Çarşamba, Ekim 29, 2008

Olaylı TASKK kongresinin ardından

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nun Ankara'daki 14. genel kurulu Orhan Saka'nın zaferiyle sona ererken, İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nun (İASKF) seçimlerden ihracı, protestolar ve olaylar genel kurula damgasını vurdu. Disiplin kuruluna verilen ancak hakkında kesin hükmün açıklanmadığı İASKF'nin genel kurulda başkanlık seçimine girebilmesi için oylama yapılırken oylama iASKF'nin aleyine çıktı. Böylece Türkiye'nin en büyük ili olan İstanbul TASKK seçimlerinden temsil edilemedi.
Bir dönem İASKF başkanlığını yürüten Orhan Saka'ya İstanbul delegeleri büyük tepki gösterdi. Pankartlar açarak bu durumu protesto eden İASKF delegeleri ve yöneticileri, seslerini Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Gençlik Spor Genel müdürü Mehmet Atalay'a duyurmak için çaba harcadılar. Divan Kurulu, İstanbul’un kaderinin belirleneceği oylama öncesi Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ve diğer Protokolün gitmesi için genel kurula ara verirken bu durum tepkilere yol açtı. İASKF’yi haklı bulan bazı illerin delegeleri de toplantıyı terk etti.

İASKF’nin seçimlerden ihracının ardından başkanlık seçimlerine gidildi. Tek listeyle girilen seçimde Orhan Saka oyların büyük bir çoğunluğunu alarak yeniden başkan oldu.

Genel kurul sonrası olaylar devam etti. Bazı İASKF delegeleriyle İstanbul Futbol İl Temsilcisi Yardımcısı Adem Mat arasında arbede yaşandı. İSTFİT Başkan Vekili Ali Tanrıyaşükür’ün de Mat’ı korumaya çalışması İstanbel delegelerini iyice kızdırdı. İASKF Başkanı Sait Yücel’in araya girmesiyle olaylar yatıştı.

Öte yandan, delegelikten ihraç edilen İASKF, geriye kalan zaman içinde hakkını yargıda arayacak. Genel Kurul’un iptaline kadar açılması beklenen davaların neticesinin nasıl olacağı şimdiden merak ediliyor.

Kaynak: www.extrahaber.com

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Oradaydım, yazılanların aksine tahrik edilmeye çalışılan kişi Adem MAT'tır. Oradaki grubu tahrik etmenin aksine, tahrik etmemek için aralarından geçmedi, arkalarından dolaşarak geçti, buna rağmen grup içerisinden bir kişi MAT'a "Yemen'e söyle kına yaksın" diye seslendi. Tahrik edici cümlesini tam dört kez tekrarlamasına karşın Adem MAT duymamazlıktan geldi, beşincisinde "Sende kına yak" diye seslenince, Adem MAT dönerek "Oldu yakarım" diye cevap verdi. Ne olduysa ondan sonra oldu. "Vay sen nasıl küfür edersin, hareket yaptın" gibi gerçek dışı ithamlarla çevredekiler tahrik edilerek, MAT hedef gösterildi. Tavırlardan anladığım kadarı ile planlı bir hareketti. Olgun tavır gösteren, tahriklere rağmen tavrını bozmayan Adem MAT ve tüm haksız ithamlara rağmen bunlara itibar etmeyen ve olayların yatışmasını sağlayan Sait YÜCEL'i tebrik ederim.

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.