Salı, Kasım 25, 2008

Dolayobaspor ligden çekildi

HABER: EFKAN BUCAK
İstanbul Süper Amatör Küme takımlarından Dolayobaspor, ilk yarı sonunda ligden çekildi. Birkaç gündür bu konuda duyum olmasına karşın, iki gün önce görüştüğümüz Dolayobaspor Başkanı Çetin Gür, henüz resmi bir kararları olmadığını dile getirmişti.
Pendik ekibi bugün Türkiye Futbol Federasyonu'na çekilme dilekçesini verdi. Bu akşam da futbolculara çekilme kararı bizzat Başkan Gür tarafından açıklandı.

Konuyla ilgili olarak bugün Yerel Futbol Sitesi'ne özel açıklamalarda bulunan Dolayobaspor Başkanı Çetin Gür, çekilme nedeni olarak maddi zorluklar ve sakatlıkların fazla olmasını gösterdi ve bu zorunda kararlarından dolayı amatör futbol camiasından özür diledi.

Gür, "Sakatlıklar bu sezon belimizi büktü. Sekiz as oyuncumuz sezon başladıktan sonra sakatlandı. Bunlardan bazıları çok ciddi. Çapraz yan bağları kopan, gözünden operasyon geçiren, ayağı kırılan futbolcularımız mevcut. Bazı güvendiğimiz isimler de ya askere gitti ya da futbolu bıraktı. Hatta kalecimiz de sakat sakat oynuyor. Biz de gençlere şans tanıdık. Hatta üç yıldır futbol oynamamış oyunculara filiz lisans çıkartıp sahaya sürdük, buna karşın birçok maçta başa baş mücadele ettik" dedi.

Kulübün ekonomik durumunun, sakatların yerine iyi transfer yapmaya imkan vermediğini belirten Gür, "Biz ne yazık ki bazı iddialı kulüpler gibi geniş, alternatifi bol bir kadro kuramadık. Sakatlanan isimlerin yerini dolduramadık. Eğer devre arası biraz uzun olsaydı belki takviye yapabilirdik ancak böyle bir şansımız da yok. Bu şartlarla ikinci yarıda mücadele edip hem kendimizi hem de rakiplerimizi rencide etmek istemiyoruz. Üzülerek çekilme kararı aldık. Gelecek sezon 1. Amatör Küme'den mücadelemize devam edip, daha da güçlenerek Süper Amatör'e dönmek istiyoruz" diye konuştu.

İstanbul amatör liglerinin her daim iddialı kulüplerinden biri olan Dolayobaspor, 2001-2002 sezonunda 3. Lig'e terfi maçlarında Zonguldak Grubu'nda İstanbul'u temsil etmiş, o zamanki statüde iki beraberlik alarak, Bartınspor'un ardından ikinci olup elenmişti.

Hiç yorum yok:

TFF Futsal Ligi Play-off Sonuçları

TFF Futsal Ligi play-off maçları bugün başlıyor.