Perşembe, Ekim 23, 2008

Futbol sevgisi engel tanımıyor

HABER: İLKER BALÇIK
Türkiye Futbol Federasyonu tarafından İstanbul'da organize 'Engel Tanımayanlar Şenliği'nde yaklaşık 200 engelli, futbol oynadı.
TFF Futbol Gelişim Merkezi Herkes İçin Futbol Birimi tarafından 'Futbol aşkı engel tanımıyor' sloganıyla TFF Beylerbeyi Atatürk Eğitim ve Araştırma Merkezi Tesisleri'nde gerçekleştirilen organizasyonda görme ve bedensel engelli kız ve erkekler, temel futbol eğitimin ardından gruplar halinde maçlar yaptı.
Birim müdürü Zeynepgül Ene, Engel Tanımayanlar Şenlikleri'nin geçen hafta 7 ilde yaklaşık 3 bin sporcunun katılımıyla başladığını ifade ederek, şunları kaydetti: "Bu hafta da İstanbul, Samsun, Malatya ve Sakarya'da yapılıyor. Bu bir yarışma değil, o yüzden takımlar katılmıyor. Engelli vatandaşlarımızın spor yapması, futbol ile tanışarak sosyalleşmesi için bu etkinliklerin önemli olduğunu düşünüyoruz. Engellilerin sağlıkları, sosyalleşmeleri, kendilerini ifade edip güven kazanmaları, toplumda daha uyumlu bireyler olabilmeleri açısından futbol çok önemli bir araç. Biz de bu şekilde engellilere yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi.

Engelli çocuklarımızı yanlız bırakmayanlar arasında İstanbul Futbol İl Temsilci Yardımcısı Adem Mat da vardı. Çocuklarla teker teker ilgilenerek hatıra fotoğrafı çektiren ve sohbet eden Mat, "Benim için dolu dolu, huzur dolu, unutamayacağım gün oldu. Engelli çocuklarımızı sık sık ziyaret ederek onların mutlu bir şekilde ayrılması için elimden geleni yapacağım" dedi. Adem Mat ayrıca "Genci, yaşlısı, yöneticisi, sporcusu, engellisi-engelsizi ile biz bir aileyiz" mesajı ile konuşmasını tamamladı.


Adem Mat engelli futbolcularla birlikte.

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Programı

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynanacak.