Salı, Ekim 21, 2008

Malatya'da sezonun değerlendirmesi


YARUMLAYAN: ENGİN SEVİM
Malatya 1. Amatör Küme (Malatya'da Süper Amatör yok) 25 Ekim gunu basliyor... Gectigimiz sezon surpriz takimlarin terfiye yukseldigi Malatya amatorde bu sezon da ligin tat verecegini soyleyebilirim. Takimlarin gruplara gore dagilimi ve takimlarin degerlendirmesi şöyle:

A Grubu
1. Hekimhan Belediye
2. Yeşilyurt
3. Malatyagücü
4. Malatya İdman Yurdu
5. Demir
6. Telekom (2. Amatorden Geldi)
7. İl Özel İdare
8. İpekyolu Belediye (2. Amatorden Geldi)

B GRUBU
1. Akçadağ Belediye (2.Amatorden Geldi)
2. Sanayi
3. TEK
4. Sıtmapınarı
5. Battalgazi Belediye
6. Orduzu
7. Adafi Kartal
8. Tecde

A-Grubu

Hekimhan Belediye: Bu takim gectigimiz sezon surpriz yaparak play-off'a kalmis ve oradan da ilk ikiye girerek terfilere yukselmisti. Terfilerde ilk macinda ucuncu lige cikan Baglar Vural'i zorlamis ve uzatmalarda 1-0 yenilmislerdi. Baglar Vural'in 90 dakika sonunda yenemedigi tek takim olmustu... Iki Sezon Once Hekimhan Demir Celik ismiyle ortalarda mucadele ediyordu ve Belediyenin destegiyle yukselise gecti. Bu sezon da futbolu zevk verecek.

Yeşilyurt: Bu sezon da dusmemek icin mucadele verecege benziyor. Eger Sahasinda iyi oynamazlarsa dusme-playoff'unda kendilerini bulurlar.

Malatyagücü: Gecen sezonun sampiyonu. Ilk sezonu olmasina ragmen sampiyon olmuslardi ve bu sezon da favoriler. Terfilerde ilk macinda Kahramanmaras Belediye takimina 80 dakikasini 1-0 onde goturdugu macta 2-1 yenilerek elenmislerdi. Iddia ediyorumki bu sene terfilerde oynayip en az ikinci tura kadar cikarlar.

Malatya İdman Yurdu: Tam bir kapali kutular. Gecen sezonu orta siralarda bitirdiler.Bu sene ne yapacagi belli olmaz ama yine de orta siralarda bitirebilirler diye dusunuyorum.

Demir: Gectigimiz sezonu Play-off oncesi Gruplarda en basarili olmus takimi... Ama bu basarisini Play-off'ta surduremediler. Tek Maglubiyetlerini Malatyagucu'nden aldilar ve 3 macta 4 puan alarak play-off'u ucuncu sirada bitirdiler. Bu grupta Malatyagucu'yle beraber favoriler.

Telekom: Bu sezon yukseldiler ve dusmemeye oynayacak bir takim. Iki sezon once de 1. Amator'de mucadele ediyorlardi.

İl Özel İdare: Gectigimiz sezon Koy Hizmetleri Ismiyle mucadele ettiler. Bir cok ilde oldugu gibi Malatya'da da takimin ismi Il Ozel Idare Oldu. Geçtigimiz sezon vasat oynadılar. 4 sezon once Malatya'yi terfilerde temsil ettiler. Bu sezon da futbolu vasattan oteye gecmez.

İpekyolu Belediye: Ligin suprize aday takimi. Ne yapacagi belli olmaz. Gectigimiz sezon ikinci Amator'deydiler. Oradan Sampiyon olarak geldiler. Favorileri zorlarlar.

Favori: Malatyagucu
Plase: Demir
Surpriz: Hekimhan Belediye
Bomba: Ipekyolu Belediye

B-Grubu

Akçadağ Belediye: 2. amatorden yukselen baska baska bir takim. Gectigimiz sezon ucuncu sirada tamamlayarak yukseldiler. Bu sezon orta ve alt siralarda mucadele verirler.

Sanayi: Basarili sayilabilecek bir sezon gecirdiler. Son iki haftaya kadar play-off'u zorladilar. Bu sene de soz sahibi olabilecekleri bir gruba dustuler.

TEK: Gectigimiz sezon cok kotu bir sezon gecirdiler. Play-off'un sayesinde ligle kaldilar. Bu sezon da alt siralarda oynarlar.

Sıtmapınarı: Orta siralarda mucadele verirler.TEK, Tecde ve Akcadag Belediye takimlarina karsi basarili olmazlar ise kendilerini dusme potasinda bulabilirler.

Battalgazi Belediye: Bu sezon iyi bir gruptalar ve bence Favoriler. Gectigimiz sezonu ucuncu sirada tamamladilar ve play-off'a cikamadilar. Buna en buyuk sebep de Adafi Kartal takimiydi. Bir kac defa Malatya'yi terfilerde temsil ettiler. Iki Sezon once Agri ile oynadigi ilk macta penaltilarda elendiler. Bu sene zevkli futbolunu takip etmenizi tavsiye ederim.

Orduzu: Her zaman ust siralarda mucadele ettiler. Bu sene Belediye ismini kaldirip Orduzu olarak mucadele ediyorlar. Bu zannedersem arti olarak onlara basari getirebilecek. Malatya'yi ilk defa terfilerde temsil etme hakkini almak icin oynayacaklar.

Adafi Kartal: Iste gectigimiz sezonun flas takimi. Malatya Besiktaslilar Dernegi'nin takima destek vermesiyle Kartal ismini Adafi Kartal yapmislardi. Bu da onlara basari getirdi. Her ne kadar tefilere de cikmadilarsa da Play-off'ta oynadilar. Bu sezon da zevkli futbolları izlemeye deger.

Tecde: Alt siralarda mucadele verirler. Eger biraz daha iyi oynarlarsa ligi orta siralarda bitirebilirler.

Favori: Battalgazi Belediye
Plase: Orduzu
Surpriz: Adafi Kartal
Bomba: Sanayi

Bu hafta sonu oynanacak maclarla beraber, tum takimlara basarilar diler ve sezonun centilmenlik ve fair play icinde gecmesini dilerim.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

ilk grupta malatyagücü
2. grupta adafı 1. olur söylemedi demeyinnnn.....

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.