Cuma, Ekim 31, 2008

Cumhuriyet Kupası Üçüncü Etap'ın

HABER-FOTO: YILMAZ AKTEPE
Küçükçekmece Atakent Mahalle Muhtarı Münir Yağız, site başkanları ve yöneticilerinin katkılarıyla düzenlenen Cumuhuriyet Kupası Futbol Turnuvası’nın ikincisi final maçlarıyla tamamlandı.
7 Ekim’de başlayan 2. Cumhuriyet Kupası, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halkalı Etap Stadı’nda 1. Etap, 2. Etap, 3. Etap, 4. Etap, Avrupa Konutları, Soyak Olimpiyat ve Ihlamur Evleri takımlarının katılımıyla oynandı.
Üçüncülük ve final maçlarını Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Altınel, Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Ahmet Taşçı, Küçükçekmece İlçe Gençlik Spor Müdürü Nedim Eğin, eski belediye başkanı Nurettin Şen, ünlü futbol menajeri Yılmaz Canpolat, Gazeteci Uygur Erol ve Atakent Mahalle Muhtarı Münir Yağız, site başkanları ve kalabalık halk topluluğu izledi.
Soyak Olimpiyat’a teselli
Üçüncülük maçı Soyak Olimpiyat ile 2. Etap arasında oynandı. Karşılaşmanın normal süresi 3-3 berabere bitti. Kurallar gereği penaltılara geçildi. Penaltı atışları sonunda 2. Etap’ı 7-6 mağlup eden Soyak Olimpiyat, turnuvanın üçüncüsü oldu.

Şampiyon 3. Etap
Turnuvanın Final maçı ise Avrupa Konutları ve 3. Etap takımları arasında oynandı. Bu karşılaşmada da normal süre 1-1 berebere bitti. Yine kurallar gereği penaltılara geçildi. Penaltı atışlarında rakibini 7-5 mağlup etmeyi başaran 3. Etap takımı, turnuvanın geçen yılki şampiyonunu mağlup ederek 2. Cumhuriyet Kupası’nın sahibi oldu.
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda düzenlenen turnuvanın da şampiyonu olan 3. Etap, bir yıl içinde ikinci turnuva şampiyonluğunu yaşamış oldu.

‘Amacımız Birlik Beraberlik’
Atakent Mahalle Muhtarı Münir yağız yaptığı açıklamada, “Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz Cumhuriyet Kupası adı altındaki futbol turnuvamızın amacı birlik, beraberlik, dayanışma, kaynaşmayı ve ayriyeten yardımlaşmayı sağlamaktır. İnşallah bu tür etkinliklerde site sakinlerine bir şeyler veriyoruzdur. Kültürel faaliyetleri yüksek ve aktif olan sitemiz bu tür organizasyonlarda her zaman var. Başta site başkanları ve yönetici arkadaşlar olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yine her yıl olduğu gibi bizlerin her zaman yanında olan ve destek veren sayın belediye başkanımız Aziz Yeniay’a ve ekibine de teşekkür ederim” dedi.
Dereceye girenler Kupa ve Madalyaları düzenlen törenle verildi.
Birinci olan 3. Etap takımına kupasını Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Ahmet Taşçı, ikinci olan Avrupa Konutları’na kupasını Küçükçekmece İlçe Gençlik Spor Müdürü Nedim Eğin, üçüncü olan Soyak Olimpiyat’a da kupasını eski belediye başkanı Nurettin Şen verdi. Futbolculara ayrıca birer madalya takıldı.
Turnuva sonrası Halk müziği sanatçısı Sevgi Can bir konser verdi.

İkinci Avrupa konutları kupasını alırken

Soyak Olimpiyatspor kupasını alırken

Geçen yılın şampiyonı Avrupa Konutları bu kez ikincilikle yetindi.

Soyak Olimpiyatspor üçüncü oldu.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

TURNUVA SÜPERDİ AMA ADİL DEĞİLDİ BU TURNUVA ETAPLAR ARASINDAYDI NE YAZIKKİ DIŞARIDAN BİR ÇOK OYUNCU OYNATILDI AMAÇ HANİ ETAPLAR ARASINDAKİ SPOR FAİLEYETLERİYDİ ?? AMACINA ULAŞTIMI SİZCE VE YÖNETİCİ KONUMUNDAKİ İNSANLARIN BUNLARI BİLDİĞİ HALDE KENDİLERİDE BU HARAKETE İŞTİRAK ETMELERİ SİZCE NE KADAR ADİLCE İSE TURNUVA O KADAR BAŞARILIDIR??

U17'deki Beykoz derbisinde puanlar paylaşıldı

İstanbul Amatör Ligleri U17 Yaş A Kategorisi 17.Grubunda ilk yarının son hafta karşılaşmalarından birinin adresi de Çavuşbaşı M.Hanefi Dilma...