aroma, Denizli Belediye, Pazar ve Anadolu Üsküdar’da profesyonel oynadı. Sezona Üsküdar’da başladı ama amatöre döndü) kesilene kadar oldukça etkiliydi (Aslında esami listesinde doğum tarihinin 1973 olduğunu görene kadar ben onu 23-24 yaşlarında falan sanmıştım. 80’li yıllardaki filmlerden fırlamış uzun saçlı, zengin genç tipi vardı). Zaman zaman kanada yakın da oynuyor. Bu maçta Ümraniyespor’un ileride bir pivot forveti (Ömer Bayraktar) vardı. Aslında Ümraniyespor gibi kanatları efektif olarak kullanabilen bir takımda başarılı olması gerek ama dün fazla parlamadı. Yapılan ortaları yere indirip arkadaşlarıyla buluşturabilir. Mesela Ankaraspor Süper Lig’e ilk çıktığında ilerine Hüseyin Kartal, hemen arkasında hızlı Jaba-Tita-Yusuf üçlüsü buna gayet uygundu. Ancak orta sahanızda Ahmet Yeşiltaş ve Orhan varsa başka bir taktik kullanmanız gerekir. Misal, savunmanın arkasına sarkabilen hızlı forvetler kullanmak gibi... Fikirtepe Dumlupınar karşısında Cem ve Ertuğrul bu konuda iyiydi.

Gelelim gollere. İlk yarının golsüz bittiğini söylemiştik. İkinci yarının henüz 3. dakikasından Ümraniyespor penaltı kazandı. Ertuğrul çok şık bir vuruşla skoru 1-0 yaptı.
63’te Ertuğrul sağdan içeri çıkardı, ceza sahası içindeki Cem dokundu ve kalecinin kapattığı köşeden top ağlarla buluştu.
83’te Fikirtepe Dumlupınar savunmasının ofsayt diye duraksadığı anda Cem kaleciyle karşı karşıya kaldı. Bu futbolcu boş durumdaki Mustafa Avcı’yı gördü, o da topu boş ağlara gönderdi.
90’da, aslında son derece başarılı bir maç çıkarak Fikirtepe Dumlupınar kalecisi Aptullah için şanssız bir andı. Aptullah kendisine gelen topa çok kötü vurdu, havaya yükselen top döne döne kaleye süzülmeye başladı (gözünüzün önüne getirebildiniz umarım), sonra kendisine doğru gelen topu kafayla uzaklaştırmaya çalıştı ancak top yine uzağa gitmedi (Kaleye girmeyi kafasına koymuştu sanırım), tabi herkes bu ilginç tabloyu izlerken koşarak gelen Kaan, kalecinin kafasından gelen topu ağlara gönderdi. Maç da 4-0 bitti.

Birkaç cümle de Fikirtepe Dumlupınar’dan bahsetmek lazım. Terfilerden belki hatırlarsınız, kendileri 2003’te ilk turda Körfez Belediyespor’a 5-0 yenilmişler sonraki yıllar kendilerine gelememişlerdi. Dün stada 14 kişilik bir kadroyla gelebildiler, büyük olasılık hafta içi olması nedeniyle bazı oyuncuları izin alamadı. İlk yarı iyi direndiler, pozisyon da buldular ancak tecrübesizlik ve biraz kondisyon eksiği nedeniyle ikinci yarı koptular ki aslında 2-0’dan sonra Ümraniyespor da öyle pek asılmadı maça. Amatör milli stoper Mustafa Akkaya’nın yanı sıra 10 numaralı kaptanları Ali Selamet ve 7 numara Sinan Yıldız dikkatimizi çekmeyi başaran isimlerdi. Bence biraz da rakibin etkisinde kaldılar.

Şöyle ki maç boyunca ‘faullu oynamayın, terfilere gidecek bunlar’ lafı tribünlerde çok edildi. Özellikle devre arasında soyunma odalarına giderken Ümraniyeli taraftarlar bayağı veryansın etti. Ümraniyeliler kendilerine göre haklı, ama Fikirtepeli oyuncular açısından da düşünülecek olursak, bu durum onlarda çekince yaratabilir. Bir noktadan sonra rakibe girmeye korkmaya başladılar sanırım çünkü her faulde tribünlerden tepki vardı. Ümraniye-Fikirtepe maçı iki tarafın karşılıklı hoşgörüsüyle sakin geçti ama birazdan bahsedeceğimiz Ayazağa-Orhanlı Belediyespor maçı daha sertti. Ayrı amaçları olan Süper Amatör ve 1. Amatör takımlarını böyle bir turnuvada bir araya getirmek yanlış bir düşünceydi, neyse ki seneye İstanbul Şampiyonası’na sadece Süper Amatör grup liderleri katılacak.

Maçtan iki ayrıntıyla bitireyim...
* Ümraniyespor biraz daha hali vakti yerinde kulüp olduğu için sanırım oyuncularının su ihtiyacı için plastik kapalı bardakta su getirmiş bir koli. Baktım, saha kenarına gelen oyuncular su isteyip yarısını içip kalanını genelde kenara doğru fırlatıyordu çünkü bardak büyükçeneydi, b,r kez de içip bitirmek zordu. Bir pozisyonda Fikirtepeli bir oyuncu da su istedi Ümraniyelilerden, verdiler tabi. Bu oyuncu yarısını içti, yarısını başka bir Fikirtepeli arkadaşına verdi, o da kalan yarısını içip bardaktaki suyun tamamını bitirdiler!
* Bir pozisyonda tribün yorumu bitirdi beni:
- Yahu bu geri pas değil mi?
- Boşver, gerisi ilerisi olmaz amatörde!

İstanbul 2. Amatör Lig 23 Nisan 2024 Salı Sonuçları

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan devam ediyor...