Perşembe, Kasım 27, 2008

İstanbul SAL'da ilk yarının ardından


YORUMLAYAN: RIDVAN YILMAZ
İstanbul Süper Amatör Küme'de 1. Grup hariç diğer gruplarda ilk yarılar sona erdi. Yakından takip ettiğim Süper Amatör Lig'in bana göre değerlendirmesi şöyle...

1.Grup
Hayatımda gördüğüm en karışık gruplardan bir tanesi. Her an herkes birbirini yenebilir. Şu an kimin çıkıp kimin düşeceği belli değil. Örneğin geçen haftasonu grup lideri Sultanbeyli Belediyespor, orta sıralarda yer alan Pazariçi Köprülüspor'a kendi evinde 2-1 yenildi. Bu grupta en çok güvendiğim 2 takımdan biri olan Levent’in gidişatı beni çok şaşırttı. Kendi evinde Yeşil Esenyurt’a 2-1 yenildiler. Bu ligde çok şey olur ama benim favorim Ayazağa. Düşme mücadelesi ise İdealtepe, Tepebağ Kültür ve Reşadiye arasında geçecektir. Yeşil Esenyurt kesinlikle bulunduğu yeri hak etmiyor.

2. Grup
Bu grupta bulunan 2 belediye takımından biri şampiyonluğa diğeri kümede kalmaya oynuyor. Avcılar Belediye, Vefa ve Anadolu Hisarı şampiyonluk için yarışırken Bağlarbaşı’nın potadan düşeceğini düşünüyorum. Bu grup çok eğlenceli bir grup. Bu hafta tam 27 gol oldu. Golsüz biten maç yok. Bu sevindirici olduğu kadar düşündürücü. Ya defans oyuncuları çok kötü ya ofans oyuncuları çok iyi. En çok gol atıp en az gol yiyen Vefa’nın kesinlikle şampiyon olacağını düşünüyorum.

3.Grup
Bu grupta ilk yarı yeni bitmesine rağmen şampiyonluk adayı 2 takım gibi görünüyor. Bu yolda daha az hata yapan takım ipi göğüsleyecektir. Grup sonuncusu Sütlüce, Zara Ekinli’den aldığı 3 puan ile biraz olsun kendine geldi. Gürselspor ise gol yollarında etkisiz kalıyor. Lig başından beri 5-6 gol attılar. Orta sahası güçlü bir takım ancak hücümda etkisiz kalıyor. İstanbul Sinop takımı 10 gol atıp 8 gol yedi. Tam bir İtalyan takımı görüntüsü çiziyor.

4.Grup
Bayrampaşa Tuna’yı 1.Amatör’e düştüğü sezon yakından takip etmiştim. Özellikle kontratak oyunu çok iyi oynuyorlardı. Ancak bu sene savunma olarak pek iyi oynadıklarını söyleyemeyiz. Şampiyonluk yarışında Galata’nın geride kalacağını düşünüyorum. Bayrampaşa Tuna maçında oynadıkları futbol pek güven vermedi. Mutlak favorim Feriköy. Dikilitaş Feriköy’ün en büyük rakibi olur.

5.Grup
Diğer bir Bayrampaşa Takımı Bayrampaşaspor yarışı önde götürüyor. Arkasında Silivri, Selimiye ve Haliç görünse de gölge presine benziyor. Grubu lider olarak Bayrampaşa bitirir gibi görünüyor. Sonuncu Taksim, Bayrampaşa’ya karşı iyi mücadele etti ama yetmedi ve kalite farkı ortaya çıktı.

6.Grup
Kağıthane Güllüoğlu geçen haftaki 2-0’lık mağlubiyetin ardından İstinye karşısında aldığı galibiyet ile kendine geldi. Bakırköy ise Erok’a yenilerek büyük hayal kırıklığı yarattı. Sonuncu Dolayoba ligden çekildi. Şimdi, düşecek diğer 2 takım hangileri olacak sorusu soruluyor.

8 yorum:

ufuk dedi ki...

4. grup için yapılan değerlendirme dikkatimi çekti sezon sonununda belli olacaktır herşey...

ek olarak galatayı dikkate almayan rıdvan bey galatanın bir maçını izleyipte yorum yapmışsa bişi diyemem sonuçta grupta biç bir derbi denilecek maçta mağlubiyeti olmayan bir takımı dikkate almaması dikkat çekici...

tabi herkesin yorumu farklıdır bunada saygı duymak lazım..

Kocasinan Mertcan dedi ki...

2. grup için herşeye katılıyorum =))

İlker Yılmaz dedi ki...

vefa geçen sene finallerde kaybetmişti 3. ligi. inşallah tahminin tutar. vefa yı önümüzdeki sene hak ettiği yerlerde görmek isteriz.

Unknown dedi ki...

galata'yı dikkate almaması enteresan ama yaptığı bir çok doğru tespit var...ama yaptığı ilginç yorumların sonucunu bekleyip görücez...

ultraaslan dedi ki...

yazarın 4sahıbı olmadıgı bı gercek bu grup atesten gomlek ılk ıkı ye suankı lıder galatadan tutun 5 sıradakı ifa ya kadar herkesın ıddası var hatta bu beslı içinde dıkılıtas ve grup hakkında bılgı ferıkoy en zayıf cıkma ıhtımallı takımlar bu grubta dusecek takımlar bıle bellı degıl kımse tahmın bıle yapamıyo herkes herkesı yenebılıyo ama yınede galata bu grupta bırıncılıgı bırakmaz dusecek takımlarda son hafta bellı olur o derece yakın puanlar ve yakın kuvvette takımlar

19321932 dedi ki...

arkadasın yaptıqı yorumlar ilginc qercekten galata yı takıp ettıqını zannetmıyorum bu sene galata nın qucu ınkar edılemez sezon sonunda hersey daha net bellı olur ıkıncı sırayı da ferköy alacaktır..

Adsız dedi ki...

üstat birinci gruptaki düşme tehlikesi yaşayan takımları tekrar gözden geçirirsen sevinirim

Adsız dedi ki...

yha sızz yorum yazanlar hepp aynı yerdesınız faerkılı bı sey soyleyın bu sene 4. grubu bıraz takıp edın yenibosnasporu.ben o takımın taraftarı degılım ama 2006 yılında sampıyon olduklarından berı takıp edıorum takıma 300 mılyar para harcandı nevsehıre kampa gıttı dıger gruplarda ilk sırada olan takımlardan besyuzevler,baglarbası,m.k.paşa,guzelce ve sılıvrıyle sezon oncesı hazırlık maçları oynadı herpsını kazandı sadece besyuzevlerle berabere kaldı deplasman 3-3 hazırlık maçı olmasına ragmen yenıbosnalı taraftarlarıda kutluyorum takımlarını hiç yanlız bırakmadı 3 otobus maça geldıler.bıraz adalet suan hakem hatalarından kotu yerdeler ama 2. yarı ıstedıklerı yerde olacaklar buna emınım.basarılar yenibosnaspor.

Şile Yıldızspor nefes aldı

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta Şile Yıldızspor deplasmanda, düşmesi kesinleşen Vefa Spor Kulübü'nü 1-0 yenerek bitime 3 hafta kala d...