Çarşamba, Ekim 22, 2008

Yeşildirekspor Kulübü'nden açıklama geldi

İstanbul 1. Amatör Küme'de olaylı Yücespor-Yeşildirekspor maçı sonrası Yücespor'un açıklamalarını ardından Yeşildirekspor Kulübü de yazılı bir açıklama yayınladı. Yeşil-Sarılı Kulübün yönetimi olaylarda iki tarafında kabahatinin olduğunu belirtirken, gördükleri muameleden üzüntü duyduklarını dile getirdiler.

Yeşildirekspor Kulübü'nün olaylar ve sonrasındaki iddialarla ilgili açıklamaları şöyle:

"Öncelikle Yücespor’un başında bulunan büyüklerimize sevgi ve saygımız camia olarak çok büyüktür. Maç sonu olayların içinde biz görmedik ama değerli büyüğümüz İbrahim Mamati beyefendinin de olduğunu duyduk. Bizim tarafımızdan bir kusurumuz olduysa yönetim kurulu olarak kendisinden özür dileriz.

Maça gelince... Yücespor’la oynadığımız maçta hakemin maçı çığırından çıkarttığına şahit olduk. Sayın hakem, maçın başlarında alakasız şeylerden oyuncularımıza sarı kart vererek onları strese sokmuştur. Top kalecimizdeyken, kaleciye faul yerine penaltı vermesi, yardımcının bizim lehimize olan kararlarına uymaması, kalecimizin kendi futbolcusuna ‘ben de’ demesi üzerine ‘çok konuştun’ diyerek sarı kart vermesi, 10 numaralı futbolcunun sürekli hakemin yanında bile ailevi küfürler etmesine göz yumması, maç boyunca yediğimiz tekmelere, küfürlere ses çıkarmaması, bütün kararları bizim aleyhimize vermesi, 3 dakika uzatma vererek bize gol yedirene kadar maçı bitirmemesi, bu maçın aslında maçtan önce bittiğinin kanıtıdır. Attığımız golde dahi hakem elini kaldırarak orta sahayı zorlukla göstermiştir. Yeşildirek’in bu ilk mağlubiyeti değildir. Biz hazmetmesini de çok iyi biliriz. Dostlarımızla aramızdaki bir kahvenin kırk yıl hatırı olduğunu da biliriz.

Olayların çıkma nedeni ise sayın Yücespor antrenörünün kapıları açarak taraftarlarını içeri almasıdır. Futbolcular kendi arasında sakinleştirilebilirdi ancak seyircilerin içeri alınması olayları bu hale getirdi ve genç sporcuların birbirine saldırmasına neden oldu. Bu olayları tek tarafa yıkmak yanlıştır. İki taraf da suçludur.

Merakla beklediğimiz bir konu da maç sonu olayları izlemeden soyunma odasına giderek yaşananları görmeyen hakemin raporu neye göre yazdığıdır. Maç raporu senelerdir aynı sahada komiserlik yapan, maçı rakibin federasyonda yıllardır görev yapan yöneticileriyle izleyen, maç sonu bizim futbolcularımıza saldıran ve herkesin kendisini Yücesporlu bildiği saha komiserine kaldıysa vah Türk futbolunun ve Yeşildirek’in haline...

En önemlisi de maç sonu hocamız hakem odasına, lisansları almak için gittiğinde “Ne yazdınız’ diye sormuş ve akabinde yüzüne lisanslar atılarak hakem odasından kovulmuştur. Biz ne bir saha komiserini, ne bir hakemi tanır veya konuşuruz. Sahaya çıkar izin verilirse futbolumuzu oynarız.

Bizi en çok üzen ve yaralayan da dost olduğumuz bir yöneticinin Yeşildireklilere küfür etmesidir.
Önemli bir not daha düşmek isteriz. ‘Federasyonun üstüne baskı yoktur’ deniyor. Tarihte ilk defa bir Eminönü kulübü, bu hafta kendi sahası olarak Hadımköy’e sürülüyor. Bunun nedenini camia olarak merak ediyoruz.

Ceza kurulunun vereceği karardan sonra, eğer tek taraflı ve yanlı bir karar verilirse gereken her türlü açıklamaları yaparak, gerekli tüm mercilere başvuracağız. Tarihi Yeşildirek Kulübü’nü kimseye ezdirmeyeceğiz. Tüm kamuoyunun bunu böyle bilmesini isteriz."

1 yorum:

Adsız dedi ki...

alisin artik boyle seylere...
yillardan beri yucespor un 1.amator kumede nasil tutundugunu zannediyordunuz...
arkasindaki agalariyla amator kumenin sahibi zannediyolar kendilerini///

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.