Salı, Ekim 07, 2008

Hastane Bayırıspor'dan dev transfer


Çanakkale Süper Amatör Küme'nin yeni takımlarından Hastane Bayırıspor, transfere geçen sezon Ferikö'de oynayan yıldız futbolcu İbrahim Kurt ile son noktayı koydu. Transfer suskunluğunu İbrahim ile bozan Hastane Bayırıspor yönetimi, "Bu yılki hedefimiz belli. İbrahim takımımıza güç katacak. 2. Lig ev 3. Lig takımlarında futbol oynamış böyle bir ismi Hastane Bayırıspor'a kazandırdığımız için çok mutluyuz. Çanakkale halkının böyle bir yıldızı Hastane Bayırı forması altında izlemesi bizleri ayrıca memnun edecektir" yorumunda bulundular.
Kırmızı-Lacivertliler'in teknik direktörü Fadıl Kurt da, "İbrahim gibi futbolcuyu her antrenör takımında görmek ister. Böyle bir oyuncu ile çalışacak olmam beni memnun etti. İbrahim takımımıza güç katacaktır" diye konuştu.

İbrahim Kurt kimdir?
1973 İstanbul doğumlu olan İbrahim, resmi anlamda futbola Beşiktaş alt yapısında başladı. Siyah-Beyazlılar'a tam 7 yıl hizmet etti, çeşitli yaş kategorilerinde kaptanlık yaptı. Santrafor olarak görev alan İbrahim gol krallığı sevinci yaşadı. Özellikle iki ayağını da çok iyi kullanan İbrahim etkili şutları ile de dikkat çekiyor. 19 yaşında Profesyonel hayatına Tekirdağ Malkaraspor’a transfer olarak adım attı. Burada başarılı 2 sezon geçiren İbrahim, 2. Lig takımlarından Ankara Sincanspor'a transfer oldu. Kırmızı-Beyazlılar'da 2,5 yıl forma giyen ünlü futbolcu ara transfer döneminde Çanakkale Çanspor ile anlaşma sağladı. Daha sonra o zamanki ismi olan Asaşspor, şimdiki Süper Lig ekibi Hacettepe'ye transfer oldu. Asaşspor’da yıldızlaşan oyuncu birçok kulübün de transfer listesine girmeyi başardı. Bunlardan biri olan o zamanki 1. Lig takımlarından Vanspor bu oyuncuyu transfer etmek istediyse de bonservis konusu yüzünden transferi gerçekleşmedi. Bu arada 2. Lig ekiplerinden Mersin İdman Yurdu'na transfer oldu.

Ara transfer döneminde Kuşaadasıspor ile anlaştı, burada kalitesini daha da artıran İbrahim 3. Lig ekiplerinden Bandırmaspor'un formasını giydi. Buradan sonra Beykoz 1908 kulübüyle anlaştı. 2002'de Alanyaspor' a transfer olan İbrahim, burada geçirdiği ikinci yılında takımın kaptanlığını yaptı. İbrahim o sezon takımın ikinci lige çıkmasında büyük pay sahibi oldu. Daha sonra sırasıyla 2. Lig ekiplerinden, Bucaspor, Üsküdar Anadoluspor, Küçükköyspor' da forma giydi. 2006-2007 yılında son derece iddialı bir takım kuran Sakarya Karasuspor, İbrahim'i de takımına kattı. Yıldız futbolcu Karasuspor'da profesyonel futbolcu hayatınada son vermiş oldu. Ligde şampiyon olan Karasuspor 3. lig terfi maçlarında elendi. İbrahim son olarak da geçen sezon İstanbul Feriköyspor formasını giydi.

'Kardeşlerimle aynı takımda olacağım'
İbrahim Kurt, yeni sezonda anlaştığı Hastane Bayırıspor içinde şunları söyledi: "Hastane Bayırıspor ile anlaşmaktan son derece mutlu oldum, zaten yakından takip ettiğim bir kulüp. Ayrıca antrenörü Fadıl ve kaptanları Emin benim kardeşlerim. Bu külübü seçmemdeki en büyük etkenlerden biri de kardeşlerimle aynı takımda forma giymekti. Bunu da gerçekleştirdiğim için kendimle övünüyorum. Amacımız bu sene iyi çalışıp guruplara çıkıp, oradan da 3. lig kapısını çalmak."

1 yorum:

Adsız dedi ki...

bu İbrahim yanlış hatırlamıyorsam 2 yıl önceki Çanakkale'de düzenlenen Niyazi Önen UEFA C Kursunda Antrenör olmuştu. aklıma gelmişken Mustafa Meteertem Hocaya da selamlarımı saygılarımı gönderiyorum.

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.