Salı, Aralık 30, 2008

Ayazağaspor fırsat tepti


AYAZAĞASPOR: 1 YILDIZSPOR: 1 (U15)

HABER-FOTO: TURGAY TOKEL
İstanbul U-15 Ligi 19.Grup ikinci karşılaşmasında Ayazağaspor, Ayazağa Atatürk Stadı'nda karşılaştığı Yıldızspor ile 1-1 berabere kalarak önemli bir fırsatı tepti.
Karşılaşma başlar başlamaz iki takım da gol aramaya başladı. Gerçekten çok zevkli bir ilk yarı izledik. İki takım oyuncuları da sanki büyümüş de küçülmüşlerdi. Özellikle Yıldızspor’ un iki kanat oyuncusu ufacık boylarına rağmen mükemmel hareketleri ile beğeni topladılar. İki takım da birçok pozisyon yakaladı fakat ilk yarıda gol sesi çıkmadı.
İkinci yarı ise ilk yarıya oranla biraz daha sönük geçti. Dakikalar ilerledikçe iki takım da gol yememe adına defansa çekilmeye başladı. Ayazağaspor 50. ve 55. dakikalar arasında arka arkaya 3 net gol pozisyonundan yararlanamadı. Buna karşın Yıldızspor sanki 1 puana razıymış gibi defans yapmaya devam etti. 60. dakikada sağ taraftan kullanılan korner atışında Berkay, önünde kalan topa düzgün ve sert bir vuruş yaparak Ayazağaspor’u öne geçirdi. Hem defansta, hem orta sahada hem de ofansta görevini fazlası ile yerine getiren Berkay, Ayazağaspor’ un en iyisiydi.
60. dakikada gelen gol Yıldızspor’un da ofansı hatırlamasına neden oldu. Bütün gücüyle gol aramaya başlayan Beşiktaş temsilcisi, 68. dakikada aradığı gole kavuştu. Mavi-Beyazlılar'ın golü de bir korner atışında oluşan karambolden geldi. Oysa ki daha güzel hazırlanmış en az 3 pozisyonda golü bulamamışlardı. Karşılaşmanın son dakikalarında gelen bu golle mücadele 1-1 beraberlikle sona erdi.

Tek hakem yeterli mi?
Gelelim hakem konusuna. U-15 maçlarını tek hakemle yönetmenin ne kadar yanlış olduğu bir kez daha görüldü. İki takım adına da verilmeyen ofsayt kararları maça damga vurdu. Hakem 5 metre ofsayt olan pozisyonları devam ettirirken, ofsayt ile alakası olmayan bir çok pozisyonda ofsayt düdüğü çaldı. Sadece Ayazağaspor adına değil Yıldızspor adına da kritik hatalar yaptı. Bu ligin son maçı olsaydı ve bu kadar basit hatalarla şampiyonluk kaçsaydı bunun sorumlusu kim olacaktı acaba?

1 yorum:

Adsız dedi ki...

tek hakem yeterli değil ama bu krizde mecburen tek hakem .

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Programı

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynanacak.