Çarşamba, Aralık 31, 2008

Hadımköyspor, 'bey'liğini ilan etti

BEYLİKDÜZÜSPOR: 1 HADIMKÖYSPOR: 3

HABER-FOTO: EFKAN BUCAK
İstanbul Süper Amatör Küme 3. Grup’ta oynanan erteleme maçında Hadımköyspor, deplasmanda Beylikdüzüspor’u 3-1 yenerek maç fazlasıyla lider olan Ümraniyespor’dan zirveyi geri aldı ve rakibini 3 puanla geçti. Beylikdüzspor ise haftalar sonra yenildi.

STAT: Beylikdüzü
HAKEMLER: Levent Karabudak, Yücel Yılmaz, Adem Akturan
BEYLİKDÜZÜSPOR (4-2-3-1): Ramazan * - Tuncay ** (Burçak 31 **), Kıvanç **, Kenan **, Mustafa * - Onur **, Fırat ** - İbrahim * (Hüseyin 37 *), Erhan *, Gökalp ** (Behçet 65 **) – Belgin *
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Demir
HADIMKÖYSPOR (4-4-2): Hakan *** - Erdoğan ***, M. Emin **, Bakradze **, Muhammet *** - Şevki ** (Ferit 46 **), Nuri ***, Salim **** (Oktay 65 **), İbrahim *** - Yavuz **, Datvadze *** (Fatih 75 **)
TEKNİK DİREKTÖR: Şükrü Kıroğlu
GOLLER: Burçak (55) / İbrahim (22 ve 28), Ramazan (38)
KIRMIZI KART: Erhan (32) (Beylikdüzü)

Maçtan notlar:
* Karşılaşma, adı Beylikdüzü Stadı olan ancak ilçe merkezinin çok aşağısında yer alan Kavaklı kasabanının oradaki statta oynandı. Tribünü yapım halinde olan, dört tarafı rüzgara açık bu stattaki maç müthiş etkili rüzgar altından oynandı. Yaklaşık 50 kişilik seyirci topluluğu maçı tesis tarafındaki kale arkasından takip etti. Maçı araçların içinden izleyenler de vardı. Hadımköyspor’un 30 yaş üstü bir taraftar grubu var. Başlarında yeşil-siyah bereleri, sakince maç izleyen bu gruba Hadımköy’ün gittiğim her maçında rastlıyor ve takdir ediyorum. Beylikdüzü’nü de destekleyen 6-7 kişi vardı ancak bunlar futbolcu yakınıydı sanıyorum. Bunun dışında maçı izleyenler yöneticiler veya amatör camiadan isimlerdi.

* 14.00’te başlaması gereken maç yarım saat geç kaldı çünkü hakemlerden biri stada geç geldi. Hakemin aracının kaza yaptığı söylendi bize ancak iki takımın yöneticileri de buna pek ikna olmuş gibi değillerdi. Özellikle Hadımköyspor cephesi kızgındı, “Biz bu kadar geç kalsak yenik sayarlar” dedi. Haklıydı da. Ayrıca öğrendim ki trafik kazası vs. gibi nedenlerle maça geç kaldıklarında bu durumu belgelemeleri gerekiyormuş ki bu belge toplama olayı da çok meşakatliymiş.


* Karşılaşmanın ilk 20 dakikalık bölümünde dengeli bir oyun vardı. Hadımköy’ün Datvadze’nin ayağından kaçırdığı çok net bir pozisyon vardı. Beylilkdüzü’nün daha tehlikeli gelmeye başladığı anlarda, dakika 22’de Gürcü David Datvadze’nin sağdan ortasında İbrahim sol çaprazdan vurdu, kaleci Ramazan kapattığı köşeden topun ağlara gitmesine engel olamadı. Ramazan’ın bence bu pozisyonda fazla yapabileceği bir şey yoktu ancak Beylikdüzü taraftarları aynı fikirde değildi. Bununla birlikte genç eldiven pek gününde değildi.


* Maçın 28. dakikasında İbrahim ikinci golünü atarken, Beylikdüzüsporlu futbolcular İbrahim’in golde topa elle müdahale ettiğini öne sürdüler. Gol karşı kalede olmasına karşın Hadımköy kale arkasındaki iki takım taraftarları da pozisyonda el olduğu konusunda hemfikirdi. Gol sonrası maç oldukça gerildi. Ev sahibi ekipten Kenan sarı kart, Orhan kırmızı kart gördü. Küfür ettiği gerekçesiyle atılan Orhan’ı sahadan çıkarmak uzun süre mümkün olmadı. (Karşılaşma sonrası Orhan, Asbaşkan İbrahim Türkgenç’e küfür etmediğini anlatmaya çalışırken Türkgenç aynı fikirde değildi. Türkgenç “Sen zaten son maçlarda çok agresiftin” diyerek oyuncusunu hatalı bulduğunu gösterdi) Bu arada dikkatimi çeken bir başka şey, saha karıştığında 3 jandarmanın hemen yeşil sahaya girmesiydi oysa bildiğim kadarıyla artık güvenlik güçlerinin sahaya girmesi yasak. Devre, 38’de günün yıldızı Salim’in attığı golle 3-0 bitti.
* İkinci yarı Hadımköyspor oyunu rölantiye alırken Beylikdüzü daha baskılı oynadı. Genç Burçak 55’te sert bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Mavi-Beyazlılar eksik oynamalarına karşın başka gol de bulabilirlerdi ama fırsatları değerlendiremediler. Son 10 dakika ise Hadımköy farkı artırabilirdi.


* Gelelim takımlara... Birçok kişi tarafından İstanbul’un en formda takımı gösterilen Hadımköyspor’u bu sezon ilk kez canlı izleme şansı buldum. Geçen sezondan Reşat, Yaver gibi isimleri kaybetmelerine karşın Onur (Bu maçta kart cezalısı olduğu için oynamadı), Datvadze, Bakradze gibi önemli oyuncuları duruyor. Yeşil-Siyahlılar öyle rakip üzerinden bunaltıcı baskı kuran, ısıran bir takım değil ancak oyun zekası yüksek, tecrübeli isimlere sahip. Rakibin açıklarını çok iyi görüyorlar. Siz ne olduğunu anlamadan birden ceza sahanız içinde bir Hadımköylü oyuncuyu gol pozisyonunda görüyorsunuz. İleri uç elemanları hızlı ve teknik. Ayrıca beklerin hücuma katkısı da yadsınamaz. Orta sahada pas yüzdeleri de oldukça iyi. Sağ kanattaki Salim, ileride Datvadze ilk bakışta dikkat çeken isimler. Kaleci Hakan’a da dikkat çekmek isterim. Oyunu çok iyi okuyor, iyi oyun kuruyor, çok sakin, savunmasına güven veren bir isim.


* Beylikdüzüsporlu futbolcuların bir moral-motivasyon sorunu olduğu açıkça görünüyor. İlginçtir ağabeylik yapması gereken takımın tecrübeli isimleri çok sinirliyken genç futbolcular gayet sakin, sadece futbollarını oynamaya çalışıyorlar. Orta sahada Gökalp bu maçta en beğendiğim isim oldu. Beylikdüzüspor uzun toplarla etkili olabilen bir takım. Ancak forvet arkası üçlüde Gökalp’in yanındaki Erhan ve İbrahim bugün formda değildi. Bir de Beylikdüzü’nün ileri uç elemanları yanlış seçimleriyle teknik heyete ve taraftarlarına saç baş yoldurdular. Orta yapacakları yerde şut çekerken, şut çekecekleri yerde pas verdiler.
--------------------------

Objektife takılanlar...
Hadımköysporlu futbolcular, Beylikdüzüspor Tesisleri'nde hakemin gelmesini beklerken... Maç yaklaşık 30 dakika rötarlı başladı

Belki de yedek olmak o kadar da kötü değildir!

Bu insanlar ne yapıyor? Beylikdüzü Stadı'nda maç izliyor!

Beylikdüzüspor'un konukseverliği... Devre arasında soğuktan üşüyenlere çay ikramı... Hadımköyspor Kulüp Başkanı Seyfettin Selim ve ünlü teknik adam Mehmet Çelik, çay eşliğinde sohbet ederken...

Hadımköyspor'un Gürcü forveti David Datvadze... Maç öncesi sahaya takım çıkarken "Toplu fotoğrafınızı çekebilir miyim?" diye sorduğumda "Ben bilmiyor Türkçe, sor onlara" diyerek arkadaşlarını gösterdi... Takımın neşe kaynağı, çok sempatik bir oyuncu.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

inş hadimköyüm bu sene 3.ligde: )

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar bir çok hakem geç kalan takımı bekler müsabaka oynansın diye. her zaman klüpler geç kalabilir yol şartları ulaşım için araç şartları çok normal, bir hakem geç kaldığı zaman klüpler tepki gösteriyor! artık hakemlerinde insan olduğunu anlamanın vakti gelmedimi? olabilir kaza yapmıştır, sahayı bulamamıştır neticede oraya gelmek için evinden çıkmış ve geçte olsa gelmiş. Çok normal bir durum anlayışla karşılanmalı. Her iki takımda gerçekten iyi klüplerimiz, fakat Hadımköy artık birşeyler yapmalı yıllardır para harcıyorlar 3. lig'de görmek bir spor sever olarak beni ve bir çok arkadaşı sevindirir. Başarılarının devamını dilerim. Saygı ve sevgiler..

Adsız dedi ki...

"artık hakemlerinde insan olduğunu anlamanın vakti gelmedimi?" demissin her kimsen artık. belli ki sen de Hakemsin. şampiyonluk maçına, saat 9'da başlayacak maça, misafir takım 70 kilometre mesafeden gelmeye çalışıyor ve 09.10'da tesislerde oluyor x kulüp. herşeyi hazır, lisansları, futbolcuları falan filan. Çok muhterem Hakem beyler maçı oynatmıyorlar, bu nasıl olacak? hariçten gazel okuma. o maçta gçrevli Hakem Levent Karabudak'ın arabası var, o sahanın ne kadar ilginç bir yerde olduğunu herkes biliyor, Hakemler işlerine önem verseler ortak bir noktada buluşur öyle giderler. Hakemler de insan ama Kulüpler de insan...

Adsız dedi ki...

o hakemlerin kendi ceplerinden para ödeyerek oralara geldiğini biliyormusunuz o kişilerin sezon başından beri halen çıktıkları maçların parasını almadıklarını ve bu kişilerin bu şartlarda ne kadar büyük bi fedakarlık yaptığını kulüpler müsabaka saatinden yarım saat kala orda olmak zorundadır. Şampiyonluk maçı madem çok önemli maç 8 de orda olunda oyuncularınızı ısındırın sahaya hazır bir şekilde çıksınlar. Hakemlere atmak laf sölemek ne kadar kolay yazık sizin gibi zihniyetlere

Türkiye U15 Şampiyonası İstanbul elemeleri kuraları çekildi

Türkiye U15 Şampiyonası İstanbul elemelerinin kuraları bugün çekildi.