Pazartesi, Eylül 29, 2008

İstinye'yi kaptanı taşıdı

İSTİNYESPOR: 2 SAMANDIRASPOR: 1

HABER: ENES GÜL
FOTOĞRAF: ERHAN HARPUT
İstanbul Süper Amatör Küme 6. Grup’ta sezona iyi bir başlangıç yapamayan İstinyespor, geçen hafta Bakırköyspor’u yenerek sükse yapan Samandıraspor’u 2-1 mağlup etmeyi başardı. Ayazağa Stadı’nda oynanan karşılaşma özellikle İstinye için son derece önemliydi. Hafta içi verilen yemekte futbolcular ‘bu maçta ne olursa olsun galibiyetle ayrılacağız’ sözünü vermişti.
Maça iyi başlayan İstinye olsa da ilk etkili pozisyonu Samandıra yakaldı. Orta sahada kaptığı topla Samandıralı oyucu İstinye defansının arkasına iyi bir top attı. Forvet oyuncusu kaleci ile karşı karşıya kaldı, vuruşta kaleciyi geçen topu İbrahim çizgiden çıkardı. Bu pozisyon Samandıra’nın ilk yarıdaki ilk ve tek pozisyonuydu. Bu dakikadan sonra İstinye pozisyonlar yakaladı. Özellile forvet oyuncusu Emrah’ın etkili atakları oldu. 36. dakikada orta sahada kaptığı topu iyi kullanan İstinyeli Ahmet’in defansın arkasına attığı topla buluşan Emrah şık bir vuruşla durumu 1-0 getirdi. Bu dakikadan sonra oyun orta sahada geçti ve ilk yarı 1-0 ev sahibi İstinye’nin üstünlüğü ile geçti.
2. yarıya Samandıra oyuncu değişikliği ile başladı. Bu değişiklik Turuncu-Siyahlılar’a hareket getirdi. Konuk ekip iyi oynarken İstinyeli oyuncularda beklenmedik bir panik oluştu. Samandıra sağlı sollu ataklar geliştirirken İstinye defansı bu dakikalarda hata yapmaya başladı. Gol ‘geliyorum’ der gidiydi. 58. dakikada Samandıra beklediği golü buldu. Sağ taraftan yapılan ortada hiç kimseye çarpmayan top tıngır mıngır köşeden İstinye ağlarıyla buluştu.(1-1)

Bu golden sonra oyun orta geçmeye başladı. İstinye yapılan oyuncu değişiklikleri ile oyunda üstünlüğü sağlamaya çalıştı. Yeşil-Kırmızılılar net pozisyonlar yakaladı ama netice gelmedi, tabii bu arada defansta açıklar verdi. Samandıralı futbolcular yakaladıkları kontratakları değerlendiremedi. İstinye son 10 dakikalık bölümde sağlı sollu ataklarla Samandıra kalesinde gelmeye başladı. Ve 82’de sağ taraftan Ferhat'ın yaptığı ortada topla buluşan İstinye kaptanı Ervan iyi bir vuruşla durumu 2-1 getirdi. Bu golden sonra İstinye iyi savunma yaparak maçı 2-1 galibiyetle tamamladı.

Bu skorla İstinye bu sezonki ilk galibiyetini aldı. Bu maçta, sezonun ilk haftasında Erokspor’a karşı daha 5. dakikada kolu çıkan Ferhat 35. dakikada oyuna girdi ve ve iyi bir oyun sergiledi.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

samandıra tayfa_;;ya bu samandıranın hali ne olacak...geçen sene izledğim samandıra nerde bunlar nerde...hemde 1.amatör takımıydı onlar..geçen sene tam bir takım havası veriyolardı..hoca bu işi bilmiyo heralde yada yöneticiler bilmiyo.geçen seneki takım süper amatördede kafaya oynardı bana kalırsa.bitirmişler samandırayı

Adsız dedi ki...

bakırköyden 3 puanı alan samandıranın oynadığı bu oyunla ligdeki son 3 puanını aldığını düşünüorum..en iyi oyuncusu kalecisi olan bi takımın bu ligde ne işi var..sadece defans yapark bu ligde tutanamyacklarını anlayamamışlar heralde..gol atmadan maç kazanılmıo samandıra..

Adsız dedi ki...

valla istinye bu kaleciyle nasııl
oynuyor valla helal olsun adamların kalesine top gelmesin tıngır mıngır gol olmuş bu adamlar bu kaleciyle zor ligde kalır...

Adsız dedi ki...

böylesine güçlü orta saha ve defansı olan takım gol yiyosa arkadaşlar haklı suç kalecidedir.

Adsız dedi ki...

1 maçımızı izledim geçen seneki abilerimizden hiç birini göremedim..bu senekilerdende kimseyi beğenmedim..neden böle yaptılar..samandıraspor yine çıktığı gibi düşecek sanırım..bi istikrar yakalyamadık asansör takım olduk iyice..

Adsız dedi ki...

İstinyenin kaptanı Ervan takımının en etkili oyucusu. Ligde hedefi olan takımlarda çok daha etkili işler yapabilir.

Adsız dedi ki...

Samandıra'yı Albayrak maçında izledimve çok beğendim. 1 puanı yardımcı Hakem çaldı resmen. Bu takım İstinye'ye nasıl mağlup olur hayret!

Reha Rakıcı'dan Anadolu Üsküdar'a veda

Anadolu Üsküdar Spor Kulübü'nün başarılı Teknik Direktörü Reha Rakıcı, kulüple karşılıklı anlaşarak ayrıldı. Rakıcı'nın kulüpteki pe...