Pazar, Aralık 28, 2008

Kışlalara erdi bahar, zirveye birkaç maç var


İST. BAYBURTSPOR: 1 SELİMİYESPOR: 0

HABER-YORUM: BARBAROS AKKOYUNLU
İstanbul Süper Amatör Küme 5. Grup’ta kendilerine üstlerde yer arayan iki ekibin mücadelesinden İstanbul Bayburtspor, Selimiyespor’u 1-0 yendi.
Maça hızlı başlayan İstanbul Bayburtspor, maçın henüz 2. dakikasında öne geçti. Sağ taraftan Mehmet sol kanatta boş kalan Mutu’yu gördu, onun pasıyla ceza alanı içindekı kaptan Recep yerden düzgün bir vuruşla topu Selimiye ağlarına gönderdi.
Bu dakikalardan sonra Selimiye rakip kaleye gelmeye başladı. Üsküdar ekibi aynı zamanda da defansında açıklar verdi. Dakikalar 25’i gösterirken Cem uzun bir pasla topu Mutu’nun önüne attı. Defans topu uzaklaştırmak istese de meşin yuvarlak Mutu’nun başına çarpıp önüne düştü. Mutu rakibinden sıyrılmak isterken defans oyuncuları tarafından yere düşürüldü, hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Savaş meşin yuvarlağı kalecinin soluna vurdu. Kaleci güzel bir hamleyle topu çıkardı.
Selimiye ataklarında Bayburtspor kalecisi Umut güzel kurtarışlarla alkış aldı. Defanstaki Maksut, Ahmet, Kadir ve Cem’in uyumu gözlerden kaçmadı. Karşılıklı ataklar sonucu maçta başka gol olmadı ve mücadele 1-0 Bayburtspor’un üstünlüğüyle sona erdi.
Bayburtspor: umut **** kadır*** maksut **** ahmet **** cem *** korkut **** aykut **** savas **** recep**** mehmet *** mutu*****

Dikmetaş Efsanesi
Bayburt’tan 20 km. uzaklıkta bulunan Değirmencik köyü yol güzergahında Buğdaylı yol ayrımı üzerinde, hemen Çoruh nehrinin yanında ilk bakışta bir ot yığınını andıran ve dikme taş adı verilen bir taş yığını vardır. Rivayete göre bu taş yığını, önceden bir ot yığını imiş, otlar zengin bir Keşişe aitmiş, çok şiddetli geçen bir kış mevsiminde kışın uzun sürmesi çevre köy çiftçilerini zor bir duruma düşürmüş. Çiftçilerden birisi hayvanlarını kurtarmak için, bu keşişten ot istemiş keşiş önce vermek istememişse de sonra ot isteyen çiftçinin güzel kızına karşılık ot verebileceğini söylemiş.Çiftçi kızına; birkaç bağa karşılık kendisini almak isteyen keşişin teklifini bildirmiş.

Fakat gece sabaha kadar ağlayıp keşişe beddua etmiş, türküsünde şöyle demiş:

Estir kaba yel estir
Bugün dağlara destur
Gavurun yığınını
Sabahınan daş kes tür.

Gerçekten o sabah bir mucize olmuş, güneyden bir kaba yel esmiş, bütün çevreyi sarsmış, karlar erimiş ve otlar meydana çıkmış. Keşişin ot yığını ise bir taş yığını haline gelmiş. Efsanede adı geçen taş yığını halen varlığını muhafaza etmektedir.

ve bu efsane şimdi İstanbul Süper Amatör Küme 5. Grup’ta… Bayburtspor, dar bir bütçeyle kurulmasına karşın, Şeref Ayer ve Hasan Altay hocaların takımlarına olan öz güvenleri ile zirvedeki takımlara göz dağı vermeye başladı. Son 5 maçlarını 4 galibiyet 1 mağlubiyetle Kapatan bordo-sarılılar 2009’da da bu performansla daha çok takımın canını yakacağa benzer.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

10 Numara Mehmet Abi oynamaya Devam etsin bu takım tutuLmaz:)

Adsız dedi ki...

biz başka macmı izledik bayburt dandun yaptı selimiye top oynamaya calıştı nası mac anlatıyosunuz ya

Adsız dedi ki...

bayburtun malzemeciliğini ve masörlüğünü yapan şifoya Bayrampaşadan sevgiler.

Adsız dedi ki...

ah ulan ahh aynı gruba duselım bak neler oluoo.
BİZ-YENİ-BOSNALIYIZ-OLEYY

Adsız dedi ki...

bu yonetıme ve hocaya ragmen bu takımı puan cetveleınde bu duruma getıren futbolcu kardeslerımı kutluyorum...

Şile Yıldızspor nefes aldı

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta Şile Yıldızspor deplasmanda, düşmesi kesinleşen Vefa Spor Kulübü'nü 1-0 yenerek bitime 3 hafta kala d...