Pazar, Aralık 28, 2008

Maç kritiği: Avcılar Bld-Dudulluspor


YORUMLAYAN: MEHMET NİYAZ
Avcılar Turgut Özal Stadı'nda çok soğuk bir havada oynanan maçta Avcılar Belediyespor, geçenen haftaki Vefa maçının acısını artık ligi bırakan ve düşmesi kesinleşen Dudulluspor karşısında çıkardı.
İlk yarıda ve oyunun genelinde Avcılar takımı üstündü fakat Sarı-Siyahlılar kalabalık Dudullu defansını açamayınca, az sayıdaki gol fırsatından da yararlanamayınca ilk devre uzun süre 0-0 devam etti. Devrenin bu skorla biteceği düşünülürken son dakikada Metin'in sağdan kestiği topa çok güzel bir kafa vuruşu yapan Burak takımını soyunma odasına galip götürdü.

İkinci yarıda ise son dakikada gelen golün şokunu daha üzerinden atamayan Dudullu takımı Avcılar baskısına fazla dayanamayacağını gösterdi ve 50. dakikada karambolde topu önünde bulan Çağatay takımının ikinci golünü attı. Bu golden 5 dakika sonra topu önünde bulan Burak 3. golü attı. Bu dakikadan sonra Avcılar takımının hocası Tevfik hoca gençleri sahaya sürdü ve bunun neticesinde 62'de Metin'in kaleciden dönen topunu iyi takip eden Hilmican golü attı: 4-0. 65'te Burak çok güzel hareketlerle 3 rakibinden sıyrılıp sıfırdan topu alda at dercesine Hilmican'ın önüne çıkardı ve maç 5-0 oldu.
Dudullu takımının gençleri artık iyice oyundan kopmuşlardı. 70'de Cüneyt ceza sahası dışından çok güzel bir vuruşla takımının 6. golünü attı, yine bu golden 5 dakika sonra İlker topla buluştu ve 3 rakibinden sıyrılıp maçın sonucunu tayin etti: 7-0.

Anlaşılmaz bir tutum
Bu dakikadan sonra Dudullu kenar yönetimi talimatı ile birden Dudullu oyuncuları sakatlanmaya başladı ve sahada en son 7 kişi kaldıktan sonra hakem de baktı ki son futbolcu da sakatlık numarası yapıyor, maçı 5 dakika erken bitirdi. Konuk ekibin kenar yönetiminin bu tutumu anlaşılmadı. 10 tane de gol yiyebilirsin ama bu gençlere futbolun cinliklerini sahtekarlıklarını yaptırmaya hiç kimsenin hakkı yok. Genç Dudullu futbolcularını tabrik ediyorum, bir gün once bir maç oynayıp bugün yine maça çıkmışlar bence izlenmesi gereken bir takım çok yetenekli oyuncuları var.

Hiç yorum yok:

İfa'nın gençleri 8'de 8 yaptı

İstanbul U-17 A Ligi 12. Grup 8. hafta karşılaşmasında İfa Spor, deplasmanda Sultangazi Sultançiftliği’ni 2-0 yendi.