Perşembe, Ekim 23, 2008

Ayvalıkgücü ikinci yarıda güldü

YENİ SANAYİSPOR: 1 AYVALIKGÜCÜ: 2

HABER-FOTO: İLKER ANAZ
Bir çok taraftarından yoksun olmasına neden olan ters bir programa denk gelen ve bu nedenle cumartesileri pek sevmeyen Ayvalıkgücü, Balıkesir Süper Amatör Küme’ye yeni çıkan Yeni Sanayispor’la deplasmanda sıcak, neşeli güzel bir cumartesi gününde Ali Hikmet Paşa Stadı’nda karşı karşıya geldi. Ayvalık Çarşı Grubu taraftarları 2 otobüs gelerek takımlarını yalnız bırakmadılar. Konuk ekip açısında bu maçın en ürkütücü yanı, Yeni Sanayi’nin kendi sahasına maç kaybetmemesiydi.

Hakemin başlama düdüğüyle birlikte Ayvalıkgücü maça hızlı girdi. ‘Şimşekler’ ilk dakikalarda oyunu Sanayi yarı alanına yığdı. 6’da sağdan Özgür’ün ceza sahasına yerden pasında kaleci topu çift yumrukla uzaklaştırdı, ceza sahası dışına çıkan topa Cem çok sert vurdu top üst direkte patladı. 12’de soldan Ali Turan’ın kavisli ortasında arka direğe düşen topa bom boş pozisyonda Akın vurdu ancak zoru başararak meşin yuvarlağı dışarı attı.
23’te Ayvalıkgücü taraftarları gol diye ayağa kalktı ancak Akın’ın keleye gönderdiği topu Sanayisporlu Yusuf çizgiden çıkardı. Dakikalar ilerledikçe Ayvalıkgücü pozisyonları cömertçe harcadı. 29’da Yeni Sanayi çok tehlikeli geldi: Durmuş sol taraftan rakiplerini geçti ve ceza sahasına güzel bir orta yaptı. Bir anda karışan ceza sahasında, karambolde Sanayisporlu Önder önüne düşen topu dışarı attı, Ayvalıkgücü taraftarları derin bir ‘oh’ çekti. İlk yarını son dakikalarında tansiyon yükseldi. Sanayisporlu Yusuf’un Serdar’a çok sert faulle girmesi sonucu saha içi karıştı. Oldukça sinirlenen Serdar hem rakibine hem de yan hakeme bağırdı. Orta hakem Yusuf ve Serdar’a sarı kart gösterdi.

İkinci yarıda Serdar’ı oyundan alıp Aydoğan’ı sahaya süren Ayvalıkgücü teknik heyeti, artık golü düşündüğünü gösterdi. Ayvalıkgücü taraftarının bekleyişi 70’e kadar sürdü. Bu dakikada Cem’in 35 metreden sert uzaktan vuruşunda top tam 90’dan içeri girdi ve konul takım 1-0 öne geçti.
Bu golden sonra Ayvalıkgücü artık daha rahat rakip kaleye gitmeye başladı ve 78’de soldan Ali Turan’ın ortasına ceza sahasında Emre güzel bir vole vurarak takımının 2. golüne imza attı: 0-2.
88’de orta sahada Aydoğan’ın top kaybını Önder iyi değerlendirdi ve kaleci Adem’le karşı karşıya pozisyonda aşırtma bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-2.
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Ayvalıkgücü maçı 2-1 kazandı. Maç sonu futbolculara yumruk şov yaptıran Ayvalık Çarşı Grubu, gelecek hafta Ayvalık’ta oynanacak Erdek Belediyespor maçı öncesi futbolculardan galibiyet sözü aldılar.

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 23 Nisan 2024 Salı Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan devam ediyor...