Pazar, Eylül 28, 2008

Ümraniyespor ikinci devre açıldı

Ümraniyespor'un ilk golü

ÜMRANİYESPOR: 4 KADIRGASPOR: 1

YORUM-FOTO: ERDEM
Bayram öncesi trafiği sağolsun, Hekimbaşı'ndaki Ümraniye Stadı'na ulaştığımda Ümraniye - Kadırga maçı 15. dakikasına varmıştı bile. Her zaman olduğu gibi Ümraniye tarafı kalabalık ve hareketli olduğu için konuk takım tarafında yerini aldım. Bu sırada, maç sevimsiz bir sağanak yağmur altında küçük küçük ısınıyordu.
Genel görünüm itibarı ile Ümraniye topa ve tempoya hakim oynuyor, Eminönü'nün Vişne Çürüğü-Havai Mavi renkli, yarım asırlık ekibi ise kendi yarı sahasında güvenli bir futbol ile baskıyı kalesinden uzakta tutuyordu. Ancak, gol umudunu 9 numaralı kaptanları Cemil'e bağlayan Kadırga, ileride çoğalmakta yavaş kalınca Ümraniye'yi endişelendiren bir pozisyona giremiyordu. Kim bilir, belki de kendi sahalarına göre oldukça büyük olan Ümraniye sahasında oyunu dar alanda kabul edip, kondisyonlarını tasarruflu kullanmayı tercih etmişlerdi. Rakip sahaya gelecek kadaramatör futbol meraklısı, orta yaş üstü futbolseverlerin arasında, her zaman altında kısık ateşi eksik etmedikleri takımları hakkında dört yandan yorumlar ile, bugünkü gibi maç izlemekten hep keyif almışımdır. Arada aşka gelen bir abiden "Haydi Kadırga" bağırışı duyuluyor, bir süre sonra eskiye göre pek sessiz Ümraniye tribününden "Haydi Ümraniye" cevabı geliyordu. Böyle ufak ufak, maç devreye doğru olgunlaşırken Kadırga defansının ceza alanı ön çizgisine doğru uzaklaştırdığı top, düzgün bir Ümraniye vuruşu ile ağlara gitti; 1:0. Devre böylece bitti.


İkinci devreye takımlar ıslanan formalarını değiştirerek başladılar. Kadırga geniş bantlı 'FlintGroup' logolu formayı dar bantlı 'İletişim Yayınları' logolu forma ile değiştirmişti. Ümraniye ise kırmızı 'Kaleyapı' forması yerine siyah ağırlıklı 'Ümraniye Belediyesi' formasını tercih etmişti. İlk devre temposu aynen devam ederken , bir korner sonrası bu kez Ümraniye savunmasının uzaklaştırmadığı topu Şahin filelere savurunca 1:1 oldu. (Üstteki foto)
Gol sonrası Ümraniye 10 dakika kadar şaşkınlık yaşadı ise de ağır ağır Kadırga üzerinde baskıyı artırdı. Topun daha çok Kadırga yarı sahasına taşındığı bu süreçte zaman zaman Kadırga da Ümraniye savunması arkasına sarkarak pozisyonlar yakaladı. İkinci yarının ortalarında 6 numaralı Ümraniye'li oyuncunun vuruşunda top, Kadırga'nın maç boyunca en ilerdeki oyuncusu olan Cemil'den yön değiştirerek ağlara gitti, 2:1.

Ümraniyespor'un ikinci golü: Kaptan Cemil'e çarparak yön değiştiren top kaleye gidiyor.
Gol sonrası ileriçıkmaya başlayan Kadırga pozisyon sayısını artırdıysa da, arkada Ümraniye forvetlerine çok boş alan vermeye başladı. Nitekim çok geçmeden düzgün bir vuruş neticesinde 3:1'i gördük. (Üstte)
Ardından saha içindeki futbolcularda gerginlik ve iki kalede pozisyonlar vardı. Ümraniye'nin 17 numaralı oyuncusu kolay pozisyonda yan direği bulduktan biraz sonra, bu kez kaçırmadı; 4:1. (Üstte)
Saha içinde süren sinir ve Kadırga'lı oyuncuların hakeme sitemleri ile sona doğru yürüyen maçta 15 numaralı Kadırga'lı oyuncu Ümraniye sağbeki müdahalesi ile sakatlanırken darbenin sesi tribünlere kadar geldi. Sonrasında ise sedye olmayan stadda kucakta dışarı taşınan oyuncunun ambülans ile stadı terketmesi bu maçın dramatik sonu oldu.

Ümraniye genel olarak hakettiği maçı net skorla kazandı. Kadırga'nın, grup kuraları çekildikten sonra yaptığı takviyeler ile belli ki biraz daha zamana ihtiyacı var. Maçtan defterimde kalan iki not; Kadırga'nın geçmişinde, 'Çengel Hüseyin' de dahil olmak üzere Beşiktaş'a 15, profesyonel liglere 36 futbolcu vermesi; bir de yan hakem Esra Parlak'ın görevini neredeyse kusursuz yapması.

Not: Gol anlarını göstren fotoların büyük hallerini görmek için üstlerine tıklayınız.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Haftaya Sinop'u devirince merhaba zirve deriz. ilk golleri Ümraniyeden yiyecekler. FORZA ÜMRANİYE.

Adsız dedi ki...

ümraniyede AtiLLa yine goLünü atmış . . sezon başnda dedğim gibi . . bu sezon rahat 20 goLü var . . tbrkLr krdşme . .

Adsız dedi ki...

kadırgalı_90;maçı izledimde ümraniye taraftarı nasıl bi taraftarsınız siz ya biraz takımınıza destek verin ayıptır ayıp..sanki deplasmanda oynayan ümraniyeli oyuncular kendi futbulcularnıza biraz destek çıkın..yada hiç maça gitmeyinn

Adsız dedi ki...

geçen sene bi çok maça gitmiştim ama dün ilk kez izleme fırsatı buldum ümraniyeyi.hadımköy ve sütlüce maçları için pek iyi şeyler duymamıştım.çok fazla olmasada haklılk payları var.takımda çok eksik bölge var.acil olarak defansın göbeğine takviye şart,maçta çok acemi gözüktüler.2 numaralı sağ bek topu oyuna sokamıyo,hücumu destekleyemiyo sadece biraz mücadele ediyo.mustafa her zamanki gibi iyi,ahmet biraz tutuktu devrede değişti ama bence 10 numaranın değişmesi gerekirdi hem kilolu hemde çok top kaybetti.6 numara,7 numara,9 ve 11 numaralar etkili isimlerdi.gerçi 7 ve 9 2.yarının hemen başında değişti ama dediğim gibi çıkacak ilk oyuncu 10 numara olmalıydı.rakipzaten 65 ten sonra dağıldı gücü bitti her atağımız gol pozisyonu oldu.final paslarını daha iyi verebilseydik 10'a 1 biterdi maç.takım bana umut verdi,inşallah daha iyi olucak

Adsız dedi ki...

Ümraniyeliler hocanız atıp tutuyodunuz takım 4 atınca bakıyorum 2 gündür kimse istifa mistifa demiyor!bu takım terfilere giderse utanırsınız herhalde!!!

Adsız dedi ki...

kardeşim sen galiba ümraniyenin geçmişini bilmeyen dışardan bir atkadaşsın, ümraniyespor istanbulun en fazla gurubunda şampiyon olan ve türkiye finallerine giden takımdır.Senin anlayamadığın forma her sene finallere gidiyor ama ...kadron gerçekten yetersiz be kardeşim hocanın tercihleri yanlış futbolcuların arasında bu formaya layık olmayan arkadaşlar var.ahmet meriç

Türkiye U15 Şampiyonası İstanbul elemeleri kuraları çekildi

Türkiye U15 Şampiyonası İstanbul elemelerinin kuraları bugün çekildi.