Cumartesi, Aralık 27, 2008

'Paşa'nın evinde keyfi yok

MUSTAFAKEMALPAŞA: 1 KİRAZLITEPE: 1

HABER-FOTO: EFKAN BUCAK
İstanbul Süper Amatör Küme 3. Grup’ta Mustafakemalpaşaspor sahasında Kirazlıtepe ile 1-1 berabere kaldı. 12. haftada Alibey’i sahasında 1-0 yenen daha sonra 3 puanı bir arada göremeyen Mustafakemalpaşa galibiyet hasretini 4 maça çıkardı. Haftaya sondan üçüncü sırada giren Kirazlıtepe bu kritik beraberlikle üstündeki takımlardan kopmamış oldu.

Avcılar Belediye Stadı’nda son derece soğuk bir havada oynanan maçta tribünlerde yaklaşık 50 kişi vardı. Bunların çoğu, orta yaş üstü hakiki amatör futbolseverlerdi. Oyuncuları tanıyan, bazen bağırıp çağıran, gerektiğinde taktik veren ancak edep seviyesini aşmayan futbolseverler... Gıcık edici davul sesleri ve klişeleşmiş tezahüratlar olmaksızın çok keyifli bir maç izledik. Mustafakemalpaşa tribünleri, içinde bulunduğum en eğlenceli tribünlerden biriydi. Doğalgaz fiyatlarından yerel seçimlere ve 24 milyar verenin herkesin seçimlerde aday adayı olabileceğine dair birçok şey konuşuldu, “Ramazanda camiye geliyordun şimdi takılmaz oldun” gibi takılmalar yaşandı.

* Maçın ilk yarısı 1-1 sona erdi. 10. dakikada Mustafakemalpaşa savunma oyuncusu çalım atmaya çalışırken topu kaptırdı. Topu kapan Kirazlıtepe oyuncusu topu boşta kalan arkadaşına çıkardı, o da meşin yuvarlağı filelere göndermekte zorlanmadı: 0-1. İlk yarının son dakikalarındaysa ev sahibi takım penaltıdan skora denge getirdi: 1-1.
* İkinci yarı çoğunlukla orta saha mücadelesi şeklinde geçti. Ne Mustafakemalpaşa öyle ahım şahım bir baskı kurdu ne Kirazlıtepe savunmaya çekildi. 75. dakikada ev sahibi takımdan Caner kaleciyle karşı karşıya gerçekten çok net bir pozisyon kaçırdı. Oysa nereye vuracağını düşünmeye fırsatı vardı, o derece rahattı ama kaleci güzel bir kurtarış yaptı. Bu pozisyon sonrası ‘Paşa’ tribünleri büyük hayal kırıklığı yaşadı ve ‘kesin atamayana atarlar durumu olacak’ sözleri söylenmeye başladı. Nitekim 80’de Kirazlıtepe çok tehlikeli geldi, sağdan yapılan ortada ceza sahası içinde 9 numaralı oyuncu bomboş durumda topu kafayla kaleciye nişanladı.


* Mustafakemalpaşa 85 ve 89’da yine iki net fırsat kaçırdı. Önce soldan yapılan ortaya (numarasını göremedim) bir futbolcu ayak koydu, meşin yuvarlak az farkla auta gitti. Bitime 1 dakika kala Caner sağ çaprazdan yine karşı karşıya atamadı. Caner gerek yedek kulübesine gerekse tribünlere saç-baş yoldurdu. Üç dakika uzatma gösterildikten sonra Kirazlıtepe bastırdı ancak mücadele 1-1 bitti.


* Takımları değerlendirecek olursak... Mustafakemalpaşaspor’da tam bir karmaşa vardı. Oyunu genellikle 10 numaralı futbolcuları (Sanırım Ramazan’dı ismi) ile kurmaya çalışıyorlar. Kanatlarda süratli oyuncularla bindirme yapmaya çalıştılar. Kanat ortalarında rakip yarı sahada tehlikeli karamboller oluşturmayı başardılar ancak bitiricilikleri zayıftı. Ayrıca uzun toplarda da zaman zaman etkiliydiler ancak Kırmızı-Yeşilliler çok fazla pas hatası yapıyorlar. Bir de bazı oyuncular topu ayaklarında gereğinden fazla tutuyorlar. Kapanan rakip karşısında adam eksiltme bazen iyidir ancak top sürme sevdası yüzünden Avcılar ekibinin birçok pozisyonu daha başlamadan bitti. Bireysel hataları saymazsak savunma kurgularınıysa beğendim.


* Kirazlıtepe’nin bu maçta galibiyete ihtiyacı vardı bu nedenle savunmaya dayalı bir futbol sergilemediler. İleride bıraktıkları tek adamı iki forvet arkasıyla desteklediler. Pas yapmayı seviyorlar. Oyunun kontrolünü hiçbir zaman yitirmediler. Ancak üretici bir oyuncunun sıkıntısını çekiyorlar gibi. Bir de savunmaları arkaya atılan uzun toplarda boşluklar veriyor. Kalecileri son derece başarılıydı.
* Karşılaşma sonrası görüşlerini aldığımız Mustafakemalpaşaspor Teknik Direktörü Nurettin Yetim, takımlarının birçok eksiği olduğunu, ilk 11’i çıkarmakta çok zorlandıklarını söyledi. Yetim, bununla birlikte futbolcularının performansından memnun olmadığını, kötü oynamalarına karşın önemli pozisyonlara girmeyi başardıklarını ancak bunları değerlendirememenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

inşallak k.m.paşa kümee düşerr :D

Adsız dedi ki...

bence 3 gurup karıştı şuanda herşey olabilir bu gurupta

Adsız dedi ki...

kimse merak etmesin m.kemalpaşa bundan sonra çıkış yakalar.daha iyi olacağına inanıyorum.

Adsız dedi ki...

kümeye kümeye mkpaşa kümeye...

Çatalzeytin Zümrütspor gol yağdırdı

İstanbul 2. Amatör Lig 14. Grup'ta lider Çatalzeytin Zümrütspor deplasmanda Yavuz Sultan Selimspor'u 11-0 gibi farklı bir skorla yendi.