Perşembe, Aralık 25, 2008

Firmalar'da yarı finalistler belli oldu


Firmalar Arası Turnuva'da, İBB Hamza Yerlikaya Spor Kompleksi’nde 21/12/2008 Pazar günü oynanan Çeyrek Final maçlarında, rakiplerini eleyen 4 takım yarı finale yükseldi.

Yarı finale kalan takımlar:
1. Kardeşler Plastik (Askısan)
2. Turkcell
3. Baykurt Tekstil
4. Rameks Triko

Sonuçlar:
Kardeşler Plastik 5-4 ELLY Group
Baykurt Tekstil 9-8 (pen) Kamay Tekstil (normal süre 3-3)
Göltaş Gıda 5-6(pen) Turkcell (normal süre 3-3)
Rameks Triko 10-2 Akbulut Spor Merkezi


Kardeşler Plastik - ELLY Group
Günün ilk maçında kadrosunda İstanbul 1. Amatör Lig Takımlarından Cevatpaşa’da forma giyen futbolcuları bulunan Kardeşler Plastik, İstanbul Süper Amatör Lig’de Karadeniz ve Reşadiye’de forma giyen futbolcuları, Oktay, Mustafa ve Selçuk’un Lig maçı olması sebebiyle gelememesi nedeniyle, yedek ağırlıklı bir kadroyla mücadele eden ELLY Group’u 5-4 yenerken, Ufuk attığı 3 gol ile maçın yıldızı oldu. Kardeşler Plastik’den önce Sinan’ın daha sonra da Mustafa’nın sakatlanmaları nedeniyle uzun süre eksik mücadele eden Genç Kardeşler Plastik; Ufuk, Selim ve Cengiz’in üst düzey oyunları sayesinde Yarı Finale çıkan ilk takım oldu, bu maçta ilk yarının hemen başında sakatlanan Sinan’ın da sakat sakat oynayarak, arkadaşlarını yalnız bırakmaması ve gösterdiği fedakar tutum takdire edilecek bir davranıştı. ELLY Group ise Esenler Kentyıldız’ın şampiyonluğunda büyük emeği olan Ömer’in üstün performansına rağmen, Eyüp’ün çok gereksiz gördüğü 2 ihtar nedeni ile müsabakadan ihraç olması nedeniyle, rakibine mağlup olmaktan kurtulamadı.


Baykurt Tekstil - Kamay Tekstil
Günün en keyifli maçında zaman zaman aynı forma ile mücadele eden ve birbirlerini çok iyi tanıyan iki takımın mücadelesinde kazanan her zaman olduğu gibi dostluk oldu. Kadrosunda Sultançiftliği’nden İsmet, Fatih ve Emin ve Taşköprü’den Murat, Taner ve Aydın gibi üst düzey futbolcuları barındıran Kamay Tekstil maçın hemen başında Selçuk’un golüyle öne geçti. Selçuk ilk yarının son dakikasında uzaktan attığı güzel gol ile Kamay Tekstil’i 2-0 öne geçirdi.

İkinci yarıda toparlanan Baykurt Tekstil Kartaltepe’den Selim, Cebeci’den Medet ve Onurspor’lu Murat Yaramaz ile maça ağırlığını koymaya başladı. 2 kalite takımını maçında tempo son dakikalara doğru yükseldi ve Baykurt Tekstil son bir çabayla maçı 3-3’e getirmeyi başararak, işi penaltılara bıraktı.
Bu maç her açıdan çok enterasan oldu. Bu iki takımın rakipleri birbirleri değil de başka takımlar olsaydı, bu maç her açıdan çok daha ilginç olurdu ancak aynı Osmanlı Padişahı Yıldırım Bayezid ile Timur arasında, Ankara'nın Çubuk Ovası'nda yapılan savaş gibi bir maç oldu. Rakibin arkadaşları olması sebebiyle önce pek de fazla maça asılmadı her iki takım da baktılar ki durum vahim, son 10 dakikaya öyle bir tempo verdiler ki inanılmaz mücadele ve heyecanlı bir müsabaka izledik. Penaltılara giden maçta da 5-5 ile eşitlik bozulmadı, 7. ve son penaltıyı atmak için Kamay Tekstil’den Aydın geldi topun başına, bir topa bir de kalede duran rakip takımın kalecisi kardeşi Celal’a baktı ve Celal ağbisinin penaltısını kurtararak Baykurt Tekstil’e belki de final yolunu açmış oldu. Maç sonunda her iki takım da birlikte soyunma odasının yolunu tutarken, kaybeden Kamay Tekstil’i teselli etmek Baykurt Tekstil’in sahibi Ramazan Baykurt’a düştü: 9-8

Göltaş Gıda - Turkcell
Turnuvanın herkes tarafından favori olarak gösterilen takımı Göltaş Gıda, kimsenin ummadığı bir mağlubiyet alarak turnuvaya veda etti. Küçükköylü iki futbolcusu Embiya ve Adnan’ın sakatlıkları nedeniyle olmadıkları maçta, kadrosu bu turnuva için yeterli olan Göltaş maça Güzelce’nin kaptanı Ali, Albayraklı Ergün, Saffet Akyüz’ün kardeşi Akın ve Beşyüzevlerli Cemil ve Gazi Mahallesi ve Sultançiftliği’nde de forma giyen Sinan ile başladı. Fakat biraz da işi rolantiye almaları sebebiyle ilk yarıyı Cemil’in golüyle 1-0 önde bitirdiler.
İkinci yarıda Akın’ın Turkcell’in ani kontratağında Yaşar’ın bariz gol şansını engellemesi nedeniyle oyundan ihracı nedeniyle 6 kişi devam ettirmek zorunda kalmaları nedeniyle, 10 dakika içinde 1-3 mağlup duruma düştüler. Son 5 dakika içinde sahneye Ali Sarıkaya ve Sinan çıktı maç 3-3 geldi. Penaltı vuruşlarında Turkcell kalecisi Taner ile Göltaş kalecisi Ali 3’er penaltı kurtardılar. Son penaltıyı atmak için topun başına geçen Göltaş kalecisi Ali topu direğe nişanlayınca Turkcell rakibini 6-5 mağlup ederek, yarı finalde Kardeşler Plastik’in rakibi olmayı başardı.


Rameks Triko - Akbulut Spor Merkezi
Günün son maçında Rameks Triko, Akbulut Spor Merkezi’ni Hikmet, Ramazan ve Yusuf’un etkili oyun sayesinde 10-2 mağlup ederek, Baykurt Tekstil’in yarı finaldeki rakibi oldu. Bu maçta da Akbulut Spor Merkezi’nden cezalı Osman ile geçen hafta sakatlanan Ramazan forma giymediler.

Yarı final eşleşmeleri
21/12/2008 Pazar Saat 14:00 Kardeşler Plastik - Turkcell
21/12/2008 Pazar Saat 15:30 Baykurt Tekstil - Rameks Triko

20 yorum:

Mehmet ÖZTÜRK dedi ki...

Turnuvamızın ceyrek fınalı oynandı son söz elenen ve tur atlayan takımlarımıza teşekkür ederım güzel maçlar yanısıra dostluk arkadaşık ön planda olması benım ve ekıp arkadaşlarımı son derece mutlu etmıştır yolumuz ve cızgımız böyle devam edecektır kesınlıkle turnuvamıza yakışmayan hal ve hareketlerde bulunan takım veya sporcular bır sonrakı turnuvamıza ve benım yaptıgım organızasyonların dışında tutulacaktır saygılarımla

Organızasyon Sorumlusu
Mehmet ÖZTÜRK

Adsız dedi ki...

Çok güzel pozlar yakalamıssın Sayın Başkan. Ben de yarı final'de mücadele edecek 4 takıma da başarılar diliyorum. Ali Kemal Demir.

Adsız dedi ki...

Ali kemal hocam ...
dön tekrar sahalara senin canını yerimmm...sen çık yenilelimmm hocammm

ykiyurdu...

Adsız dedi ki...

Hakemliğe bu saatten sonra geri dönülmez Yahya Kemal İdman Yurdu'nun değerli Hocaları. Geri dönüp te ne yapacağız? yine maçlar başlamadan anamıza avradımıza küfür mü yiyelim! yine kredi kartımızdan para çekip, yol parası mı yapalım? 14 haftadır yatmayan maç parası için Yapı Kredi ATM'sinin abonesi mi olalım, aldığımız maç ücretleri faizin faizine yetişmiyor. Hakemliğe dönüp de ne yapalım; hayatında futbol topuna ayak değmemiş, soyunma odasının havasını koklamamış, Bengay'ın kokusunu bilmeyen çakma Hakemlerle maçlara mı çıkalım? Hakemlerle aramızda yaptığımız halı saha maçlarında taç kullanmasını bile bilmeyenlerin, ben Adanademir'de oynadım yalanlarını mı dinleyeyim? 19 yaşında Klasmana öyle veya böyle çıkmış ve sonra kişiliği değişmiş çocuklara bayrak mı sallayayım, maçlarda üzerimize toto oynayan namussuzluların ekmeğine yağ mı sürelim, 2. Amatör'de maç yönetemeyip te Klasman zamanı geldiğinde 1. sıradan aday gösterilen, sırf yabancı dili var diye Klasmana alınan, babaları nedeniyle Hakem doğan, doğustan Profesyonel Hakem olacağı belli olan, ilk ağlamaya başladığında ağzına emzik diye FOX40 Hakem düdüğü verilenlere merdiven mi olalım, maçları yabancı dil mi yönetiyor, o zaman Kürtçe bilenleri de Klasmana alsınlar, Güneydoğu İllerimizde İngilizce bilenden fazla, Kürtçe bilen Yurttaşımız var. Adalet dağıtacağız diye Adaletsiz Yöneticilerin oyuncağı mı olalım. Neyse ki 3 yıldır mide ağrılarım kesildi, artık sabahları kalktığımda kusmuyorum, 3 yıldır maçlarda küfür eden de olmadı ALLAH'a şükürler olsun. Herşeyin hayırlısı olsun. Sevgiler-saygılar. Ali Kemal Demir.

Adsız dedi ki...

Ali Kemal Demir kardeşim nerelerdesin sen? resimden bile olsa yüzünü gördük, yine futbolcularla samimisin, belli ki futbolcunun canı yanmış, sen ona eşlik ediyorsun. hiç değişmemissin be kardeşim, yine aynısın anlaşılan. senin futbolculara isimleriyle hitap etmeni özledik, ayrıca Türkiye'de maçlarda su molası veren ilk Hakemin sen olduğunu da herkes bilsin istiyorum. sevgiyle kal kardeşim. MR.

Adsız dedi ki...

İŞTE OLAYIN ÖZÜ BU!

Adsız dedi ki...

turkcell hiç biri amatör futbol oynamayan kadrosu ile keyif veriyor. ..

Adsız dedi ki...

Bu turnuvada maç yöneten bir hakem olarak turnuvanın kalitesini bilmekteyim, şu an klasman hakemi getirsen o sahada Ali kemal hoca gibi rahat maç yönetip bitiremezler! dürüstlük? evet gözüm kapalı canımı bile emanet edeceğim kadar doğru bir insandır Ali Kemal Demir adam gibi adam derler ya ondan. Hiç kimsenin hakkına göz dikmeyen her insana güler yüz ile yaklaşan, faal hakemliğinide bildiğim tanıdığım turnuva maçlarında da beraber olduğum ve çok şey öyrendiğim sayın hocamın değerli yorumuna katılmamak mümkün değil. Ali kemal demir afrika uluslar kupasında 2. yarı izin almadan oyuncu değişikliği ile oyuna dahil olmuş bir oyuncuyu 1 dk geçmeden fark eden ve bu oyuncuya ihtar veren bir hakem. İşte bu kadar dikkatli! zenci oyuncu hepsi birbirine benziyo hayretler içerisinde bırakmıştı bizleri :) bu sadece ufak bir örnektir Ali kemal'in işine vermiş olduğu öneme. Tekrar hakemliğe dönse hangi maçı yönettirecekler Ali hocaya S.A.L. maçımı? zaten bütün hazırlık maçlarını birlikte yönettik ve şu an o klüpler üst sıralarda mücadele ediyorlar onlar doğru tercih yaparak özel maçlarına hakem istediler ve başarılı oldular, eksiklerini gördüler hazırlık maçlarında. Ali kemal hoca zaten gözü kapalı yönetebiliyor sal. maçlarını hakkı benim gözümde klasmanda maç yönetmek. Öyle maçlardan çıktık ki 2. lig ayarında bir ses bile dışarıdan bir küfür bile işitmedik maçlarda, bu Ali hocanın hakemliği adil olarak yapmasından kaynaklanıyor. Maçlarda hiç kimseye eyvallahı olmayan ve futbolculara ve takım sorumlularına her zaman güler yüz ile yaklaşan bir imsan. Kendisini tanıdığım için ve birlikte maçlarda görev aldığımız için çok mutluyum.

Adsız dedi ki...

Bir arkadaşın demiş olduğu gibi sıcak havada susuzluktan kırılan oyunculara su molası vererek futbolcuların ve yöneticilerin olumlu tepkilerini alan, malesef il hakem kurulu tarafından ceza almış olan (yıldız maçlarına çıkarak)(zaten maç ayrımı yapmaz) Değerli hoca Ali Kemal Demir her zaman futbolcu sağlığını ön planda tutan nadir hakemlerdendir. Her futbolcuya ismiyle hitap etmesi kişiye ve görevine vermiş olduğu önemin bir göstergesi. Firmalar turnuvası kaliteli bir turnuva, turnuva organizatörü Mehmet bey bu konularda ilgili bir insan, Ali Kemal Demir bu organizasyonda görev yapabilecek en doğru insan. Yarı final ve Final maçlarında güzel maçlar seyretmeyi temenni ederim. Saygılar..

Mehmet ÖZTÜRK dedi ki...

Sevgılı alı kemal hocam yazdıklerın cok dogru yazdıklerın inanıyorum çok samı ve içten yazdıgına bu memleketde torpıl olayı oldukca makam sevdalıları oldumuz sürece bu düzen devam edecektır ınanıyorum sen bır cok hakem arkadaşın yazmak ısteyıp de yazamadıkları yazıların sesı olmussundur bır cok hakem arkadaşlarımızın hak etmedıgı olaylarla karşı karşıya kalan arkadaşlar vardır masa başında işinı bıtıren ve dedıgın gıbı taç atışını nasıl oldugunu bılmeyen çok arkadaşlar vardır bız bunlara atm memuru dıyoruz sızde ne derler bılmıyorum bız fırmaturnuvalari.com ailesı olarak senden ve ekıp arkadaşlarından çok memlunuz selamlarımla

Mehmet ÖZTÜRK

Adsız dedi ki...

Ali kemal hocam...

Seni seviyoruzzz...Yazın mükemmel olmuşşş..Biz doğduğumuzda emzik verdiler babmızda hakem değil ne yapalım turnuvalara devammm..
Metin Boğa

Adsız dedi ki...

Ali kemal kardeşime başarılar diliyorum..İstanbulun en karizmatik hakemisin..seni sevmeyen kulüp varmı acaba...Allah sağlık sıhhat versin başımızdan seni eksik etmesin....

mustafa karagöz

Adsız dedi ki...

Vay canına ummadığım kadar çok sevenimiz varmış, ama ben biliyorum sevmeyenimiz de bir o kadar vardır :-) Metin ağbi, Mustafa Hoca, sevgili İlker kardeşim, Mehmet ağbi...ekibi toplayın, Tuncay Bitnel'i, Ahmet Alkış'ı, Selami Yaradanakul'u, Onur Akdeniz'i, Umut Kalkan Hocamı, Age'yi (Sedat Çiçekoğlu), İbrahim ağbiyi..önce birlikte bir halı saha maçı yapalım Alibeyköy'de sonra da hepinize Baltalimanı'nda yemek ısmarlayayım. İlker nasıl çıkarttım o iri kıyım zenciyi biliyor musun? adamın şortu ufak geliyordu, tayt gibi duruyordu, hemen dikkatimi çekti :-) neydi lan o öyle itfaiye hortumu gibi:-) Hepinizi çok seviyorum. Ali Kemal Demir.

Adsız dedi ki...

Evet sevgili arkadaşlar; benim o meşhur su molası olayım maalesef doğru. Sanıyorum 2003 yılının Mayıs Ayının son günlerinde oldu. Karadeniz ile Sarıgöl Birlik (minik) maçıydı ve Karadeniz o sezon şampiyon olmuştu (yani iddiası olmayan maçtı). (buradan sevgili Kapo’ya (Mümin Rasimoğlu’na ve Tevfik Hocama selamlarımı gönderiyorum) Ben her iki yarıda da maç 0-0 iken su molası vermiştim, sonra da “hangi kitapta yazıyor bu, neler saçmalıyorsun” diye azar işitmiştim Kurul Üyesi Hocamızdan…şimdi FIFA ve UEFA neredeyse kural yapacak, işte hava sıcaklığı ve nem miktarı şu kadar olursa falan filan…ben öğle saatlerinde 12 ya da 13’de su molası veriyorum, Turkcell Süper Lig Hakemlerinden Halis Özkahya bu sezon Trabzon-Beşiktaş (0-0) maçında müsabakanın 78. dakikasında su molası veriyor. Hem de maç saat 21.45’de başlamıştı. Yani ben saat 12’de minik maçında veriyorum laf işitiyorum, Süper Lig Hakemleri gece yarısı veriyor, doğru yapmış oluyor. İşte Türkiye’de her şey böyle! Hep çifte standart.

Adsız dedi ki...

pazar günü oynanacak olan maçta kardeşler plastik takımına başarılar diliyorum. imam yap bir sov daha, iyi haberleri okuyalım. Ahmet

Adsız dedi ki...

4 takıma da başarılar diliyorum.

Adsız dedi ki...

evet hocam o maçta bende vardım bende şaşırdım bu hoca ne yapıyor dıye ama şimdı heryerde su olayı var hatta halısahalarda bıle var gercı sız halısahayı daha ıyı bılırsınız ama

Turnuvanızada maşallahı var yazılarınızı okuyorum sıtenınden dostluklar on planda yenılen yenenı teprık edıyor sporun gercek anlamı bu bence teşekkürler sızlere

Adsız dedi ki...

Pazar gunu oynanacak olan yarı fınal maçlarında takımlara ve rakıbımız olan genç kardeşer pls başarılar dılerım

Turkcell

Adsız dedi ki...

Yarın oynanacak olan şirketler arası halı saha futbol turnuvasında takımlara sporcularına başarılar dılerım


Baykurt Tekstıl
Ramazan Baykurt

Adsız dedi ki...

yerelfutboll aracılıgıyla yarı fınaldekı takımlara başarılar dılerım iyi olan kazansın centılmence bır yarı fılan dılerım organızasyon sorumlusu mehmet öztürk'e başarılar dılerım macın hakemı alı kemal hocayada başarılar dılerım

mete tekstıl
ahmet dogan

Taksimspor'un 'yıldız'ı parlıyor

İstanbul 2. Amatör Lig 5. Grup'ta lider Taksimspor sahasında grubun iddialı ekiplerinden Kemerburgazspor'u 2-1 mağlup etti.