Pazar, Aralık 28, 2008

Avcılar Dudullu'yu ikinci yarıda yıktı


AVCILAR BLD.SPOR: 7 DUDULLUSPOR: 0

HABER-FOTO: EFKAN BUCAK
İstanbul Süper Amatör Küme 2. Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren Avcılar Belediyespor, sahasında Dudulluspor’u 7-0 yendi.

STAT: Avcılar Turgut Özal
HAKEMLER: Süleyman Yavaşoğlu, Ümit Davuloğlu, İsah Demircan
AVCILAR BELEDİYESPOR: Serhat ** (Hakan 83), Vedat ***, Uğur ***, Volkan ***, İlker ***, Aydın ****, Burak ****, Cüneyt *** (Durmuş 77 ***), Çağatay ***, Metin ***, Berdan *** (Hilmican 62 ****)
TEKNİK DİREKTÖR: Tevfik Saygılı
DUDULLUSPOR: Yılmaz **, Ozan **, Muhammed **, Aptulkadir **, Emirhan **, Savaş **, Harun ** (Sami 82 **), Sedat ** (Bahri 60 **), Talat **, Mahsun ** (Ebubekir 60 **), Uğur **
TEKNİK DİREKTÖR: Murat Karakuş
GOLLER: Burak (45 ve 57), Çağatay (50), Hilmican (67 ve 71), Cüneyt (76), İlker (78)

Maçtan izlenimler
* Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim. Dudulluspor maçı 7 kişi tamamladı. Ancak Avcılar tüm golleri rakibi 11 kişiyken buldu. Kırmızı kart falan da yoktu. Konuk ekibin genç isimleri son dakikalarda sakatlanarak çıkmaya başladılar ve oyunu 7 kişi tamamladılar.
* Ama biz dilerseniz en başa dönelim: Avcılar Belediyespor şampiyonluk yarışında. Dudulluspor ise küme düşmeyi kabullenmiş, A genç seviyesinde gençlerle mücadele ediyor. Yeşil-Beyazlılar’ın maç kadrosundaki en yaşlı iki isim 1990 doğumluydu, diğerleri 91, 92 ve 93’lüydü. Avcılar’ın en genç oyuncusu kaçlıydı dersiniz? 89’lu!
* Turgut Özal Stadı’nın bulunduğu konum itibariyle, Dudullusporlu futbolcular maçtan önce yol kenarından ısınmak zorunda kaldılar. Bir de iki takım arasındaki bir başka fark: Avcılar yedek kulübesinde futbolcular battaniyelerin altına sığınırken Dudullulu gençlerin böyle bir fırsatı yoktu.


* Bu ahval ve şerait içinde Dudulluspor ilk yarı müthiş bir direnç gösterdi. İleride yalnızca Talat’ı bıraktılar. Avcılar Belediyespor ilk yarıda daha baskılıydı ancak tek kale oynadılar dersek de abartı olur. Sarı-Siyahlılar ısrarla aynı hücum düzeninde oynamayı sürdürdüler: Orta sahada oyun kurucu topu kanatlara açıyor, bindirme yapan birisi meşin yuvarlağı kapıyor, gerekirse adam eksiltiyor, içeri çıkarıyor. İçeride biri dokunursa ne ala! İlk 45 dakika boyunca ısrarla bunu denediler. ‘Maradona’ lakaplı Metin pek gününde değildi. Keza Çağatay da.
* Maç hakkında yorum yapacaksak bu ilk yarı hakkında olmalı zira ikinci yarı ortada maç namına bir şey yoktu. Mücadelenin kopma anı 45. dakikaydı. Hakem 1 dakika uzatma gösterdikten sonra Dudulluspor atağında Talat savunmanın arkasına sarktı ve tek başına ilerlemeye başladı. Ancak genç oyuncunun fizik gücü bir yere kadar tabi. Savunma yetişti, Talat topa vurmadan pozisyonunu bozdu. Devamında sağdan ortada Burak topu kafayla filelere yolladı. Konuk takım bundan daha kötü bir zamanda gol yiyemezdi. Tribündeki taraftarlar da ‘bu maç bitti’ dediler.


* İkinci yarı malum, art arda son derece kolay goller geldi. Şimdi burada ‘Dudulluspor şöyleydi, böyleydi, şu hataları yaptı’ demek abes olacak, ellerindeki kadroyla bu kadar olur. İlk 45 dakika gerçekten direndiler. Avcılar Belediyesporlu oyuncular ve taraftarlar da da rakiplerine büyük saygı gösterdiler. Gollerden sonra ne futbolcular arasında ne de tribünlerde aşırı bir sevinç gösterisi olmadı.
* Dudullu maçı ne kadar ölçü olur bilemem ama Avcılar Belediyespor orta sahada iyi pas yapan, hücuma hızlı çıkabilen bir takım gibi göründü. Ancak dediğim gibi hücumda bir alternatifleri yok gibi. Israrla aynı şekilde hücum etmek her zaman işe yaramayabilir.


* Bu arada maçın son derece soğuk bir havada oynandığını belirtmem gerek. Hadi biz palto falan bir şekilde idare ettik ama doğru dürüst top gelmeyen Avcılar kalecisi Sedat gerçekten üşüdü, zaten bitime kısa bir süre kala saha kenarına alındı, yoksa herhalde buz kesecekti! Ben dahil herkes sonlarda maçın bir an önce bitmesini istiyordu. Ben daha fazla gol ve oyuncu değişikliği olmaması için dua ediyordum çünkü her seferinde eldivenimi çıkarıp not almam gerekiyordu!
* Avcılar Gençlik gerçekten takımlarını çok iyi destekledi. Bu arada ilk kez bir amatör maçta ev sahibi takımın atkı ve berelerinin satıldığını gördüm. Orta yaşlı taraftarlarda bile Avcılar Belediyespor atkıları vardı. Sarı-Siyahlılar’ı tebrik ederim.

Avcılar Belediyespor Store!
* Birkaç teşekkürler yazımı bitirmek istiyorum: Esami listelerini almamda sayın saha komiserleri sağolsunlar çok ilgilendiler ve büyük yardımda bulundular, teşekkür ederim. Ayrıca maç sonunda soğuktan donmuş haldeyken beni kulüp lokaline davet eden ve çay ikram eden, Avcılar Belediyesporlu Mehmet Bey (Hilmican’ın babası aynı zamanda) ve Erdoğan Beye (Kendisi Ankaraspor PAF’a transfer olan Avcılar Beleidyesporlu Mustafa’nın babası) çok teşekkürler.

Maçın sözü:
Devrenin sonlarına doğru bir Avcılar taraftarı, Dudullu'nun kalecisine doğru:
"43 tane gol yediniz be, bir tane de bizden yeseniz ne olur?"

1 yorum:

Adsız dedi ki...

BRAWO AVCILAR ÖNCELİKLE BİZ FERİKÖY SEYİRCİSİNE GÖSTERMİŞ OLDUĞUNUZ İLGİ VE DESTEKTEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ.İNŞALLAH HAK ETTİĞİNİZ YERLERE GELİRSİNİZ.SİZİ SEVİYORUZ SONUNA KADARDA DESTEK OLMAYA HAZIRIZ.

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...